Şimdi Ara

♥ ♥ ♥ 3G Mobil Modem Rezaleti Vodafone ♥ ♥ ♥ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
9.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar vodafone'a 3g ile ilgili e-posta atmıştım. Az önce yanıt geldi aynen buraya da kopyalıyorum

quote:

Konu Metni : Merhaba. Bundan yaklaşık 1 hafta kadar önce mobil modem ön ödemeli kampanyası ile 3g aboneliği başlattım. İstanbul Şişhane'de xx Mah. xx Sokak'ta, 3g hiç çekmiyor ve edge ile bağlanıyorum. Bu bölgeye ve çevresine gerekli 3g baz istasyonun kurulması yönünde bir çalışmanızın olup olmadığını merak ediyorum. Eğer yoksa bu konuda bir geliştirme yapmanızı bekliyorum. Lütfen beni sadece e-posta ile bu konuda bilgilendirin. Saygılar..

Gelen yanıt :

Sayın xx xx,
    İletmiş olduğunuz 3G şebeke şikayetiniz 544xxxxxx numaralı hattınız üzerinden kayıt oluşturularak ilgili birimlerimiz ile paylaşılmıştır. Konuya yönelik detaylı incelemenin gerçekleştirilmesinin ardından, mümkün olan en kısa süre içerisinde sorununuzun giderileceğini belirtmek isteriz. Vodafone internet sitemize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

SaygılarımızlaVodafone Müşteri Hizmetleri

• quote:

Orijinalden al©¥nt©¥: Turgut Bey

Arkadaşlar vodafone'a 3g ile ilgili e-posta atm©¥şt©¥m. Az önce yan©¥t geldi aynen buraya da kopyal©¥yorum

quote:

Konu Metni : Merhaba. Bundan yaklaş©¥k 1 hafta kadar önce mobil modem ön ödemeli kampanyas©¥ ile 3g aboneliği başlatt©¥m. İstanbul Şişhane'de xx Mah. xx Sokak'ta, 3g hiç çekmiyor ve edge ile bağlan©¥yorum. Bu bölgeye ve çevresine gerekli 3g baz istasyonun kurulmas©¥ yönünde bir çal©¥şman©¥z©¥n olup olmad©¥ğ©¥n©¥ merak ediyorum. Eğer yoksa bu konuda bir geliştirme yapman©¥z©¥ bekliyorum. Lütfen beni sadece e-posta ile bu konuda bilgilendirin. Sayg©¥lar..

Gelen yan©¥t :

Say©¥n xx xx,
    İletmiş olduğunuz 3G şebeke şikayetiniz 544xxxxxx numaral©¥ hatt©¥n©¥z üzerinden kay©¥t oluşturularak ilgili birimlerimiz ile paylaş©¥lm©¥şt©¥r. Konuya yönelik detayl©¥ incelemenin gerçekleştirilmesinin ard©¥ndan, mümkün olan en k©¥sa süre içerisinde sorununuzun giderileceğini belirtmek isteriz. Vodafone internet sitemize göstermiş olduğunuz ilgiden dolay©¥ teşekkür ederiz.

Sayg©¥lar©¥m©¥zlaVodafone Müşteri Hizmetleri

Biraz sabret mutlaka en kisa zamanda cozerler...

• Ümraniyeden Kadıköye giderken yok boyunca hiç bir yerde 3G sinyali alamadım Kadıköyün içi de dahil olmak üzere... ne zaman TVyi açsam voda 3G reklamını görüyorum İstanbulun göbeğinde 3G yok vodafona
  • Arkadaşlar gereksiz yere gaza gelmişim benim hat ayarlarından 3G yi açmamışlar o yüzden sinyal alamamışım. Gerçi mobil modem ile birlikte açıldı hat, neden 3G yi açmamışlar onu da anlamadım ama şu anda full gozukuyor sinyal seviyem. Ha kopma oluyor mu bilmiyorum daha denemedim ama sinyal seviyem gayet iyi gozukuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAGLARRR

Arkadaşlar gereksiz yere gaza gelmişim benim hat ayarlarından 3G yi açmamışlar o yüzden sinyal alamamışım. Gerçi mobil modem ile birlikte açıldı hat, neden 3G yi açmamışlar onu da anlamadım ama şu anda full gozukuyor sinyal seviyem. Ha kopma oluyor mu bilmiyorum daha denemedim ama sinyal seviyem gayet iyi gozukuyor

bende ilk mesajını okudum tam cevap yazıyordum imkansız diye.

ümraniye ve kadıköyde vodafone 3g çok başarılı zaten genel manada vodafone istanbulda 3g'de gerçekten çok iyi ben artık edge'yi hiç görmüyorum.bazen kapalı alanlara girince edgeye geçiş yapıyor acaba bu sorunu ortadan kaldırabiler mi çok merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: CAGLARRR

Arkadaşlar gereksiz yere gaza gelmişim benim hat ayarlarından 3G yi açmamışlar o yüzden sinyal alamamışım. Gerçi mobil modem ile birlikte açıldı hat, neden 3G yi açmamışlar onu da anlamadım ama şu anda full gozukuyor sinyal seviyem. Ha kopma oluyor mu bilmiyorum daha denemedim ama sinyal seviyem gayet iyi gozukuyor

hayırlı olsun güle güle kullan o zaman

• Merhabalar , Aralık 2009 da VShopa gittim ve mobil modem satın almak istedim evde bazı nedenlerden dolayı ttneti kapattırdım ve mobil modeme geçmek istedim (işim gereği) tarifelere baktım evet alınabilir dedim. Velhasıl 5 GB kotalı (Aylık 45TL) ile 18 ay Tahaddütlü ve ilk 3 ay kotayı geçmedikçe ücretsiz.. olarak satın aldım sonra eve gittim (Kocaeli / Karamürsel) evim merkezde diye seviniyorum bağlantı hızı en iyi şekilde olur internetim hızlı olur diye neyse bilgisayarıma kurdum cihazı ve ne göreyim "VODAFONE TR GRPS" yada bazen "EDGE" butür yavaş ve iğrenç bağlantılara mı ayda 45 lira vericem diye düşünürken soluğu Vshop' ta aldım.

Aralık ayının sonunda 3g karamürsele gelicek dedi bende tamam o zaman 1 hafta kalmış beklerim dedim. Çünkü reklamlarda görüyorum her an her yerde dilediğin an 3g hızında internet diyerek insanları kandırıyorlar gel gelelim şubat ayının 25 i olmuş hala 3g yi bırakın hiçg yok kaç kez mail attım ve telefon ile müş. hizmetlerini aradım 72 saat içinde döneceklerini söylediler fakat kaç 72 saat geçti bir mesaj bile gelmedi 60000 kişilik bir ilçede sen bu hizmeti veremiyorsan ne diyebilirim ki ben vodafone 'a Vshop daki çalışan bayan bile söyledi Turkcell den alın onun Karamürsel'de var dedi ama biz reklamlara inandık ve resmen dolandırıldık kapatmaya kapatamıyorsun hem ceza hemde 18 ayın tüm parasını tek seferde istiyorlar ayrıca ilk 3 ay ücretsiz falan değil ilk ay 14 tl vergi ikinci a y 7 tl vergi ödedim 3. ay ne gelcek hiçbir fikrim yok tüketici haklarına gidicem bugun ve yasal olarak ne gerekiyorsa yaptırıcam artık !

Evet arkadaşlar bu sayfada Vodafone ile ilgili ne yazılıysa doğrudur şüpheniz olmasın yaşayan bilir, aynı hataya düşmeyin Vodafone kurbanı olmayın!..

• quote:

Orijinalden alıntı: expkey

Merhabalar , Aralık 2009 da VShopa gittim ve mobil modem satın almak istedim evde bazı nedenlerden dolayı ttneti kapattırdım ve mobil modeme geçmek istedim (işim gereği) tarifelere baktım evet alınabilir dedim. Velhasıl 5 GB kotalı (Aylık 45TL) ile 18 ay Tahaddütlü ve ilk 3 ay kotayı geçmedikçe ücretsiz.. olarak satın aldım sonra eve gittim (Kocaeli / Karamürsel) evim merkezde diye seviniyorum bağlantı hızı en iyi şekilde olur internetim hızlı olur diye neyse bilgisayarıma kurdum cihazı ve ne göreyim "VODAFONE TR GRPS" yada bazen "EDGE" butür yavaş ve iğrenç bağlantılara mı ayda 45 lira vericem diye düşünürken soluğu Vshop' ta aldım.

Aralık ayının sonunda 3g karamürsele gelicek dedi bende tamam o zaman 1 hafta kalmış beklerim dedim. Çünkü reklamlarda görüyorum her an her yerde dilediğin an 3g hızında internet diyerek insanları kandırıyorlar gel gelelim şubat ayının 25 i olmuş hala 3g yi bırakın hiçg yok kaç kez mail attım ve telefon ile müş. hizmetlerini aradım 72 saat içinde döneceklerini söylediler fakat kaç 72 saat geçti bir mesaj bile gelmedi 60000 kişilik bir ilçede sen bu hizmeti veremiyorsan ne diyebilirim ki ben vodafone 'a Vshop daki çalışan bayan bile söyledi Turkcell den alın onun Karamürsel'de var dedi ama biz reklamlara inandık ve resmen dolandırıldık kapatmaya kapatamıyorsun hem ceza hemde 18 ayın tüm parasını tek seferde istiyorlar ayrıca ilk 3 ay ücretsiz falan değil ilk ay 14 tl vergi ikinci a y 7 tl vergi ödedim 3. ay ne gelcek hiçbir fikrim yok tüketici haklarına gidicem bugun ve yasal olarak ne gerekiyorsa yaptırıcam artık !

Evet arkadaşlar bu sayfada Vodafone ile ilgili ne yazılıysa doğrudur şüpheniz olmasın yaşayan bilir, aynı hataya düşmeyin Vodafone kurbanı olmayın!..

durumunuza gerçekten üzüldün vodafone'a fax çekmenizi öneririm.

bu arada vodafone'nun turkcellde var ondan alın demesi hakikaten düşündürücü bir durum.

• quote:

Orijinalden al©¥nt©¥: erk44

Saat 23:30 gibi bağlant©¥m koptu.Heralde genel bir durum iyileştirme çal©¥şmalar©¥ v.s diye düşündüm ve sakin sakin bekledim.Aradan 1 saat geçti defalarca denememe rağmen bağlant©¥ sağlayamay©¥nca MH arad©¥m.

MH numaram©¥ istedi verdim bilgiler teyit edildikten sonra neden bağlanam©¥yorum diye sorduğumda MH yan©¥t©¥ şöyle oldu..

MH : Beyefendi saat 24:00 ü geçtiği için sizi her hangi bir destek servisine aktaram©¥yorum.Bizi ilerleyen saatlerde tekrar aray©¥n.

BEN : Peki ben neden bağlanam©¥yorum genel bir sorun mu bu yoksa bölgeyle ilgili mi ?

MH : Size bilgi verecek birim saat 24:00 ' dan sonra ÇALIŞMIYOR.O yüzden mesai saatlerinde bizi tekrar aray©¥n dedi..

Bende sinirlendim ve kapatt©¥m telefonu..

Beceremiyorsan yapma bu işi kardeşim ! İnsanlar©¥ mağdur etmeye ne hakk©¥n var senin say©¥n Vodafone ?

Şimdi say©¥n vodafone'dan mobil modem alacaklar bir kez daha düşünün diyorum..

Öyle mobil modem ald©¥n©¥z taahhüt imzalad©¥n©¥z diye zannetmeyin ki 18 ay boyunca 24 saat hizmet ve destek alabileceksiniz..

Demedi demeyin sonra UCUZ Vodafone'a gidip yollarda kal©¥p geri dönmeyin ! .

aynen kat©¥l©¥yorum uzak durun

• sen karamürselde ne taraftas©¥n alt©¥nova taraf©¥na doğru ipek kağ©¥t taraf©¥nda hem turkcell hem vodafone 3g 3 sinyal al©¥yor ama istanbuldan çekiyor......merkezde evlerde ne turkcell ne vodafone var...sokakta yine istanbuldan al©¥yor....
    karamürsel kocaelinin en büyük ilçelerinden biri say©¥l©¥r ama operatörler 3g için çok geç kald©¥lar...

quote:

Orijinalden al©¥nt©¥: mustafa_(87)

quote:

Orijinalden al©¥nt©¥: expkey

Merhabalar , Aral©¥k 2009 da VShopa gittim ve mobil modem sat©¥n almak istedim evde baz©¥ nedenlerden dolay©¥ ttneti kapatt©¥rd©¥m ve mobil modeme geçmek istedim (işim gereği) tarifelere bakt©¥m evet al©¥nabilir dedim. Velhas©¥l 5 GB kotal©¥ (Ayl©¥k 45TL) ile 18 ay Tahaddütlü ve ilk 3 ay kotay©¥ geçmedikçe ücretsiz.. olarak sat©¥n ald©¥m sonra eve gittim (Kocaeli / Karamürsel) evim merkezde diye seviniyorum bağlant©¥ h©¥z©¥ en iyi şekilde olur internetim h©¥zl©¥ olur diye neyse bilgisayar©¥ma kurdum cihaz©¥ ve ne göreyim "VODAFONE TR GRPS" yada bazen "EDGE" butür yavaş ve iğrenç bağlant©¥lara m©¥ ayda 45 lira vericem diye düşünürken soluğu Vshop' ta ald©¥m.

Aral©¥k ay©¥n©¥n sonunda 3g karamürsele gelicek dedi bende tamam o zaman 1 hafta kalm©¥ş beklerim dedim. Çünkü reklamlarda görüyorum her an her yerde dilediğin an 3g h©¥z©¥nda internet diyerek insanlar©¥ kand©¥r©¥yorlar gel gelelim şubat ay©¥n©¥n 25 i olmuş hala 3g yi b©¥rak©¥n hiçg yok kaç kez mail att©¥m ve telefon ile müş. hizmetlerini arad©¥m 72 saat içinde döneceklerini söylediler fakat kaç 72 saat geçti bir mesaj bile gelmedi 60000 kişilik bir ilçede sen bu hizmeti veremiyorsan ne diyebilirim ki ben vodafone 'a Vshop daki çal©¥şan bayan bile söyledi Turkcell den al©¥n onun Karamürsel'de var dedi ama biz reklamlara inand©¥k ve resmen doland©¥r©¥ld©¥k kapatmaya kapatam©¥yorsun hem ceza hemde 18 ay©¥n tüm paras©¥n©¥ tek seferde istiyorlar ayr©¥ca ilk 3 ay ücretsiz falan değil ilk ay 14 tl vergi ikinci a y 7 tl vergi ödedim 3. ay ne gelcek hiçbir fikrim yok tüketici haklar©¥na gidicem bugun ve yasal olarak ne gerekiyorsa yapt©¥r©¥cam art©¥k !

Evet arkadaşlar bu sayfada Vodafone ile ilgili ne yaz©¥l©¥ysa doğrudur şüpheniz olmas©¥n yaşayan bilir, ayn©¥ hataya düşmeyin Vodafone kurban©¥ olmay©¥n!..

durumunuza gerçekten üzüldün vodafone'a fax çekmenizi öneririm.

bu arada vodafone'nun turkcellde var ondan al©¥n demesi hakikaten düşündürücü bir durum.

• Su sistem hayirlisiyla otursa artık çok iyi olacak daha fazla canlar yakmadan :(
  • Aman ya Turkcell alırım vodafone daha hızlı diyorlardı ama
  • Merhaba arkadaşlar, 6 Ağustos 2009 dan itibaren vodafone 3g mobil modem ve vodafone 5gb kotal©¥ internet kullan©¥yorum! yani kullanmaya çal©¥ş©¥yorum asl©¥nda. Banada bu mobil modemi al©¥rken vodafone bayiisinin söylediği eylül ay©¥nda tüm Türkiyede yayg©¥nlaşacağ©¥yd©¥ ve benim bulunduğum ilçeyede mutlaka üç ay içinde geleceğiydi. 2010 y©¥l©¥n©¥n şubat©¥nday©¥z hala yok hala edge kullanmaya çal©¥ş©¥yoruz. Bu kadar terbiyesizlik olmaz müşteriler bukadar kand©¥r©¥lmaz. Müşteri hizmetlerini defalarca arad©¥m her seferinde üç aydan bahsettiler y©¥l sonunda mutlaka dediler y©¥l bitti üçüncü aya giriyoruz ama hala yok aylar geçiyor fakat müşteri hizmetleri hala yalan söylüyor bu sefer şubat demişlerdi arkaşlar müşteri hizmetleri gerçekten yalan söylüyorlar hatta müşteri ile dalga geçiyorlar birinde dalga geçtiklerini gülüştüklerini bile duydum ben sorunlar©¥m©¥ izah etmeye çal©¥ş©¥rken bayan müşteri temsilcisi kahkahalar ile gülüyordu sonra k©¥zd©¥ğ©¥mda sizinle alakas©¥ yok beyefendi diye söylendi. Yani bunlar terbiyeszliğin s©¥n©¥rlar©¥n©¥ aşm©¥ş durumdalar ben ismine güvenerek alm©¥şt©¥m meğer bunlar hala Telsim olarak kalm©¥şlar sadece ismini değiştirmişler bak©¥n çok ciddi söylüyorum resmen Telsim ayn©¥ kalite yani bir ad©¥m bile ilerleme yok. Baş©¥ma daha önce gelen birkerelik telsim maceras©¥ndan sonra vazgeçmiş ve tövbeler etmiştim fakat ismi değiştiği için inand©¥k güvendik fakat yan©¥lm©¥ş©¥z. Müşteri hizmetleri resmen berbat çok başar©¥s©¥z ve ilgisizler 3G çekmiyor EDGE de sürekli kopmalar oluyor bağlan©¥yorsunuz bir müddet sonra bağlant©¥n©¥z kopmuş oluyor yani bu tür şeyler yaş©¥yorum şu sözleşme bitsin modemlerinide başlar©¥na çalacam lanet olsun deyip...

Sak©¥n vodafone bulaşmay©¥n kesinlikle tavsiye etmiyorum arkadaşlar. Sayg©¥lar©¥mla kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden al©¥nt©¥: alp___

Merhaba arkadaşlar, 6 Ağustos 2009 dan itibaren vodafone 3g mobil modem ve vodafone 5gb kotal©¥ internet kullan©¥yorum! yani kullanmaya çal©¥ş©¥yorum asl©¥nda. Banada bu mobil modemi al©¥rken vodafone bayiisinin söylediği eylül ay©¥nda tüm Türkiyede yayg©¥nlaşacağ©¥yd©¥ ve benim bulunduğum ilçeyede mutlaka üç ay içinde geleceğiydi. 2010 y©¥l©¥n©¥n şubat©¥nday©¥z hala yok hala edge kullanmaya çal©¥ş©¥yoruz. Bu kadar terbiyesizlik olmaz müşteriler bukadar kand©¥r©¥lmaz. Müşteri hizmetlerini defalarca arad©¥m her seferinde üç aydan bahsettiler y©¥l sonunda mutlaka dediler y©¥l bitti üçüncü aya giriyoruz ama hala yok aylar geçiyor fakat müşteri hizmetleri hala yalan söylüyor bu sefer şubat demişlerdi arkaşlar müşteri hizmetleri gerçekten yalan söylüyorlar hatta müşteri ile dalga geçiyorlar birinde dalga geçtiklerini gülüştüklerini bile duydum ben sorunlar©¥m©¥ izah etmeye çal©¥ş©¥rken bayan müşteri temsilcisi kahkahalar ile gülüyordu sonra k©¥zd©¥ğ©¥mda sizinle alakas©¥ yok beyefendi diye söylendi. Yani bunlar terbiyeszliğin s©¥n©¥rlar©¥n©¥ aşm©¥ş durumdalar ben ismine güvenerek alm©¥şt©¥m meğer bunlar hala Telsim olarak kalm©¥şlar sadece ismini değiştirmişler bak©¥n çok ciddi söylüyorum resmen Telsim ayn©¥ kalite yani bir ad©¥m bile ilerleme yok. Baş©¥ma daha önce gelen birkerelik telsim maceras©¥ndan sonra vazgeçmiş ve tövbeler etmiştim fakat ismi değiştiği için inand©¥k güvendik fakat yan©¥lm©¥ş©¥z. Müşteri hizmetleri resmen berbat çok başar©¥s©¥z ve ilgisizler 3G çekmiyor EDGE de sürekli kopmalar oluyor bağlan©¥yorsunuz bir müddet sonra bağlant©¥n©¥z kopmuş oluyor yani bu tür şeyler yaş©¥yorum şu sözleşme bitsin modemlerinide başlar©¥na çalacam lanet olsun deyip...

Sak©¥n vodafone bulaşmay©¥n kesinlikle tavsiye etmiyorum arkadaşlar. Sayg©¥lar©¥mla kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansay -- 25 Şubat 2010; 23:51:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: expkey

Merhabalar , Aralık 2009 da VShopa gittim ve mobil modem satın almak istedim evde bazı nedenlerden dolayı ttneti kapattırdım ve mobil modeme geçmek istedim (işim gereği) tarifelere baktım evet alınabilir dedim. Velhasıl 5 GB kotalı (Aylık 45TL) ile 18 ay Tahaddütlü ve ilk 3 ay kotayı geçmedikçe ücretsiz.. olarak satın aldım sonra eve gittim (Kocaeli / Karamürsel) evim merkezde diye seviniyorum bağlantı hızı en iyi şekilde olur internetim hızlı olur diye neyse bilgisayarıma kurdum cihazı ve ne göreyim "VODAFONE TR GRPS" yada bazen "EDGE" butür yavaş ve iğrenç bağlantılara mı ayda 45 lira vericem diye düşünürken soluğu Vshop' ta aldım.

Dogru Diyorsun Hocam banada agustos ayından beri aynı yalanları söylüyorlar Bende izmit Bagçeşmede oturuyorum Bilirsin burası merkez sayılır Düşün Burdada Yok Geçen Gün Bizim burda Vodafone Baz istasyonun yanında çalışmaları gördüm bir ümitle Koşarak Yanlarına Gittim ist'dan geliorlarmış rutin bakım yapıyorlarmış meger

Sordum 3Gyi henüz öyle bişey yok dedi kocaelide nerde var Diye sordum sadece merkezde var dedi Yuh dedim ya nüfusu 1.600 binlik Büyükşehirde bir yerde var sadece

Turkcell izmitte köylere bile kurmuş sonuç olarak ben de pişmanım Bulaşmayın Vodafone

• 3G konusunda "her operatör" için yapılan eleştirilerin büyük bir çoğunluğu bilgisizlikten kaynaklanan problemler.

Öncelikle "hiçbir operatör" 3g modem aldığınızda size 3g kapsama garantisi vermiyor.3g kapsama alanındaysanız 3g ile değilseniz edge ile kullanacağınızı her fırsatta belirtiyorlar.

Böylece buradaki görev kullanıcıya düşüyor;3g modem almadan önce bizzat kendisi evinde 3g kapsamasının olup olmadığını 3g'li telefon veya başkasından alacağı mobil modemle test etmeli.bu testi yapmadan 3g modem alıp evimde 3g yok diyenlerin suçu kendilerinde aramaları gerekiyor.

Diyelim ki 3g testini yaptınız ve 3g olduğunu gördüğünüzde modem aldınız ama 3g ile bağlanmıyor o zaman tek yapmanız gereken şey aboneliğinizi 3g'ye açtırmak.örneğin vodafone'da 3G yazıp 3636'ya göndermek.

Bu işlemi de yaptınız fakat bağlantı bir 3g'ye geçiyor,bir edge'ye geçiyor ve bu geçişlerde kopma yaşanıyor.o zaman yapmanız gereken şey mobil modem programlarında cihazları yönet bölümünden "sadece 3g" seçeneğini seçmek.çoğu modemde bu seçenek "3g seçildi" oalrak geliyor ve bunun anlamı 3g'den bağlan ama herhangi bir durumda edge bağlantısına geç demektir.o yüzden geçişler ve kopmalar yaşanır.

Diğer bir konu da kota:3g'de tüm operatörlerde kota upload+downloaddır.yani adsl'den daha fazla kota harcar.ve özel olarak upload yapılmıyorsa ortalama olarak upload 1GB'ta 100 mb,5GB'ta 500 mb civarındadır.
    Bu yüzden adsl'deki bazı bildiklerinizden vazgeçmek zorundasınız.örneğin bir program yüksek miktarda upload yapıyordur ve adsl'de upload ücretsiz olduğundan bunun farkında değilsinizdir fakat aynı programı 3g'de kullandığınızda upload kotaya dahil olduğundan kotanız hemen biter sonra da "bu operatörler çok kota yiyor,kotayı yanlış hesaplıyor" gibi düşüncelere kapılırsınız.

Ayrıca operatörlerin programlarındaki kota sayıcılar söylenenin aksine doğru kotayı göstermektedir.7 aydır 3g kullanan birisi olarak operatörlerin programındaki kota sayıcı ve bilgisayarıma kurduğum diğer farklı 2 kota sayıcı arasında hiç bir zaman %2-3 gibi küçük oranlar hariç bir fark çıkmadı.

Diğer bir konu da 3g modemin ilk alındığı ay dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta.Tüm operatörlerin sabit fiyatlı paketleri 30 günlük olarak verilir.yani 4gb internet paketi 30 günlüktür veya 350 dakikalık her yöne konuşma paketi 30 günlüktür.

Diyelim ki ben Ocak ayının 10'unda 3g modem alarak 4Gb'lık pakete üye oldum ve fatura kesim tarihim 25 Ocak.4gb'lık paket 30 günlük kullanımı kapsadığından ve benim paketi aldığım günden fatura kesim tarihine kadar 15 günlük bir süre olduğundan bana 30 günlük 4GB kullanım hakkı değil,15 günlük 2GB kullanım hakkı tanınır.eğer ki ayın 25'ine kadar 2gb kullanımdan fazla harcama yaparsam bu paket aşım ücretinden ücretlendirilir kısaca fatura şişer.İLk ay böyle olduktan sonra ayın 25'inden sonrra diğer ayın 25'ine kadar 4gb kota verilerek normal düzene girer.

Şimdi diyeceksiniz operatörlerin hiç suçu yok mu?
    evet var ama nasıl?
    3g kapsamasındasınız,hattınız 3g'ye açık,modem ayarlarınız sadece 3g olarak seçilmiş
    ama bağlantı çok yavaş 1mbps'nin altında ise suçlu operatördür,bağlantı yine de kopuyorsa suçlu operatördür,sms ile kota sorgualamada veya kendi programındaki kota sayacı ile başka bir kota hesaplayıcı(upload+download olacak şekilde) arasında %10'u aşan farklar varsa suç operatöründür.

• 11 kbps hıza 1128 ping degerine 6 aydır 45.TL vermek ne koyuyor Biliyormusun?

Gözümüzün içine soka soka her dakika bası reklam yapan bit büyüklügünde 150 km hızla alt yazı geçen 3g olmadıgı yerde 2g ile baglanır diyen firma suçsuz.

6 aydır hem mail yoluyla hem telefonla yalvarıyorum artık ama umrunda degil baglamış kapısına 18 ay

ama and içtim 18 ay sonunda isterse kapıma 100mb hız getirsin yar saçların lüle lüle mondafone sana Güle Güle

suç bizde

• Ben de almayı düşünüyordum hangisini almalıyım? Vodafone turkcell avea dan hangisi daha avantajlı?
  • Merhabalar,

28-02-2010 itibariyle Vodafone'nin 5GB internet paketi Acer netbook hediyeli kapmanyasına katıldım(69 tl*24 ay) umarım hakkımda hayırlısı olur.

Satın almaya karar vermeden önce bu sayfayı ve siteyin inceleme fırsatı buldum yazılmış olan cevaplar için teşekkür ederim.

Son mesajlara doğru bir kavga havasına bürünsede yardımcı olabilecek bir başlık ve cevaplar.

Yarından itibaren deneyimlerimi sizle paylaşmaya çalışacağım.

Kullanan arkadaşların tavsiyelerine ve yönlendirmelerini rica ederim.

Saygılarımla.

ilker
  • quote:

Orijinalden alıntı: apothe_26---

Merhabalar,

28-02-2010 itibariyle Vodafone'nin 5GB internet paketi Acer netbook hediyeli kapmanyasına katıldım(69 tl*24 ay) umarım hakkımda hayırlısı olur.

Satın almaya karar vermeden önce bu sayfayı ve siteyin inceleme fırsatı buldum yazılmış olan cevaplar için teşekkür ederim.

Son mesajlara doğru bir kavga havasına bürünsede yardımcı olabilecek bir başlık ve cevaplar.

Yarından itibaren deneyimlerimi sizle paylaşmaya çalışacağım.

Kullanan arkadaşların tavsiyelerine ve yönlendirmelerini rica ederim.

Saygılarımla.

ilker

hayırlı olsun arkadaşım hız testlerini bekliyoruz burada.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.