Şimdi Ara

3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani. (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
48
Favori
35.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bide vrayforc4d ile v-ray arasında fark nedir siteler bilgi girerken hata oluyor
  • mnihatd M kullanıcısına yanıt
    eskden standart rendern adı advanced d sanırım.

şu anda advanced dye bir render motoru yok. render dugmesı yanındakı render ayarları dugmesıne basgıtında acılan pencerenın sol ustunde ufak bı açılır bar vardır.orada mevcut render motorlarını gorursun.orada standar ve pyscal vardır.bunlar ana render motorlarıdır.dıgerlerı ekran goruntusu alır gıbı calısırlar.tcarı kullanılmaz.

standar render motoru,bucket yanı kutucuklarla çekirdek sayısı kadar brmle render alır.ayarlanmaya ve şekillendrilmeye musattir.

pyscal render motoru ise fizksel dunyayı smule eder.lens krılmaları dıafram fokus odagı gıbı her tur gercek lens ve kamera smılasyonunu yapabılırsın.fotografcılık-kameramanlık bılgısı gerektırır bıraz.render ayarları ıse standart renderdan farklıdır.

pyscal daha gercekcı ve gercek dunya ozellıklerınde render almanı saglar.bu yuzden render suresı uzundur.her cekırdeklerın tamamını tek ıslem ıcın kullanır.

standar daha hızlı ve pratıktır. ben satısa koydugum resımlerın %90 ında standart render kullandım.pysıcalın avantajları stok sıstemler ıcın urettıgın ıcerıklerde cok lazım olmuyor.ayrıca standart renderda ek ayarlarla pysıcal render benzerı bır takım etkıler yakalayabılırsın.arka plan bulanıklıgı gıbı.

bol ışıklı, uzak yakın mesafelerde bırkac kure kup pıramıt vs metal objelerle render sahnesı hazırla.burada her turlu testı yap.tum ayarları tek tek kurcala.bır ayarın ne işe yaradıgını ogrenene kadar ugras.

vaktım yok, vs vs dersen yada üşenrsen Gİ dekı hazır ayarları vs kullan olur bıter.

• mnihatd M kullanıcısına yanıt
    vray br render motorudur. tek başına çalışan standalone versıyonu varmı yokmu bılmıyortum ama normalde 3dmax ıcın cıkmıstı sanırım ılk. vrayforc4d ise bu render motorunun cnema 4d içn olan versyonu

millet pyasa malı oldugu ve cok fazla reklamı oldugundan ve neredeyse 3dmaxta pıyasa standardı oldugundan vray kasar durur. kımısıde hızlı dıyor...

ben ugraşmadım hiç. bugune kadar c4d nın kendı render mtorlarıyla ısteyıpde yapamadıgım bırsey olmadı.ayrıca her render motorunun ayrı materyal sıstemı oldugunu unutmamak gerek.halıyle cınema 4d nın materyal sıstemını kullanamayan bırı elbette vray daha ıyı dıyebılır... c4d nın materyal ve layer sıstemlerını kavramış bırının vray vs gbi ek render motorlarına ıhtıyac duyacagını sanmıyorum.

katman çnde katmanlar içinde katmanlar ve bnunların brbırlerıyle etkleşm ile olusturdugun texturelar ınsanı hıc bır resım kullanmadan ıstedıgı materyalı yapmasını saglıyor. ben şahsen çok sevyorum c4d nn layer ozellıklerını.ozellıkle gradıent konusunda bıule ps dan ai den daha ustun.bu bıle yetıyor:)

• http://youtu.be/3kvb7c5yQK0

lisans sistemlerini ve pek çok stok sisteminin sahip olduğu seviye sistemlerini anlatıyorum.
  • yeni videoyu hazırladım.
    konu stok dunyasının özel sitelerinden, ağır toplarından ve ne yazıkki türkçe desteği bulunmayan bir site. link: dreamstime

ayrıca sitenin çok güzel bir özelliğinide gösteriyorum: resim haritası.

yeni video için tıklayın

ingilizce bilmeyenler için eser yükleme ve indexleme videolarıda hazırlayacagım talep olursa.

• arkadaşlar varmı bir gelşme kaydeden? satış rakamlarınızı yazarsanız sevinirim. ister özelden yazın ister buradan.başlayacaklara motivasyon olur hem.hemde kıyaslamış olursunuz kendinizi.bukadar pasif olmanız garibime gidiyor.konuyu açalı kaç ay oldu,şu anda günde 5 satışı geçmiş kimseler olmalıydı. bukadarmı umursamazsınız.yoksa bıryerdemı hata yapıyorsunuz vs nedr durum? yardımcı olayım.
  • ben bir fotograf sitesine üyeyim onda da 2 fotom var 4 3d obje satan siteye üyeyim ondada 4 objem var beni 3 aşşağı 5 yukarı biliyorsun ben yeni başladım ve fotograf birden yüklenmek istemiyorum elimde zaten fotograf siterine yükleyeceğim foto yok 2 tane fotolia için yaptım başka da yapmadım 5 adet olsun depositphotos resim yüklücem yani adım adım ilerliorum
  • birşley soracaktım fotoğraf siteri için içerik üretirken cinema 4d de atıyorum kravat yaptık kravat için de kumaş yüzeyi gerekti kumaş yüzeyini kendimiz photo da mı yapıyıruz yoksa herhangi biryeriden indirsek olurmu donup donup dolaşıp yine aynı konuya geliyorum ama aklıma takıldı sonuçta bu ben 3d ıobje satmıcam veya metaryel de satmıcam bu bu herhangi bir duvarı çekip satmak gibi adam bu duvar benim demez ki fotoğraf konusunda özellike ben masamdaki kravatı çekip yayınlasam sorun olmaz değil mi o zaman o fotoğrafıda kullanmam sorun olmaz çünkü fotoyu satmıcam ama yinede ben yasal olsun istiyorum sen ne dersin nasıl yapıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnihatd

birşley soracaktım fotoğraf siteri için içerik üretirken cinema 4d de atıyorum kravat yaptık kravat için de kumaş yüzeyi gerekti kumaş yüzeyini kendimiz photo da mı yapıyıruz yoksa herhangi biryeriden indirsek olurmu donup donup dolaşıp yine aynı konuya geliyorum ama aklıma takıldı sonuçta bu ben 3d ıobje satmıcam veya metaryel de satmıcam bu bu herhangi bir duvarı çekip satmak gibi adam bu duvar benim demez ki fotoğraf konusunda özellike ben masamdaki kravatı çekip yayınlasam sorun olmaz değil mi o zaman o fotoğrafıda kullanmam sorun olmaz çünkü fotoyu satmıcam ama yinede ben yasal olsun istiyorum sen ne dersin nasıl yapıyorsun

öncelikle,

resim olsun obje olsun sana ait olmayan hçbrşeyi satamazsın. duvarın resmını cek sat. bunda problem yok.kravat ise ticarei bir üründür.uzerındekı desen vs ticar sayılabılır.eger markası vs gorulmeyecekse fotograflarda vs ınsanların uzerınde gorulebılır.

kravat yuzeyı olusturmak ıstıyorsan bır kravatı cekıp kullanabılırsın dokusunu.bu hem bellı olmaz hemde kumaştır...desen vs yoksa problem olmaz.
    yanı kullanacagın şeylerde desen bulunmamasına dikkat et.bunlar dısında yolda gordugun duvarı,ozel bır bınaya aıt degılse cekıp modelıne atıp kullanabılırsın yada resmıonı cekıp satabılırsın.hak idda edilemeyecek herşeyi satabilirsn.yoldakı asfaltı çek 3d çalışmanda kuıllan sorun yok....

ama internete grip birinn çektg resmı kullandın yada kullanılmıs bır materyal ındırıp onu kullandın.orada kural ihlali yapmış olursun. çunku kullanılmış resım bırılerının çektiği ve haklarına sahıp oldugu bır resımdır.

yanı kendın cekmek koşuluyla, desen logo sımge yada bırılerının ozel malının parcası olmayan herseyı kullanabılırsın.mesela gıdıp elektrık işlerinn duvarını cekme. yada gıdıp kaymakamlıgın kapısını çekıp kullanma.:D ha yoksa yolda gordugun eskı pusku bınaları vs cekıp koyab ılırsın. bu konuların ucu bucagı yok. o yuzden en ıyı yontem gırıp yuklenmış resımlere bakmaktır. mıllet atıyorum kapı resmı çekipte koyduysa,sende koy. nebıleyım bı bak yanı ınsanlar kafandakı fıkre daır neler yapmış etmış. atıyorum belkı sana parlak gorunen fıkır onbınlerce defa kullanılmış... tutupta bunu kullanmaktansa daha az kullanılmış fıkırler bulmak daha cok satıs getırır.

ve birde,daha oncede soyledım.c4d nın materyual sıstemını ogren.shader larını ogren. aklına gelecek her tur materyalı hıc resım kullanmadan yaparsın. mısal kumaşlar ıcın reflectance kanalında ozel bır shader var.onu kullan tur tur kumaşlar yap.... ne resım gerekır ne başka bışey...

• kasezo K kullanıcısına yanıt
    bir siteye üyelik/ fotolia/ 2 resim /yüklemeden bir hafta sonra/ 1 satış/
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnihatd

bir siteye üyelik/ fotolia/ 2 resim /yüklemeden bir hafta sonra/ 1 satış/

siftah:) darısı diğer başlayacakların başına...
  • kasezo K kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam

Gerektiğinde (eğer şartlar uygunsa )
    Biz de yardımcı olabiliri sana .

Bi el atın demen yeterli (elimizden geldiğince)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sagol DeadlyDazz, bende kimse iplemiyor dye dert yanıyorum vdeolardan.) çok pasif davranıyorsunuz. yerinizde olsam, ben bu ıslerı ogrenırken bılgı tecrube paylasacak bırını bulsam kendımı kovdurana kadar sorar ogrenmeye calısrdım bıldıgı herseyı.:) bunu yapan su anda bır kısı var. oda dogru duzgun çizmyor:) kendini blyor zaten o.

geri kalanlar ya bu işe gırmedıler,ya resımlerı vs satılmayınca yada red edılınce yıldılar ve bıraktılar.yada hıc bır yardıma gerek duymadan leb demeden leblebıyı anlayıp kendı baslarına devam edebıldıler.her halukarda mıllet tecrubesını bıle paylaşmaktan çekniyor.sattıysan sattın satamadıysan satamadın yanı gırıp yazacaksın kısaca basından gecenlerı. digerleryle dialog kuracaksın...:) ama yok pasiflik hat safada.neyse işte. bakalım bıraz daha devam edecegım videolara .b 8-10 video daha çekip siteleri tanıtıp gosterıp bırakacagım.mllete zorla ogretecek degılız demi?

bu arada bu işe başlayıp anlayıp ulen bu iş olur ama ugraşmak gerek vs diyen ve işi üşengeçlige vuranlara bir lafım var.(illa vardır boylelerı)

politikaydı,şuydu buydu derken önümüzde harbi bir ekonomik darbogaz var.

babanızın otellerı yatları katları yoksa,sizinde saglam maaşlı saglam bır fırmada saglam bır işiniz yoksa, stok işine bir ayınızı ayırın.gercekten yapıp yapamayacagınızı,ne getırecegını vs gorun. yoksa atalaarımızın dedıgı gıbı yumurta yolun sonuna gelince, ah demek pişman olmak keşke başlasaydım demek çaresiz.

krizler,hep işsiz dogurur. ülkemizde zaten işsizlik oranı epey yuksek,üstüne surıyelıler vs derken çok daha fazla turk işsiz kaldı.ayrıca surıyelı işszlerde var. birde krız gelince işini kaybedecek kimseleri sayarsak, önümüzdeki yıllar zorlu geçecektir.bıraz akıl bunları gormeye yeter bence.

o yuzden,öğrencyseniz,işsizseniz.,küçük özel sektör firmalarında herhangibi br işte çalışıyorsanız vs vs ise,stok işine bir ay boyunca ciddi şeklde şans verin...

buda konuyu takıp edenlere ve bakıp kaçanlara son çağrımdır. ocak ayında dediklerm dogruıltusunda stoga başlayan bır hanım, şu anda günde 30-40 arası satış yapıyor.rekoru bır gunde 67 satış. 6-10 dolar para ediyor.6 ayda bu seviyeye gelmiş.ve devam edecek. birdahakı konuşmamızda belkıde gunluk 100 satısı gecmıs olacak ortalamada.zor bır şey degıl arkadaşlar.br başkası,şu anda günde 2-3 satış yapıyor. oda 4-5 aydır uğreşıyor.bir başkasıda gene benzer şekilde 3-4 ortalamasında.bu ornekler gerçek birer insan. sıfırdan başlayıp program,çizim öğrenip stokları öğrenip bu seviyelere gelen kimseler.

tekrar soyluyorum. eğer aklınıza azıcık bile yatıyorsa stok sistemleri,ciddi ciddi başına oturup bir ay ugraşın. ziza birkaç resim atıp satılsın dıye beklemekle olmuyor.hayat zor.stok sistemleri zide destek olur.rahatlatır.gundelık giderleri karşılar, okul masraflarını karşılar pazar harcınızı karşılar kiranizi karşılar vs vs...

biraz daha efor sarfedıp ciddi şekilde bu işe girip denemek isteyenlere yardımcı olmaya hazırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kasezo

sagol DeadlyDazz, bende kimse iplemiyor dye dert yanıyorum vdeolardan.) çok pasif davranıyorsunuz. yerinizde olsam, ben bu ıslerı ogrenırken bılgı tecrube paylasacak bırını bulsam kendımı kovdurana kadar sorar ogrenmeye calısrdım bıldıgı herseyı.:) bunu yapan su anda bır kısı var. oda dogru duzgun çizmyor:) kendini blyor zaten o.

geri kalanlar ya bu işe gırmedıler,ya resımlerı vs satılmayınca yada red edılınce yıldılar ve bıraktılar.yada hıc bır yardıma gerek duymadan leb demeden leblebıyı anlayıp kendı baslarına devam edebıldıler.her halukarda mıllet tecrubesını bıle paylaşmaktan çekniyor.sattıysan sattın satamadıysan satamadın yanı gırıp yazacaksın kısaca basından gecenlerı. digerleryle dialog kuracaksın...:) ama yok pasiflik hat safada.neyse işte. bakalım bıraz daha devam edecegım videolara .b 8-10 video daha çekip siteleri tanıtıp gosterıp bırakacagım.mllete zorla ogretecek degılız demi?

bu arada bu işe başlayıp anlayıp ulen bu iş olur ama ugraşmak gerek vs diyen ve işi üşengeçlige vuranlara bir lafım var.(illa vardır boylelerı)

politikaydı,şuydu buydu derken önümüzde harbi bir ekonomik darbogaz var.

babanızın otellerı yatları katları yoksa,sizinde saglam maaşlı saglam bır fırmada saglam bır işiniz yoksa, stok işine bir ayınızı ayırın.gercekten yapıp yapamayacagınızı,ne getırecegını vs gorun. yoksa atalaarımızın dedıgı gıbı yumurta yolun sonuna gelince, ah demek pişman olmak keşke başlasaydım demek çaresiz.

krizler,hep işsiz dogurur. ülkemizde zaten işsizlik oranı epey yuksek,üstüne surıyelıler vs derken çok daha fazla turk işsiz kaldı.ayrıca surıyelı işszlerde var. birde krız gelince işini kaybedecek kimseleri sayarsak, önümüzdeki yıllar zorlu geçecektir.bıraz akıl bunları gormeye yeter bence.

o yuzden,öğrencyseniz,işsizseniz.,küçük özel sektör firmalarında herhangibi br işte çalışıyorsanız vs vs ise,stok işine bir ay boyunca ciddi şeklde şans verin...

buda konuyu takıp edenlere ve bakıp kaçanlara son çağrımdır. ocak ayında dediklerm dogruıltusunda stoga başlayan bır hanım, şu anda günde 30-40 arası satış yapıyor.rekoru bır gunde 67 satış. 6-10 dolar para ediyor.6 ayda bu seviyeye gelmiş.ve devam edecek. birdahakı konuşmamızda belkıde gunluk 100 satısı gecmıs olacak ortalamada.zor bır şey degıl arkadaşlar.br başkası,şu anda günde 2-3 satış yapıyor. oda 4-5 aydır uğreşıyor.bir başkasıda gene benzer şekilde 3-4 ortalamasında.bu ornekler gerçek birer insan. sıfırdan başlayıp program,çizim öğrenip stokları öğrenip bu seviyelere gelen kimseler.

tekrar soyluyorum. eğer aklınıza azıcık bile yatıyorsa stok sistemleri,ciddi ciddi başına oturup bir ay ugraşın. ziza birkaç resim atıp satılsın dıye beklemekle olmuyor.hayat zor.stok sistemleri zide destek olur.rahatlatır.gundelık giderleri karşılar, okul masraflarını karşılar pazar harcınızı karşılar kiranizi karşılar vs vs...

biraz daha efor sarfedıp ciddi şekilde bu işe girip denemek isteyenlere yardımcı olmaya hazırım.

Hocam çok sağolun ancak ;

Benim şöyle bir sıkıntım var babam evde internet kullanmama izin verimiyor,Hatta interneti eve almıyor (Derse çalışmam gerektiği için önümüzdeki 2 sene boyunca üni sınavı nedeniyle ağır bi tempo geçireceğim )(beklentileri de yüksek )(aslında bilgisayarı da kaldıracak ama ben izin vermiyorum fazlasıyla bağımlıyım aslında )(bu stock işini de biligsayar bağımlılığından kurtulmak olarak görüyorum )

Hatta işi abartıyor aveanın 4 gb paketi var 27 liraya anneme de kendisine de bu paketten alıyor toplamda 54 lira bu paraya vasat da olsa bi internet paketi alınabilir hem de daha karlı olur ama almıyor (ben burda mantık göremiyorum almayacaksan hiç alma alacaksan tam al )

ondan dolayı her zaman offline takılmak zorundayım sadece haftasonları müsaitim (cafeden ve offline oalrak evden )
    o nedenle bir rehber hazılrasanız ben de onu indirerek evden çalışsam

mesalahttps://www.youtube.com/user/sina5an/playlists şu adam gibi şu an blender ve illistirator günlükleri serilerini indirdim ve izleyeceğim ve yararı da olacak

Siz anladığım kadarıyla bu işi hobi tarzı değil de ikinci bir iş haline getirmişsiniz o zaman bizi (eğer yaparsanız ) daha büyük bir arşiv bekleyeceğe benziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadlyDazz -- 21 Haziran 2015; 19:26:45 >

• yukarıda arkadaş senin yaşın çok genç galiba bunun okulları var grafik oku güzel sanatlar oku bak elinde bir fırsat var kaçırma bir daha gelmez elindeki fırsat benimde danıştığım yaşıtım sana yol gösterebilir ama asla sana bir okulun vereceği faydayı veremez
  • sıte acıp tonla egıtım makale ve vıdeo hazırlamak ıstıyorum.vakıt oldukcada yapıyorum.30 kusur makale hazır sıte ıcın.sıtenın kendıde hazır sayılır.ama ıste para beklıyor. domaın vs almak ıcın.bu ay ıcınde alacagım umarım.bu aralar steam yaz ındırımlerı baya vaktımı çalıyor )halıyle tempo dustu bu aralar.zaten pek az kımse ılgı gosterıyor.bırkac kısılık cekırdek kadro dısında ılgı gosteren yok.anlamıyor mıllet stok konusundakı potansıyelı.

bu ısle ugrasmak ıstersenız, cızdıklerınızını haftasonları kafeden yuklemenız yeterlı olur.gıdersınız kafede ortam fıkır konsept arastırması yaparsın. bunları cızer bır sonrakı hafta gıttıgınde yuklersınız.genel hatlarıyla haftada bır yeterlı bır yukleme sıklıgıdır.portfoylu guncel tutmak adına gayet yeterlıdır.haftada 7 resım normal. 14 resım ıyı 28 resım cok ıyıdır.(ıs uretme adına)
    guzel bır ıs planlamasıyla bos vakıtlerınızı degerlendırıp ıcerık uretebılırsınız.ornegın sız ders calısırken pc render alabılır.. bu ve benzerı pek cok kolay yol yordam ıle epey ıcerık uretebılırsınız ve bunlar ne ogrenımızıne nede baska bırseye manı olmaz.pcyı mesgul edecegındende halıyle oyun vs oynayamazsınız) pc den ve oyunlardan vs ayıkmak için guzel bır yontem.bu baslık altında pek cok sey paylastım.okuyun gene takıldıgınız bıryer olursa sorabılrısınız.ayrıca yenı vıdeolarda hazırlayacagaım bugun yarın.mıkrofon geldı.ses daha net artık.:)

• gelgelelim benim soruma dreamstime üye oldum resim yükledim lakin bekleyen dosyalar kısmının içerinde resmim alt kısmında (ticari) yazıyor editirol ile ticari arasında fark nedir bide Royalty Free nedir ya son olarak foto hangi şıkkı işaretlicem
    3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnihatd -- 21 Haziran 2015; 19:58:26 >
  • lisanslarla lgili videoda bahsettım editorial konusundan. haber amaclı basın amaclı kullanımdır.logo bına ınsan vs gıbı ızın alma durumu mumkun olmayan serylerı eserınızde kullandıgınızda bunu satamazsınız.sadece edıtorıal lısans ıle kabul edılebılır.buda basında kullanılmak amaclıdır genelde.edıtoryal yanı edıtorler ıcın.edıotorde gazete dergı vs lerdekı yazı cızı hazırlayan kımseler malum.yada ona benazer bısı ıste.o vıdeoyu ızle tekrar.yoltubeda duruyor.lınkını vermıstım.

royalıty free dedıgımız tabır ıse mıkrostok mantıgının tenel tanımı. genel lısansların hepsını kaplar.resmı haklarıyla degıl,sadece kıralar gıbı belırlı haklarıyla alırsın. sıtelerdekı normal lınsanslar budur ıste.lınsans bılgılendırmelerı kısmında sıtelerın hangı lınsansları hangı kosullar ve adlar altında gruplandırıp sundugunu okuyabılırsınız.

dreamstımes ta commercıal yanı tıcarı secenegını sececeksın. kımı sıteler royalıty free der.kımı sıteler baska bır ısımle sorabılır. sen edıtorıal secmeyeceksın.free yanı bedavayıda secmeyeceksın.sen tıcarı-ucretlı-royalıtyfree -lısenced gıb ı seceneklerı sececeksın.

vergı formundada dogru secmıssın.abd vatandası olmayan bır sahıssın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 21 Haziran 2015; 20:07:06 >

• genişletilmiş lisansla ilgili bir sorum vardı: dreamstime sitesinde yükleme kısmında sell the rights a okey dersek o resmi bir başka siteye satamıyor muyuz
    3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.