Şimdi Ara

3D Projeksiyon - 3D Projektör ve 3D DLP Link Projektör Gözlüğü (80. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.388
Cevap
21
Favori
222.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orchant

quote:

Orijinalden alıntı: kanomete

quote:

Orijinalden alıntı: gencfblistanbul

arkadaşlar lutfen yardım edin çok kararsız kaldım
    ben evde film izlemek ve oyun oynamak için bir projeksiyon almak istiyorum
    fiyat aralığım 1500-1700 bende sony vaio notebook var
    özellikleri i7 işlemci 4gb ddr3ram gt425m nvdia ekran kartı vb. özellikleri var

ben şimdi bu fiyata nasıl bir projeksiyon almalıyım sizce 3d ozelliği olan mı yoksa daha ii çozunurlukte
    normal bi projeksiyon mu?

Bi teknoloji mağazası projeksiyonla 3d nin hiç guzel olmadığını ve tv almamı soyledi. Sony marka bi tvde 3d izledim superdi. Ama 12000 lraydı :( projeksiyonda aynı goruntu olmaz heralde demi?

Herkes farklı bişey söyluyor kafam iyice karıştı. Birde hangi marka iyidir projeksiyonda?
    Şimdiden teşekkur ederim.

Projeksiyonda 3d tadını hiçbir tv de alamazsın.
    ama optama gt 750nin full hd desteği yok ne kadar kayif verir bilmem.
    gerçek sinemayı 3d ve 2d evde yaşamak istiyorsanda sana tavsiyem epson tw6000 yada tw9000 alman.
    bu iki cihazın contrastı led tv leri aratmaz. Canlı renk ve akıcı film performansı fazlası ile seni tatmin edecektir.

optama gt750 neden bukadar konuşuluyor anlamış değilim ayrıca. full HD olmayan bir projeksiyonun 2d performansı bana göre max %50 dir.
    Helede 3d performansından hiç bahsetmiyorum.
    Şöyle düşünün çözünürlüğü 1920x1080p olan 3d filmin 1280x720p indirgenmesi zaten netlik,keskinlik,renk ve cotrasttan fazlası ile ödün vermenize yol açıyor.
    hal böyleyken 3d performansı nasıl tartışılabiliyor anlamış değilim.
    dersenizki fiyatı uygun o konuda hem fikirim ama full hd bir projeksiyonda 3d ve 2d demo yapmadan karar vermeyin. aralarında uçurum olduğunu o zaman daha iyi anlarsınız.
    saygılar.

Ben forumda optoma gt750 en iyi 3d projeksiyondur diyen kimseyi görmedim. fiyat performans anlamında en başarılı projeksiyonlardan biridir. 6690 tl tw9000 ile 1750 tl optoma gt750 yi karşılaştırmak biraz insafsızlık oluyor :)
    O zaman LG CF3D dururken tw9000 mi alınır da diyebiliriz, hepsi bütçe meselesi.
    Saygılar,

Ben tw6000 yada tw9000 ile kıyaslamadım zaten bu kanıya nereden vardığınızıda anlamadım.
    3d filmleri gerçek yada iyi performansta izlemek istiyorsanız 720p değil full hd projeksiyon tercih edilmeli kısmını vurgulamak için 2 ayrı katagoriden cihazları örnek verdim.
    tabiki de epsonun bahsi geçen cihazları ile optoma gt750 kıyaslamak mantıksız olur burada kıyas tamamen 720p ile 1080p arasındaki 2d ve 3d performansların farklarını anlatmaktı ki eğer sizde demo yaptıysanız hangi markalar olduğu çokta önemli değil,aradaki farkı biliyor olduğunuzu varsayıyorum.

LG CF 3D projeksiyon tamamen farklı bir katagoriye sahip. öncelikle pasif 3d sistemi kullanıyor ve yeni teknoloji olması nedeni ile fiyatı pahalı. Bunun yanında anladığım kadarı ile fiyatının kabarık olması sizde üstün bir teknolojiye sahip olduğu izlenimi uyandırmış. bence cihazın özelliklerine ve kullanım alanını iyi araştırın derim.

Piyasada 100.000TL civarı projeksiyonlarda mevcut ama home cinema katagorisinde değiller.

saygılar.
  • quote:

Ben tw6000 yada tw9000 ile kıyaslamadım zaten bu kanıya nereden vardığınızıda anlamadım.
    3d filmleri gerçek yada iyi performansta izlemek istiyorsanız 720p değil full hd projeksiyon tercih edilmeli kısmını vurgulamak için 2 ayrı katagoriden cihazları örnek verdim.
    tabiki de epsonun bahsi geçen cihazları ile optoma gt750 kıyaslamak mantıksız olur burada kıyas tamamen 720p ile 1080p arasındaki 2d ve 3d performansların farklarını anlatmaktı ki eğer sizde demo yaptıysanız hangi markalar olduğu çokta önemli değil,aradaki farkı biliyor olduğunuzu varsayıyorum.

LG CF 3D projeksiyon tamamen farklı bir katagoriye sahip. öncelikle pasif 3d sistemi kullanıyor ve yeni teknoloji olması nedeni ile fiyatı pahalı. Bunun yanında anladığım kadarı ile fiyatının kabarık olması sizde üstün bir teknolojiye sahip olduğu izlenimi uyandırmış. bence cihazın özelliklerine ve kullanım alanını iyi araştırın derim.

Piyasada 100.000TL civarı projeksiyonlarda mevcut ama home cinema katagorisinde değiller.

saygılar.

peki o zaman ben yanlış anlamışım özür dilerim.
    Arkadaşın 1500-1700 tl bütçesi olduğunu dikkate alırsak 1080p 3d projeksiyon alma ihtimali yok gibi, öyle değil mi?

"Bunun yanında anladığım kadarı ile fiyatının kabarık olması sizde üstün bir teknolojiye sahip olduğu izlenimi uyandırmış. bence cihazın özelliklerine ve kullanım alanını iyi araştırın derim. "
    Lg'nin özelliklerini incelemiş biri olarak verdim o örneği. Amaç bütçenin önemini vurgulamaktı. Sanırım yanlış anlamışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orchant -- 19 Nisan 2012; 0:45:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orchant

quote:

saygılar.

peki o zaman ben yanlış anlamışım özür dilerim.
    Arkadaşın 1500-1700 tl bütçesi olduğunu dikkate alırsak 1080p 3d projeksiyon alma ihtimali yok gibi, öyle değil mi?

Maalesef.
  • gt750 ile 3d izlenmez gibi birşey asla kabul edilemez...

bal gibi de izleniyor... ne kadar net izlemek istediğinize göre değişir sadece...

hatta ben svga pjd5123 ile bile 3d izliyorum... gayet güzel 3d efektleri videosuna göre...

kimisi gelip tw9000 in 200000:1 kontrastına da laf söyleyip tvden vazgeçilir mi de diyebilir...

o yüzden bu işin sınırı sadece ve sadece bütçedir... ve bu işin optimum çözümü de gt750'dir...

şu ana kadar da benim izlediğim en mükemmel pop-out efekti şu videodur..
  • Bundan 1-2 hafta öncesinde Gt750 XL aldım. İyiki de almışım. AŞIRI memnunum. Saygılarımla...
  • Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
    Optoma GT750 XL almaya karar verdim.

http://www.boyutdijital.com/Optoma-GT750XL-3D-Projeksiyon-Cihazi-HDMI-14-Kisa-Mesafe-WXGA1280x800-3D-Projektor-3D-Gozluk-Hediyeli,PR-21368.html?gclid=COLa_c7LwK8CFULN3wodeW1Yww

Sizce yukarıdaki sitede yer alan fiyat nasıl? Birde yanında verdiği gözlügü kullanan varmı? sizce nasıldır?
    Bişey daha sormak istiyorum Evde kullanacam ve duvarlarım bej renginde perde almama gerek varmı?

Son olarak bu cihazı nasıl kullanıyorsunuz tavana sabitlesemmi? Ben biraz cihazların cıkardığı sese karşı çok hassasım. Sinir oluyorum. Urunun ozelleklerinde 27db yazıyor ama sizce ses duzeyi nasıl?
  • quote:

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
    Optoma GT750 XL almaya karar verdim.

http://www.boyutdijital.com/Optoma-GT750XL-3D-Projeksiyon-Cihazi-HDMI-14-Kisa-Mesafe-WXGA1280x800-3D-Projektor-3D-Gozluk-Hediyeli,PR-21368.html?gclid=COLa_c7LwK8CFULN3wodeW1Yww

Sizce yukarıdaki sitede yer alan fiyat nasıl? Birde yanında verdiği gözlügü kullanan varmı? sizce nasıldır?
    Bişey daha sormak istiyorum Evde kullanacam ve duvarlarım bej renginde perde almama gerek varmı?

Son olarak bu cihazı nasıl kullanıyorsunuz tavana sabitlesemmi? Ben biraz cihazların cıkardığı sese karşı çok hassasım. Sinir oluyorum. Urunun ozelleklerinde 27db yazıyor ama sizce ses duzeyi nasıl?

Dostum bende aynı ürünü linkteki siteden aldım. Arkadaşlar ciddi anlamda yardımcı oluyor. Yani hiçbir problem yaşamadım. Seninde yaşayacağını sanmam. Yanında gelen gözlük derken kutudan çıkanı diyosan zaten orjinal. Onun dışında ekstra yanında alıcam 1 tane diyorsan elbette o da iyi ancak orjinali ile birebir performans bekleme. Tabi ben çok detaylı incelediğim için böyle diyorum. Orjinalinin kontrast oranı daha yüksek. Ama yanındaki gözlükte kesinlikle rahat ve kullanışlı.

Duvardan ziyade perde kullanırsan kesinlikle yansıtması daha iyi olacağı için daha parlak bir görüntü alırsın. Gözlükle kullanacağın zamanlarda parlaklık çok önemli olduğu için perde ihtiyacı hissedebilirsin. Ancak ilk etapta perde almadan da bi süre kullanırsın. Tatmin olmazsan alırsın. yada paran olunca alırsın.

Tavana sabitlemek tamamen sana kalmış. İlk etapta masa üzerine koyup nekadar kısa mesafeden nekadar büyük görüntü aldığını görürsün. Ki bence çok iyi büyük görüntü veriyor kısa mesafeden. Bence tavanda engel olmayacaksa daha toplu ve tertipli durur.

Cihazın sesi konusunda hiç şüphen olmasın. Cihaz parlak lamba modunda dahi gayet sessiz. Cihazı kapatırken 10 saniye boyunca fan aşırı hızlı soğutmaya geçtiği için bi o ara sesli çalışıyor. Onun dışında filmi kısık sesle izlesen dahi fanı duymazsın o kadar diyim.

Şimdiden hayırlı olsun. Saygılarımla...
  • kaganmit

arkadaşım çok teşekkur ederim bilgiler için az önce gonderdiğim sitede 2 fiyat var.
    ve seceneklerde 2 gozluk istiyorsan farklı fiyat
    ben 2 tane gozluk alırsam 2. si orjinal olmuyor mu?
  • Hayır dostum ikincisi elbette orjinal olmuyor. Takdir edersin ki orjinalinin normal fiyatı 250-300 tl arasında geziyor. 2 gözlüklü hali dediğin gibi farklı fiyat ancak aralarında 60-70 tl gibi cuzi bir fiyat farkı var.

Bana yanında Oem DLP gözlük yolladılar. O fiyata o güzlüğü normalde alamam. Kısacası 2 gözlüklü almanı tavsiye ederim.
  • sağol kardeş,

sana bazı sorularım olacak

1. oyun oynamayı seviyormusun. Birde pcde 3d oyunlar varmı ben duymadımda

2. Film alırken neye dikkat etmemiz gerekiyor

3. Filmi hangi programı kullanıyorsun
  • Dostum bende madde madde cevaplayım;

1- oyun oynamayı elbette seviyorum. Ancak oyunu pc de değil xbox oyun konsolunda oynuyorum. Dolayısıyla pc deki 3d oyunları bilmem. Ancak elbette vardır. Googledan bile aratsan bulursun. Bu arada projekisyon pc ye bağlıyken 3d özelliğini kullanmak istersen masaüstündeki çözünürlük ayarlarını kesinlikle 1280*720 ye getirmen gerekiyor. (gt750xl ın orjinal çözünürlüğü için söylüyorum) aksi taktirde 3d butonu aktif olmaz.

2-film alırken bluray almanda fayda var. ancak bluray oynatıcın varmı bilemem. en kaliteli görüntü ve 3d yi şuandaki teknoloji ile bluray de alırsın onu unutma. tabiki mkv uzantılı blurayden sıkıştırılmış sbs (side by side) filmleride kullanabilirsin. ki ben genelde böyle yapıyorum.

3-ben filmleri wd media playerdan oynatıyorum. bunun için pc yi kullanmak istersen media player işini görecektir. media playerda direk filmi açıcaksın. tabi filmin görüntüsü yan yana aynı iki görüntüymüş gibi gözükecek. sonra optoma gt750xl kumandası üzerinden 3d ye tıklayıp SBS seçeneğini aktif edip gözlükleri taktığın anda 3d nin gizemli dünyasına katılmış olacaksın
  • quote:

sağol kardeş,

1) Crysis 2 3D oynuyorum ama 3D de derinlik hissi var popout effectler yok.
    2) Bluray filmler daha kaliteli tabi ama Half SBS mkv filmlerde mevcut.
    3) Cyberlink Power DVD10
  • quote:

sağol kardeş,

Öncelikle bende geçen hafta bu cihazı 1 adet gözlüğü ile birlikte 0 olarak sahibindende 1400 tl ye aldım.İyiki de almısım kesinlikle çok memnunum.Bu fiyata alınabilecek en iyi cihazlardan biri.Her gün basındayım öyle söyliyeyim.Yaklasık 1.5 metre mesafede 2 metreden falza görüntü alıyorum evimin odaları dar olduğu için bana çok kolaylık sağlıyor.Ama bunu yerleşimi için söyleyemeyeceğim.Cihazda lens shift olmadığı için projeksiyonu görüntünün merkezinin tam ortasına koymak zorundasınız.Yani bir odanın köşesine koyarsanız duvarda görüntü ortada cıkmaz yan duvara gelir yamuk olur bilmem anlatabildimmi.Ben masada kullanıyorum ve suanlık ciddi bir problemim yok.Ama keske olsaydı dedigim bir özellik koyacağınız yeri almadan önce iyi ölçün problem yaratabilir.3d pc oyunları çok fazla var.Yanlız ekran kartının iyi olması lazım söyliyim.Ben crysis2 oyununu 3d denedim.Gerçekten etkileyici oluyor ama fps düşüşü çok olduğu için yavas oluyor ve zevk alamıyorsun oynadığın oyundan.Bunu iyi düşün.Duvar konusunda bende bej rengi duvara yansıtıyorum ve cok memnunum.Seninde memnun olacagından eminim ama tabiki perdede daha güzel olacaktır.Filmlerden görüntüler eklerim aklınızda soru kalmasın.Film programı VLC media player kullanıyorum.Film alırken 3d ready alırsan daha iyi olur tabi.
  • http://imageshack.us/photo/my-images/341/img0977fp.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/15/img0980we.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/832/img0981qz.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/856/img0965zs.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/196/img0964q.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/18/img0966kk.jpg/

Öncelikle Film Full hd bir film Bilginiz olsun yani full hd filmide ayna gibi oynatıyor.2.cisi uyduya scart girisinden pj yede sadece sarı video girişinden kablo ile bağladım oda onun görüntüsü.Ona ragmen görüntü güzeldi ama uydunun hdmi cıkısı olsa cok daha süper olurdu.Bu arada resimleri de Iphone ile çektim.Parlama yada titreme olan kısımlar flashtan telden vs olabilir.
  • Bu arada pj yi kullananlar resim ayarlarında resim sıcaklığını orta, brilliant color seceneginide 5-6 yapmalarını tavsiye ederim görüntü kesinlikle daha dogal ve güzel oluyor.Detaylı bilgi için bu linki inceleyebilirsiniz ;

http://www.projectorreviews.com/optoma/gt750/tour.php
  • How to: Setup your projector

• Arkadaşlar bilen birisi çıkar ümidiyle sormak istiyorum.
    Elimde 3D bluray iso formatında bir dosya var bu dosyayı sanal disk programıyla açıyorum. içersinde birsürü klasör var.
    ben bu 3D filmi 2D olarak mts uzantılı dosyasını playerlarda açıp izleyebiliyorum. Ama menülü kullanamıyorum bu yüzden film formatını 3D olarak açamıyorum. içerisinde index.bdmv dosyası var bunu Power DVD10, Power DVD12, VLC gibi programlarla denedim açmıyor. daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı??
    ve mümkünse çözümü nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EASTanbul

Arkadaşlar bilen birisi çıkar ümidiyle sormak istiyorum.
    Elimde 3D bluray iso formatında bir dosya var bu dosyayı sanal disk programıyla açıyorum. içersinde birsürü klasör var.
    ben bu 3D filmi 2D olarak mts uzantılı dosyasını playerlarda açıp izleyebiliyorum. Ama menülü kullanamıyorum bu yüzden film formatını 3D olarak açamıyorum. içerisinde index.bdmv dosyası var bunu Power DVD10, Power DVD12, VLC gibi programlarla denedim açmıyor. daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı??

sorunuza cevap olur mu bilmiyorum ama,bende de avatarın 3D iso su var içinde 3D için ayrı m2ts dosyası 2D için ayrı m2ts dosyası var,
    sizdeki filmin dosya adında 3D yazabilir ama içinde ki format 2D olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

Orijinalden alıntı: EASTanbul

Arkadaşlar bilen birisi çıkar ümidiyle sormak istiyorum.

sorunuza cevap olur mu bilmiyorum ama,bende de avatarın 3D iso su var içinde 3D için ayrı m2ts dosyası 2D için ayrı m2ts dosyası var,
    sizdeki filmin dosya adında 3D yazabilir ama içinde ki format 2D olabilir...

2D film boyutu 45 GB tutar mı ki?
    m2ts dosyasının boyutuda 21 gb civarında ama direk çalıştırdığımda 3D olarak açılmıyor. Bir powerDVD den 3D seçip aktif ettiğimde otomatik olarak 3D açıyor optoma GT750 ama görüntü yamuk yumuk çıkıyor ekran daralıyor. Yani bir problem eksiklik var ama çözemedim.
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.