Şimdi Ara

3G interneti nasıl kullanmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende aylık cepnet paketi var. Sadece sayfa görüntüleme/ mail alıp gönderme işleri için kullanmak istiyorum. Vodem cihazı alıp onda kullanmak mı daha mantıklı, yoksa telefonu modem olarak gösterip laptoptan o şekilde nete girmek mi ? Bir yerde telefonda internet hızlıyken 3g modeme takıldığında yavaş hizmet verdiğini okumuştum. Ne tavsiye edersiniz ?

• Genelde 3-4mbit civarında hız alacaksınız, telefonda da modemde de bu hızı görebilirsiniz. Çünkü son zamanlarda modemler de akıllı telefonlarda minimum 7.2mbit destekliyor. Kota olayı sıkıntı olduğu için 20mbit alsanız da birşey ifade etmeyecek yüksek hız pek tabii. Bunları bilin de öyle alın. Telefon kullanmanızı önermem. Şarjınızı çok hızlı düşürür, kısa bir süre sonra da bataryanızı yıpratmaya başlar. En iyisi 1.5-2mt uzatma kablosu ve içine istediğiniz sim kartı takabileceğiniz bir usb modem.
    100mb'tan sonra hızınız zaten 12kb/sn olacak ortalama. Telefonda da bilgisayarda da bu hız daha da düşmez. Bilgisayarda da telefonda olduğu gibi sitelerin mobil sürümlerini kullanırsanız daha rahat edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyjohn -- 9 Mayıs 2012; 15:19:16 >
  • Eğer cepnet tanımlı hattını sadece internet için kullanıyorsun usb modem almanı öneriyorum, telefonu modem olarak kullanmak telefonun bataryasını sömürüyor. eğer normaldede o hattı sesli iletişim için kullanıyorsun boş yere modem alıp tak-çıkar yapma derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

Genelde 3-4mbit civarında hız alacaksınız, telefonda da modemde de bu hızı görebilirsiniz. Çünkü son zamanlarda modemler de akıllı telefonlarda minimum 7.2mbit destekliyor. Kota olayı sıkıntı olduğu için 20mbit alsanız da birşey ifade etmeyecek yüksek hız pek tabii. Bunları bilin de öyle alın. Telefon kullanmanızı önermem. Şarjınızı çok hızlı düşürür, kısa bir süre sonra da bataryanızı yıpratmaya başlar. En iyisi 1.5-2mt uzatma kablosu ve içine istediğiniz sim kartı takabileceğiniz bir usb modem.
    100mb'tan sonra hızınız zaten 12kb/sn olacak ortalama. Telefonda da bilgisayarda da bu hız daha da düşmez. Bilgisayarda da telefonda olduğu gibi sitelerin mobil sürümlerini kullanırsanız daha rahat edersiniz.

3-4 Mbit hız alayım ben daha ne isterim hocam

100 mbdan sonra 96 kbpsye düşüyor hız Vodafone'un sitesinde yazdığı şekliyle. Ancak ben speedtest denemelerimde genellikle 0.11-0.12 mbit gördüm (telefonda). İki gün önce 0.16ya vurdu hatta

Uzatma kablosu yerine usb modemin kenarına takılan antenden alsam aynı görevi görmez mi peki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Liberté -- 9 Mayıs 2012; 18:18:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: La Liberté

quote:

Genelde 3-4mbit civarında hız alacaksınız, telefonda da modemde de bu hızı görebilirsiniz. Çünkü son zamanlarda modemler de akıllı telefonlarda minimum 7.2mbit destekliyor. Kota olayı sıkıntı olduğu için 20mbit alsanız da birşey ifade etmeyecek yüksek hız pek tabii. Bunları bilin de öyle alın. Telefon kullanmanızı önermem. Şarjınızı çok hızlı düşürür, kısa bir süre sonra da bataryanızı yıpratmaya başlar. En iyisi 1.5-2mt uzatma kablosu ve içine istediğiniz sim kartı takabileceğiniz bir usb modem.

100 mbdan sonra 96 kbpsye düşüyor hız Vodafone'un sitesinde yazdığı şekliyle. Ancak ben speedtest denemelerimde genellikle 0.11-0.12 mbit gördüm (telefonda). İki gün önce 0.16ya vurdu hatta

Uzatma kablosu yerine usb modemin kenarına takılan antenden alsam aynı görevi görmez mi peki ?

uzatma kablosuyla uğraşmak gereksiz bencede, anten iyidir iyi.

• quote:

quote:

uzatma kablosuyla uğraşmak gereksiz bencede, anten iyidir iyi.

• hacım, telefonun pahalı telefonlardan sa telefona yazık etme.
    ayrıca ben vodem üç metrelik bir usb uzatma kablosuna taktım öyle kullanıyorum.
    çünkü netice de sar değeri yaydığını düşünyorum.
    üç metrelik usb uzatma kablosu ile kendimi biraz koruduğumu düşünüyorum.
    tavsilerim bu. allah vodofone cepnet ten razı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozoz57

hacım, telefonun pahalı telefonlardan sa telefona yazık etme.

4S kullanıyorum hocam telefon olarak

Bu uzatma kabloları iki tarafı da büyük giriş olan, standart usb kablolarından farklı bir kablo galiba. İkisine de geniş giriş lazım çünkü.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozoz57

hacım, telefonun pahalı telefonlardan sa telefona yazık etme.

4S kullanıyorum hocam telefon olarak

Bu uzatma kabloları iki tarafı da büyük giriş olan, standart usb kablolarından farklı bir kablo galiba. İkisine de geniş giriş lazım çünkü.

bildiğin vodemin yanında da verilen uzatma kabloları var ya onların uzunu işte. sen vodem kullanmıyorsun
    o yüzden bilmiyorsun. ama bence uzatma kablosu daha iyi oluyor.
    standart usb kablosu bu kardeş. bir tarafı bilgisayarın usb girişine takıyorum.
    boşta kalan tarafa da vodemi takıyorum. bildiğin usb uzatma kablosu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.