Şimdi Ara

3D Printer Layer Katman Hatası Acil !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • El ile topladığım hyper cube modeli 3d printerım topladım herşey iyi güzel fakat bir sıkıntı var görselde verdiğim gibi layer hatası var katmanlaru üst üste birleştirmek yerine soluna sağına veyatta bir tarafına yapıyor sıkıntı Marlin Firmware hatasımı bendemi bir sıkıntı var anlayamadım kullandığım program Repetir Host. yardımlarınızı bekliyorum.3D Printer Layer Katman Hatası Acil !3D Printer Layer Katman Hatası Acil !







  • Bilgisi olan yokmu be eskiden daha canlıydı forum
  • Motor sürücüler çok ısınıyor büyük ihtimalle. Sürücülerin Vref ayarını düzgün şekilde yapmanızı ve sürücülere fan ile hava üfletmenizi tavsiye ederim.
  • Dampierre kullanıcısına yanıt
    üstadım daha hiçbirşey yapmadan bu şekilde saçmalıyo Marlin Firmware Veyatta GCode yazarken ayar hatası falan vardır tahminimce sürücülerin üstünde çünkü fan var hava üflüyor ve buz gibi ne olabilir sence ?
  • O zaman tam tersi Vref Ayarı çok düşüğe ayarlı demektir. Vref ölçmek ile ilgili bir video atıyorum. Bunu yaptığınız halde düzelmezse sorunu başka yerlerde ararız ama %90 sorun bu.

    Multimetrenin siyah ucunu ramps herhangi bir ground'a, kırmızı ucunu da sürücünün üzerindeki potansiyometreye dokundurarak ölçebilirsiniz. Ne sürücü ve motor kullandığınızı bilmiyorum ama yaklaşık 0.65v gibi bir ayar yaparsanız sorun çözülebilir.

    Ayrıntılı vref ayarı için motor sürücünüze göre hesap yapmanız lazım, a4988 için farklı, drv8825 için farklı, tmc sürücüler için farklı. Göz kararı şekilde doğru vref'e yaklaşabilmek için 0.65v yaptıktan sonra baktınız katman kayması yok, 1 saat baskı alın, sonra motorlar ne kadar ısınmış elinizle bakın. Soğuksa 0.65 az gelmiştir. Çok sıcaksa fazla gelmiştir. Bana göre ideal sıcaklık ele sıcak gelen ama elini süremeyecek kadar yakmayan sıcaklıktır.
    https://www.youtube.com/watch?v=E6RWysjlaP4




  • A 4988 Kullanıyorum yeşi bordlu olan foto atabilirm ?? Videoyu izleyip deneyeceğim
  • 0.98'e ayarladım fakat Hala sıkıntı devam ediyo ama azalma var
  • oeaqcar46 O kullanıcısına yanıt
    Motor sürücülerin kablolarını anakarttan çıkarın ve el ile eksenleri hareket ettirmeye çalışın. Zor hareket ediyorsa lineer rulmanlarda da bir sorun olabilir. Eksenler motor sürücü kabloları sökükken rahat hareket edebiliyorsa ve vref 0.98 olmasına rağmen baskı alırken sürücü ve motor soğuksa 0.98den fazla ayarlamanız gerekebilir. Aslında bu vref sürücü üzerindeki birkaç direnç ile üretilen bir voltaj. Sürücüde standart olmayan dirençler kullanıldıysa olması gereken vref voltajı azalıp artabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.