Şimdi Ara

3d max render için işlemci tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar,3d max programı kullanıyorum ve artık makinemi degişme vakti geldi ,hangi işlemciyi tercih edim i7 2600k mı buldozermi ,buldozeri beklemeye degermi?beklersem fiyat haricinde ne gibi avantajım olur?

• hepsi hikaye x5680 veya x5650 iş istasyonu işlemcileri fiyatları pahalı ama tam sizlere göre
  • bütçem 3500 tl sadece işlemci için okadar para ayıramam bir anda ilerde belki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enigmatr01

bütçem 3500 tl sadece işlemci için okadar para ayıramam bir anda ilerde belki?

Ekran kartınız varmı hocam ? Quadro veya Ati Firepro
  • ekran kartı ati 1080 1048 256 bit ,işlemci arasında kaldım,ramleri yüksek tutacagım 24 yada 32 gb gibi max 4000 tl olacak...
  • quote:

ekran kartı ati 1080 1048 256 bit ,işlemci arasında kaldım,ramleri yüksek tutacagım 24 yada 32 gb gibi max 4000 tl olacak...

İşlemci olarak i7 2600k'yı seçebilirsiniz. Ram olarak da 8 GB yeterli olacaktır. Eğer yeterli gelmezse ileride 4 GB ya da 8 GB daha alırsınız. Anakart olarak da imzamdaki Asus'un P8Z68-V anakartını öneririm.
  • Önerileriniz için teşekkür ederim,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

quote:

ekran kartı ati 1080 1048 256 bit ,işlemci arasında kaldım,ramleri yüksek tutacagım 24 yada 32 gb gibi max 4000 tl olacak...

İşlemci olarak i7 2600k'yı seçebilirsiniz. Ram olarak da 8 GB yeterli olacaktır. Eğer yeterli gelmezse ileride 4 GB ya da 8 GB daha alırsınız. Anakart olarak da imzamdaki Asus'un P8Z68-V anakartını öneririm.

8 gb her zaman yetmez. 4 gb ram bu kadar ucuzken 16 gb ram alıp bir daha ramle uğraşmamak en iyisi. İşlemciye gelince son haberler Bulldozer lerin çokta bizim işimize yaramayacağını gösteriyor. 2600k iyi bir seçim olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 18 Eylül 2011; 13:59:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

quote:

8 gb her zaman yetmez. 4 gb ram bu kadar ucuzken 16 gb ram alıp bir daha ramle uğraşmamak en iyisi. İşlemciye gelince son haberler Bulldozer lerin çokta bizim işimize yaramayacağını gösteriyor. 2600k iyi bir seçim olur.

Hmm, anladım.

• rame fazka yüklenme 8 gb bencede işnii görür
  • en güzeli imkan varsa 24gb yapabiliyorsan yap, olmuyorsa 16 yap, 8 gb işini bugun görsede yarın poligon sayısı çok sahnede görmez
  • sahnelerim çok kalabalık proxy kullanıyorum ama genede 3 000 000 dan aşagı düşmüyor,:( o sebeten ramleri yüksek tutmak istiyorum i7 2600 k asus ana kart 32 gb destekli,16gb ram 1tr hardisk,2gb 6950 safir ekran kartı 700 w psu,kasa 2830 12 taksitle olacakmış?uygunmu sizce?
  • hardiski ssd yapabilirsen gercekten hızlı olur ama malesef maliyetinde artacak
  • i72600k yada BD Bence Bdyi bekle İntel kulanıyorum burda fanlık yapmaya gerek yok

@Sadtneverdie
    Durmak yok NVDİA-İntel-Microsoft fanlığna devam panpa
  • quote:

Orijinalden alıntı: veto1214

i72600k yada BD Bence Bdyi bekle İntel kulanıyorum burda fanlık yapmaya gerek yok

@Sadtneverdie

Hayatında render aldın mı? modelleme yaparken ati ve nvidia kullandın mı? herhangi bir 3d program bılıyor musun? zamanında 1000 tane test paylaştım hiç birini gördün mü? boş boş konuşmayı bırak.
  • quote:

sahnelerim çok kalabalık proxy kullanıyorum ama genede 3 000 000 dan aşagı düşmüyor,:( o sebeten ramleri yüksek tutmak istiyorum i7 2600 k asus ana kart 32 gb destekli,16gb ram 1tr hardisk,2gb 6950 safir ekran kartı 700 w psu,kasa 2830 12 taksitle olacakmış?uygunmu sizce?

kardeş max 2012 cuda üstüne kurulu amd ekran akrtı alırken 2 kere düşünmelisin. ayrıca ram yetmemesi genelde kaplamalr yüzünden oluyor. bir ss yollaman mumkun mu?
  • quote:

quote:

i72600k yada BD Bence Bdyi bekle İntel kulanıyorum burda fanlık yapmaya gerek yok

@Sadtneverdie

Hayatında render aldın mı? modelleme yaparken ati ve nvidia kullandın mı? herhangi bir 3d program bılıyor musun? zamanında 1000 tane test paylaştım hiç birini gördün mü? boş boş konuşmayı bırak.

Burda nvdia fanlığı yapmıosunki Diğer yerlerde diyom Render ati ile yapılmaz Cuda yok bliyom sağır sultan biliyor Sadece İntel tutuosun burda Normlde NVDİA fanlığı yapıosun arada %40 fark var al nvdia daha az fps verio ama kaliteli al al tarzı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veto1214 -- 21 Eylül 2011; 18:53:37 >

• quote:

quote:

quote:

@Sadtneverdie

Burda nvdia fanlığı yapmıosunki Diğer yerlerde diyom Render ati ile yapılmaz Cuda yok bliyom sağır sultan biliyor Sadece İntel tutuosun burda Normlde NVDİA fanlığı yapıosun arada %40 fark var al nvdia daha az fps verio ama kaliteli al al tarzı

Hiç sevmediğim bir laftır ama cahilsin ve boş boş konuşuyorsun. Şu an zaten renderları işlemciden alıyoruz. gpu render henüz oturmadı. sağır sultanın duyması önemli değil o konu hakkında bilgi sahibi olması önemli. intel tutuyorsunmuş bu işlerde en hızlısı her zaman inteldir. git araştır sonra susup oyunlarla ilgili başlıklarda gezinmeye devam et. Gerçi yazış stilinden yaşını ele veriyorsun ama yine adam yerine koyup yanıtlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 21 Eylül 2011; 21:22:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Sadtneverdie

Hiç sevmediğim bir laftır ama cahilsin ve boş boş konuşuyorsun. Şu an zaten renderları işlemciden alıyoruz. gpu render henüz oturmadı. sağır sultanın duyması önemli değil o konu hakkında bilgi sahibi olması önemli. intel tutuyorsunmuş bu işlerde en hızlısı her zaman inteldir. git araştır sonra susup oyunlarla ilgili başlıklarda gezinmeye devam et. Gerçi yazış stilinden yaşını ele veriyorsun ama yine adam yerine koyup yanıtlıyorum.

Anlamayısonku Renderla ilgil konusmadım Tum forumda yaptığın İNTEL-NVDİA-MİCROSOFT Fanlığını die gettiedim takım gibi tutuyorsun

• Nvidia tabanlı grafik kartı ve 2500K işini rahatlıkla görür, nvidiayı Cuda için öneriyorum güncel programların cuda desteği mevcut.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.