Şimdi Ara

3D LED TV İle oyun oynanırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LED TV almayı düşünüyorumda oyunlarda nasıl performans sağlar sizce 3D alsam her oyunu 3d oynayabilirmiyim (3D özelliği olmayan oyunları bile)

Bütcem 800 ile 1300 arasında yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler

Düzeltme: Ekran kartı değil Tv alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Minaj -- 18 Eylül 2012; 22:59:15 >

• Bende merak ediyorum bu sorunun cevabını, 3d olmayan oyunları 3d oynayabilirmiyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: utku-tr

Bende merak ediyorum bu sorunun cevabını, 3d olmayan oyunları 3d oynayabilirmiyiz?

Tvnin 2d-3d converter i varsa iynarsin fkat verim alamazsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip
  • 800-1300tlye tvmi ekran kartımı alıcaksınız ?

Şimdiden söyleyeyim 3D performansı yarıya düşürür. Eğer iyi bir 3D deneyimi istiyorsanız gtx670den aşağı bakmayın. nvidia vision kit öneriliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fallen1

800-1300tlye tvmi ekran kartımı alıcaksınız ?

Şimdiden söyleyeyim 3D performansı yarıya düşürür. Eğer iyi bir 3D deneyimi istiyorsanız gtx670den aşağı bakmayın. nvidia vision kit öneriliyor.

Tv alıcam ama benim sorduğum şey farklı bazı tvlerde 2d' den 3d ye çevirme özelliği var ya onu soruyorum nasıl olur diye hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Minaj

quote:

Tv alıcam ama benim sorduğum şey farklı bazı tvlerde 2d' den 3d ye çevirme özelliği var ya onu soruyorum nasıl olur diye hocam

Tabi oynanır ama orjinal 3D tadı vermez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

2D 'den 3D ye çevirirken ekran kartını kullanmıyor değilmi ?

Peki bu fiyat aralığında önerebileceğin bir 3D LED TV varmı çok büyük olmasa da olur ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

2D 'den 3D ye çevirirken ekran kartını kullanmıyor değilmi ?

Peki bu fiyat aralığında önerebileceğin bir 3D LED TV varmı çok büyük olmasa da olur ?

Herhangi iki boyutlu bir görüntüyü üçüncü boyuta taşır.Yayının 3d olması veya ekran kartı önemli değildir. 2d ->3d converter olmalı tabiki

• Bu 3D oyun muhabettini tv den oynamak için zamanında baya bir araştırma yapmıştım.Benim vardığım sonuçları buraya yazayım belki işine yarar.Önce ekran kartını söyliym kesinlikle Nvidia tarafından seçmeni tavsiye ederim çünkü 3D konusunda Nvidia Amd'den 3-5 gömlek üstün, bunu kendim test ederek öğrendim ayrıca forumda da konuları var zaten.Televizyon konusunda ise benim sana tavsiyem kesinlikle Neo-plasma 3D almandır(Neo plasmanın 3D si varmış ama hiç görmedim).Neo-plasma diyorum çünkü oyun oynicaksın ve bu oyun 3D olucak normal bir Led tv de 100 hz olduğunu varsayalım(ki artık bir çoğu 50 Hz ve yazılım ile 100 Hz e çıkıyor bu da her ne kadar bir şey anlaşılmaz densede bal gibi anlaşılıyor) 3D yi aktfi ettiğin zaman Tv onu 50-50 bölücek ve sen 50 HZ lik bir görüntü alıcaksın.Bir de oynattığın oyunun orjinal 3D görüntü desteği yok ise resmen çamur gibi bir görüntü alıcaksın, hevesin kaçıcak.Ancak Neo plasma lar ise orjinal 400-800 Hz arası olduğu için görüntü kalitesi Led lere göre çok çok ileride olucak.
    Neo-plasma dememin nedeni ise eski nesil plasmalara göre çok daha canlı renkler ve çok daha az enerji tüketiminden kaynaklanıyor.
    Denediğim bir kaç tane Led 3D var bunların içinden en çok LG nin görüntüsünü beğenmiştim(televizyon 400 Hz idi).Ve gözlüklerinin pasif olması başka bir artı özellikdi.Neo-plasma da ise tek bir modeli denememi söyledir, markası Panasonic di ki plasma ve neo plasma konusunda en iyisinin panasonic olduğunu söylüyorlardı.Neyse ben en son Panasonic 3D tv almaya karar vermiştim ama gözlük fiyatlarından(en ucuz 250 TL) dolayı ve bir aktif gözlüklerdi vazgeçmiştim.Ama görüntü canlılık olsun renk olsun akıcılık olsun mükemmeldi.3D desen ayrı bir zevkliydi.Ama sonuçta o kadar kararsız kaldım ki hiç bir şey almadım .
    Ama şu an param olsa düşünmeden 32'' veya 55''(bu çok büyük olurdu sanırım benim genel tercihim her zaman için 32'' den yanaydı) 3D panasonic Neo-plasma alırdım.
    Not:LG 3D led tv lerde saatlerce 3D oyun ve film izledim ve gözlerim panasonic e oranla çok daha az yoruldu.Bununda nedeni LG nin geliştirdiği FRP adlı bir teknolojiymiş.Titremeyi azalmıştır.

Biraz uzun oldu ama umarım senin veya birilerinin işine yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: exp16

Bu 3D oyun muhabettini tv den oynamak için zamanında baya bir araştırma yapmıştım.Benim vardığım sonuçları buraya yazayım belki işine yarar.Önce ekran kartını söyliym kesinlikle Nvidia tarafından seçmeni tavsiye ederim çünkü 3D konusunda Nvidia Amd'den 3-5 gömlek üstün, bunu kendim test ederek öğrendim ayrıca forumda da konuları var zaten.Televizyon konusunda ise benim sana tavsiyem kesinlikle Neo-plasma 3D almandır(Neo plasmanın 3D si varmış ama hiç görmedim).Neo-plasma diyorum çünkü oyun oynicaksın ve bu oyun 3D olucak normal bir Led tv de 100 hz olduğunu varsayalım(ki artık bir çoğu 50 Hz ve yazılım ile 100 Hz e çıkıyor bu da her ne kadar bir şey anlaşılmaz densede bal gibi anlaşılıyor) 3D yi aktfi ettiğin zaman Tv onu 50-50 bölücek ve sen 50 HZ lik bir görüntü alıcaksın.Bir de oynattığın oyunun orjinal 3D görüntü desteği yok ise resmen çamur gibi bir görüntü alıcaksın, hevesin kaçıcak.Ancak Neo plasma lar ise orjinal 400-800 Hz arası olduğu için görüntü kalitesi Led lere göre çok çok ileride olucak.
    Neo-plasma dememin nedeni ise eski nesil plasmalara göre çok daha canlı renkler ve çok daha az enerji tüketiminden kaynaklanıyor.
    Denediğim bir kaç tane Led 3D var bunların içinden en çok LG nin görüntüsünü beğenmiştim(televizyon 400 Hz idi).Ve gözlüklerinin pasif olması başka bir artı özellikdi.Neo-plasma da ise tek bir modeli denememi söyledir, markası Panasonic di ki plasma ve neo plasma konusunda en iyisinin panasonic olduğunu söylüyorlardı.Neyse ben en son Panasonic 3D tv almaya karar vermiştim ama gözlük fiyatlarından(en ucuz 250 TL) dolayı ve bir aktif gözlüklerdi vazgeçmiştim.Ama görüntü canlılık olsun renk olsun akıcılık olsun mükemmeldi.3D desen ayrı bir zevkliydi.Ama sonuçta o kadar kararsız kaldım ki hiç bir şey almadım .
    Ama şu an param olsa düşünmeden 32'' veya 55''(bu çok büyük olurdu sanırım benim genel tercihim her zaman için 32'' den yanaydı) 3D panasonic Neo-plasma alırdım.
    Not:LG 3D led tv lerde saatlerce 3D oyun ve film izledim ve gözlerim panasonic e oranla çok daha az yoruldu.Bununda nedeni LG nin geliştirdiği FRP adlı bir teknolojiymiş.Titremeyi azalmıştır.

Biraz uzun oldu ama umarım senin veya birilerinin işine yarar.

Fiyat olarak 1300 ün üstüne çıkıyorsa (gözlükle beraber) malesef şu an alma olanağım yok.Bilgi verdiğin için sağol plasmalara bakmıyordum ama şimdi onlara yöneleyim biraz araştırma yaptıktdan sonra belki alabilirim.Yorumun için teşekkürler

• İmzadaki sistemde oynamayı düşünmüyorsunuz sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

İmzadaki sistemde oynamayı düşünmüyorsunuz sanırım.

Bu sistemle oynamayı düşünüyorum zaten o yüzden 2d to 3d converter özelliği olan bir tv arıyorum. Bu özellik olan tvlerde oyun oynarken bilgisayar dan değilde tv den yapıyor 3d çevirme işlemini.Çok verimli olmuyormuş sanırım

• 3D oyun oynamak için min. 27 lik kaliteli bir 3D monitör ve GTX670 öneririm.
  • quote:

quote:

Bu sistemle oynamayı düşünüyorum zaten o yüzden 2d to 3d converter özelliği olan bir tv arıyorum. Bu özellik olan tvlerde oyun oynarken bilgisayar dan değilde tv den yapıyor 3d çevirme işlemini.Çok verimli olmuyormuş sanırım

Sistemini yeni fark ettim . O sistemi değiştirmeden 3D işine girmeni tavsiye etmem.Film izlemek istersen o başka .Başlangıç olarak minimum 3000-4000 TL nizin olması lazım.

• quote:

quote:

quote:

Sistemini yeni fark ettim . O sistemi değiştirmeden 3D işine girmeni tavsiye etmem.Film izlemek istersen o başka .Başlangıç olarak minimum 3000-4000 TL nizin olması lazım.

Hocam zaten vazgeçtim ya direk sağlam bir led tv almak şu an aha mantıklı. Orta boylarda bi led tv tavsiyeniz varmı yine max 1300tl :D
    Düzeltme :Takip eden arkadaşlar için bilgi vereyim : tatmin edici bir 3d görüntü almak istiyorsanız (oyunlarda) 2d/3d converter olan bir tv değilde donanımsal olarak 3d destekli ekran kartı ve iyi bir sisteme sahip olmanız gerekiyor oda biraz tuzlu.Ucuz yollu bir 3d deneyimi şu an imkansız gibi duruyor.Olsa bile normal 3d gibi tatmin etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Minaj -- 19 Eylül 2012; 14:50:37 >

• quote:

LED TV almayı düşünüyorumda oyunlarda nasıl performans sağlar sizce 3D alsam her oyunu 3d oynayabilirmiyim (3D özelliği olmayan oyunları bile)

Bütcem 800 ile 1300 arasında yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler

Düzeltme: Ekran kartı değil Tv alacağım

bende lg lw4500 var 107 ekran 3d led 2 boyutluyu 3 boyutluya çeviriyor ama çokda başarılı deyil yüzde 40a varan etki artırıyor daha çok derinlik katıyor normale göre niraz daha iyi ama 1 saat sonra baş agrısı yapıyor birde televizyon karşısında oynarken rahat edemiyor insan monitördeki kadar bence :)
  • yazılımlar gerekiyor.Amd için "Tridef 3d" programını kurarsan sana 15 gün deneme süresi verir,sonra ücretlidir. Hd 6850 3d oyunlar için yeterli şu an için.Ben 3d tv de hd 5850 ile oynadım bf3,mafia 2,dirt 3,sleeping dog.vs.AA kapatarak oynarsın bazılarında.Hd 6850 Rahat oynatır ama işlemci bozar biraz.Birde şunu bilmende fayda var. 3d tv lerde 3d aktif edip 1080p açarsan oyun max 23 fps de çalışır.60 fps de oynamak için 720p de açman gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 19 Eylül 2012; 19:45:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebancally

yazılımlar gerekiyor.Amd için "Tridef 3d" programını kurarsan sana 15 gün deneme süresi verir,sonra ücretlidir. Hd 6850 3d oyunlar için yeterli şu an için.Ben 3d tv de hd 5850 ile oynadım bf3,mafia 2,dirt 3,sleeping dog.vs.AA kapatarak oynarsın bazılarında.Hd 6850 Rahat oynatır ama işlemci bozar biraz.Birde şunu bilmende fayda var. 3d tv lerde 3d aktif edip 1080p açarsan oyun max 23 fps de çalışır.60 fps de oynamak için 720p de açman gerekiyor.

Hocam ben direk led tv alıcam ya vazgeçtim 3d 'den varmı bi tavsiye ettiğin lg falan 1300 e kadar bütcem var :D
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam zaten vazgeçtim ya direk sağlam bir led tv almak şu an aha mantıklı. Orta boylarda bi led tv tavsiyeniz varmı yine max 1300tl :D
    Düzeltme :Takip eden arkadaşlar için bilgi vereyim : tatmin edici bir 3d görüntü almak istiyorsanız (oyunlarda) 2d/3d converter olan bir tv değilde donanımsal olarak 3d destekli ekran kartı ve iyi bir sisteme sahip olmanız gerekiyor oda biraz tuzlu.Ucuz yollu bir 3d deneyimi şu an imkansız gibi duruyor.Olsa bile normal 3d gibi tatmin etmiyor.

Valla onu araştırmak lazım ya şu an piyasa da ne var ne yok ben de bilmiyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.