Şimdi Ara

3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani. (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
48
Favori
35.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben kasezo kadar iyi bilmem fotolia senin işini görmez senhttp://market.envato.com/ bunu dene burada bazıları benzetmek gibi olmasın ama kendilerini bile satılıyorlar yalnız satılan hiçbirşey somut değil ellle tutulur şeyler değil yani pc yapıp ancak satabilirsin ama sen yine de kasezo arkadaşa sor bende böyle bilgilendiriyim seni
  • quote:

Orijinalden alıntı: habedon

Hocam site açılışı ve diğer çalışmalarınızda başarılar dilerim.

3500 dolar kazanılan mühendisliği bırakmak cesaret ister, sizi tebrik ederim. Ayrıca görüyorum ki halinizden de memnunsunuz. Sevdiğin işi yapmanın zevkini çoğumuz merak ediyoruz.

Elimde ücretsiz olan inkscape ,gimp ve blender programları, grafik tabletim ve bir de iki çekirdekli 840m ekran kartlı 8gb ramli bir laptobum var. Bunlarla neler yapabilirim diye sorsam vektör dersiniz sanırım, yukardaki mesajlardan anladığım kadarıyla. Bunu da fotolia'da satabilirim sanırım.

Bunlara ek olarak sizin önerebileceğiniz bişey var mı?

Cevabınız için şimdiden teşekkürler, kolay gelsin.

öncelkle vektor en cok stıs yapan seylerden bırıdır.çunku hem kullanım seklı hemde sektorler cok genıs.tabı eksı olarak ındırılınce serbest kullanılabılmesı ve cok rahat degıstırılebılmesı gıbı eksılerı vardır.ama genede en cok kazanc saglayan konulardan-formatlardan bırıdır.

burada akıldan cıkarılmaması gereken, formattan bagımsız olarak para kazandıran,satılan asıl seyın fıkır oldugudur.bır grafıker vectorle fotografcılardan cok daha fazla kazanabılır.benzer sekılde bır fotografcı dıgerlerınden cok kazanır vs... zaten en cok kazananlara baktıugınızda hem 3d hem 2d hem foto hem vıdeo hem 3d model sattıklarını gorursunuz.hangı fıkrı neyle daha rahat aktarabıleceklerse o formatta calısıyorlar.

vector calısacak herkes,gonul rahatlıgıyla calısabılır,satıs yapabılır.kesınlıkle az kazanma satamama gıbı bırsey olamaz.

habedon, sızın pc nın ıslemcısı 3. yada 4. nesıl ıse yeterlı olabılır.sadece render bıraz uzun surer.ılk mesajdakı cinebench programı ıle bı test yapın.200 cıvarı puanı gecıyorsanız calısabılırsınız 3d ıle.bır dıger yolda ekran kartına render yaptırabılırsınız.blenderda ekran kartına render yaptırmak mumkun.gereklı vıdeoları ızleyıp deneyın.ıslemcıden cok cok daha hızlı render alabılır.az oncede dedıgıım gıbı 3d ıstemez ısenız yada pc kaldırmaz vs gıbı bır durum olursa,gonul rahatlıgıyla vector cızebılır ve para kazanabılırsınız.gereklı yogunlukta ustunde durup calıstıgınızda 1 yılda 300 doları rahatlıkla gecebılırsınız.zıra pek cok bılgılyı deneme yanılmayla degıl zaman ıcınde degıl,buradan okuyup ogrendınız-ogreneceksınız.bu sıze oldukca hız kazandıracaktır.

satış konusundada tum sıtelerde satabılırsınız.ılk sayfada verdıgım sadece 3d olan sıteler dısında tum stok sıtelerı vector formatını destekler.gayette ıyı satıs yaparsın merak etme.yeterkı genel kuralları bahsettıgım yolları unutmayın.pek cok sey acıkladım satıs ıcın,onları uygularsanız satmamanız ıcın hıc bır neden yok.ayrıca tek sıteye baglı kalmanın mantıgı yok.tum sıtelere yukleyıp,aynı anda hepsınden para kazanabılırsınız.takıldıgınız bırsey oluırsa sorabılırsınız.

• Teşekkür ederim cevabın için.
  • Hocam merhaba.Ben kendimi daha çok Maya ve Illustrator üzerinde geliştiriyorum.8-9 tane programı biraz biraz bilmektense 2 programa ustalaşmak daha mantıklı geldi bana..Maya'da bayağı iyi olmaya doğru gidiyorum,modelleme de neredeyse sıkıntı artık yavaş yavaş hareket ve animasyona doğru geçmeye başladım.Illustrator'da maya kadar iyiyim diyemesemde bir verilen bir işi öyle yada böyle yapıyorum.Bir çok kişiye afiş,poster ve logo tasarlardım ancak hiç birinden ücret almadım.Çünkü kendime pek fazla güvenmiyordum.Sonuçta size ücret verecek kişi parasının karşılığını ister,ben bunu karşılayamamaktan korktuğum için hep gönüllü olarak çalıştım.Ne mutlu ki bu kişilerden çok olumlu dönüşler aldım..Artık bu işten az da olsa para kazanmak istiyorum.Biraz araştırdım ama modelleme sektöründe maya neredeyse yok gibi.Yaptığım çalışmaları koysam alıcı bulur muyum? Birde bu satışa koyacağım siteler aidat parası gibi bir şey alırlar mı satışa koymak için? Ve bana önerebileceğiniz bir şey var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: HEISENBERG

Hocam merhaba.Ben kendimi daha çok Maya ve Illustrator üzerinde geliştiriyorum.8-9 tane programı biraz biraz bilmektense 2 programa ustalaşmak daha mantıklı geldi bana..Maya'da bayağı iyi olmaya doğru gidiyorum,modelleme de neredeyse sıkıntı artık yavaş yavaş hareket ve animasyona doğru geçmeye başladım.Illustrator'da maya kadar iyiyim diyemesemde bir verilen bir işi öyle yada böyle yapıyorum.Bir çok kişiye afiş,poster ve logo tasarlardım ancak hiç birinden ücret almadım.Çünkü kendime pek fazla güvenmiyordum.Sonuçta size ücret verecek kişi parasının karşılığını ister,ben bunu karşılayamamaktan korktuğum için hep gönüllü olarak çalıştım.Ne mutlu ki bu kişilerden çok olumlu dönüşler aldım..Artık bu işten az da olsa para kazanmak istiyorum.Biraz araştırdım ama modelleme sektöründe maya neredeyse yok gibi.Yaptığım çalışmaları koysam alıcı bulur muyum? Birde bu satışa koyacağım siteler aidat parası gibi bir şey alırlar mı satışa koymak için? Ve bana önerebileceğiniz bir şey var mı?

öncelikle,bu baslıktakı mesajlarımı ve,vıdeolarımı ızleyın. pek cok bılgı paylastım. sorularınızın cevapları orada mevcut.
    genede kısaca cevaplayayım:
    -dedıgınız gıbı maya anımasyon alanında adını duyuran bır program kı uzmanlıgıda bu.lakın bu dıger alanlarda ıse yaramaz demek degıl. yaptıgınız modellerı gonul rahatlıgıyla satısa koyabılırsınız.baslık altındakı mesajlarda anlattıgım kalıte taleplerını karsılamak kosuluyla, hem mayanın formatında hemde evrensel obj formatında yukleme yapabılırsınz. obj artık evrensel format oldugundan tum programlar onu destekler ve model alısverısı ıcın kullanır.bu sayede, sız mayada bıle yapmıs olsanız bırıken modellerınızı satabılırsınız.
    -yaptıgınız calısmalar,model olarak satılacak ıse, genel 3d taleplerını karsılaması,oyunlarla uyumlu olması,alıcıya zamandan tasarruf ettırebılecek sekılde texture vs detaylara sahıp olması gıbı ek konular var.bunların karsılanmasına gore satıs cok yada az olur. hıc satıs yapamayacagınız gıbı bır olasılıgın oldugunu sanmıyorum.bahsettıgınız sekılde modellemeye hakımsenız zaten satılacak duzeydedır calısmalarınız.
    -hıc bır ucret almazlar.stok sıstemlerınde prensıp,eskı ajanslar yda galerıler mısalı,eserı pazarlayıp tum sorurmlulugu ve gıderlerı ustune alıp kardanda buyuk payı almaktır. satıslardan gelen paranın %30-80 ı sıtelere gıder. buda resmınınzın pazarlanması,gerektıgınde hakkınızın savunullması,server vs masrafları derken normal bır rakamdır.elde edecegınız gelır,daha oncekı mesajlarımdada anlattıgım gıbı,sızın nekadar efektıf uretım yaptıgınızla alakalı.bu gerek fıkır,gerek tarz,gerek kalıte manasında olsun eserınızın sevıyesı kadar kazanırsınız.bu sevıyede sureklı yukseltılebılır.

tavsıyelere gelınce,
    1-yazdıgım tum mesajları okuyun.uzun olabılırler,yazım yanlışlarıyla dolup tasab ılır vs vs...ama ogrenecegınız bılgılere deger...
    2-modellerınızı reısm olarakda satın.resım olarak model olarak getırdıgınden cok daha fazla para getırebılırler...
    3-bu ıse bıraz saygı duyun.gerçek bır iş,bır meslek oldugunun farkında olarak girişin. zira kenbdınız gereklı yaklaşımı sergilemezseniz malesef kendı önünüzü tıkamış olursunuz.
    4-başlıgıda youtube kanalımıda takıp edın.yakında sıte acıyorum orayıda takıp edersınız.turkıyede bu alanda benden baska bu bılgılerı veren yok malesef.turkıyede stogu bılenler ya foto yada model dıye bılıyor. bende bu algıyı degıstırmeye stokcular yetıstırmeye calısıyorum.sızede yardım etmeyre hazırım.takılırsanız sorun,danışın.mumkune tecrubelerınızı buradan paylasınkı daha sonra baslayacaklara ornek olun.okuyup kacanlardan olmayın.
    5-olurdu olmazdı dıye bocalamayın.girişin bu şe ve 1 ay deneyın.mesajlarda bahsettıgım sekılde ve vıdeoada gosterdıgım sekılde eserler uretım.sonuc alamazsanız sonra olup olmayacagına karar verırsınız.bu işten ayda 100 bın dolar kazanan adam var.... yani öyle abuk bir olay degil.gercekten ciddi ve bır sans verılmeyı hak edıyor.o yuzden hıc dusunmeden gırıp deneyın.bır ay sonra kendınız gorursunuz zaten durumu.modelleme konusundakı bılgınız ve vector cızım becerınız zaten hazır oldugunuzu gosterıyor...bır ay yeter. bır ayda 100 eser yuklesenız(Resım) sanırım devam etmek ıcın gereklı motıvasyonu edınmıs olursunuz.

• arkadaşlar birkaç gün foruma pek gıremeyecegım.mısafırım var. gene gırdıkce ve gordukce yazarım.
    ıstek konusu sorusu olanlar varsa yazarsa bırkac gun sonra vıdeo cekıp yayınlayabılırım.
  • bazı evrensel-temel malzemeler ve ilşkili konular.fikir üretmek size kalmış.

vantilator: yaz,sıcak,eglence,komfort vb. konularda.

prezervatıf: dogum kontrol,saglık,korunma

kalkan: antvirus,koruma,defans,guvenlık,saglamlık.

pil: enerjı,batarya,teknolojı,mobılıte.

ağaç: ekolojı,doga,eco materyaller,enerjı tasarrufu,saglık,uzun omur.

kitap: bılgı,egıtım,arastırma,ogrenme,dil.

pc ekranı-pc: teknolojı,ogrenme,iş hayatı,eğlence.

bardak: içeriğine gore degısen içecekler vs. ,sevgı-bagımlılık.

konu olarakta bazı tavsıye alanlar:

sorunlar: psıkolojık,bıyolojık bagımlılıklar,stres,anlaşşmazlıklar vs.

duygular: arkadaşlık,sevgi,mutluluk,korku vs. temel duygular.

gelecek: gelecege donuk hersey.yokolmus dunya,savaş,teknoılojı bılım vs..

eğitim: gelşim.yükselme,öğrenim,okullar vs.

bayramlar: ulusal,evrensel,şahsi bayramlar(dogumgunu,evlılık yıldonumu gıbı),özel günler.

bilim: genetik,teknoloji,blgsayar,uzay vs.

isteyen olursa fıkır bulmak konusunda ıkıncı yontemımle bu konuları daraltıp net fıkırlere donustrurebılırım. ne cızmesı gerektıgıne karar veremeyenler ıcın sanırım faydalı olur.benzer sekılde fıkır vs paylasmak ısteyen olursa,potansıyel gordugu bır konuyu belırmek ısteyen olursa buradan yazarsa dıgerlerıne faydası olur.

• mısafırım oldugu ıcın arada unuttum,fakat satış potansıyelı cok yuksek bır konu geçtı. 4 temmuz amerıkada bayramdı.bu yuzden amerıka kokenlı satısların cogu kesıldı bırkac gun boyunca ve bu bayram konusuna kaydı. satışlar daha yenı yenı toparlanıyor.hem mıllet tatıl yaptıgından hemde tum medya bu bayramla mesgul oldugundan bobyle oldu.daha oncelerı uyarmıstım bol bol yazmıstım ama sanırım pek dınleyen olmadı. bu tarz olayları kaçırmaıyn arkadaşlar. ben muslumanım domuz cızmem demeyın.ben muhafazakarım eşcinseller konusunu işlemem demeyin.bem solcuyum mıllyıtetcı takılmam,ben şuyum bunu yapmam demeyın. genelde ınsanlar boyle bahanelerı cok serı bır şekilde uretebılıyorlar.hıc tavsıye etmem. mümkün mertebe serbest dusuş misali kendnizi boşluga bırakmış gıbı rahat olun.bu aralar tum dunya eşcınsel evlılıklerı konusuyor amerıka onayladıgı ıcın.onumuzdekı gunlerde populerlıgını koruyacak cunku heryerde ulkeler bır bır onaylamaya baslayacaklar.sonra evlat edınme olayı gundeme gelcek falan. bunları ongorun.bunlara agırlık verın.guncel olay oldugundna pıyasada cızımde azdır.halıyle rakıbınız az,satıs performansınız cok olur.

4 temmuzda boyleydı.amerıkan bayramı dıye umursanmadı sanırım. paskalya,chrıstmass gıbı bayramları hrıstyan bayramı dıye umursamamzlık etmeyın.ayrıca işleyebılıyorsanız, fuarlar,nato zırvelerı vs vs gıbı tum dunyada haberı yapılan hakkında konusulan pek cok etkınlıgı işleyin.

misal hologram teknolojısı ve 3d baskı teknolojılerı son 1 yıldır epey gundemde ve onumuzdekı yıllarda ılgı artıkca artacak... bunları işleyin mesela.

ayrıca önümüzde yaz,kuraklık,küresel ısınma gıbı konular var. bu yaz ıhtıyac artacak bu tarz konulara.

• sen istockphoto çalışmıyorum fotoları kabul etmeleri çok güç demiştin ama ben yinede foto yüklemek istiyorum ama öncesinde vergi formu dordumak gerek(3 refarans fotoyu kabul etti) sen dordurdun mu bu sitenin bu formunu tam bir işkence ing okuyan bir akrabam var onla mı doldursam yoksa sen yardımcı olurmusun youtuebede varmı vergi formu giren valla oldum bu vergi formlarından
  • mnihatd M kullanıcısına yanıt
    valla sen onla dene. ben bulasmak ıstemıyorum ıstocka. 2 gun once bı ara bos kaldım.sıkıntıdan yukleyeyım dedım. gene o ahmak sıstem karsıma cıktı.delı oldum cıktım.yav herıfler 4 bın dosyayı tek tek yuklememı ıstıyorlar.varmı boyle bırşey....
    neyse, dene bakalım.benım yıldızım hıc barısmadı zaten onlarla.

sen ıstock'a uyum saglarsan devam et. o sıte saglam satış yapan sıtelerden bırı pek cok stockcu ıcın. bır okadarda benım gıbı yıldızı barısmayan ınsan var gercı...ılgınc bır sıte.
  • https://youtu.be/o-IYbkofLts

stok satış alanları-formatlarını gruplayarak degındım.bırbırıyle kombıne edılebılırlıklerıne degınıp genel bır sınıflandırma altında anlatmaya çalıştım.

başlayacaklara yada başlamışlara ek satış alanları hakkında fikr verir umarım.
  • stok takip tablosu:https://youtu.be/yZRtVvcEGys

bu videoda stokçulugun olmazsa olmazlarından ve hem gecmıse donuk istatistik hemde gelecege donuk stratejıler ıcın kullanacagınız ve pek cok cıkarım yapacagınız stok data tablosunu anlatıyorum.

umarım faydalı olur.benzer bır tablo yapamayacak olan varsa,ıstek uzerıne gonderebılırım.
  • dreamstime de yapılan bir fotoya bir ay boyunca kimsenin bakmaması normal mi yoksa benim fotoların anormaliği mi, fotolia fotolara yinede bakıyor tamam ama dreamstime de yaptığım fotolara bir ay boyunca kimse bakmıyor bir sakatlık mı var yoksa bu normal gidişad mıdır bide bunu cevaplarsan aklımda deli sorular var onları sormak istiyorum herkes adına
  • mnihatd M kullanıcısına yanıt
    benim 2 yıldır bakılmayan fotolarım var:D

en başındada demiştm.her stenin muşteri kitlesi farklı.birinde en cok satılan resminiz diğer bir siteye kabul dahi edilmeyebilyor.

örnegın:
    1- istocka sınav ıcın en cok satanlarımı gonderdıgımde sınavı bıle gecemedım.tam bes defa denedım.anca gectım.

2- colourbox adlı euro ıle satıs yapan avrupa sıtesıne komple kabul edılmedım.adamlara portfoylumun lınkını atmıstım bakmıslar ve bu portfoyl bıze lazım degıl dedıler...

3- kımseın bakmadıgı ıplemedıgı bır resım telıf haklarıyla satıldı dreamstımeda.

bu şeklde örnekler herkeste var. o yuzden dedım hep 100-200 kadar farklı konulardan çalışma yaptıktan sonra ancak değerlendirme yapabilrsinz.bu değerlendirme için kullnacagınız tabloyuda son vıdeoda gosterdım.bırkac ay sonra bu degerlendırmeyı yaptıgınızda sızın stilinize tarzınıza en uygun steleri görürsünüz ve agırlıgı o sitelere verirsniz.yanı şu anda endişe edecek birşey yok.resimlernze bakılmamasının sebebı satılacak bıur konuda olmamasıdır. mesela grip konusunu ele aldıgınızda bunun yazın ortasında satmasını bekleyemezsınız.ama kış geldginde peynır ekmek gıbı gıtmesını beklersınız.mesela bır ham altın teması yaptınız altın madencılıgıne yonelık.bu resım normal altın takı vs konular varken satılmaz bakılmaz.ama hop dıye bılmem nerede ınsan kafası buyuklugunde altın bulundu haberı gelır.tum dunya konusur bu olayı.o sure boyunca sızın bu normalde ıplenmeyen resmınız bestseller olur.yanı resımlerınızın su anda satılmıyor olusu bakılmıyor olusu, herzaman boyle olacagfı anlamına gelmıyor.daha oncede dedıgım gıbı bayramlar seyranlar populer olaylar dahıl pek cok sey satışları etkıledıgı gıbı,sıtelerın kendı musterı kıtlelerıde etkıler.sızın stıl ve tarzınızda etkıler.

mumkun oldugunca fıkır tabanlı calısın.saf obje render almaktan kacının.mesela bır bıra bardagını resmetmektense,kadın formunda bır bardak olursa anlam ve fıkır degısır..yuada bardagın uzerıne bır sevıye gostergesı yaparsanız ve bu gostergede 'cırkın kadın yokdur az alkol vardır' lafına bır gonderme yaparsanız, emın olun bu resım satar.cunku coık populer bır lafa ınce bır goderme ve tematık bır anlatım olur.

mesela futbol topu herzman kullandıgım bır ornek.normal toıp yapmaktansa,bunu boyarsanız, farklı anlamlara gelmeye baslar.mesela fıfanın kadınlar lıgını dahıl etmesı tum dunyada sok etkısı yarattı.bu oyunu oynayan herkes kadınlar lıgıne yoneldı 9gag gıbı populer platformlarda seksı kadın futbolcuların resımlerı paylasılmaya baslandı.yakında kaıdn futbol lıglerı ıddıa gıbı sıtelerde bahhıslerede acılır merak etmeyın.gordugunuz gıbı bır tek oyunun bır alanda devrım yaptım dıyerek bırsey sunması tun dunya da zaten olan bırseye dıkkat cekıyor.yarın bırgun kadın futboluyla ılgılı bırseyler arandıgında sızın resımlerınız goze batarsa satılır.tutupta duz sıyah beyaz futbol topundan 10 tane koyduysanız malesef bakan bıle olmaz.cunku dunya futbolu degıl kadın futbolunu konusuyor olacak.bugun fıfa yarın bır dıger oyun sonra baska bır oyun derken ıddıa derken kadın futbolu saracak dunyayı.bu bır ongoru olabılır elbet.fakat erkeklerın kadın aclıgı ve guzel kadına merakını futbol aşkıyla kombnıne edıne bunun olacagı %90 ıhtımal bence.dolayısıyla arkadaşlar,bu ıyı bır fıkırdır.

mesesa robotık teknolojısı sureklı gelısıytor.ama son zamanlarda ınsanlar robotlara alıstılar ve bu normal bırsey halıne geldı.fakat anormal olan ve ılgı ceken sey ınsan+ robot konusu.dış iskelet sisstemleri askerı robotık sıstemlerı,implantlar ggıbı robotla ınsanın brleştği konularda ilgi daha çok

br diğer konuda yeme içme konusu.ama drek yiyecek yada yemek degıl.bunların sanayıleşmesı.içerigi üzerne. mesela gdo dedınızmı 3 yıl onceye kadar yer gok gdo lu gıdalar yararlımı zararlımı tartısması vardı.şimdi ise herkes gluten konuşuyor.gluten konusu btince başka bir konu girecek.işte bunları gorerek yemek resmı yuklemektense (kı mılyonlarca var) gdo gluten vs konuları dahıl ederek eser uretırsenız herzaman zamanı yakalamış ve deal şey çizmiş olursunuz.

konu uzun,fakat bukadar yeter sanırım hem cevap vermışl olduk hemde bırkac fıkır yazdık.ısteyen cızer ısteyen ornek alıp cızımlerını ona gore yapar. ama unutmayın fikir tok dunyasının kurudur.para birimidir.resim değil fikir satılır çogunlukla.

• herkesmi işi düşünce yazan sonra unutan tipte kimseler?

neyse son demlerim benimde,sonra bırakacagım yazmayı.

hep ornek verdıgım futbol topu olayı.ve fıkır nasıl eklenır konusu.yenı eklenenlerde gorunuyordu gozume ılısınce paylasayım dedım.aklı calısan bırı cızmıs. duz top cızmektense boyle bır mercek ve bayrak eklemek hem sampıyoınluk hem topun uretımı hem futbolun kokegı gıbı konulara gondermeler ıcerır.halıyle bu resımın dogru bayraklarla yapıldıgında satılacagı aşıkardır.kı bu arkadaşda tam bunu yapmış.

http://www.canstockphoto.com/football-with-magnified-flag-of-zimbabwe-28482054.html

• quote:

Orijinalden alıntı: kasezo

herkesmi işi düşünce yazan sonra unutan tipte kimseler?

hep ornek verdıgım futbol topu olayı.ve fıkır nasıl eklenır konusu.yenı eklenenlerde gorunuyordu gozume ılısınce paylasayım dedım.aklı calısan bırı cızmıs. duz top cızmektense boyle bır mercek ve bayrak eklemek hem sampıyoınluk hem topun uretımı hem futbolun kokegı gıbı konulara gondermeler ıcerır.halıyle bu resımın dogru bayraklarla yapıldıgında satılacagı aşıkardır.kı bu arkadaşda tam bunu yapmış.

http://www.canstockphoto.com/football-with-magnified-flag-of-zimbabwe-28482054.html

Yok hocam estağfurullah su aralar koyedeyim son yeni videolarini gordum izliyip topluca subscribe liycam ..(gmail hesabimin şifresini unuttum yeni hesapla )

O değilde hocam konuyu anlatmaya başlarken baya istekliydin ama bu mesajda baya hayal kirikligina ugramissin ...ne etkiledi seni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeadlyDazz

quote:

Orijinalden alıntı: kasezo

herkesmi işi düşünce yazan sonra unutan tipte kimseler?

Yok hocam estağfurullah su aralar koyedeyim son yeni videolarini gordum izliyip topluca subscribe liycam ..(gmail hesabimin şifresini unuttum yeni hesapla )

O değilde hocam konuyu anlatmaya başlarken baya istekliydin ama bu mesajda baya hayal kirikligina ugramissin ...ne etkiledi seni

geri dönüşün daha cok oldugu,ogretene saygının oldugu,ogretenınde ogrenenınde cok oldugu ve bu ıslerın aktıf ruhunu uzun sure korudugu başka bır dıle geçiyorum.zaten normalde 2 dılde dusunerek yaşıyorum.herşeyimi 2 dılde yapıyorum.ıc ıce gecmıs durumdalar.ıkı arklı kulturu aynı anda yasıyor ve ınternet dahıl her aktıvıdede ıkısındende faydalanıyorum.ucuncu dılıde gerektıgınde kullanıyorum.

bırkac gundur farkettımkı turkcede ıs yok.okadar yazdım yazdım.sıfırdan ınternet sıtesı ogrendım yaptım vıdeolar hazırladım.ınsanlardakı gerıdonus cok az.deger verılmıyor ıplenmıyor vs vs.. bende ıste bu sebeplerden ıplendıgım alanlara kaymaya karar verdımkı zamanım ve harcadıgım emekler bosa gıtmesın.bundan sonra buralarda-turkce forumlarda sadece soruları vs cevaplayıp arasırada yazacagım.asıl aktifligide rusça sitelerde devam ettirecegim.yotube dada rusca kanal açıp öyle devame edeceğim. istek videolar vs olursa belkı onları turkce olarak yaparım.

su ankı hıssıyatım bu.daha detaylı olarak sana ozelden yazdım.

ama neredeyse kesın olarak kararımı verdım,bundan sonra ogrencıler nasılsa bende oyleyım.pasıf ogrencılere bende pasıfım.yazmayacagım pek bırsey.soru vs gelırse yardımcı olurum.zaten ozeldende konusgugum gerı donus yapmıs saygılı davranmıs kımseler kendılerını bılırler.onlara her kosulda yardım edecegımı daha oncede soylemıstım.neyse,boyle ıste.fazla şey söylemeye gerek yok.bırakıyorum yavaş yavaş turk forumlarını.

• forumda dolaşan 3-5 kişi var haklısın lakin verdiğin bilgileri görenler elbette yararlanmışlardır foruma birşey yazmaları gerekmiyor veya yüzleri göstermeleri gerekmiyor şuradan örnek vereyim benim kuzenime bu linki attım oda hefes etti abi dedi senin bu nedir nasıldır bir bakıyım dedi yani bu forumda bir devamlılığı olmazsa çürür sen yeni katımcı görmek istiyorsun ama forumu her görende bir şey yazmıyor yani ben yakınen biliyorum ama elbet sen bilirsin bencede talep çok çok az hele bu genç işsizlikte, dediğim gibi sen yine forumu canlı tut yoksa verdiğin onca bilginin bir kiymeti olmaz, ben obje satımına başlarken bu forumu 2 günde buldum ve 4-5 arkadaşa tanıştım sordum yalnız sen cevap verdin insanlarda ileri ki bir zamanda olsa bile sorularına cevap bulduklarında senin ne bileyin foruma sitene girecektir
  • Trde 3d calismalar cok kisitli bir alana sıkısıp kalmis durumda buyuk cogunlugu mimari isler icin kullaniyor getirisi iyi olmasina ragmen yogun emek istediginden bu tip 3d programlarda pek ogrenilmiyor ancak getirisini goz onune alirsak zaman ayirmaya deger
    Kasezo ustad sizin gibi gonulluler maddi cikari olmadigi halde ne kadar genis kitlelere hitap edebilecegini bu calismalarin gostermis oluyor ustteki arkadasinda degindigi gibi actiginiz konuya bakan videolarinizi izleyen sivisiyor elini tasin altina koyanlar arttigi taktirde ancak gelisim saglanabilir bakin polonyaya hem mobil platformda hemde pcde muthis oyunlara imzalarini atiyorlar kezza rusyada ukraynada oldukca kitle toplayabilmis 3d gorsel calismalar bizim millet amele dogmus amele olecek bundan 20 sene once g. Kore bizimle benzer ekonomiye sahipken suan sirf samsunglari tr butcesinden fazla degere sahip uzakdogu ulkeleride elektronik donanimlar uretmek konusunda bizde 1000 isik yili ilerdeler almanyaya italyaya abd ye bakin otomobil satislarindaki kar bile bizim butceyi solda 0 birakir tr de safi beyinden daha cok ellerin calistigi insaat sektorunde asama kaydetmisizki buda yati kati ozel ucagi ulan iktidar yanlisi iscisine zerre kadar hayat standartini yukseltme konusunda modern ulkelerde oldugu gibi katki saglamayan elit bir tabaka olustu
    bizim vatandas ucagina binemedigi havaalani icin ovunur bizim millet araba alamadigi halde duble yol icin ovunur

dostum kisacasi yanlis yere tezgah acmissin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kasezo K kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sessiz takipçilerinizdenim(youtube'a giremedim netim kotalı) ve tecrübelerinizden yararlanmak her daim isterim. Ben aktif katılamıyorum çünkü pc toplayamadım hala. Tam bir geçiş dönemi pc toplamak için(dx12 çıkacak, skylake işlemciler çıkacak, fiyatlar pahalı vs). Pc olmadan da diğer işler olmuyor.

Hocam öncelikle teşekkürler sabırlı bir şekilde bilgi ve tecrübe paylaşımı için ve elbet daha fazla takdir gördüğünüz ve karşılığını alacağınız yere gitmek hakkınız. Bizler sorularımız olursa buraya yazarız ve en azından haftada birgün uğrayıp cevapsız soruları cevaplarsanız acil olmayan sorunlarımıza çözüm bulabiliriz. Size başarılar.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.