3d tv im 1-2 hafta sonra gelmiş olucak ve içinden büyük ihtimal hdmi kablo çıkmayacak ben şimdiden almak istiyorum ama bir arkadaşımın uyarısı üzerine 3d ler için farklı versiyonlu hdmi kabloları varmış galiba normal bir altın uçlu hdmi göstermez dedi. Bu konu hakkında bilgilendirirseniz beni sevinirim . marka tavsiyelerinizi bekliyorum...
Arkadaşınız HDMI 1.4 kablodan bahsetmiş . 3D bluray player almayacaksınız 1.4 kablo almanıza gerek yok. PS3 ile kullanacaksanız Hdmi 1.3 kablo yeterli olacaktır. Uydu alıcı da zaten farketmez 1.3 kablo yine yeterli olacaktır.
Altın uçlu değil, altın kaplamadır , tabiki sadece markalı kabloda altın kaplama olabilir , markasız çin işi kabloda sadece sarı metal kullanılmış olması muhtemeldir.
Hdmi kablonun altın uçlu olması önemli değildir. Sinyal dijital olarak iletildiği için kablolara arasında teknik fark olmaz bu sebeple kabloya 40-50 lira gibi çok fazla para vermeyin. Sıcak fırstalarda forum kullanıcılarına TTAF kablo çeşitlerinde indirim yapan firma var.
3D tvin büyük ihtimal 1.4 hdmi desteklidir,bu sebele 1.4a serisi bir kablo bulman gerek,1.4a kablonun önemi seside 3D olarak aktarması ve ortalma 15-16 Gbps etnernet desteği sunarlar,1.3 kabloda görüntü sorunsuz alırsın fakat 1.4 kablo her bakımdan daha iyi ve daha sorunsuz sinyal ve sesi taşır !
Türkiye'de bulman biraz zor bulsanda çok pahalı,ben yurt dışından almıştım 2 kabloyuda,şuna inan tv ile verilen orjinal kablosu ile fark inanılmaz,bazıları abrttığımı düşünebilir ama işin gerçeğini çıplak gözle yaşadığımdan bu yorumu yapıyorum !
Markalara gelince,Kaiser,Belkin,GTmax,Ptc,Monsterin yeni serileri var,GTmax iyidir,biraz pahalı ama yurt dışında tanıdığın varsa ucuza bulabilirsin,Monster içinde geçerli,Ptcler çok iyi ama çokta pahalı !
Kısaca Ürünü alırken,firmalar gerekli açıklamaları yazarlar,ömür boyu garantili olanlar var,bunlar bütün testlerden geçerek satılırlar,bu sebeblede sorunlu çıkma ihtimalleri olmaz !
yurtdışından getirtme imkanınız varsa v1,4 kablo tipi uygun olur ama bu demek değildirki "3D için 1,4 gereklidir" evet olursa ilerisi için daha iyi olur ama türkiye şartlarında 1,3 destekli kaliteli bir kablo işinizi rahatlıkla görür...
çok ucuz diye 1,4 kablo satar yerler var dikkat edin yanıltıcı kutu baskısıdır, 3D destekli 1,3 kabloları 1,4 diye satmaya çalışıyorlar bilindik marka en iyisi.
Aşağıdaki hdmi standartları kıyaslama tablosuna bakacak olursanız HMDI 1.3 ile 3 boyut ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Hdmi 1.4 standartı ile gelen ethernet bağlantısı ilave kablo kullanmadan yüksek bant genişliğine sahip bağlantı sağlar. Şu anda kullacak uygun cihaz olmayabilir. İlerde internet ve diğer elektronik cihazlar arasında daha yüksek bant genişliği kullanmak için gerekli olacaktır. Ayrıca elektronik cihazlar arasında görüntü+ses için hdmi kablo ve ilave olarak ethernet kablosu kullanmak yerine yerine tek kablo ile bağlantı yapılabilecektir. yapılabilecektir.
Yine hmdi 1.4 ile gelen bir özellik de 1080p nin üzerinde daha yüksek çözünürlükte görüntü sinyali taşımaya elverişliliktir. Yine aynı şekilde bu yüksek sinyali kabul edecek tv ve bu sinyalde çıkış verecek görüntü cihazı bulamayabilirsiniz. Kesinlikle yoktur demiyorum çünkü prototip olarak bu tip cihazlar var ama fiyaları yüksek ve yaygın olarak bulunmadığı için ve sizde de olmayacağı için size faydası yok.
Yani nasılki televizyonlar önce HD ready (720p) olarka üretildi ve sonra Full HD (1080p) cihazlar çıktı. Bunun bir üstü olan cihazlar da var ama yaygın kullanımı yok. 3840x2160 ve 4096x2160 gibi çözünürlükler ilerde mümkün olacaktır.
Hdmi 1.4 standartı ile gelen 3. yenilik ise ses için dönüş kanalına sahip olmasıdır. Evinde uygun özellikli AV receiverı olan kişiler bu ses geri dönüş kanalı ile tvden sesi geri anfiye ses gönderebilirler ve böylelikle tv ile anfi arasında 2. bir kablo kullanmak zorunda kalmazlar.
Hmdi 1.4 kablonun 2 boyutlu sesi 3 boyutlu ses çevirme veya sadece 3 boyutlu ses taşıma veya ses hdmi 1.4 kablo ile taşınırsa 3D yoksa 2D olma durumu gibi bir fonksiyonu yoktur. Sesdeki boyut olayı zaten başlı başına farklı bir konudur ve bu konuyla hiç mi hiç ilgili değildir
Hdmi 1.4 ile gelen özellikler daha çok ileriye dönük altyapı hazırlamaya yöneliktir. Eğer sizde uygun cihazlar yoksa bu tip bir kabloya 50-100 lira para vermenizin anlamı yoktur , çünkü karşılığını alamazsınız.
Önümüzdeki yıllarda daha çok bu özellikleri destekleyen cihaz çıkarsa o zaman hdmi 1.4 kablolar da makul fiyata inecekleri için o zaman alırsınız. Şimdilik 10 dolar civarına markalı 1.3 standartında kablo almanız daha doğru olacaktır.
Remder arkadaşımız taklit ve sahte ürünle ilgili doğru bir uyarıda bulunmuş. Ayrıca GittiGidiyor ve Sahibinden gibi yerlerden markalı diye satılan ürünlerde de dikkatli olun . İllaki sahtedir demiyorum ama markalı ve kaliteli kablo alıyorum derken sahte kabloyu alma ihtimaliniz olabilir. Bilindik teknoloji mağazalarından ve sahte ürün satmayan internet sitelerinden alışveriş yapın.
başlığına da bakarsanız Albani hocamız bu kabloların çoğunun HMDI standartlarını belirleyen kuruluşa para vermedikleri için ürettikleri kabloların standartı ne kadar karşıladığının tartışılır olduğunu yazdı. Sorunsuz çalışabilir ama "Test edildi ve Onaylandı" durumu yoktur.
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar...
Bir sorum olacak benim. Şimdi bugün 3D TV kurulmaya gelicek. İlk Digitürk'ten geldiler. Onlar odama daha TV gelmediğinden sadece kurup gittiler. Ama adam sordu TV 3D mi diye evet bu kablo 3D desteklemez destekleyen kablo almanı lazım dedi.Acaba 3D görüntülerde sorun çıkar mı yoksa gidip yeni 1.4 kablo mu almalıyım? Yukarda bir arkadaş farketmez demiş 1.3 olsada olur demiş.Ama bunlar 1.3 mü bilmiyorum. Birde 4 sene önce PS3'ü alırken onun yanına hdmi kablo almıştım,markasını modelini hatırlamıyorum adamlardan hdmi kablo istemiştim vermişlerdi işte. Bununla ilgili sorum ise blu-ray 3D film taktığımızda ve 3D oyunlarda yeni 1.4 kablo mu almalıyım? Teşekkürler şimdiden.
bilgisayarımdan 3d film indirip hdmı kablosuyla 3d özellikli tvye aktarıp izleyebilir miyim?
kurulum için eve gelen LG servis elemanı, evdeki HDMI kablonun eski olduğunu söyleyip bana yeni HDMI kabloyu 60liraya satmaya çalıştı ama almadım.. aynı kablo piyasada 15lira..
böyle oyunlara gelmeyin arkadaşlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme