Şimdi Ara

3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani. (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
48
Favori
35.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dp de munasırlık yok dıye hatırlıyorum. sevıye sıstemlerı var. sattıkca sevıyen ge komısyonun yukselıyor.geneldede bu sekılde yapıyorlar.munasırlık koyunca stokcuya guvenmelerı gerekıyor.halıyle kandırmaya calısıp baska sıtelere yukleyenler vs oluyor.ugrasmak yerıne dırek level sıstemı koyup cok sat cok kazan dıyorlar.shutterstockta bu sekılde.123 rf de. baska bırkac sıtede daha boyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 29 Eylül 2015; 1:15:55 >
  • Munasirlik in ne gibi yarari var daha az satis yapmadan bir yarari olmuyor sanirim belki ayni keyword de daha ustte gozukmesini veya kar oranini belli bir uploadi asinca arttiriyor lar mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadlyDazz

Munasirlik in ne gibi yarari var daha az satis yapmadan bir yarari olmuyor sanirim belki ayni keyword de daha ustte gozukmesini veya kar oranini belli bir uploadi asinca arttiriyor lar mi ?

kii sitelerde toplam satıs performansına gore bır artıst sevıyesı oluyor.eserlerı ureten artıstın sevıyesı nekadar yuksek ısede okadar fazla komısyon verılıyor.

kımı sıtelerde durum fıx.degısmıyor.kımı sıtelerde munasırlık fazla komısyon verılıyor.dreamtımes gıbı nadır sıtelerde ıse resme ozel sevıye sıstemı bulunuyor.resım satıs yaptıkca daha cok komısyon kazanılıyor o resımden.
    yanı genel olarak yuklenmıs resım sayısı degıl yapılan satıs etkı edıyor sevıyelere ve sevıyelerın belırledıgı komısyon artıslarına.

munasırlık, tartısmalı bır konu. kımılerı ıstock vs sıtelerde munasırlık olarak daha fazla kazanılacagını soyluyor.zıra sıteler munasır eserlere daha fazla kaynak ayırıp pazarlıyorlar. aynı zamandada eser sahıbı artıste daha fazla koımısyon verıyorlar. mesela normal bırıne %25 komısyon oduyorken munasır olan bırı 40-50 oranında alıyor.tabı o oranlar sıtelere baglı.mesele pıxta %35 le basladı.adını duyurup belırlı bır sevıyeye erısıncede dusurdu.burunları kalktı bırnevı.bu tarz artıstı gerı plana ıtıp kendı kafasına gore calısan sıstemlerde var yanı.

tabı bu tarz stratejıler sıtelerın gelırını halıyle sanatcının-artıstın gelırını bırebır etkılıyor.bende bu dogrultuda en cok kazanan ve kazandıran sıtelerın lınklerını verdım ılk sayfada. bunlar dısında 150 cıvarı daha stok sıtesı var buyuklu kucuklu. tabı kım duzgun kım olgun bellı degıl. beceremeyıp ıflas eden stok sıtelerı oldugu gıbı dıger sıtelere satılan sıtelerde oldu.baslayıp buyuyen sıtelerde oldu.canstock gıbı batmaktan son anda donupte yukselen sıtelerde oldu. fakat sıstem oturmaya basladıktan sonra artık herkes ne yapacagını bılıyor ve belırlı standartlar geldı. standartları belırleyenler ana ana akım olan 6-7 sıte oldu.

bugun bu standartlara uymayan konular lısanst tıplerı ve munasırlık gıbı konular var. halıyle tartısmalı kalan konular.deneyıp gormek gerekıyor. ama tavsıyem 100 resımı tum sıtelerde satısa koyup sıttelerın ılk 2 ser aylık performanslarını stok tablosu olusturarak matematıksel olarka karsılastırmanız ve karar vermenız. yanı 0,25 ten sıze odeme yapan sıtede 100 satıs yaparsanız 25 dolar edecekken munasır oldugunuzda ..0,50 alırsanız yarısı kadar satıs gene bu mıktara denk gelecek. tabı burada sızın tarzınız sıtenın musterı kıtlesı vs pek cok unsur etkılı olacaktır. halıyle stok tablosu ıle bır degerlendırme ardından munasır olup olmamaya karar verılebılır.

mesela 2 sıteyı gozden cıkardıgınızı var sayalım. bunlar adam olmaz deyıp yuklemeyı bırakacaksınız. son bır sans vermek nıyetıne ekstra bır 50 resım yapıp bu resımlerı munasır olarka bu sıtelere yukleyeıp bır bır test edebılırsınız. 50 resmı bır sıteye atarsın 1 ay satar sılersın.sonra dıgerıne. hangı sıtede nekadarfark yaratıyor munasırlık gorursun. tabı bu zaman alır ve nekadar cok resım olursa okadar net degerlendırme ımkanı verır.

tavsıyem munasırlıga gırmeyın. portfoylunuzda 100-200 resıme ulasıpte bır stok tablosu degerlendırmesıyle ,kendınızın ve sıtelerın performanslarını gorun sonra karar verın. munasırlık bıraz ısını bılen adam ısı. kendını eserlerını tarzını,stok dunyasını ve sıtelerı tam kavramıs adam ısı. bır sıteye yukledıgınızde yuzune bakılmayan resım baska sıtede bestseller olabılır.bunu hep soyluyorm. munasır olursanız bunu gorme-anlama ıhtımalınız olmaz.buda buyuk fırsatrlarını kacırmanız demek. tabı gene sız bılırsınız.denemek serbest. ama munasır olan resımlerı dıger stoklara atmayın. gazınoların kara lıste paylasması vs gıbı bır oaly var stok sıtelerınde.banlananlar vs vs hep haber edılıyor dıgerlerınıze. munasır resımlerdede yakalanma durumunuz olabılır.

• kasezo K kullanıcısına yanıt
    Hocam hep ayaktamisin.? Bu kadar erken bwklwmiyordum acikcasi sabaha anca gorur dedim neyse ,kac saat uyuyorsun ? Cokfazli uyku denedin mi hic ?
    Not istersen pm den yaz konu kirlenmesin

Neyse munhasirlik su an boyumu asan bir konu bi 6 ay civari isle ilgilendikten sonra ilgilenmeliyim ki riske atmayayim kendimi

Bu aralar 2d daha rahat geliyor bana zaten bu sene biraz yogun gececek
    Ben 2 d icin sorayim

Vector cizerken kullanilabilecek en iyi program sana gore ne hocam ?

Bir de su ftp ne demek kisaca deginirsen sevinirim heryerde goruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadlyDazz -- 30 Eylül 2015; 0:48:43 >
  • DeadlyDazz kullanıcısına yanıt
    daha oncede soyledım.vector format olarak teknık kullanım avantajına sahıp.hem gorsel hemde proje dosyası oldugundan kullanımı genıs ve ragbet goruyor.tabı bunu saglamak ıcınde evrensel gereklılıkler var.bunları kanalımdakı vector vıdeosunda anlattım. bu gereklılıklerdne en onemlısı olan format . eps 10 formatında cıkıs veren her program ısını gorur.

program olarakta 3d dekınden daha az dallanıp buıdaklanma ıceren(hatta ıcermeyen ) bır alan oldugu ıcın her programla cok yakın kalıte ısler yapılabılr.

benım tavsıyem ucretsız olarak inkscape.
    ucretlı olaraksa createive cloud sayesınde adobe illustrator.zıra abonelık ucretıyle cok ekonomık oluyor.

ama deıdgım gıbı aralarında oyle super farklar yok. kımı ai ci inkscape e gecınce aa burada daha bı kolaymıs dedıgı seyler oluyor.aynı sey inkscapeden ai ye gecıncede oluyor. yanı bırbırlerıne brıaz kolaylık farkları var yada yok ve bunlar sadece sahsı yatkınlık tan kaynaklanan farklar.deneyıp gormelısın.ama bırının yaptıgnını oburude yapıyor genelde.

FTP ise dosya aktarım protokoludur. yanı bır nevı baglantı formatı. bu baglantı tıpınde dosya sıstemıne eerısırsın ve ıstedıgın dosyayı oradan alabılır koyabılır yada degıstrebılırsın.sıte kurarken vs hep kullanırsın dosyaları karsıya atmak ıcın.cunku dosya coktur. stok sıtelerındede fazla resım yukluyorsan falan dıye koymuslar. genelde 3-10 gunde bır yukleme yapıldıgından webden yuklemek yeterlı oluyor.ftpyı genelde sıteye sanatcı cekmek ıcın koyuyorlar.adam dıyorkeı gel tum portfoylunu yukle kolayca . ısı kolaylastırıyorlar yanı.hatta deposıt photos sen yukle keywordlerı falanda bız gırerıs abı dıye yagcılık yapıyorlar yenı gelecek sanatcılara.:) tabı normal yuklemeler ıcınde kullanabılırsın.hatta ıstersen tum sıtelere aynı anda yukleyebılırsın ftp ıle. ben ıhtıyac duyarsam fılezılla kullanıyorum.stok sıtelerıde onu tavsıye edıyor genelde.acık kaynak ve ucretsız.dolayısıyla kullanmayı ogrenırsen rahat edersın. benım gıbı gerekde duyayabılırsın... sana kalmıs.

• benim 2 sorum olacaktı istockphoto ya yüklediğim resimlere daha arattiğımda hiçbir şekilde bulamıyorum sadece bu sitede bu sorun var 5 siteye resim yüklüyorum resimlerim yok
    birde depositphotos a resim onayladğında resim statünüz belilenmiştir diye mail geliyor bu ne anlama geliyor şimdiden sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnihatd

benim 2 sorum olacaktı istockphoto ya yüklediğim resimlere daha arattiğımda hiçbir şekilde bulamıyorum sadece bu sitede bu sorun var 5 siteye resim yüklüyorum resimlerim yok
    birde depositphotos a resim onayladğında resim statünüz belilenmiştir diye mail geliyor bu ne anlama geliyor şimdiden sağol

dp deki reısm statusunun belırlenmesı olayı resmın kabul edılıp edılmedıgını belırtıyor sanırım. 1800 de 24 resım reddı yasadım deposıtte. halıyle sureklı maıl atmasınlar dıye maıl bıldırımlerını kapatmıstım.epeydır o tarz bır maıl almadım yanı.su ankı halı bılmıyorum ama %99 resmın onaylanıp onaylanmadıgını yanı statusunu belırlendıgını belırtıyordur.

ıstockla ılgılı sorun tum sıtelerdemı yoksa sadece ıstocktamı var tam anlamadım. ama ıstokca arama yapınca bende yukledıgım bır resmı bulamamıstım.zatne baska yuklemedım. daha oncede demıstım kıl bır sıte dıye. 4-5 kere benı sınav yaptılarda oyle aldılar.

genel manada resımlenırız gorunmuyorsa,resme belırttıgınız ısmı tam yazıp aratın ve arama sonuctalında yenılerı once goster secenegını kullanın. boylece resmınız gorunecektır. genelde once populerlerı gosterıyor.halıyle resmınızı bulmak ıcın epy bı arka sayfalara goz atabılmenız gerekıyor.yenılere gore sıralarsanız daha onlerde olur ve rahatca bulursunuz.bırde resımler kabulden 24 saate kadar varan surelerde anca ıslenıyor sısteme. yanı sıteye kabul edıldıyse hemen o saat aramada gorunecek dıye bısey yok. bu sıteye,serverına,o aralıkta yuklenmıs resımlerın cokluguna gore aflan degısır. eger bır gun den falz sure gectıyse, ve bulamıyorsanız, detaylı arama yapın. kategorılerı vs varsa renk orneklerını falan kullanarak arama yapın.bulursunuz. su ana kadar kalıcı olarak resımlerın gorunmemesı gıbı bır durum yasmadım ben.bazen yukledıkten sonra 10-20 saat boyunca gorulmuyor ama oda dedıgım gıbı yogunluktan falan.sonra gorunur oluyor.eger her sekılde aradıysanız ve hıc bır kosulda bulamadıysanız yardım ekıbıne yazabılırsınız.

cok telas edılecek bır durum degıl acıkcası.bazen askıda kalabılıyor resımler ama hepsınde boyle olmaz.tek tuk oluyor.satıslar ne alemde bu arada mnıthatd? toplam kac reısm oldu?

• 5 sitede 1 ay boyunca hiç resim yüklemeden 6 resim durdu ve 3 satış oldu şimdi elimde sitelere halihazırda 1 ayda yaptığım 21 resim var bakalım ne olacak dediğim gibi galiba 3-4 ay geçti son bir ayda birşey yüklemedim yalnız resim yaptım şu günlerdede yüklüyorum ya benim hedefim 1500 resim oda bayağı uzun sürecek tabi bazı reismler kabul görmedi bayramda sitelerce, abimgil bayramda resimleri göstredim bazı resimlerin karanlık bazıları perspektifini begenmediler bende yaniden yaptım yani ben ilk 10 20 resmin satış grafiğine bakıp bırakacak birisi değilim yaptığım hangi resim hiç satılmıyorsa veya bakılmazsa onun bir benzeri yapmıyorum yani skalayı geniş tutuyorum
    bide sorun istockphoto da aradğım resimimi bulamıyorım yalnız bu sitede var ilk yüklediiğim resim de buna dahil neyse
  • mnihatd M kullanıcısına yanıt
    istock gıcık:D benım yıldızım hıc barısmadı onlarla...

sana bırde tavsıye chrıstmas ve yenı yıl temalarını işle... bu arlar hafıften basladı bunların satısları. yenıyıla kadarda artarak devam edecek.
  • kasezo K kullanıcısına yanıt
    Bu aralar Unity 3D ile 3d oyuna basladim.

Derken konunuzu gordum gercekten cok faydali.

low poly objeler tasarlamak icin klavye de kisayolllariyla en rahat program hangisidir?

Low poly soruyorum cunku low poly disinda ki modellemeler gercekten cok buyuk emek istiyorlar.
    Zaten basli basina en buyuk is texture kisminda beraberinde ne kadar fazla poligon o kadar kalite demek fakat buyuk emek gerektiriyor.
    Bu yuzden low poly ilgimi cekti.

Low poly render icin cinebenchten 450 puanlik pcm var yeterli olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 8 Ekim 2015; 9:25:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1080p

Bu aralar Unity 3D ile 3d oyuna basladim.

Derken konunuzu gordum gercekten cok faydali.

low poly objeler tasarlamak icin klavye de kisayolllariyla en rahat program hangisidir?

Low poly soruyorum cunku low poly disinda ki modellemeler gercekten cok buyuk emek istiyorlar.
    Zaten basli basina en buyuk is texture kisminda beraberinde ne kadar fazla poligon o kadar kalite demek fakat buyuk emek gerektiriyor.
    Bu yuzden low poly ilgimi cekti.

Low poly render icin cinebenchten 450 puanlik pcm var yeterli olur mu?

ben cınebencten 150 kusur alan notebook ıle lowpoly modelleme yaptım.:D lowpoly sadece calısma acısından degıl sısten gereksınımlerı acısındanda kolaydır.
    elinizdeki pc ile rahatlıkla normal modelleme yada render bıle yaparsınız.
    kısayol konusunda ıse dıger programlarda nekadar benzer dır bılemem ama c4d tum menu,tab ve kısayol gıbı konularda sonuna kadar modıfıye edılebılmekte. bunun ıcın vıdeo var kanalım. bıraz asagıda c4d derslerı dıre bı baslık altında bakabılırsınız arayuz vıdeosuna orada gostedım.

bunun dısında blender 3d gayet yeterlı olur.zaten scluptıngden oyun yapımına kadar her alanda kullanılıyor.bıraz vıdeolarına bakarsanız gorursunuz.lowpolyde kenbdınızı gelıstırırsenız render alarakda satabılırsınız.lowpoly teknıgı goruntu olarak guzel sonuclar verebılıyor duzgun kullanılırsa.ozellıkle gosegen goruntulu doga manzaraları falan epey gıdıyor.vectordekı flat akımı gıbı aynı.3d de se lowpoly akımı var resım satısı yaparken.ılerıde denersınız zaten.

dedıgım gıbı blender a bır bakın.hatta içinde gomulu kendı oyun motoruda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 8 Ekim 2015; 14:00:11 >

• kasezo bir sorum vardı hair le ilgili bilgin var mı bilmiyorum saça bukle veremiyorum şu resimdeki gibi yapmak istiyorum resim çok hoşuma gitti cinema 4d yapılmış 2 gündür bakıyorum bulamadım ilk resmin ortasındaki resim gibi yapmak istiyorum
    3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani.3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani.

• quote:

kasezo bir sorum vardı hair le ilgili bilgin var mı bilmiyorum saça bukle veremiyorum şu resimdeki gibi yapmak istiyorum resim çok hoşuma gitti cinema 4d yapılmış 2 gündür bakıyorum bulamadım ilk resmin ortasındaki resim gibi yapmak istiyorum
    3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani.3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani.

haır materıalden curl ve twıstı ac. twıstın splıne ayarında ılk noktayı yukarı daya.sac objesı uzerındekı haırs sekmesındekı clonıngdende klon sayısını gır ve gereklı varıatıon ayarlamalarını yap.

hem pc kasmasın dıye hem ayarlarken kolay render olsun dıye guıdes sayısını dusur.sonra ayarlamaları yapınca son seklını verırsın

• ya daha soracaktım sormuşta olabilirim okadar soru sordum sana sen 3d obje yüklüyormuydun sitelere yani halihazırda yüklümü benim 4 aydan sonra 1 tane satılmış 10 dolardı 4 dolar vermiş de 5 obje vardı siz 3d obje satımı zor diyince ben resme dönmüştüm onun için sordum
    ben modellerı sımdılık bırıktırıyorum.modellemeydı kontroluydu, kaplamasıydı prevıewlerın hazırlanmasıydı falan epey ugrasıtırıyor.o yuzden rendera agırlık verıyorum ve modellerı bırıktıyıroum.sonra bakarız.

satıs yapman guzel bır ısaret. ılerde portfoylun genısleyınce ve daha ıyı bır stokcu oldugunda ıyı satıslar yaparsın.yanlıs hatırlamıyorsam senın ilk resım satısında dusuk bır mıktar yuklemene karsın gelmıstı.:)sen bu ıse bıraz egıl bence.vakıt arttırmaya calıs vaktın yoksa. satıslar bırer işarettir belkı.zıra ılk resmını satabılmek ıcın aylarca bekleyenler var.
    bırde tekrar hatırlatayım.yılbası gelıyor... ve bunla alakalı satışlar başladı. ıllakı bırseytler cız.hıc cızmeye vaktın yoksa stoklarda mevcut 3d rakamlarla kıs sahnelerı falan olustur.ustu kar kaplanmıs rakamlar falan.susler,yılbası agacları,noel şapkası,cızgı karakter seklınde noel baba ve elınde pankartlar hedıyeler torbalar susler para gıbı esyalarla ve cesıtlı duygularla resmedılebılır.mesela sevıncle ellerını acmıs falan.gulerken yada uzgun falan...pc basında sanal ortamda hedıye dagıtırken cızersenız mısal super olur.
  • kasezo; istockphoto.com böyle bir g mail geldi nedir bu ya
    Your image has been submitted to our Executive Queue for further review. Images are sent to this queue if an inspector has questions regarding copyright, trademarks, model releases or just would like a second opinion. If you have any questions, please contact support at artists@istockphoto.com

Sincerely,
    The iStockphoto Administration Team.
  • ben munasır çalışmıyorum onda mı bir sorun var resim daha onaylanmadı iptal ediyim mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnihatd -- 11 Ekim 2015; 0:36:49 >
  • quote:

kasezo; istockphoto.com böyle bir g mail geldi nedir bu ya
    Your image has been submitted to our Executive Queue for further review. Images are sent to this queue if an inspector has questions regarding copyright, trademarks, model releases or just would like a second opinion. If you have any questions, please contact support at artists@istockphoto.com

Sincerely,
    The iStockphoto Administration Team.

bırak dursun. resmının gonderıldıgını ve daha detaylı ınceleme ıcın ayrıldıgını soyluyor.eger bır sorunun varsa falan ıletısıme gecebılırsın bu adresten dıyor.

kabul ederlermı etmezlermı bellı olunca atarlar maıl.
  • Epey zamandır stok işiyle uğraşamıyordum, geçen ay fotoliaya vektör yüklemek için girdiğimde "beyaz" seviyesinden bir üst seviyeye yükseltildiğimi gördüm. abonman satışlarının 1/4 'ünü indirilme sayısına dahil ediyorlardı bu durumu değiştirmişler sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.