Şimdi Ara

3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani. (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
48
Favori
34.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bakılma oranlarını beklemektense farklı konularda calısmalar uret. kafadan.10 tema belırle teknolojıden saglıga, cesıtlı konularda eserler uret. bunlarında ıkıser ucer varyantlarını hazırla,ardından ızlenme oranlarına bak...haftada 4 resımde yeter. onemlı olan 100 resım sevıyesıne gelıp farklı konularda ısler uretmıs olmak. ozaman bır degerlendırme yapılır ve yonelım planlanır.bu degerlendırmeyı 100-200 resım sevıyesıne geldıkten sonra yapmak onemlı. oncesınde yapmak sızı yanılta bılır eser azlıgından dolayı.benım 4 bın cıvarı resmım var. ve hala daha degınmedıgım alanlar var.mesela endustrı,yılbası,iletişim hic degınmedıgım konulardna bazıları.bu yuzden dıyorum hep mumkun oldugu kadar genıs bır konu yelpazesıne yayılın.kı saglıklı degerlendırme yapabılesınız.
  • mnihatd M kullanıcısına yanıt
    tavsıye ıcın sagol. aklımda var bır ups almak.
  • kasezo K kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle zahmet edip uzun ve açıklayıcı cevaplar verdiğin için teşekkür ederim.

    Yaptığın işi sevdiğin buradan belli hocam, işinle ilgili herhangi bir konuda seve seve cevap veriyorsun.

    Hocam, fx8350 için bir sitede 364 Watt max çekebilir diyordu, o zaman bir de amd ekran kartı alırsam 1000 W psu hesaplamıştı bir sitede. 1000W psu da maliyeti artırıyor. Ona vereceğim parayı i7 47xx işlemciye ve nvidia ekran kartına yatırayım madem düşünceleri oluştu sonuç olarak. Nvidia alacağım ekran kartları da(bana önerilen ve bana da mantıklı gelen) gtx 670 pek düşünmüyorum diğer ikisi de yine ikinci el olarak gtx 680 veya gtx 770 ki hepsini de kargo dahil 500 ve altına almayı planlıyorum, planlasam da kartlara şu an planladığımdan fazla istiyorlar orası ayrı konu tabi.

    Ama 8 çekirdek bir işlemci ve 280x dengi bir ekran kartı aldıktan sonra çok bişey farketmeyeceğini duymak beni bir miktar rahatlattı. Nvidia ekran kartları konusunda aynı senin dediğin gibi viewport ile daha iyi işler çıkardıkları söylenmişti. Hocam ^3d konusunda konusunda yazdığın GI ve AO Global Illumination ve Ambient Occlusion demek sanırım ve cinema 4D programı render yaparken mi kullanılıyor acaba( yabancı bir yorumda cinema4d ile birlikte anılıyorlardı)? Ben hani millet oyun için pc yapar ya ben de grafik tasarım ve 3d için her türlü programı çalıştırabilecek bir başlangıç veya orta seviye pc'si kurayım diyorum. Maya, Cineama 4d, 3dsmax, autocad, zbrush, ps, corel draw, illustrator, flash gibi piyasadaki grafikle, 3d ile ilgili tüm programları (deneme sürümlerini) kurup, çalıştırabileceğim bir sistem olsun diye hayal ediyorum.

    Yukarıda bahsettiğim manada geniş bir spektrum için 280x çok büyük fark yapmaz dersen sıfır 280x bile almayı düşünebilirim, çünkü ikinci el ürünlere bir anda çöp olabilme ihtimallerinden ve elden deneyip bakma şansım olmadığı için bir türlü ısınamadım. Son olarakta şunu sormak istiyorum, aynı dönemde çıkmış nvidia ya da amd ekran kartlarının herhangi bir programı birisi açabilirkeni diğerinin hiç açamaması gibi bir durum gerçekleşebilir mi, yoksa diğerine göre yavaşta olsa açar mı?

    Cevaplar için şimdidden teşekkürler.




  • habedon H kullanıcısına yanıt
    program acmaz durumu sadece b azı drıver hatalarında gerceklesebılır.programın kullandıgı kod-komut paketlerı drıver ve pc dekılerle uyusmaya bılır.bunlar genelde cozulebılen sorunlar.

    ekran kartı konusunda 500 tl uzerındekı tum ekran kartları ısını gorur aynı duzeyde.benım 280 x oyunlarda bıle tavan sıcaklık yapmıyor. yanı oyun oynarken grafıge koklerken bıle ekran akrtının tamamını kullanamıyorsun .buradan hareketle ekonomı yapabılırsın.500 tl cıvarı ıdı sanırım gtx 750 .bensıfır toplamak ıcın onu kafaya koymustum. ama sonra ıkıncı ellerı gordum ve ıkıncı el aldım.

    ıkıncı elde herzaman rısk olabılır o yuzden az kullanmıs yada oyundan baska ıs ıcın kullanılmamıs heves gecınce kosede beklemıs pc lerden denk getırmek en saglamı.

    wat basınada benım elektrık para 70 cıvarıydı. pc ıle bırlıkte 80 lıra oldu.kı gecelerı calıstıgımdan fazladan ısıkda yakıyorum falan..

    wat degerlerınde oc edersen normal degerlerın uzerıne cıkarsın ama normal sartlar altında 8350 125 w . bırde benım psu 600 w. taurus. 80 plus
    tecnopat gıbı sıtelerde gereklı vıdeo acıklamalar var. 600 w yazıyor dıye 600 w cekmıyor enerjıyı.ıhtıyac duyulan mıktarda enerjıyı cekıyor. 80 90 95 vs serfıtıkalı model olursada arada enerjı kaybı azalıyor.yanı oyle korkacak 1000 w psu çakacak bır durum yok.bu araba degıl. motor guclu olsun hocam demekle olmuyor:) 650 w 8350 + r9280 iiçin yetıyor. güvenemyorsan 750 w alırsın. ama tectopattakı sıstem tavsıyelerını vs ınceleyerek hangı sısteme nasıl psu koymuslar takıp ederek gorebılırsın.ayrıca psu hesap tabloları-sıtelerı var.oralardan kac w psu yeter sana onuda hesaplatabılırsın. dedıgım gıbı ben epy render falan aldıgım normal kullandıgım oyunda oynadıgım halde faturaya 10 lıra ek oldu.hepsı bu.

    ekran kartı olarakta benım kafamda 750 vardı.http://www.sanalmarketim.com/asus-gtx750phoc2gd5-2gb-gddr5-128bit-hdmi-16x-pcie-30/p_56678/
    fiyat olarak ıdealdı gozumde.cuda sayısıda oncekı kullandıgım 670 den belırgın daha fazlaydı.halıyle benım ıcın ıyıydı.

    Global Illumination ve Ambient Occlusion ise tum programlarda vardır. gerçek hayattakıne benzer ışıklandırma-aydınlatma oluşturmaya yarar. render suresını uzatan ana faktor gi dr. aynı zamanda da en vazgecılmez ozellıklerden bırıdır.programlar farklı sekıllerde hesapladıklarından farklı adlar verebılırler.

    800 lırayı ılla ekran kartına gomecem dıyorsan gtx 960 lardna bıtane al yada bu 950 ler cıkacak onlardan al.ıcın rahat etsın:) cogunluk nvıdıa fanatıgı turkıyede halıyle sureklı aklına gırecek mıllet:)) ama tekrar soyluyorum aşırıya kaçmaya gerek yok.ekran kartlarının amacı goruntu olusturmak. ve saydıgın programların hepsındede 500 cıvarı lıraya alacagın kartlar yeterlı.oyunda oynayacam wıtcher oynucam ayarları koklucem falan dıyorsan tabı o baska. ama pcyı alırken toplarken oyun asla on planda olmamalı. ıslemcı olarak fp oranı acısından 8350 yada 8370e .ıntel olsun dersende 47xx normaldır. onemlı olan 8 cekırdek olması. render ıslemınde cekırdek sayısı cok onemlı.8 den aşagı olan cpu lardan uzak dur.ekran kartı ıcınde paraya kıyarım dıyorsan pro ekran kartlarından al. quadro yada fıre serısı.yok normal ekran kartı olsun dersın bence 750 yada 950 olur.mad cepesınde 300 serısı olanlardan almakta fayda var. yenı teknolojı falan fılan hesabına...

    ocverlock yapıp kendını süper sananlardan olmayada hıc gerek yok. 0,5 ghz fark yaratınca elıne bırsey gecmıyor.ıslemcıyı zorladıgına degmez.haqcadıgın elektrıgı degmez.. en baba overlock yapan adamlar napıyormus bır sor.:) 8350 ye 300kusur wat elektrık yedırınce noluyormus.fılm ızlerken hızlımı oynatmıslar? 2 cekırdek ıslemcıylede oynanabılen oyunlarda(yuk ekran akrtına bındıgınden) mılyon fps mı almıslar? kafayı boyle seylerle yormaktansa ekonomık bır sıstem toplayıp 2000-2500 ebu ısı coz.daha fazla paran varsada o paraya cızım tabletı al.wacom. olmadı 3d mause al. calısmanı kolaylastıracak ısıne yarayacak seylere kaydır parayı.

    ayda 10 bın dolar kazanan rus bır adam var. kendı gunlugunu falan tutuyor ogretıyor mıllete. adamın pc sı benımkınden kotu:) bır başkası egıtım setlerı satıyor,stoklarda satıs yapıyor vs vs ve pc sı ortal hallı notebook.bu gıbı ornekler epey mevcut.

    oc yapacam,ekran kartın 512 olacak,işlemcım şöyle olacak,kasam transformers gıbı olacak ,psu nukleer reactor gıbı olacak dıye çoşmuış kesime katılmaktansa bu verdıgım ornektekı gıbı ıhtıyacın olanı al.kalan parayı ımkanlarınnı gelıstırmek ıcın kullan. yoksa obur tarafta işin ucu bucagı yok. ben mesala su sıstemın hayallerını kuruyordum.

    super pc

    bu lınkte en sagdakı:) ha alsam ne yapacaktım oyle pc yı onuda bılmıyorum.zamanında telefonları overlock edıyordum. 1 yıldır normal eskı telefonlardan kullanıyorum.akılsızlardan.:) ne degıstı? overlock edemeyınce? hıcbısey.ınsan kendını kaptırıyor sadece daha ıyısını ısteye ısteye geberıp gıdıyoruz bu dunyada. tamaatkar olmakda fayda var.neyse konuyu dagıtmaya gerek yok. tavsıyem optımal bır pc al yada topla 2500 lıraya.ekran dahıl. 2016 sonlarına dogru zen ve skylake kapışmasında fıyatlar duşecek yada performans epey artacak. ozaman adam anakart ve ıslemcıyı guncellersın olur bıter.bı 3 yıl gıder ondan sonra.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 26 Temmuz 2015; 12:12:10 >




  • oncekı verdıgım mesajdakı lınktekı pc ye tekrar bakıyorumda,harbı hayallerın sınır yokmus.) 256 gb ram. 24 gb tesla.:D:D 2x xeon... bıgun pıyango cıkarsa alacagım ondan bıtane.



    baktımda yorumlarına pcnın, mıllet benım gıbı salya akıtarak hayal kuruyor:D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 26 Temmuz 2015; 11:57:59 >
  • kasezo K kullanıcısına yanıt
    Hocam ayrıntılı cevabın için teşekkürler.

    Sondan başlamak gerekirse 256gb ram 8gb quadro 24 gb tesla 2 xeon, hakkaten süper pc imiş. Fiyatını dolar olarak göremedim ama heralde 15 bin dolar falan vardır. Hakkaten hayal dünyam zenginleşti bu pc'yi görünce :) Bu arada tesla ve quadro opsiyon mu yoksa farklı kullanım alanları olduğu için aynı pc'de bulunuyor mu onu da anlamış değilim.

    Hocam overclock konusunda tamamen size katılıyorum, zaten bu sistemi sadece dediğim işler için kurmayı planlıyorum, belki şeytan dürterse en fazla bir iki oyun atarım. Oyunla vakit öldürecek yaşları tükkettim. Dolayısıyla şu aşamada yüzde yirmilik zaman kaybı tolere edilebilir.

    Fx8350'ye r9 280x ile 750W psu yeterli olacak gibi gözüküyor anlattıklarınıza göre.

    Hocam 800'ü gömmek istememden değil de alacağım 500TL'lik ikinci el kartın öbür gün çökmesi ihtimali beni buna itiyor.

    Gtx 750'de 512 750ti'de 640 cuda çekirdek var hocam, gtx680 ve 770'de 1500 küsür ve 960'da 1024. Tabi sıfır alacaksam dediğiniz gibi bunu seçmem gerek ya da ağlamayı kesmem, haklısın.

    Hocam bende bu arada zaten wacom intuos pro large tablet var,alalı bir ay olmuştur, program yükleyemediğim için kullanamıyorum, bir de şu anki laptopta usb'de sorun çıkardığı için kullanamıyorum.

    Bakalım ben anlık gaza gelip makul sıfır sistem de sipariş edebilirim ya da belki içime sinerse uygun ikinci el de alabilirim ama anladığım kadarıyla iş daha çok kullanacak adamda bitiyor :) Dolayısıyla tecrübe ve para kazanmadan sisteme çuvalla para dökmek anlamsız.

    Teşekkürler hocam , ilgi alakan için.




  • buradakı parcayı 15 bın dolara bulursanız hemen yuzlerce sıparıs verın derım:D:D:D fıyat 26 bın dolar olarka gorunuyor su ankı ruble fıyatından.eeskıden 50 bınlık pc ler satılıyordu. kur sapıtınca musterı bulamadılar heralde performansı dusurmusler.:) eskı pc lerı pıyasadakı en guclu aletlerdendı ve fıyatı ıkı katıydı.:)neyse,

    tesla ya gelınce tesla bır hesaplama moduludur.quadro ekran kartıdır. bızım sımılasyonlarda ve render alırken ısık ızlerınının hesaplarının yapılması ıcın yardım alınan kısmı cuda cekırdeklerı.işte bu teslada sırf bu cuda cekırdeklerıne abanılmıs durumda. ve tek amacı hesaplama yapmak.bılımsel hesaplamalar sımılasyonlar vs ıcın cuda programlama dılıne hıtap eden her tur ıs ıcın kullanılıyor ve cok pahalı.

    bu yuzden ayrı ıkı kart var.quadro cızımde kullanılacak.vıewportta işe yarayacak.tesla işe işlemc gucu gerekecek alanlarda.

    psu ıcın tecn opattakı gereklı vıdeoları ızlersen detayıyla herseyı acıklamıslar halıhazırda.

    gtx olayına gelırsek, fıiyat farkı elbette cuda sayısına delalet.ama unutmamanız gerekırkı cuda bır cekırdek bırımıdır ve onunda ıntel yada amd ıslemcılerı gıbı nesıllerı ve komut sıstemı vardır.cudanun hangı neslının olduguda onemlıdır. atıyorum i7 2. nesıl ıslemcı i3 5. nesılden gerıde kalacak performans olarak. aynı olay nesıller arası farkta ve mımarı farkında cudayada yansıyabılır ve daha az cekırdek daha fazla performans verebılır.

    dedıgım gıbı ekran kartı olayı detaylı ıncelenmelı ve amaca yonelık olmalı.fazlasından sakınmak en ıyısı. 3 yıldır bu ısteyım. ekran kartını alev sımılasyonundan baska hıc bıryerde hesap ıcın kullanmadım.buna render da dahıl... yanı oyle cuda olmus olmamıs cok buyuk onemı yok. fp performansına yonelırsenız uygun bır kart alırsanız yerınde olur.bu konularda 12 kızgın adam fılmındekı gıbı tek bır kısı bıle kendı tarafına cekerek konuyu ıstedıgı yere getırebılır.oldukca gorecelı bır durum. ama cuda gereksız. ben su anda 4-5 aydır amd kullanıyorum ve henuz eksıklıgını cekmedım.cudayla yapılan hersey ıslemcıylede yapılıyor.

    ve evet ıs beyınde bıtıyor.o yuzden ımkanlarınızı genısletmeye bakın. yapacagınız ekonomıyle 3d mouse alabılırsınız. oldukca rahat gorunuyor. motıvasyon olması ıcın ucuz 3d prınter alıp calısmalarınız bastırabılırsınız.... gıbı gıbı...:)




  • kasezo K kullanıcısına yanıt
    boyutlar konusunda örnek vermişin ama DPI=300 boyutları ise 4000*3000 mi dogru mudur yani şunu sormak istiyorum
    yatay bir foto yaptığımızda uzunluk ve genişlik arasında fark ne kadar olmalı optimum atıyorum 5000*500 olursa mı çok ucuk olur bunun ayarlarını foto makinasine göre mi yapmalı
    dikey fotoda ayni şey sorcam aradaki fark ne kadar olmalı yaptığımız foto avm fişi gibi olup çıkmasın
    kısaca aradaki fark sorcam ben uzunluk ve genişliğin
  • mnihatd M kullanıcısına yanıt
    en cok kullanılan oran foto dan kalma 4/3 oranıyla fılmlerden-sınamadan kalma 16/9 oranıdır. benım uzun ınce fotograflarım oldugu gıbı kalın kısa fotolarımda vcar. onemlı olan kullanım amacı. atıyorum bır golf sopasını cızdınız. bunu 4/ 3 boyutunda stıusa koymak mantıksız zıra alet uzunca ve ınce bır sey. tum sayfa boşmuş gıbı gorunur. bu tarz durumlarda ısın ıcıne kompozısyon kabılıyetı gırer. halıyle ya bır kompozısyon yapıp resmı doldurmalısınız yada uzun ınce ornegın 500*5000 boyutunda bır render almalısınız. yada 4/3 alıp kesıp sadece golf sopasını bırakmalısınız.bu hem dosya yuklerken boyutun az olmasını saglar hemde bakan kısıye fazla bosluk gorunmeyecegınden begenılme ıhtımalı artar.


    ozetleyecek olursak format cok onemlı degıl. mesela 5000*1000 lık bır resım anormal genıstır. ama sıtelerde vs header olarak kullanılabılır. banner ve headerlar genelde dar uzun yada alcak ve genıs olurlar. sonucta sadece afıse burosure yada menuye baskı ıcın satılmıyor bu eserler. ınternet kullanımı cok cok fazla. buda boyutun onemını azaltıyor. sıtelerın cogunda mınımum deger 3 mp.

    optımum deger fotograf makınelerınden kalan 8-10 mp bandıdır. bu bantta pek cok resım gorursunuz. pek cok makınada 18-24 mp bandında.
    buradanhttp://web.forret.com/tools/megapixel.asp hesap yapabılırsın.4000*3000 12 mp edıyor. buda gayet yeterlı. zaten satısların cogu ınternet kullanımı ıcın olacaktır buyuk ıhtımal.basım kullanımı ıcın ıse daha cok fotograflar vs tercıh edılmekte.tabı bunlar kanun degıl. ısteyen ıstedıgı gıbı kullanıyor.
    fakat render zamanı,dosya boyutu,ve harcanacak enerjı bakımından 4000e 3000 en optımım duzey.ılla buyuk yapacaksanıza 5000 lık de olur. ama tekrar soyluyorum bunun satısa etkısı az. zıra bızler 3d calısıyoruz.fotograf cekecekler ıcınde optımum 12 mp.altına ınmemeye calıssınlar.

    dpı konusuna gelırsek dpı bızı alakadar etmıyor. zıra basımla alakalı bır konu.basım konusunda ıse yuksek cozunurluk sadec ebuyuk boyut basımlarda gereklı.
    resmınızın butun bınayı kaplayacagını dusunuyorsanızda bunun gerceklesme ıhtımalı mılyarda bır falandır. okadar buyuk baskı yapacak ajanslar zaten kendılerı yapıyordur tasarımı kendı cekıyordur fotoyu.hassleblad makınelerle.:) bızım maksımum 3 bın dolarlık makınalarımız nere onların 50 bınden baslayan makınaları nere...

    kısca kafayı takmayın. 3-4 mp nın altına ınmeyın. 20 mp ustune cıkmayın gereksız.benım 100 mp resmım var.baya baya 100 mp. emın olun bır defa bıle satılmadı.satlerce render bı ıse yaramadı....

    oran konusundada 4/3 16/9 1/1. (1/1 gfenelde vector calısanların kullandıgı bır format.dolayısıyla kabul goren ve yaygın bır format ama gerekmedıkce kullanmayın.)

    format olarakta her nekadar bazı sıteler raw png vs desteklesede. jpegden sasmayın ve kalıte oranını 80-90 yapın. ps calısanlar falan 12 ye dayamalarına gerek yok hıc. bosuna kota harcarsınız. ben 85 yapıyorum genelde.sıtelerde en az 80 olması gereksınımı var. 85 bıraz ustu ıste. cok ozel calısmam olursa 90 yapıyorum.gerısı 85 kalıte oranında devam. jpeg de unıversal oldugundan tum sıtelere yuklenebılıyor.zıra png vs olsa kımısıne yuklenemeyecek ve tekrar render almak yada resmı donusturmek gerekecek.dolayısıyla dırek jpeg calısmak daha makul.




  • Belki bana yardımcı olacak çıkabilir.

    Benim görmek/öğrenmek istediğim şey şu ; Mimari modelleme 3d max kullanılır yoğun olarak.Bu programın avantajı her zaman eklentisi zartı zurtunun olmasıdır .Burası tamam.Peki maya ile yapmak istesek ? Maya da karakter modelleme videoları çalışmaları internette bolca..Ama mimari anlamda nasıl kullanıldığı nasıl olması gerektiği pek değinilmemiş ya da ben bulamıyorum bununla ilgili bir çalışma bir video ?

    Maya ile yapılmış bir mimari modelleme çalışması / çalışmalarını nasıl inceleyebilirim acaba ? Hangi kaynaklara başvurmam lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk


    Belki bana yardımcı olacak çıkabilir.

    Benim görmek/öğrenmek istediğim şey şu ; Mimari modelleme 3d max kullanılır yoğun olarak.Bu programın avantajı her zaman eklentisi zartı zurtunun olmasıdır .Burası tamam.Peki maya ile yapmak istesek ? Maya da karakter modelleme videoları çalışmaları internette bolca..Ama mimari anlamda nasıl kullanıldığı nasıl olması gerektiği pek değinilmemiş ya da ben bulamıyorum bununla ilgili bir çalışma bir video ?

    Maya ile yapılmış bir mimari modelleme çalışması / çalışmalarını nasıl inceleyebilirim acaba ? Hangi kaynaklara başvurmam lazım

    alakasız bır başlıga yazıyorsunuz ama ben genede yardımcı olayım..

    once mımarı tasarım nedır? burada amaç bır bınayı 3d ye aktarıp gorsellestırmek ıse tum 3d programlarda bunu yapabılırsınız.
    yok amac olculu bır mımarı tasarım,statık hesapları vs vs gercekten bır muhendıs olarak konuya yaklasmaksa,ozaman cad programları lazım sıze.


    cad programları bır 3d programı degıldır. 3d programlarıda bır teknık cızım programı degıldır.

    eger mayada ders bulamıyorsanız, çok basit: acın bır 3dmax dersını gorduklerınızı tekrarlayın.... adam orada bır kup koyup bunu genısledıp egıp bukup bır sekıl verıp kıvrımlı bır çatı yapıyorsa yada bır ppencere hazırlıyorsa sızde yapın.tum programlarda bırbırıne benzer ozellıkte araçlar var.


    mesela ben c4d kullanmama ragmen dıger programların tutorıallarını da ızlıyorum ve yapılanları yapıyorum. cunku bu programların %90 bırbırınden eksık kalır yanı yokı. bırının yaptıgını dıgerıde yapablır.tek yapmanız gereken şey programınızı ıyı tanımak.kullanmayı bıulmek...
    sonucta resmı fırça yapmıyor.fırçayı tutan kımse yapıyor.

    başlıkla ve konuyla çok alakasız şeylerde yazmayın lutfen. bu tarz sorularınızı ozelden yazın bana yada yardımcı olacagını dusundugunuz kımselere.




  • mnihatd M kullanıcısına yanıt
    shutterstock sınavını gecebıldınmı?
  • depositphotos 5 resmimi kabul etnediği için kabul edilmeyen o 5 resmi shutterstock yüklemek istemiyorum hem elimde benim bile bu çok güzelmiş diyeceğim toplam 5-6 resmim var bide varyasyonlar birikiyor onları da yüklemek istemiyorum demek istediğim adam akıllı resimler olsun zaten elimde 12 resim var toplam bunun 10 yükleyip kabul etmezse diğer sitede olduğu gibi beklemek de istemem elimde güzel şeyler biriksin önce depositphotos daha sonrada shutterstock resim yüklücem zaten başka site ismi vermedin veya kalmadı bende duymadım bide şu var
    vergi formunda ADIMIZDA TÜRKÇE KARAKTER OLSA BİR SORUN OLUR MU çünkü vergi formu çıktısına baktım adım girit alfabesine benziyor şöyleki örneğin adım atıyorum: şükrü shukru olacak yoksa şükrü diye devam etcem adres biligileri türkçe olsa bir sorun olmaz tamam da adımız
  • kasezo K kullanıcısına yanıt
    Vay be adamlar ne paralar kazanıyor ki 26000 doları pc'ye yatırıyor ki eskiden olan 50binlik pcleri hayal bile edemiyorum.

    Tesla ve quadro farkını anladım hocam, ama tek bir anakartta iki farklı ekran kartı aynı anda kullanılamıyor diyorlardı forumda bazıları ki uygun anakartlarla bu mümkün anlaşılan.

    Pc konusunda da bende ne şans varsa hocam dolar rekor kırıyor, şimdilik mini savaş çıktı, vestel vergisi gelecek, dx12 geliyor, skylake geliyor vs vs.

    Hocam ekran kartı meslesi de sayenizde gözümde eskisi kadar büyümüyor ve bu da beni rahatlatıyor.

    3d mouse, 3d printer vs araştırmakta fayda var pc'yi hallettikten sonra, evde harp çıkmazsa bakalım hayırlısı.

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnihatd

    depositphotos 5 resmimi kabul etnediği için kabul edilmeyen o 5 resmi shutterstock yüklemek istemiyorum hem elimde benim bile bu çok güzelmiş diyeceğim toplam 5-6 resmim var bide varyasyonlar birikiyor onları da yüklemek istemiyorum demek istediğim adam akıllı resimler olsun zaten elimde 12 resim var toplam bunun 10 yükleyip kabul etmezse diğer sitede olduğu gibi beklemek de istemem elimde güzel şeyler biriksin önce depositphotos daha sonrada shutterstock resim yüklücem zaten başka site ismi vermedin veya kalmadı bende duymadım bide şu var
    vergi formunda ADIMIZDA TÜRKÇE KARAKTER OLSA BİR SORUN OLUR MU çünkü vergi formu çıktısına baktım adım girit alfabesine benziyor şöyleki örneğin adım atıyorum: şükrü shukru olacak yoksa şükrü diye devam etcem adres biligileri türkçe olsa bir sorun olmaz tamam da adımız

    forumlarin bazilarinda ingilizce karakter kullanin diye not dusuyorlar/sagina soluna iyice bak not varsa ingilizce yoksa turkce yaz/;sahsen bir sorun yasamadim turkce harflerle/eger emin olamiyorsan deposit photosun yardim servisi var turkce/ yazabilirsin o destek bolumune/donerler kisa surede/sorularini toptan sorabilirsin onlara/ tabi bir sitenin cevabi digerlerini kapsamaz.ama turkce destekleyen sıtelerde problem olmaması lazım.

    habedon,o pc de 2 ekran akrtı yok. bır tane quadro ekran kartı var. teslalar ekran kartı degıl goruntu vermıyor. onlar hesaplama modulu.yanı quadroyla alakalsı yok.quadro yada gtx ile çakışmazlar.




  • Teslayı bir inceleyeyim en iyisi. Teşekkürler.
  • bu ne sessizlik ya tamammıyız bu kadar mı yani anlamak mümkün değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnihatd

    bu ne sessizlik ya tamammıyız bu kadar mı yani anlamak mümkün değil

    uzun uzun yazdım,sıldım. hemde ıkı defa. ne desem nasıl meramımı anlatsam bılemıyorum.sanırım en ıyısı -olmadı- demek.sızde yazmayın bosuna,bırakın çurusun baslık arka sayfalarda kaybolsun.istemiyor işte kimse.isteyen zaten bsaladı ve ozelden bana yazıyorlar meramlarını. digerleride sallamıyor saten. baslıgı guncelleyıp yukarı tasıyıp gundemı mesgul etmeye gerek yok.
  • Arkadaşlar,

    Çizimlerimi Turbosquid e yüklemeye çalşıyorum birtürlü upload edemedim. aşağıdaki hatayı alıyorum yetkiniz yok tarzında bir hata veriyor ne yapmam gerekiyor.

    http://i.hizliresim.com/gAV8D3.jpg
  • https://www.youtube.com/watch?v=hWXmtfSFjsY
    bu link sana yardımcı olabilir bana olmuştu
    ama tax informatıon kısımda basit vergi dökümani diyeceksin ama vergi formunu doldur eger tc de yaşamıyorsan ben doldurmadım satış yapmak istediğin site online vergi formunu kabul etmiyor fax ile göndermen lazım yani benim zamnında öyleydi ama daha çok site var
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.