Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (245. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.936
Cevap
186
Favori
297.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anet A8 3D Yazıcı - Hızlır kargo dahil 125.99 USD

Kod: A8KIDA
    https://goo.gl/6YCK3i

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

Tevo Tarantula 3D Printer DIY Kit - Hızlı kargo dahil 151.11USD

İndirim kodu: 11.11GB235
    https://goo.gl/4fosHX

İndirimli ürünler :https://goo.gl/E4vPhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dronebey -- 13 Kasım 2017; 23:26:13 >

• Atmin kullanıcısına yanıt
    Bendede boyle oluyord sürücüyü test ettiğimde sadece tek yonde gidiyordu bozulmuştu değiştirdim düzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: İzmitcandır

Bendede boyle oluyord sürücüyü test ettiğimde sadece tek yonde gidiyordu bozulmuştu değiştirdim düzeldi

Bende e2 bos pinleri firmware girdim oyle çözdum.Retraction candir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.

Yavaş yavaş adım adım giden sigma 3d maceram devam ediyor. Şuan kontrolcü ve motorlar bağlı durumda. Home diyorum hepsi sıfır noktalarına gidiyor. Cumartesi gece extruder kalibrasyonuna baktım o da tamamdır.

Şimdi heatbed z axis düzlemselliğini tamamlayıp kontrol baskısı alacağım değil mi?

Insallah adımlarda bir sorun yoktur. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• akustika A kullanıcısına yanıt
    Şu ana kadar ne adımlar yaptınız bilmiyorum ama benim dikkat ettiğim şeyleri yazayım.

- Hot end ve tablaya giden kabloların yazıcı çalışırken bir yere takılmayacağına emin olmanızı öneririm.
    - nozzle ın tablaya yakınlık ayarını nozzle sıcakken yapmanız gerekiyor, tercihen tablayı da ısıtabilirsiniz, şahsen ben tablayı ısıtmıyorum, bir sorun teşkil etmedi bu ana kadar.
    - Motor sürücülerin vref ayarı yapılı mı?
    - Kayış gerginlikleri iyi mi ve bir yere sürtüyor mu?
    - Üzerinden çok akım geçecek kablolar ramps e iyi bir şekilde takılı mı?

Daha da aklıma bir şey gelmedi, bence ilk baskınızı deneyin, kolay kolay bir şeyler yanlış gitmez bu andan sonra, baskı sırasında çok daha rahat görürsünüz nelerin eksik olduğunu.
  • Benim de şu siralar bir 3D yazıcı alma planim var. Anet A8 ile Tevo Tarantula arasında kaldım. Anet 121, Tarantula 151 dolar. Bu modeller hakkındaki görüş ve fikirlerinizi almak isterim

• jedi_master kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

İki yazıcıyı da bizzat kullanmadım ancak Tevo nun yapısı biraz daha dayanıklı gibi aluminyum olduğundan. ANET in şasesinde belli bir süre sonra titreşime bağlı olarak vida gevşemelerinin yaşandığını okudum birkaç yerde. Tevo alabilirsiniz ancak şaseyi güçlendirmek lazım. Tevo ile ilgili yapılacak bu güçlendirme güncellemelerini thingiverse.com sitesi üzerinden inceleyebilirsiniz.

Baskı kaliteleri tamamen sizin kurulumu ve kalibrasyonu ne kadar iyi yapabildiğinize bağlı olarak değişir.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. İkisi arasında 30 dolar fark var. Tevo daha pahalı. Peki 600 lira civarına sizin başka öneriniz var mi?

600 lira civarında herhangi bir önerim yok, ancak böyle Çin den kit getirtebilirsiniz. Ayrıca bu 150 dolarlık kitler 600 liraya mal olmayacak size, gümrüğe takılacak ve gümrük vergisi de ödeyeceksiniz. %20 kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuforhan -- 13 Kasım 2017; 16:41:38 >
    Peki kendim Prusa i3 toplasan o konuda fikriniz nedir? Muhtemelen vergiyi de ekleyince aynı fiyata gelecek çelik şasili bir prusa

Evet yapabilirsiniz ancak kurulum ve kalibrasyon konusunda yine her şey sizin sabır ve el becerinize kalmış oluyor. Temiz bir şekilde kurarsanız tevo yada anet den dahi iyi baskı alırsınız. Maliyetin istediğiniz seviyede kalması için, her parçayı özenle araştırıp ona göre sipariş vermeniz lazım, yoksa 1000 lirayı bulacaktır.
  • Anet A6 aldım, ama ana frame parça kırılmış (gümrükte sanırım). Bunu nasıl tamir edebilirim?
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Satıcı ile iletişime geçin yenisini göndersin. Geçici olarak bu süreçte yapıştırabilirsiniz güçlü yapıştırıcılar kullanarak.
  • |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021

Arkadaşlar şu an kalibrasyon küpü baskısı almaktayım. 2 kat büyük olacak şekilde scale ettim. Ilk layerı duzgun atsın diye hızı %30a düşürdüm.

Kenarlarda 40ar mm aciktan nozzle gecikmesi olmasin diye gezerek ön baskı yapsın istedim.

Şuan baskı yavas yavaş devam ediyor ve anladığım kadarıyla aşağıdaki resimdeki eksen kayması ile basmaya devam ediyor.

Repetier host ile slic3r kullanıyorum. Değerli yorumlarınızı ve tecrübelerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Şu an tekrar kayma yaptığı için baskıyı durduruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akustika -- 15 Kasım 2017; 23:11:54 >

Selamlar,

Eğer kayış gerginliğiniz iyi durumdaysa sorun USB üzerinden yazdırmanızdan kaynaklanıyor. Uzun USB kablolarında oluşan parazit sebebiyle beklenmedik hareketler yapabiliyor. Daha kısa bir USB kablo ile deneme yapabilir yada direkt hafıza kartı ile aynı baskıyı tekrar deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuforhan

Selamlar,

Eğer kayış gerginliğiniz iyi durumdaysa sorun USB üzerinden yazdırmanızdan kaynaklanıyor. Uzun USB kablolarında oluşan parazit sebebiyle beklenmedik hareketler yapabiliyor. Daha kısa bir USB kablo ile deneme yapabilir yada direkt hafıza kartı ile aynı baskıyı tekrar deneyebilirsiniz.

Selamlar,

Usb kablosu hiç aklıma gelmemişti. Işte gerçek tecrübe böyle birşey. Çok teşekkür ederim. Akşam eve gittiğimde muhakkak deneyeceğim.

Bu arada sd karttan printera direk yazdırırmak için karta dosyayı nasıl bir formatta atıyoruz?

Direkt .stl dosyası tek başına yeterli mi?

Repetier yada Cura gibi dilimleme programları ile .stl uzantılı tasarımınızı 3d yazıcının anladığı dil olan .gcode a çevirerek SD kart içine atmanız gerekiyor. Bu işleme dilimleme işlemi deniliyor.

Direkt olarak .stl uzantılı dosyayı SD kart içine attığınızda yazıcınız görmeyecektir.
  • arkadaşlar 1 ay önce 130 dolardan anet a8 almıştım . clearity cr 10 daha çok hoşuma gitti. kutusunu hiç açmadan satacağım aldığım fiyata

130 dolar + kdv ye sıfır olarak kutusu açılmamış şekilde ertesi gün kargoya verebilirim düşünen varsa giriş seviyesi için ulaiabilir. sattığım para ile cr 10 alacağım iyi günler
    Selamlar,

Daha kısa olan arduino ile beraber gelen mavi kablo ile 20x20 küp çıktısı alırken alttaki resimde görülen çıktıyı elde ediyorum. Bu sebeple çıktıya son veriyorum.

Ne dersiniz arkadaşlar? Eksen kayması devam ediyor.

Selamlar,

Sorun sadece x ekseninde yaşanmış gibi gözüküyor.

En baştan itibaren kayma yaşandığı için sorun x ekseni kayışında, Kayış olması gereken gerginlikte değil gibi. Yada çok gergin, sürücüden de az akım geliyor o yüzden motor yeterli gücü sunamıyor ve kayma yaşanıyor.

Öncelikle Kayış gerginliğini kontrol edin. Ne çok gergin nede gevşek olacak.

Motorunuzu 30 dk kadar baskı alarak çalıştırın, elinizi sürün eğer çok sıcak ise sürücü üzerindeki akım potunu saat yönünün tersine çevirin yaklaşık 45 derece kadar. Yanliz dikkat edin bu islemi yaparken elektriği kesin. Yoksa elinizin kayması sonucu oluşabilecek bir kısa devrede sürücü ve arduino zarar görecektir.

Eğer motor soğuksa, bu sefer saat yönünde 45 derece çevirin ve akımı arttırın.

İstediğimiz şey motorun ılık olarak çalışması. Ne soğuk ne de çok sıcak olacak.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.