Şimdi Ara

|3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (220. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.936
Cevap
186
Favori
297.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şuan gördüğüm kadarıyla rostock ve kosseller meşhur deltalarda. İkisinden biri ile başlarım sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcanus66

En başta zevk işi. İlk yazıcimi hobi olarak yaptım Sigma 3d. İkinciyi kendim tasarlayip ürettim, tam olarak bana ait değil aslında bu ikinci. Çalıştığım şirket için yaptım. Üçüncüyu biraz daha ticaret için yapacağım. Ama yine asıl amaç hobi.

Delta güzel fakat dezavantaj var mı merak ediyorum. Yakın zamanda tedarik ve üretime başlarım ona da İnşaAllah.

Anlıyorum hocam, Teşekkürler. Ayrıca iyi çalışmalar

@yusuforhan Doğru diyorsunuz hocam. İlk -ve tek- yazıcımı yaptıktan sonra bende bir boşluğa düşmüştüm. Cesaret edebilsem bende elimdekini bozup sıfırdan bir şeyler yapacağım ama mantığım bana "Sen öğrencisin!" diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizil_elma -- 21 Şubat 2017; 20:40:4 >

• kizil_elma kullanıcısına yanıt
    @Arcanus66 " Micromake " incelemeni öneriyorum. Opensource yaptı firma yakın zamanda.

@kizil_elma O zaman az daha dayan, mezun olunca daha rahat uğraşırsın hobi olarak
  • Elektronik parçaları satmak isteyen varsa alabilirim. Çinden alıp beklemek istemiyorum, Türkiyede de fiyatlar çok fazla.
  • Özelden yazıyorum

• Merhaba yeni yaptığım yazıcı için 30x30 cm ısıtıcı tabla aldım. Isınması biraz uzun sürüyor. İlk yaptığım rampsa gelen kabloları kalınlaştırmak oldu. Şu an güç kaynağından rampsa 2.5 luk kablo kullanıyorum. Isıtıcıyı çalıştırıp ölçüm yaptığımda

Ölçüm yaptığım noktalar;
    Ramps karta giriş: 11.99 volt
    Rampstan ısıtıcıya çıkış: 11.59 volt
    Isıtıcı Tablaya Giriş :11.26 volt.

Biraz daha yüksek değerler elde etmek için ne yapmalıyım? Kablo kesitini biraz daha arttırmak gerekiyor mu?
  • mcsultan M kullanıcısına yanıt
    Akımı ölçmek daha mantıklı olacaktır takip için.

Tablayı direkt SSR röle yardımı ile, güç kaynağından besleyebilirsiniz. Böylelikle hem güvenliği sağlamış olursunuz hemde ısınmada bir nebze olsun kar edersiniz.
    |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021
    Ayrıca tablanın altını bir yalıtım malzemesiyle yalıtmak da yarar sağlar. ( örn mantar izolasyon )

• yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Röle kesinlikle mantıklı, bende bu şekilde nasıl yapabilirim diye düşünüyordum. Çok teşekkür ederim. Altında izalasyon malzemesi var.

Rampstan çıkan + yı 3 numaraya - yi 4 numaraya takıyorum değil mi ?

Rampsın amacı röleyi açıp kapatmak olacağı için kullanacağım röle ve ramps arasındaki kablo kesidi kalın olmasına gerek yok sanırım. 0,75 yeterli olacak mı?

Ekleme: Bu şekilde tablayı 24v. olarak ta kullanabilirim değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcsultan -- 28 Şubat 2017; 3:40:56 >
  • mcsultan M kullanıcısına yanıt
    Tablanız destekliyorsa kullanabilirsiniz. Isıtıcı tablalarda + - ayrımı yoktur dilediğiniz gibi takabiliyorsunuz yani. Sadece üzerinde bulunan led yansın diye + - ye dikkat ediyoruz o kadar
  • Rölenin 1-2 volt düşürdüğünü okudum bir yerde
  • Kolay gelsin, bir sorum olacak.
    Bugün aklıma takıldı. Yazdırma işlemi bittikten sonra yazıcıyı otomatik kapatacak bir sistem nasıl yapabiliriz ?
    Elimde daha önce arduino için aldığım bir röle var. Bununla ışıkları açık kapıyordum ama yazıcı üzerinde kullanmak sağlıklı olur mu ?
  • Aşağıdaki tip ısıtıcı kullanan var mı acaba? Varsa memnun mudur? ısıtma performansı nasıldır ?

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekkanik -- 7 Mart 2017; 10:20:14 >
  • Yerli üretim olması çok güzel.. Marka ve çıktı görselleri var mı acaba ?
    Aslında Marlin içine kod eklenebilir, baskı sonuna gcode eklenip arduino yardımı ile ÖRN 1.5 dk sonra ( hotend in baskı sonrası fan tarafından soğutulması için biraz süre verilmesi gerekiyor ondan 1.5 DK ) röle tetiklenip kapatılması mümkün olabilir. Ben raspberry pi ile yapmıştım ama arduino ile denemedim hiç.
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Çok mantıklı hocam. Yalnız burda uygun gcode nedir ?

Biraz araştırıp en yakın zamanda uygulamaya çalışacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuforhan

Aslında Marlin içine kod eklenebilir, baskı sonuna gcode eklenip arduino yardımı ile ÖRN 1.5 dk sonra ( hotend in baskı sonrası fan tarafından soğutulması için biraz süre verilmesi gerekiyor ondan 1.5 DK ) röle tetiklenip kapatılması mümkün olabilir. Ben raspberry pi ile yapmıştım ama arduino ile denemedim hiç.

böyle bir m kodu vardı halihazırda fakat şu an hafızamda değil.
    Baskı bittikten sonra hotend sıcaklığı diyelim 160 derece olana kadar fan çalışmaya devam ediyor.
    160 a ulaşınca kapatıyor.

Öyle bir m kodu vardı. Ben kullnmıştım.

Çok yakında konunun ilk mesajı güncellenecek.
    O ayarlamalardan hariç, gelişmiş ayarlar eklenecek.
    Olası sorunlar ve çözümleri eklenecek.

Gcode makinanın kullandığı dil aslında. Biz modellerimizi dilimleme programları ( cura - repetier simplify3d vb ) ile dilimleyip makinanın anlayabileceği dile yani gcode a çeviriyoruz.
    reprap.org
    G-code - RepRap
    http://reprap.org/wiki/G-code

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuforhan -- 3 Mart 2017; 9:48:3 >
  • arkadaşlar merhaba. bu 3d yazıcı filament için filamentburada.com adlı bir siteden alışveriş yaptım. daha önce buradan alışveriş yapan oldu mu?

site sahibinin telefon numarasını arıyorum cevap vermiyor. pek dolandırıcı bir siteye de benzemiyor ama yine de belli olmaz.
    ramps kartinin reset dugmesinin yaninda ps_on baglantisi var, uygun bi röle ile power kontrol edilebiliyor, M80 ve M81 kodlariyla power acilip kapaniyor bunu dilimleyici yardimiyla gcode a eklenebilir ama yazim islemi bittikten belli sure sonra kapatmasi saglanabilir mi veya extruder sicakligi 50 ye dustukten sonra gibi onkosul ile komut verilebilir mi bilmiyorum...
  • 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.