Şimdi Ara

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) (126. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.621
Cevap
125
Favori
210.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Sigma3D açık kaynak olarak tüm Dünya ile paylaşılmış TÜRK tasarımı bir 3D yazıcıdır. Dileyen herkes bu yazıcıyı evinde ve ya iş yerinde yapabilir. Yapım sürecinde elektronik / mekanik ve yazılımsal olarak bir 3D yazıcının işleyişini anlamak ve bu konularda
    tecrübe sahibi olmak mümkündür.

    Yazıcı ile ilgili genel olarak bilgilere şuradan ulaşabilirsiniz :https://www.thingiverse.com/thing:817504

    Bu yazıcı ile ilgili görsellere ve bu yazıcı ile alınmış baskı örneklerine şuradan ulaşabilirsiniz :
    http://instagram.com/yusuforhan

    Sigma3D yapmak isterseniz tüm parçaları elimde mevcuttur. Orjinal yerli üretim hotend, ısıtıcı tabla, hobbet bolt dahil. Dileyen kişilere tüm parçaları bir kit olarak yada sadece belirli parçaları gönderiyorum. Onların parça fiyat listesini ve diğer malzeme listesini size özelden bildiriyorum.

    Kolay gelsin.




  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler inceliyicem.
  • yusuforhan

    Bu Sigma 3D 20x20 olan Aleminyum profilden olandan mı var sadece ?

    Bunun 30x30 olanından yokmu? Eğer varsa ölçüleri ölçüleri aynımı

    Teşekkürler
  • mehmettr M kullanıcısına yanıt
    Tasarım 20x20 profile göre yapıldı. 30x30 a uyumayacaktir. Plastik aksam ve diğer parçalar yeniden tasarlanmalı. 20x20 de rijit bir yapı oluşturmak için gayet yeterli.
  • merhaba 50x50x50 baskı boyutunda sigma3d yazıcı yapmaktayım sürücü olarak drv8825 motor olarakta keskınler firmasının sattığı lınıx marka 42byghd444-01h 1.2 amperlik nema 17 motoru aldım. deneme amaçlı sistemi kurdum sürücülerim ve motorlarım ısınıyor nedeni ne olabilir.
  • MERT-53 M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle motor VREF ayarlarını yapmanız gerekiyor.

    örnek bir ayar :https://www.youtube.com/watch?v=rk-61aXSf9s

    Motorlarınız 50x50cm lik bir yazıcı için belki yetersiz de geliyor da olabilir.
    Yada sürücüden de kaynaklanıyor olabilir bu ısınma problemi.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    motorlarım sisteme bağlı değiller deneme amaçlı boşta kurdum elektroniği. vref ayarlarını yaptım çok az bi düşme oldu ısıda daha sonra repetier yazılımı silip marlin e geçtim hiçbi ısınma yok şuan. yardımınız için teşekkür ederim.
  • MERT-53 M kullanıcısına yanıt
    Problemi çözdüğünüze sevindim, repetier de doğru steps ve sürücü seçimini yapamadınız muhtemelen.
  • Merhaba arkadaşlar.
    Zamanında birçok yazıcı topladım fakat şimdi boş boş yatıyor.
    Tahminen 1000TL harcamıştım birisi için. Şimdi dolar kaç lira oldu epey para gerekir böyle bir hobi için.
    İsteyen varsa 500TLye verebilirim sigma 3d yazıcımı. En azından boş yatmaz birisini işini görür.
  • Arkadaşlar 50x50x50 yazıcı ihtiyacım var yapmak mı daha uyguna gelir yoksa almak mı. Parçaları alıp kendim toplamak istiyorum da .
  • JuMaN kullanıcısına yanıt
    PM attım.
  • Merhaba arkadaşlar benim yazıcıda Z eksen motorlarında kilitleme akimi kesildiğinde senkron bozuluyordu bunun için yapmış olduğum sistem şimdilik güzel çalışıyor benzer problem yaşayanlar için alternatif olabilir biraz aceleye geldiği için parça çizemedim ilerleyen günlerde fırsat bulabilirsem daha düzenli biçimde kurmayı dusunuyorum...

     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )




  • Merhabalar. Ben 3d yazıcımı yeni bitirdim. Fakat bir türlü düzgün baskı alamdım. Yazıcı sürekli eksen kaydırıyor. İnternette bulduğum kaynakların hiçbiri işe yaramadı. Repetier ile baskı alıyorum. Teşekkürler.
  • Selamlar ,
    Parça ve fiyat listesi paylaşabilir misin? Monte edilmiş şekilde sartışınız var mı?
  • NyKs // kullanıcısına yanıt
    Selamlar, parça fiyat listesini gönderiyorum şimdi PM olarak. Ayrıca demonte yada montajı yapılı halde de gönderebiliyorum yazıcıyı.
  • Herkese merhaba foruma bu konu aracılığıyla kaydoldum biyomedikal müh. son sınıf öğrencisiyim projelerim için ve ek iş olarak yaptığım birkaç işte kullanmak üzere kalıplar çıkarabileceğim bir 3d yazıcı arayışındayım, konuyu araştırıyorum ama hala çok yabancıyım şöyle diyeyim daha önce hiç 3d yazıcı görmedim internette gördüğüm kadar biliyorum.
    Şuan solid ve rhino kullanabiliyorum alcağım baskılar bu ikisiyle çizilmiş olacak, 32*32*32 cm sınırlarında baskı alabileceğim,abs ve pla kullanabileceğim, bana sorun çıkarmayacak, aşırı detaylı aşırı profesyonel olmasına gerek yok ama arada ince işlerde yapabileceğim bütçeyi fazla zorlamayacak bir 3d yazıcı arıyorum.Hazır veya demonte de olabilir kendim toplayabilirim diye düşünüyorum, şuan en büyük derdim fiyatı..
    Bana tavsiye edebileceğiniz bir model var mı?
  • Merhaba,

    3D Yazıcılarda genel kabul görmüş baskı alanı 20cm3 dür.
    Kalibrasyon kolaylığı, baskı alanının genel olarak yeterliliği, kolay ve uygun fiyatlı parça temini gibi sebepler yazıcıların genel ölçülerini bu alanda tutmuştur.

    Ölçü büyüdüğünde yani sizin istediğiniz 32cm3 baskı alanı konu olduğunda genel kullanım zorlukları, kalibrasyon problemleri, ısıtma ve baskı süresinin aşırı uzun olması problemleri baş gösterir. Tabii ki bunlar hazır 3d yazıcı almayıp kendiniz bir yazıcı yaptığınızda oluşabilecek sorunlar. 32cm3 hacminde baskı alabilen hazır yazıcıların fiyatları nispeten daha yüksektir.

    Eger elektronik ve mekanik bilginiz varsa hypercube evolution modelini kendiniz yapabilirsiniz, en uygun çözüm olacaktır.

    Hazır toplanmış olarak almak isterseniz hypercube evolution için bende yardımcı olabilirim. Pm atabilirsiniz.
  • Teşekkür ederim cevap için,
    Elektronik ve mekanik bilgim derslerden gördüğümüz ve kendim uğraştığım bazı projeler kadar, sizler için amatör diyelim. Çok fazla sorun çıkar kendin yaparken dediler ama ben yapabileceğimi düşünüyorum. Eğer hacim olarak ihtiyacım olan hazır modelleri alamazsam bahsettiğiniz modeli düşünücem, o aklımda.Şuan işim için en az 30cm3 hacminde baskı yapabilmesi önceliğim.
    Peki ihtiyacım olan hacimde baskı yapan hazır cihazların içinde önerebileceğiniz bir model var mı? Yani en fiyat performans olanı şudur diyebileceğiniz?
  • aydogan07 kullanıcısına yanıt
    Ben yeteri kadar isteyen birinin azıcık araştırmacı bir ruh ile bir 3d yazıcı toplayabileceğine inanıyorum. Çıkan problemler de hemen yılmasın yeterli. 30cm3 için dediğim gibi hypercube evolution ideal.

    Bu hacimleri de hareketli tablaya sahip ( örn. Prusa-sigma3d tipi) yazıcılar yerine hypercube evolution gibi sabit tablalı seçimler yapmak en doğrusu.

    Bütçeniz buna el vermiyorsa Çin de (aliexpress, banggood, gearbest gibi siteler) satılan hareketli tablalı yazıcılar var 30cm3 den büyük baskı alanı sunan. Örneğin cr10s, jgaurora a5 gibi. Onlara bakabilirsiniz, 350 dolar civarı fiyatları olması lazım. YouTube dan mutlaka incelemelerine bakın.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.