Şimdi Ara

3D Printer Projesi ( RepRap )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm 3d printer için parçaları sipariş ettim. Uzun zamandır da dokunup yapamıyordum. En sonunda bitirdim. Hatta nozzle kısmını da kendim yaptım..
    Bu başlık altından da yaptıklarımı paylaşmayı düşünüyorum. Vaktim oldukça da yapmayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım. Öncelikle bu konuda pek türkçe kaynak yok. Kendiniz yapmayı düşünseniz de çok çeşitli sorunlarla karşılaşmayı göze almalısınız. Ben 2 adet nozzle bozdum, en son kendim yaptım, onunla da istediğm gibi birşeyler basamadım. Ama bu iş zaman istiyor. Sonunda yapacaz :).. Printer için verilen parçaların bir kısmını da bulmak çok zor. O yüzden ebay'den sipariş vermek lazım..
    Şimdilik 1 - 2 resim koyuyorum, ilerki zamanda ilgilenenler olursa yapım aşamalarını, olası problemleri, tecrübeleri paylaşırım..

3D Printer Projesi ( RepRap )

• Printer işi nasıl gidiyor?
    ben çinden prusa mendel kit getirdim..
    şimdi her türlü parçasını üretip, satışına geçmeyi planlıyorum. printerda takıldığınız bir yer olursa yardım etmeye çalışırım.
  • Kolay gelsin hocam bir kaç soru sormak istiyorum.

-Tüm 3D printer sisteminin size maliyeti ne kadar oldu?
    -Videolarda 3D printerla yapılmış 10-13 kez atış yapan bir tüfek görmüştüm, bunun gibi tasarımların iç kısımlarını nasıl oluşturuyorlar?
    -Printer, yaptığı cisimleri nasıl bir işlemden geçirerek yapıyor(renkli teller görmüştüm)?
  • Amplificator kullanıcısına yanıt
    1500 civarına bana oradan almama ragmen mal oldu. tabi bahsettiğiniz tel benzeri şeyler filament olarak geçiyor adları hariç. ince plastik teller diyebiliriz.
    tabi bu rakamla burada imal etmek imkansız. dışardan gelen şeylerin nakliyeis gümrüğü oluyor. buradan temin edilen parçalarda çindeki fiyatın iki katı nerden baksanız.

tüfekle pek ilgilenmedim esasen. sadece tabancayı biliyorum. liberator adı. her atıştan sonra namluda patlıyor. cok da saglıklı olmadığı söyleniyor. açıkçası şiddet öğeli şeyleri sevmediğim için pek ilgilenmedim.
    herhangi bir modeli katmanlayarak basıyor. ucun kalınlığına yada sectiginiz katman kalınlıpına göre... kalın bir ucla ince katmanlar basabilirsiniz. yani 0.5 mm bir ucla .25 mm lik katmanlar yapbilirsiniz. yüzey daha temiz oluyor. ama basma süresi uzuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theqod

1500 civarına bana oradan almama ragmen mal oldu. tabi bahsettiğiniz tel benzeri şeyler filament olarak geçiyor adları hariç. ince plastik teller diyebiliriz.
    tabi bu rakamla burada imal etmek imkansız. dışardan gelen şeylerin nakliyeis gümrüğü oluyor. buradan temin edilen parçalarda çindeki fiyatın iki katı nerden baksanız.

tüfekle pek ilgilenmedim esasen. sadece tabancayı biliyorum. liberator adı. her atıştan sonra namluda patlıyor. cok da saglıklı olmadığı söyleniyor. açıkçası şiddet öğeli şeyleri sevmediğim için pek ilgilenmedim.
    herhangi bir modeli katmanlayarak basıyor. ucun kalınlığına yada sectiginiz katman kalınlıpına göre... kalın bir ucla ince katmanlar basabilirsiniz. yani 0.5 mm bir ucla .25 mm lik katmanlar yapbilirsiniz. yüzey daha temiz oluyor. ama basma süresi uzuyor.

Cinde prusa kit satana pek denk gelmedim acikcasi.. Siz hangi parcalari kendiniz uretiyorsunuz ?
    Mesela GT2 ve T2.5 zaman kayisini Turkiyede bulabildiniz mi ?
    Bunun disinda hot end olarak hangisini imal ediyorsunuz ?
    Filament malzemeyi nasil temin ediyorsunuz ?

Slice icin hangi programi kullaniyorsunuz, baskilarinizda basarili sonuclar aldiniz mi ( Ornegin kopru yonteminde )

Hangi malzeme ile baski yapiyorsunuz ?

Kullandiginiz elektronik kart hangisi, firmware nedir ?

• serkanc kullanıcısına yanıt
    alibaba da satmıyor benim aldığım arkadaş.. local sitelerinden aldım. sonrada metro ile 3 durak ilerimde olduğunu anladım. gittim tanıştım.
    plastik parçaların tamamını tabiki.. kafa kısmının bütün resistans ve termistörlerini temin ettim. ektruder kısmını komple yapıyorum. aldığımda değşik bir extruder kullanıyordu. ben greg yda wade extruder denen yapıyı kullanıcam.

gt2 türkiyede hazırda yok. ithal etmelerini beklemek gerek. kayış için.
    yine dişili hazırda yok. onu yaptırmak gerekiyor.
    t2.5 bazı yerlerde var. ama net bir şey söylemek zor. genelde çok pahalıya mal oluyor. gt2 leri yurt dışından getirtiyorum. dişli ve kayış olarak.

hot end i mk7 den 5 tane getirdim hazır. onları kullanıcam. ama şimdi malzemeleri temin ettim. ısıtıcı resistanslardan epey getirmiştim. burada üretiyorum onları da.

filament i getirmiştim 15 kilo kadar. onunda makinesine başladım. ilki oturunca çoşaltıp seri üretime geçicem. ilerde hızlı ve büyük modelini yaparım sanırım.

bütün slicerları denedim. en son ultimaker ın cura sını kullanmaya başladım. hepsini değişik artıları eksileri var. kisslicer da cok başarılı. slice3r ın versiyonu yükseldikçe kalitesi düşüyor.

abs kullanıyorum. pla nın türkiyede temini zor olacağını düşündüm. abs de deneyim kazanmak istedim.

kart modeli melzi.. firmware de merlin.

:)
    umarım açıklayıcı olmuştur. bu arda diger kısımda da mesajlar olmuş. bi de oraya bakayım. iyi konu ısınmaya başladı iyice..

• Ben 3d printer için bi kaç soru saormak istiyorum bu lcd ekranında montajı yaptığımda sıcaklık sorunu veriyordu fakat bu sorunu hallettim sorunun ortadan kalkıcağını zannediyordum fakat çalıştırdığımda ikaz sesi duyuyorum ve lcd deki menüleri kontrol edemiyorum sorunum ne olabilir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3d animasyon asset arıyorum
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=73127501&p=5
    Burdaki basliktan giderseniz daha iyi olur konu bolunmez
    Oncelikle hangi yazilim var, eger ki istanbuldaysaniz cihazi getirseniz daha cabuk sonuc aliriz. Uzaktan zor olur..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.