Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.946
Cevap
188
Favori
308.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

Şasenin planı var mı?

reprap.org/wiki/Prusa_i3_Rework_Bill_of_materials

burda tek tek anlatılıyor yapılışı,malzemesi vb.
    Software Developer
  • Merhabalar herkese Allah zihin açıklığı versin valla harıl harıl çalışıyorsunuz maşallah. Biz 3 arkadaş (öğrenciyiz) kendi 3d printerımızı yapma macerasına girdik sizler gibi. Konuyu dün gördüm okumaya başladım ilk sayfadan itibaren, hepsi bitince de ben de yazarım konuya demiştim ama valla dayanamadım yazdım Okumaya devam edicem tüm yazılanları :D inş dahil edersiniz beni de bu tayfaya

Biz Prusanın bir başka varyasyonu olan Graber i3'ü yapmaya çalışacağız kasası yaptık şuan elektronik aksam siparişlerini, milleri, rulmanları falan temin etme aşamasındayız. -Graber i3'ün esprisi parçalarının hepsinin laze kesimle mdfden olması. Eğer başarıyla tamamlarsak bunun hakkında bir rehber hazırlamayı düşünüyorum :)-

Bir çok satıcı linkleri paylaşılmış aslında onlara da baktım, bakıyorum; sizlere de sormak istedim. Son zamanlarda sipariş verenler kitleri hangi satıcılardan sipariş etti ya da şu kit iyi bi bak dediğiniz kitler varsa parlaşırsanız çok sevinirim. Aslına bakarsanız şöyle kapsamlı bir kit almak istiyorum ama hepsini kapsayan kitler 75$'ı geçince sıkıntı çıkarıyor sanırım. Gümrükte falan sıkıntı olur mu bu kitler acaba?

İyi çalışmalar tekrar herkese :)

• Öncelikle bir uyarı ile başlayayım. Kesinlikle grafik lcdye bulaşmayın. Bizim gibi kafayı sıyıracak duruma gelirsiniz. O yüzden alttaki verdiğim kiti satın almanız daha mantıklı olacaktır.

(Bunu alırken ölçü belirtmeniz gerekiyor. 1.75 Filament, 0.3 ve ya 0.4 mm nozzle uygun olur)

Gümrük sınırı 75 €. Satıcılar genelde düşük fiyat yazar ama geçmemekte yarar var yinede.

• gamershell G kullanıcısına yanıt
    Uyarınız için sağolun, ne gibi sorun yaşadınız acaba bir de ben nema 17 step motor kullanmayı düşünüyorduk, bu kitteki sürücü ona uygun mu acaba? DRV8825 uyumlu değil sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekrana normal yollardan görüntü gelmesini sağlayamadık. Yucelnet bir yontem buldu. Anca öyle görüntü geldi. Motor sürücüleri hakkinda bir bilgim yok maalesef. Dediğiniz gibi uyumsuz olabilir. Aynı satıcıdan diğer sürücülerin olduğu paketlerden satın alabilirsiniz.

Maalesef şu sıralar iş yoğunluğumdan ötürü 3 boyutlu yazıcıma ve foruma ara verdim, sadece okuyucu olarak takip edebiliyorum. Herkes yazıcısını yapmaya başlayınca, ortalık şenlenmiş, güzelde olmuş.

3 Mart'ta ilk defa Ankara'da Makers Türkiye etkinliği yapılacak. Eğlenceli bir etkinlik olacağını düşünüyorum, imkanı olanlar kaçırmasın.

Selamlar,
    yxsdf.

• Sorun olmamalı..
    Uyumlu olmadığına dair bir veri bulduysanız incelemek lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bir konu hakkında sizlere danışmak istedim 3d yazıcıda hot bed e yapıştırılan bandlarda ne gibi farklılık oluyor ben bronz olandan kullanıyorum fakat mavi olanın ne espirisi var acaba ? o pla için mi yoksa abs de basılabiliyormu aradaki ince farkı söleyebilirmisiniz ?

en son ekran ışığı florosan gibi korku filmlerindeki gibi kapanıp kapanıp açlıyodu kendi kendine bende arkadan iptal edip böyle yaptım. direnc vardı ışığa gelen onu sökünce zaten iptal oldu. önden kablo çekip kendim 100 ohmla yaptım düzeldi. Ayrıyetten arkadan da trimpot sökmüştüm zaten.

Toplamda 2 parça artıırdım. E ne demişer ustanın iyisi parça arttırandır.

şu anki hali.

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 6 Şubat 2015; 21:08:16 >

• ya herşey geldi bi tek 608zz rulmanlar kaldı. ne zaman gelcek bunlar ya

Orijinalden alıntı: gamershell

Tebrik ederim. Darısı bizim de başımıza artık

malesef ekran çalışmıyor.

ilk açtığımda marlin yazısı geliyo, ana ekran gelio 10 saniye sonra ekran karışıyo acayip şekiller geçmeye başlıyo, çince harfler vb. sonra tamamen yok oluyo sadece ışık oluyo.

sanırım ben ekranın işlemcisine zarar verdim. Yahu ne şansızız !
    benim ekranda silik çalışıyor arkadaki jumperı sökünce ışıksız kullanıyorum. asıl problemim hotend içerideki delikler3.25 3lük famente göre galiba hotend göndermişler. herşeyi ayarladım ne güzel dün dedim parça basayım nozzle dan mal gelmiyor hevesim kursağımda kaldı. şimdi ne yapacağımı şaşırdım . bir fikir öneri vermenizi bekliyorum.

Orijinalden alıntı: badstorm

benim ekranda silik çalışıyor arkadaki jumperı sökünce ışıksız kullanıyorum. asıl problemim hotend içerideki delikler3.25 3lük famente göre galiba hotend göndermişler. herşeyi ayarladım ne güzel dün dedim parça basayım nozzle dan mal gelmiyor hevesim kursağımda kaldı. şimdi ne yapacağımı şaşırdım . bir fikir öneri vermenizi bekliyorum.

hocam eğer ulaşmanız kolaysa hotende iç çağı 2 dış çapı 4 olan yani 1,75mm lik filamentler için olan teflon borulardan takın, belki bir ihtimal olur
    www.konyahmet.blogspot.com.tr/
    www.facebook.com/Konyahmet3DYazici
  • quote:

Orijinalden alıntı: meddah45

Merhaba bir konu hakkında sizlere danışmak istedim 3d yazıcıda hot bed e yapıştırılan bandlarda ne gibi farklılık oluyor ben bronz olandan kullanıyorum fakat mavi olanın ne espirisi var acaba ? o pla için mi yoksa abs de basılabiliyormu aradaki ince farkı söleyebilirmisiniz ?

hotende yapıştırılan yani turuncu olan bantlar 250 derece gibi sıcaklıklara dayanabiliyor, yukarısada vardır ama en üst noktayı bilmiyorum :) mavi olan bantların ise üstünde 90 dereceye kadar dayanır yazıyomuş ama ben 105 derecede filan çalıştırmıştım sorun olmadı.
    İkisi arasındaki farka gelirsek bildiğim kadarıyla pla mavi banta daha iyi yapışıyor, mesela ısıtıcı zemin olmayan yazıcılar mavi kullanır, ama abs de basılabiliyor, bir tanıdığım mavi bantı he abs hem pla basımında kullanıyor.
    Eğer bed için turuncu olanmı yoksa mavi olanmı daha iyi derseniz şuanlık bir fikrim yok, ben alalı 1-2 hafta oldu, şuana kadar genelde pla bastım abs basmadım. Yapışma olarak hangisi daha iyi bilmem ama yüzeye yapıştırma konusunda mavi bank gerçekten çok kolay
    www.konyahmet.blogspot.com.tr/
    www.facebook.com/Konyahmet3DYazici

• @yucelnet

Kısa devre yapıyor olabilir. Dkkatli incelemek lazım

@badstorm

@Konyahmet in bahsettiği teflon tüpten 1 metre civarı satın almıştım. Yakında elimde olur. Eğer bulamazsan haber verirsen ihtiyacın kadarını gönderebilirim.

• Beyler Graber i3 modelini yaptığımı söylemiştim yine söyleyeyim. Step motor temin edeceğim, RepRap sitesinde nema 17 var. Ama konuştuğum bi kaç bişi fazla akım çekip ardunioyu yakabileceğimi söyledi. Daha güçlü bir motor mu kullanmalıyım yoksa nema 17deki bu risk düşük müdür size sormak istedim. Eğer başka motor kullanırsam motor sürücüsünü de değiştirmem gerekecek mi?

Yaptığım kasanın modelinin fotoğrafları (Gijonlar M5 ve M8, sabit değiller sadece o koydum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdussamet.Erkek -- 7 Şubat 2015; 15:31:40 >

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.