Şimdi Ara

3d max render için işlemci tavsiyesi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bencei7 2600k alınmalı Renderlarda Ortalama fpde 10fps filan fark oluşor aralarında testlerde
  • 2600k iyi bir nvidia ekran kartı 1gb dan fazla bellekli bir kart olsun.
    ram olarak minimum 12gb kullan polygonları smoth yaparken veya yüksek polygon çalışmalarda ram çok önemli.
    komple 3d çıkış mı ek program destekli mi çalışıyorsun mesela vue yeryüzü şekillendirme programı veya render işlerini efektlerle süslemek için aftereffect kullanıyormusun.
    diğer bir yardımcı ekipman ssd harddisk sanal hafızaya getiğinde takılma bekleme vs. istemiyor isen ssd hd şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veto1214

Bencei7 2600k alınmalı Renderlarda Ortalama fpde 10fps filan fark oluşor aralarında testlerde

Hala bilmediğin konularda konuşup kendini rezil ediyorsun. Ayrıca kimin takım tuttuğu ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 21 Eylül 2011; 23:40:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Bencei7 2600k alınmalı Renderlarda Ortalama fpde 10fps filan fark oluşor aralarında testlerde

Hala bilmediğin konularda konuşup kendini rezil ediyorsun. Ayrıca kimin takım tuttuğu ortada.

BEN arakdaş 15 2500k onermiş ben genel olarak Render testlerimde gorduğum sonucu yazıyorum Sen kendini Rezi ediyorsun
  • quote:

quote:

quote:

BEN arakdaş 15 2500k onermiş ben genel olarak Render testlerimde gorduğum sonucu yazıyorum Sen kendini Rezi ediyorsun

Render fps değil süreyle ölçülür.

• Anlaşılan tek makinada işi bitirmek istiyorsunuz.

Bütceye göre sadece modelleme için bir pc kurup bir de render için ayrı bir pc kullansanız daha efektif olur kanısındayım. Bu size zaman içinde ikinci pcyi ihtiyaca göre daha da geliştirme fırsatı ve ekonomi sunar. Böylece renderı alırken istediğiniz gibi rahat rahat çalışmaya devam edersiniz. Zamandan kazanma bakımından hiç bir sistem sizi bu denli rahatlatamaz.

Fps ile render ölçümünü de ilk defa duyuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creapure

Anlaşılan tek makinada işi bitirmek istiyorsunuz.

Bütceye göre sadece modelleme için bir pc kurup bir de render için ayrı bir pc kullansanız daha efektif olur kanısındayım. Bu size zaman içinde ikinci pcyi ihtiyaca göre daha da geliştirme fırsatı ve ekonomi sunar. Böylece renderı alırken istediğiniz gibi rahat rahat çalışmaya devam edersiniz. Zamandan kazanma bakımından hiç bir sistem sizi bu denli rahatlatamaz.

Fps ile render ölçümünü de ilk defa duyuyorum.

renderlar artık ortalama yarım saat sürerken arkadaşa 2 Ws gerekliliğini sorgulamak lazım. Konuyu açıp kaçmış gibi bir durumu var. Ne yaptığını belirtse bizde ona göre konuşsak.

• render işelminde işlemciye yük biner,sahne rahatlaması içinde ram ve ekran kartına yük biner,zaten q6600 makinem var 4gb ram 512mb 256 bit ekran kartımı 2. makine olarak kullanacacgım...önerileriniz için teşekkürler...buldozeri bekleyelim bakalım.buarda ne çıkacak...amd çuvallamaz İNŞALLAH...
  • quote:

Orijinalden alıntı: enigmatr01

render işelminde işlemciye yük biner,sahne rahatlaması içinde ram ve ekran kartına yük biner,zaten q6600 makinem var 4gb ram 512mb 256 bit ekran kartımı 2. makine olarak kullanacacgım...önerileriniz için teşekkürler...buldozeri bekleyelim bakalım.buarda ne çıkacak...amd çuvallamaz İNŞALLAH...

sahne rahatlaması derken? viewport performansını diyorsan orada ram e yük biner ama ekran akrtı ramine normal rame değil. normal ram render esnasında kullanılıyor.
  • quote:

quote:

render işelminde işlemciye yük biner,sahne rahatlaması içinde ram ve ekran kartına yük biner,zaten q6600 makinem var 4gb ram 512mb 256 bit ekran kartımı 2. makine olarak kullanacacgım...önerileriniz için teşekkürler...buldozeri bekleyelim bakalım.buarda ne çıkacak...amd çuvallamaz İNŞALLAH...

sahne rahatlaması derken? viewport performansını diyorsan orada ram e yük biner ama ekran akrtı ramine normal rame değil. normal ram render esnasında kullanılıyor.

render alırken görev yöneticisinden,ram kullanım miktarına bakarmısınız?max ram wieport ekraınında ram kullanır...nekadar çok ram okadar rahat modelleme ve render demektir...tabi ekran kartı çok önemli...

• quote:

quote:

quote:

render alırken görev yöneticisinden,ram kullanım miktarına bakarmısınız?max ram wieport ekraınında ram kullanır...nekadar çok ram okadar rahat modelleme ve render demektir...tabi ekran kartı çok önemli...

Gerçekten hiç aklıma gelmemişti neyin ne olduğunu biliyorum siz minimum 12 gb ram demişsiniz şu an içinde çalıştığım sahne de multıscatter ın 30000 agacı ve 3000k poligon var. Kaplamaları saymıyorum bile ki bu sahne durdugu yerde 4gb ram kullanıyor. esas yük render sırasında ramlere biner. ram ekleyınce viewport uçmaz. durdugu yerde 12 gb ram kullanacak bır sahne ıcın su an calıstıgım 50 konutluk ve tonla objeye sahıp sahneden cok daha fazlası gereklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 22 Eylül 2011; 17:43:48 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gerçekten hiç aklıma gelmemişti neyin ne olduğunu biliyorum siz minimum 12 gb ram demişsiniz şu an içinde çalıştığım sahne de multıscatter ın 30000 agacı ve 3000k poligon var. Kaplamaları saymıyorum bile ki bu sahne durdugu yerde 4gb ram kullanıyor. esas yük render sırasında ramlere biner. ram ekleyınce viewport uçmaz. durdugu yerde 12 gb ram kullanacak bır sahne ıcın su an calıstıgım 50 konutluk ve tonla objeye sahıp sahneden cok daha fazlası gereklı.

zaten modelleme için degil ,render almak için makine topluyorum ...15 katlı bol bahçe peysajlı her çeşit bitki olan sahne ve kaliteli araçlar olunca kasıyor....

• beyler islemci vs konusuldu.. mumkunse su sonuclari yani renderlari gorebilecegimiz link verseniz de bakabilsek..
  • quote:

beyler islemci vs konusuldu.. mumkunse su sonuclari yani renderlari gorebilecegimiz link verseniz de bakabilsek..

http://www.3dimparatorlugu.com/index.php?topic=16166.0 senimi kıracam nedemek...;)ama işlemcide kararsızım alırım i7 2600 ,beni düşündüren gerçek 8 çekirdek degil,4 çekirdek üzeri +4,ama bd gerçek 8 çekirdek?kafamöa takılan bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enigmatr01 -- 23 Eylül 2011; 0:05:33 >

• quote:

quote:

beyler islemci vs konusuldu.. mumkunse su sonuclari yani renderlari gorebilecegimiz link verseniz de bakabilsek..

http://www.3dimparatorlugu.com/index.php?topic=16166.0 senimi kıracam nedemek...;)ama işlemcide kararsızım alırım i7 2600 ,beni düşündüren gerçek 8 çekirdek degil,4 çekirdek üzeri +4,ama bd gerçek 8 çekirdek?kafamöa takılan bu...

sanal cekirdekle gercek arasinda fark olur. biraz bekle bakalim ne cikacak sonra alirsin.

ama tabi ilk once performansi onemli, senin yaptigin ise uygunmu islemci, sonra bak cekirdege.

• Arkadaşlar hala karar veremedim ,bir el atın konuya buldozer yavaş yavaş şeklilenmeye başladı,testler gelmeye devam ediyor...intelden çekinmemin sebebi her işlemciye anakart lazım ,işlemciyle ana kartı birlikte çıkartıyor ne var desteklese rahat rahat alsak:(((son turlar artık sizce son testlerden saonra amdmi intelmi?
  • ''bütçem 3500 tl sadece işlemci için'' demişsiniz... Sandybridge-E işlemcilerini ve Bulldozeri görmeden almayın. Şurada ne kalmış. Son testlere göre intel tabi ki. Ama fiyat falan ortada.
  • noktalama hatası olmuş.3500 tl sistem için limit, arkadaş xeon işlemci önermişti ;oda pahalı gelmişti...yanlış anlaşılmadan dolayı kusura bakmayın...
  • adam render demiş millet 2600K önermiş helal. Biriside ATI ekran kartı demiş brava, tebrikler. Demek ki bu forumda yapılan inceleme ve testler boşuna.
  • quote:

Arkadaşlar hala karar veremedim ,bir el atın konuya buldozer yavaş yavaş şeklilenmeye başladı,testler gelmeye devam ediyor...intelden çekinmemin sebebi her işlemciye anakart lazım ,işlemciyle ana kartı birlikte çıkartıyor ne var desteklese rahat rahat alsak:(((son turlar artık sizce son testlerden saonra amdmi intelmi?

kardeş neye karar veremedin? o kadar konuştuk. 5-6 seçeneğin olur karar veremezsin tamam ama ya 2600k alacaksın yada BD i bekleyip 2600k alacaksın. çok seçeneğin yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.