Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.946
Cevap
188
Favori
308.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk sayfada yxsdf arkadaşımız tüm alınacakları liste halinde zaten paylaştı.
    Orda linkler de var almak için. Okumanız gerekli.

Bu tür konularda %100 başarı hali anlatılarak gitmemeli, karşılaşılabileceğiniz kusurlar ne olacak onlarıda bilmeniz sizi artıya çıkarır.

Yücel, ince saatçi tornavida alıp bilyaları hafif hafif itele. Hareketi çok iyi olacak şekle gelinceye kadar wd-40 ile yıka. Kalın gres ile yağlanmışsa sorun olabilir.

Birde milleri kumpasla ölç, tam 8mm geliyormu her tarafından. Rulmanlarda bilya payları var zaten ama iç çapı üretim hatası ile geldiyse çöplüğe doğru yolla.
    :) Hocam forumda en çok kızdığım insan konuyu hiç konuyu okumadan armut piş ağzıma düş mantığı ile son mesaja ee nasıl olacak yazanlardır. İnanın dün konunun tamamını okudum bugün baştan başladım tekrar okumaya başladım 3-5 sayfa okudum anlayamadım öyle mesaj yazdım.

Şimdi o zaman ben yarın şu kit aşağıdaki kiti ve hotendi alırsamrulmanlar ve motorları da Türkiyeden alırım yurdışından alacak birşey kalmıyor değil mi? Şimdiden çok teşekkürler.

Kit;
    www.aliexpress.com
    Page Not Found - Aliexpress.com
    http://www.aliexpress.com/item/-/1970040249.html

Hotend;
    aliexpress.com
    US $3.3 |Short distance, 3D Printer J head Hotend for 1.75mm/3.0mm Bowden Extruder 0.2mm/0.3mm/0.4mm Nozzle|hotend 3mm|hotend for 1.75mmhotend 3d - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/FreeShpping-Short-distance-3D-Printer-J-head-Hotend-for-1-75mm-3-0mm-E3D-Bowden-Extruder/2042070127.html
    (bunun fanlı olanı var 12 Dolar civarı onu mu alsam)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: seeder

Onu bir şekilde çözerim inşallah benim şimdi sorunum şu ki malzemeleri hangi listeye göre aldınız? Forum karma karışık olmuş ben şimdi yavaş yavaş almaya başlayacağım fakat ne bir liste var ne birşey bana yardımcı olursanız sevinirim. Kasayı metal yapmayı düşünüyorum.

Ben çinden şu linktekileri aldım

Kapton Bant

Termistör

Arduino+Ramps+A4988+Lcd

Isıtıcı

Kablolar

LM8UU

624Z

608

Endstop

Heatrer

Kaplin

Kayış Kasnak
    www.konyahmet.blogspot.com.tr/
    www.facebook.com/Konyahmet3DYazici

• Konyahmet kullanıcısına yanıt
    Neden ayrı ayrı linklerde aldınız? Bunlar tamamı değil mi eksik birşey yok?

Mesela ben yapmaya başladıktan sonra farkettim ki aslında okuduklarımı hiç anlamamışım. Çünkü yapmaya başlayınca tam o noktada takılınca bir daha sayfa sayfa okudum. Hatta YXSDF arkadaşımıza çok soru sordum. O da; "ilk sayfada tam detaylı anlatmıştım" dedi. En başa dönüp okuduğumda zaten sorumun cevabı ordaymış.
    Yani yapmaya başladıktan sonra anlamaya başlayacaksın.

Bu arada bir sıkıntı daha var. Bizim aldığımız hot end için extruder üzerindeki fan tutucuya modifikasyon yapmamız gerekiyor;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 8 Şubat 2015; 16:34:25 >

• yucelnet kullanıcısına yanıt
    O fan tutucu hareketli gibi. Düz tutmak yerine hafif capraz tutarsan olur gibi duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: seeder

Neden ayrı ayrı linklerde aldınız? Bunlar tamamı değil mi eksik birşey yok?

benim yazıcı toplama sürem baya sürdü, elime para geçtikçe parça parça sipariş vermiştim, o yüzden ayrı ayrı almıştım, burda motorlar ve hotend hariç herşeyin olması gerek. Motorları ve hotendi sigma 3d de kullanılanlardan aldım, çindekilere pek güvenemedim o konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinekel

Hocam bi elinle mili bi elinlede rulmanı tutup rulmanı hafif çevirir misin.Rulmandan bi ses gelecek o ses gelince bi dene.

Rulmanın plastik desteklerini kırmış olma ihtimalin yüksek. Ara ara o parçacıklar takılarak motorlarını zorlar. Step kaçaklarına sebep olur. Baskıların garip garip çıkmaya başlar.

Baskılarda kaymalar, sistemde gevşemeler oluşuyor mu sinekel?
    Fan Duct for E3D All Metal Hot End V5 by MikeP-NZ
    http://www.thingiverse.com/thing:222873

• yxsdf tam da aradığım bu işte ben de ondan yapıyım ilk baskıda :D
    Hocam ben onu yücrlnet için yazmıştım ama bendede kayma sorunu devam ediyor.Motorlar en ufak bir pürüzde kayıyor.Bende durdum yere kayma yok ama yukarda belirttiğim gibi boşluk doldururken tam D olmuyor ve noozle takılıp kayma yapıyor.Şuan yazıcının y eksenini soktum tekrar bi elden gecircem

• prusadaki lineer rulmanlı kızaklı sistem yerine şu bilyalı çekmece rayı kullanılsa daha hassas ve sorunsuz olurdu. Mil alıyon. Adam satarken indiksiyonlu diyo ama bilemiyorsun ki. Rulman alıyosun takılıyo felan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 8 Şubat 2015; 19:38:27 >

Veli Ahmet AKTEKEyoutube
    Arduino Plotter
    https://www.youtube.com/watch?v=kkgxDEXfE_k
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konyahmet

çekmece rayı ile yaptığım sistem :)

ahha

vallaha on numara olmuş. bana bir marangoz o rayların benim gösterdiğim resimdeki gibi kullanılırsa bir sıkıntı olmayacağını söylemişti. Senin kullandığın yani yatay şekilde verim iyi olmuyo demişti.

Gerçi yük yok bişe yok ne olacak ki.

Bu arada spralle rayın çıkan fazla uçlarını kessen nasıl olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

quote:

Orijinalden alıntı: Konyahmet

çekmece rayı ile yaptığım sistem :)

ahha

vallaha on numara olmuş. bana bir marangoz o rayların benim gösterdiğim resimdeki gibi kullanılırsa bir sıkıntı olmayacağını söylemişti. Senin kullandığın yani yatay şekilde verim iyi olmuyo demişti.

Gerçi yük yok bişe yok ne olacak ki.

Bu arada spralle rayın çıkan fazla uçlarını kessen nasıl olur ?

bu sistemi rayla yapınca resmen eleştri oklarını üstüme çektim, olmaz dediler, hassas olmaz dediler filan baya laf yedim :) ama eğer doğru montaj yapılırsa bence olabilir, yaptığım sistemde hiç sallanma filan yoktu, sadece kalem sabit değil o yüzden yazı iyi çıkmıyodu, kesip hiç denemedim, o yüzden bişey diyemicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konyahmet -- 8 Şubat 2015; 20:28:57 >

• Konyahmet kullanıcısına yanıt
    Süper olmuş tebrik ederim.

Arkadaşlar parça listesinde kapline 5*5 mm yazmış doğrumu? @Konyahmet senin aldıkların arasında da kaplin 5mm 8mm olması gerekmiyormu?

Birde zaten Bunun üzerinde kablolar var, aşağıdaki iki kabloya gerek varmı? Bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seeder -- 8 Şubat 2015; 22:43:08 >

• aliexpressten kit olarak şunu almayı düşünüyorum ama fiyattan dolayı gümrükte sıkıntı çıkar mı? 109 dolar fiyatı var.

aliexpress.com
    US $107.86 |Free shipping!! Hot saling 3d printer kit reprap ramps kit reprap Mega 2560 R3+ Ramps 1.4+ SD Ramps LCD2004 Etc 3D full Kit|electronic manometer|electronic english russian translatorprinter cost - AliExpress
    http://tr.aliexpress.com/item/Free-shipping-3d-printer-kit-reprap-ramps-kit-reprap-kit-electronics/1474333209.html?recommendVersion=1

motorlar ve extruder için sağlam bir link verebilir misiniz? eğer fiyat sıkıntı ise teker teker alacağım mecbur

• Bizim unide var daha kullanmak nasip olmadı bakalım.. Manyak bir teknoloji yalnız geleceği açık.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.