Şimdi Ara

3D Projeksiyon - 3D Projektör ve 3D DLP Link Projektör Gözlüğü (78. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.388
Cevap
21
Favori
222.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leventino

geçen hafta optomanın fiyatı 1700 iken acer h5360bd 2500 civarıydı. suan bi çok sitede acer 1700 lere düşmüş. optoma ile acer arasında çok fark olduğunu sanmıyorum. biri yakın mesafe projeksiyon diğeri uzak. evde projeksiyonu yerleştireceğin mesafeye göre seçim yapabilirsin.

Su indirimleri görünce elektronik ürün almaktan soğuyorum vallahi, bir anda 700 tl düştüğüne göre kim bilir nası kazıklıyorlar bizi, herkes optomaya yönelince acer mecburen düşürdü aynı sınıftaki 2 cihaz olduğu için optomaya göre ayarladı fiyatı bence.Ek olarak lümen olarak optoma 1000 daha fazla acerin ise kontrast oranı 200 fazla.Ben olsam kesinlikle optoma alırdım.Zaten kısmetse 10 gün içinde alacağım.Birde ana fark short throw olması benim yerim dar olduğu için tam benlik kılıyor cihazı.
  • Arkadaşlar biraz acayip olacak ama optama gt750xl cihazım için gözlük aramaktayım. Satmak isteyen varsa pm atsın. Ankaradayım
  • http://www.projectorreviews.com/optoma/gt750/index.php

Güzel bir GT750 incelemesi,bilgi edinmek isteyenler bakabilir.
  • quote:

geçen hafta optomanın fiyatı 1700 iken acer h5360bd 2500 civarıydı. suan bi çok sitede acer 1700 lere düşmüş. optoma ile acer arasında çok fark olduğunu sanmıyorum. biri yakın mesafe projeksiyon diğeri uzak. evde projeksiyonu yerleştireceğin mesafeye göre seçim yapabilirsin.

leventino birçok site dediğin hangi siteler ben göremedim, bir tek İB de görebiliyorum...

Arkadaşlar

Acer h5360bd en az optoma gt750xl kadar güzel bir cihazdır, h5360bd sadece istanbulbilisim de uygun fiyata bulabilirsiniz, orjinal distribütör ürünlerinin bu fiyata olması mümkün değildir, istanbulbilisim çok büyük ihtimal bazı ürünlerinde yaptığı gibi paralel ithalat tarzı bişey yapmıştır diye düşünüyorum... Acer Türkiye saçma bir şekilde fiyatları çok yüksek tutuyor... o kadar yüksek tutuyor ki İstanbulBilişime gün doğuyor... avrupada de satış fiyatı 800 dolar olan ürün türkiyede 1200 dolara bayiye veriliyor... bu tamamen acer türkiyenin saçma politikasından kaynaklanıyor...

optoma gt750xl 1 adet gözlük hediyesi, kısa mesafe, yüksek ışık gücü özellikleriyle daha iyi gibi gözüküyor, ancak projektörü uzun mesafeye koymak zorundaysanız yada ortamınız tamamen karanlıksa acer da talebinizi karşılayacaktır.

fiyat/performans açısından gt750 bir tık önde ama kendi odanız ve ortamınıza göre karar vermenizi tavsiye ediyorum..
  • OPTOMA GT750XL aldım , bugun elime ulasti, aksam kısa bir deneme yaptım şimdilik iyi görünüyor, detaylı yorumumu iyice inceledikten sonra sizlerle paylasacagim ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dlturksharky

OPTOMA GT750XL aldım , bugun elime ulasti, aksam kısa bir deneme yaptım şimdilik iyi görünüyor, detaylı yorumumu iyice inceledikten sonra sizlerle paylasacagim ;)

Filmlerden görüntüler eklersen seviniriz,projektörü koydugun mesafe vs alacaklar için çok faydalı olacaktır.
  • Arkadaşlar promacto yu verip bu cihazı aldım

http://www.teknomarketim.com/asp/show_stock.asp?product=X1210K

3D film ve oyun amaçlı bir de gözlük alayım diyorum
    gözlük olarak da bu uyumlu mu

http://www.boyutdijital.com/OEM-DLP-Link-3D-Gozluk-3D-Projeksiyon-Cihazi-Gozlugu,PR-10686.html

İmzamdaki laptop a bağlayacağım cihazı ekran kartım sanırım 3d destekliyor
    Bu sistem le 3D deneyimi yaşayabilir miyim
    yoksa gözlüğü hiç almayayım mı
  • Beyler siz bilirsiniz, demin gitti gidiyordan 3d gözlük aldım ancak blue/amber aldım acaba red/cyan ile değiştirmeli miyim ? Acele cevap verirseniz sevinirim.
  • Satılık Epson tw 9000w 4 gözlük ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulocanxxx

Arkadaşlar promacto yu verip bu cihazı aldım

http://www.boyutdijital.com/OEM-DLP-Link-3D-Gozluk-3D-Projeksiyon-Cihazi-Gozlugu,PR-10686.html

Arkadaşlar cevap verecek olan yok mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulocanxxx

Arkadaşlar promacto yu verip bu cihazı aldım

dostum

SBS 3D Filmleri Stereoscopic Player gibi birşeyle izleyebilirsin... Ama 3D Oyun Nasıl olacak?

X1210K ile linkteki DLP 3D gözlük uyumludur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganmit

quote:

Orijinalden alıntı: kanu55

quote:

quote:

arkadaşlar,

menüdeki ayarlarda bir kaç değişiklikle istediğime yakın görüntü aldım optoma dan. bende lg lw serisi 3d tvde var. bana göre optomadaki tek sorun active gözlükler. lg pasif gözlüklerle saatlerce 3d film izleyebiliyorsun ama active dlp gözlükler yoruyo.

Dostum birkaç değişiklik yaptım derken tam olarak optomanın menüsü üzerinden ne gibi değişiklikler yaptınız? bende optoma gt750xl aldım. sizden gelecek bilgiler doğrultusunda cihazı ayarlarsam belki daha iyi olur diye düşünüyorum.

Cihazla ilgili yorumlarını alabilirmiyiz hocam, memnunmusunuz görüntüden,büyüklüğü taşıması kolaymı fazla ağır değil sanırım, bu arada sizde filmlerden görüntü paylaşırsanız sevinirim alacak olanlarada fikir vermesi açısından çok faydalı olur.Bu cihaza donanımhaber kullanıcılarından güzel bi inceleme yakışır bence, nette arayınca doğru dürüst hiç bir inceleme yok bu cihazla ilgili türkçe içeriklerde.

Bir kaç topic öncesinde de belirttiğim gibi Optoma GT750XL'ı almadan önce 50" Lg plazma ve Benq MP720P Projeksiyon sahibiydim. O yüzden beklenti ve karşısında gördüklerim; sizin beklentileriniz karşısında farklılıklar gösterebilir. Olumlu veya olumsuz yönde sizi etkilemek istemiyorum ancak "sen yaz yinede görüşünü" derseniz de 3-5 bişiler yazayım tabiki.

Öncelike bu ürünü BoyutDijital.com sitesinden aldım. Reklam yapanları da, yapmayı da sevmem. Ancak bu arkadaşlar kesinlikle reklamın kralını hak ediyor. Çünkü aşırı anlayışlı ve yardımsever insanlar. Kendilerine anlayışlarından ötürü teşekkürlerimi sunarım.
    Sizde bu cihazı uygun fiyata ve sorunsuz, sıkıntısız almak isterseniz bu arkadaşları kesinlikle öneririm.

Gelelim cihaz hakkındaki yorumlarıma:

Olumlu gördüklerim:
    --------------------------
    * Cihaz çok kısa mesafede çok büyük görüntü verebiliyor. Benq nun verdiği görüntünün aynısını Benq nun duvarla olan uzaklığının tam 3 te 1 inde yakalamayı başardı.
    * Çözünürlüğü ve renkleri açıkçası benden geçer not aldı. (Geçer nottan kastım sınıfına göre iyi ve yeterli.)
    * Işık gücü beklediğimin üzerinde çıktı. 3500 lümen diye geçiyor. Benq nun gücü 2500 lümendi ve aradaki ışık gücü beni şaşırttı diyebilirim.
    * Kumanda üzerinden ekran çeşitleri olarak Örn: 4:3 - 16:9 - 16:10 vb. çok rahat ve hızlı bir şekilde ayarlayabiliyorsunuz.
    * Kumandasının ışıklı olması siz farkında olmasanızda zifiri karanlıkta ciddi anlamda işe yarıyor.
    * Projeksiyonun 10wattlık hoporloru bir çok projeksiyon hoporlorüne göre oldukça güçlü geldi bana.
    * Gözlüğü göze rahat bir şekilde oturuyor ve ağırlık konusunda FPR gözlüklere göre ağır da olsa insanı rahatsız etmiyor. (3 saat hiç çıkarmadım. Hiç öğle ağırlık hissi yaratmadı.)
    * Gözlükler insandan insana göre değişebilir diyorlar ancak bende hiç başağrısı etkisi yaratmadı.

Olumsuz gördüklerim:
    --------------------------
    * Cihazın yanında fazladan satın alınan (oem) 2.gözlükle orjinal gözlük arasında kalite ve derinlik farkı var. Çok kolay anlaşılmasa da orjinal gözlük kesinlikle daha keskin görüntü ve derinlik veriyor.
    * Cihazın 3D ye geçmesi çok çok zor değil elbette ancak, 3D tv lerdeki kadar pratik ve hızlı değil. (örneğin 3D film açtınız ve cihazı 3D moduna alıyorsunuz. Kumandadaki tuşlara basmaktan başlayın da cihazın tam olarak 3D görüntüyü gözünüze vermesi ortalama 8-10 saniyeyi buluyor.
    * Cihazı laptopun hdmi çıkışından görüntü aldığımda kumandadaki 3D modu tuşunu çalıştıramadım! Ama eminim ki bende bir eksiklik var. (malum daha 4-5 saat kurcaladım cihazı.)

Henüz xbox ı bağlayıp bir test yapma imkanım olmadı. Ve henüz tam anlamıyla başından sonuna kadar 2D yada 3D filmi bitirmişliğim yok. Dedim ya daha çok yeni benim için bu cihaz. Ancak elbette 3D anlamında bir kaç test videosu denedim.
    SG gözlüklerle yaptığım testlerde genellikle LG nin cinema serileri için çıkarmış olduğu demo videolara baktım. Pop-out (ekrandan çıkma efektlerinde) tv ler kadar başarılı olmadığı kesin ancak hiç fena değil denecek kadar da başarılı :)
    Özellikle bir sahnede evimin salonunun tam ortasında kocaman bir F-16 görmemle şoke olma durumu ve ardına anlamsız bastığım kahkahayı bir süre unutmam heralde :)
    Keza IMAX firmasının yapmış olduğu deniz altındaki bir belgeselde büyük bir balığın suratımın ucuna kadar gelip "hocam bi gıdığımı okşada keyfe geleyim" dercesine bakışları da cihazın 3D konusunda iddaalı olduğunu gösteriyor.

Ancak izlediğim videolar aşırı kaliteliydi diyemem. Sadece digitürkün vermiş olduğu 3D kanalındaki 1-2 yayınını kaliteli diyecek çözünürlüklerde izledim. Ve cihazın özellikle görüntüdeki derinlik hissini başarılı bir şekilde verdiğinin kanısına vardım.
    Dediğim gibi sonuçta bu bir projeksiyon cihazı ve asla ama asla tvler kadar parlak ve net bir görüntü alamazsınız. Dolayısıyla 3D görüntülerde de tv ye nazaran görüntü kayıplarınız olacaktır. Ancak sinema sever biri olarak ve sinemanın kesinlikle "olabilen en büyük ekranda izlenmesi gerekir" düşüncesinde biri olduğum için 55-60" lik tv lere milyarlar bayılmaktansa böyle bir cihaz almak bana daha mantıklı geliyor.

Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Yazımın içeriğinde devrik veya anlaşılmayan cümleler varsa hoş görün. Onca işimin ortasında ofiste yazıyorum biraz aceleye geldi :)

Daha detaylı oyun ve film izlenimlerimi ilerleyen günlerde elbette paylaşırım.

Teşekkürler, Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    quote:

* Cihazı laptopun hdmi çıkışından görüntü aldığımda kumandadaki 3D modu tuşunu çalıştıramadım! Ama eminim ki bende bir eksiklik var. (malum daha 4-5 saat kurcaladım cihazı.)

3D modu sadece HD ve Full HD modunda çalışmaktadır diğer çözünürlüklerde 3D modunu aktif edemezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crysis_88

sizce gözlüksüz 3 boyutlu projeksiyonlar ne zaman çıkar acaba ? bu sene içinde gözlüksüz 3d tvler çıkıyor yavaş yavaş .. ama alınacaksa böyle alınmalı full hd 3d gözlüksüz projektör .. ışık parlaklığı en yüksek seviye de olsa tadından yenmez .. asıl eğlence o zaman başlar ..

Uçmuşun hocam sen. :) Daha bunun FPR gözlüklüsü yenisi çıktı ucuzlaması bekleniyor :D...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EASTanbul

quote:

3D modu sadece HD ve Full HD modunda çalışmaktadır diğer çözünürlüklerde 3D modunu aktif edemezsiniz.

Hallettim hocam sağolasın
  • 3D DLP-LINK gözlük isteyen varsa elimde 3 tane var. Projeksiyon cihazımı satınca boşa çıktılar.urtdışından getirtmiştim. Sorunsuzdurlar. Kutuları kılıfları dahi duruyor. 100'er TLden elden çıkarabilirim. Üçünü alırsanız daha indirimde yaparım... PM atabilirsiniz...
  • Arkadaşlar sadece 10 saat kullanılmış ve 1 Orjinal + 1 Hi-shock marka 3D DLP gözlüklü olmak üzere yanında 2 gözlük verilecek olan OPTOMA GT750XL (2 yıl garantili) kutulu ve eksiksiz olmak üzere 1700 tl den ilk gelene vericem. Daha alalı 5 gün oldu. Açıklayamayacağım maddi bir ihtiyaçtan ötürü satmak zorundayım :( İhtiyacı olan varsa kaçırsın istemem. Saygılarımla...
  • quote:

Arkadaşlar sadece 10 saat kullanılmış ve 1 Orjinal + 1 Hi-shock marka 3D DLP gözlüklü olmak üzere yanında 2 gözlük verilecek olan OPTOMA GT750XL (2 yıl garantili) kutulu ve eksiksiz olmak üzere 1700 tl den ilk gelene vericem. Daha alalı 5 gün oldu. Açıklayamayacağım maddi bir ihtiyaçtan ötürü satmak zorundayım :( İhtiyacı olan varsa kaçırsın istemem. Saygılarımla...

Daha yeni almıstınız satıyor olmanıza üzüldüm..Umarım memnun kalmadığınızdan dolayı satmıyorsunuzdur.Hayırlısı olsun ihtiyacınızı hemen giderirsiniz inşallah.
  • Umarım ihtiyacı olan bir arkadaşa gider. Daha bebek gibi cihaz :)
  • Arkadaşlar dlp-link gözlük arıyorum optoma gt 750 için ankaradayım. Deneyip test edip almak istiyorum. Varsa satan pm atarsa sevinirim
  • arkadaşlar codegen perde nasıl? optoma gt 750 için 240*200 almayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.