Şimdi Ara

3lü (eyefinity) Monitör projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar 3lü monitör alıcaktım piyasada 3 tane ayrı ayrı alsanızda (yaklaşık 700 tl) direk 3lü monitör alsanızda (2000$) çok pahalı olduğu için 3 adet 19" - 23 " arası monitör (karar veremedim daha) ler iler eyefinity monitör yapacağım.
    para hesabı (ortalama);
    3 tane 19" 2. le monitör = 250 - 300 tl
    metal levha ve cnc kesim = 150 (Tamamen salladım daha önce hiç almadım)
    ortalama 400 tl ye biter diye umuyorum :D
    Resimler

Arkayı daha tam bitirmedim başka ayak yapmayı düşünüyorum.

3d çizimler biraz kötü ama mantığı anlamışsınızdır :D

• Her şey iyi hoş ama 22 inçten aşağı kullanmanın bir anlamı yok. Bir de çizimlerde bilerek mi öyle yaptın bilmiyorum ama monitörler arasında hiç çerçeve olmaması mümkün değil. LCD Paneli monitör kasasından çıkarttığında 0.5cm de olsa bir çerçevesi olduğunu göreceksin. Yani ister istemez arada birazcık çerçeve kalacak. Bunların dışında kolay gelsin
  • thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    çizimlerde orayla uğraşmadım açıkçası ama biliyorum 3 lü monitör olduğunda o yandakiler çok büyük olmadıkça fazla göze batmıyor ama 2 li monitör olunca durum değişiyor :D oyunlarda imlecler 2 ye bölünüyo arasında 5 cm var :D
    bu arada cnc kesim ve metal plaka ne kadar tutar bilgin varmı hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdulkrm

çizimlerde orayla uğraşmadım açıkçası ama biliyorum 3 lü monitör olduğunda o yandakiler çok büyük olmadıkça fazla göze batmıyor ama 2 li monitör olunca durum değişiyor :D oyunlarda imlecler 2 ye bölünüyo arasında 5 cm var :D

Metalden yapacağın için (aluminyum yapmadığın sürece) kesimini CNC ile yapmayacaklar büyük ihtimalle. Kesme/bükme/kaynaklama şeklinde yapmaları mümkün. Yaptıracağın metale bağlı olarak değişir. Sac dersen sağlam ve ucuz olur ama öküz ölüsü gibi ağır olur. Aluminyum dersen hafif, sağlam ve estetik olur ama pahalı olur. Inox (paslanmaz çelik) falan dersen yine hafif, sağlam ve estetik ama nispeten pahalı olur. Buna karşın ahşaptan yaptırabilirsin ama çok ucuz olmasına karşın ne estetik ne de sağlam olur. Bir diğer yöntem de LCD panelleri açıkta bırakmak... İlle kutu içine almak zorunda değilsin. LCD panel çıplak haliyle hiç gördüysen bilirsin arka tarafı dümdüz metaldir, hiçbir şey yoktur. Sadece monitör kasası içerisinde LCD panelden ayrı duran 2 adet elektronik kart var. Bu kartlar için birer kutu yapıp, bir kol üzerine yerleştirdiğin 3 kutu şeklinde bir monitör standı da tasarlayabilirsin. Daha kibar, daha hafif, daha ucuz, daha sağlam olur ve üstelik malzeme miktarı azalacağından istediğin malzemeden de yaptırabilirsin.

Resimde kabaca gösterdim. Kırmızı ile gösterdiklerim çıplak haldeki (kasadan çıkartıldığı haliyle) LCD paneller. Arkada görülen açık gri renk kutular panellerin elektronik devre kartlarını içine koymak için yaptıracağın kutular. Koyu gri renk ile gösterdiklerim de taşıyıcı kollar. Devre kutuları ve taşıyıcı kollar için en güzel çözüm inox olacaktır. Aşağıdaki resim 2 ve resim 3'te 2 çeşidini örnek olarak gösterdim.
     3lü (eyefinity) Monitör projesi 3lü (eyefinity) Monitör projesi 3lü (eyefinity) Monitör projesi

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

Metalden yapacağın için (aluminyum yapmadığın sürece) kesimini CNC ile yapmayacaklar büyük ihtimalle. Kesme/bükme/kaynaklama şeklinde yapmaları mümkün. Yaptıracağın metale bağlı olarak değişir. Sac dersen sağlam ve ucuz olur ama öküz ölüsü gibi ağır olur. Aluminyum dersen hafif, sağlam ve estetik olur ama pahalı olur. Inox (paslanmaz çelik) falan dersen yine hafif, sağlam ve estetik ama nispeten pahalı olur. Buna karşın ahşaptan yaptırabilirsin ama çok ucuz olmasına karşın ne estetik ne de sağlam olur. Bir diğer yöntem de LCD panelleri açıkta bırakmak... İlle kutu içine almak zorunda değilsin. LCD panel çıplak haliyle hiç gördüysen bilirsin arka tarafı dümdüz metaldir, hiçbir şey yoktur. Sadece monitör kasası içerisinde LCD panelden ayrı duran 2 adet elektronik kart var. Bu kartlar için birer kutu yapıp, bir kol üzerine yerleştirdiğin 3 kutu şeklinde bir monitör standı da tasarlayabilirsin. Daha kibar, daha hafif, daha ucuz, daha sağlam olur ve üstelik malzeme miktarı azalacağından istediğin malzemeden de yaptırabilirsin.

Resimde kabaca gösterdim. Kırmızı ile gösterdiklerim çıplak haldeki (kasadan çıkartıldığı haliyle) LCD paneller. Arkada görülen açık gri renk kutular panellerin elektronik devre kartlarını içine koymak için yaptıracağın kutular. Koyu gri renk ile gösterdiklerim de taşıyıcı kollar. Devre kutuları ve taşıyıcı kollar için en güzel çözüm inox olacaktır. Aşağıdaki resim 2 ve resim 3'te 2 çeşidini örnek olarak gösterdim.
     3lü (eyefinity) Monitör projesi 3lü (eyefinity) Monitör projesi 3lü (eyefinity) Monitör projesi

Alıntıları Göster
    LCD monitör panelinin arka tarafı üç aşağı beş yukarı aşağıdaki resimlerde gösterilenlere benzer. Inox tavsiye etmemin bir sebebi de bu panellerin arka tarafının da inox (görünümlü) olması. Eğer monitör panelinin arka tarafı resimlerde gösterildiği gibi "temiz" görünümlü değilse, ince bir inox levha ile perde şeklinde bir kapak yapılabilir arkasına.

3lü (eyefinity) Monitör projesi 3lü (eyefinity) Monitör projesi

inox alsak cnc de kestirip biçtirsek panel bize kaça gelir hocam ?
  • quote:

inox alsak cnc de kestirip biçtirsek panel bize kaça gelir hocam ?

Taşıyıcı ayaklar için kullanacağın profillerin ebatlarını kaça kaç düşünüyorsun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    yuvarlak olarak düşünürsek çapı 20 cm olsa işi görür diye düşünüyorum aklımdaki model şuanda kullandığım model gibi olucak
    eskilerden bi foto vardı onu atıcam battlefield in ne işi var diye deme :D
  • Yuvarlak mı?.. dikdörtgen daha iyi durmaz mı? O zaman 4x5 veya 3x6 olabilir.. kutular 20x10x5 ebatlarında olsa her biri için 30x20lik levha gerekir ki o da yaklaşık 60x50 levha gerektirir.uzerine işçilik de eklenecek tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    dikdörtgen yapıp kartları içinemi talım sizce ? yoksa yine dikdörtgen olsun ama kartlar panelin arka kısmındamı kalsın ?
    1 m2 inox levha kalınmlığı 0.40 olarak düşünüyorum sizce iyimidir ve sadece levha kaç tl dir daha önce almışlığınız varmı ?
  • quote:

dikdörtgen yapıp kartları içinemi talım sizce ? yoksa yine dikdörtgen olsun ama kartlar panelin arka kısmındamı kalsın ?
    1 m2 inox levha kalınmlığı 0.40 olarak düşünüyorum sizce iyimidir ve sadece levha kaç tl dir daha önce almışlığınız varmı ?

Panellerin elektronik kartlarını içine alacak bir çeşit kutu yapmak zorundasın zaten. Çizdiğim resmi dikkatle incelersen 3 ayrı monitör için 3 ayrı kutu yapmış olduğumu, bunları da 3x5 cm ebatlarında ve 2mm et kalınlığında inox profillerle birbirlerine bağlayan bir dış iskelet yaptığımı göreceksin. Kartları direkt olarak taşıyıcı kolların içine almak da iyi fikir ama o durumda hem kartlara ulaşım zor olur, hem montaj zor olur hem de taşıyıcı kollar gereksiz kalın olur. Kutu daha pratik bir fikir. Fiyatlar değişiyor, sanayiye gidip sorup soruşturman lazım ama benim tahminim tüm bu aparata 150TL civarı vereceğin yönünde.

işcilik içinde değil tabi :D
    işçiliğe kaç alırlar tahmini ?
  • quote:

işcilik içinde değil tabi :D
    işçiliğe kaç alırlar tahmini ?

Malzemeler benim hesaplarımla en fazla 50-60TL gibi bir şey tutuyor. Geri kalanını işçilik olarak düşündüm. Tabi işçilik fiyatı değişiklik gösterebilir. Daha önce 7 metre uzunluğunda, elektronik döner başlı, tekerlekli, üçgen profilli triangle jimmy jib yapmıştık ama tamamı demir sacdandı. Tamamını 1200TL gibi bir şeye mal etmiştik. Daha önce inox kullanmadım ama yakında mutfak dolaplarına girişmeyi düşündüğüm için benim de işim düşecek. Araştırıyorum. Sanayi yolları taştan...
    :D ben sadece onun adını söylemek için bile 1200tl alırım :D hadi bakalım belki seri üretime geçeriz :P
  • quote:

:D ben sadece onun adını söylemek için bile 1200tl alırım :D hadi bakalım belki seri üretime geçeriz :P
    Eyefinity yaptığımızda monitörlerin birleşim noktalarında ekranlar arasındaki boşlukları sıfırlamanın yolu yok sanırım... Doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Eyefinity yaptığımızda monitörlerin birleşim noktalarında ekranlar arasındaki boşlukları sıfırlamanın yolu yok sanırım... Doğru mudur?

Üzerinde çalışıyorlar şuanda, yakında kenarları sıfır çerçeveli monitörler çıkacak sırf bu işler için. Şimdi de epeyce incelttiler ama yine de ince de olsa kalıyor sınır...
    Elbette sıfır yapılma şansı olmayacak ama bu işi monitör başına maksimum 1mm tutmanın yolunu bulurlarsa Eyefinitiy o zaman tam yerini bulur. Hazır 3'lü katlanabilir, 3 ayrı ekran veya tek ekrana dönüşebilen az sayıda monitör imal edip, satışlarına göre üretimi sürdürmek - sürdürmemek fena bir fikir olmazdı diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Elbette sıfır yapılma şansı olmayacak ama bu işi monitör başına maksimum 1mm tutmanın yolunu bulurlarsa Eyefinitiy o zaman tam yerini bulur. Hazır 3'lü katlanabilir, 3 ayrı ekran veya tek ekrana dönüşebilen az sayıda monitör imal edip, satışlarına göre üretimi sürdürmek - sürdürmemek fena bir fikir olmazdı diye düşünüyorum.

Biraz daha sabredelim arkadaşlar bakın ne geliyor

https://www.google.com.tr/search?q=flexible+screen&client=firefox-a&hs=V3E&rls=org.mozilla:tr:official&channel=np&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=pkLuUaTIKYLTPOePgLgD&ved=0CCsQsAQ&biw=1280&bih=653

Eee evet... İç bükey... Bunu aslında düşünmüştüm ben
    bence normal monitörün verdiği kaliteyi vermicek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.