Şimdi Ara

399. Dönem (Mayıs 2025 Celbi) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
408
Cevap
12
Favori
40.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kpss ne zaman ki? Temmuzda falansa sknti olmazdi surec suan ztn agustos var en erken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 6 Nisan 2025; 23:17:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömer3300 Ö kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam. Zamandan ziyade gidenler neden hep bedelli öneriyor?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kpss seneye temmuzda. Öğretmen olarak 2 sınava hazırlanacağım. Yds ve öğretmen akademisi giriş sınavı. Ağustosta 6 ay gitsem şubatta gelirim ama 5 ayda hazırlık için yeteceğini düşünmüyorum.

Sağolun. İnsanlar neden önermiyor?

• Ağustosta gitsem şubatta gelsem temmuza kadar yeterli olur mu kpss çalışmak için?

• maxpayne455 M kullanıcısına yanıt
    Seneye hazirlanacaksan bu sene subat veya mayis celbine niye basvurmadin ki aradan cikmis olurdu kpss icinde ortalama 1 yil sure olurdu.

• Hocam bu sene de sınava hazırlanıyorum aslında hatta ilk sınavım iyi geldi. 2. sınava temmuzda gireceğim. Temmuz ayında sınavım iyi geçerse öğretmen akademisine girebilirim ama yoklama kaçağı olduğum için ancak bedelli başvurusu yaparsam eylül 2025'de başlayabilirim akademiye. Bu sene hazırlanmasaydım dediğiniz yapılabilirdi evet.

• Aslında birden fazla sebep var. Önermeyen arkadaşlar dan anladığım kadarıyla o çileye değmeyeceği yönünde, yanlış anlaşılmasın lütfen askerliğe bir lafım veya sözüm yok, bunlar Önermeyen arkadaşların düşüncesi. Subay olup şikayetçi olan yüzlercesi var, bahsettiğim grupta mevcut subaylara sorabilirsiniz. Devir mantık ve tasarruf devri, insanlar en mantıklı gelen neyse ona yöneliyorlar artık, benim yakın çevremin hepsi bedelli gitti. Adamlar ayda 30 bin kazanıyor zaten en azından bedelli yapıp o zorluğu görmem artık derdinde, bide bazı arkadaşların düzenli işi olduğu için uzun dönem yapmak istemiyor.

İnsanlara mantıklı gelen ne ise onu yapıyorlar artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bosver bedelli yaparsin temmuz zammi cok olmuyor 20-30k falan koyar ustune anca.

Hocam 20 yaşında gitsem olurdu belki yeni mezunken ama şimdi zaten işim var ayda 20 bin tl kenara atıyorum. 6 ay askers gitsem askerden sonraki 1 ay da iş bulmakla geçse 7 aylık kaybım olacak 140.000 lira. E zaten 7 aylık emeklilik sigortası 60 bin tl. 200.000 tl lik bir kaybım olacak. Kpssyi de artık kazanmak istiyorum varımı yoğumu ortaya koyup. Bana mantıklı gelmedi askerlik 6 ay tabii ama yapanlara saygım var herkesin düşüncesi farklıdır. Bir de yaş 26 oldu. Arkadaşım 20-22 yaşındaki komutanlardan ağır azar vs yemiş ağrıma gitti diyor.

• Şu an benim ödemem gereken tutar 257 bin tl. 95 gündür yoklama kaçağıyım. Şimdi uzun dönem başvurup çıkmazsa bedelliye başvurursam temmuzda çok zam olmaz mı? Tereddütüm ondan biraz da. Memurlar %40 zam alsa temmuzda bedelli de çok zam alacak.

Tereddut varsa simdi basvur ode ozaman, sen bi de yoklama kacagisin gunluk para cezasi yaziyor basvuru tamamlanana kadar

• Aynen hocam. 257 binmiş toplam ödeyeceğim tutar. Günlük borç yazıyor. Şimdi bende tietze sendromu ve düz tabanlık var. İltihabi göğüs kafesinde romatizma diye geçiyor. Yarın da romatoloji polikinliginde muayenem var. Yarınki muayeneden sonra mı askerlik başvurusu yapayım e devlette? Yoksa yarın doktor beni heyete sevk etsin heyetten rapor aldıktan sonra mı askerlik başvurusu yapayım?

Yarin ki muayeneden sonra, askerlik muayenesine gidersin aile hekimine

• Aile hekimi romatoloji heyete mi sevk eder?

Heyet degil hastane gecmisi ve sikayetlerine gore belli bolumlere sevk eder, elverisli veya degildir kagidi alirsin her birinden

• Elverişli kağıdı doktor da verebilir mi? Heyete çıkmadan?

Her gittigin bolumde bakan doktor kagida yaziyor elverislidir diye, heyetlik durum varsa heyete cikarsin
    Surec burda var
    https://mini.donanimhaber.com/askerlik-yoklama-islemleri-ve-hastaneye-sevk-ile-ilgili-tum-bilgiler--157744721

Hocam hastaneye sevk durumu sadece doktor askerliğe elverişli olmadığını düşündüğü bir süreç varsa oluyor. Onun aksinde hastaneye sevklik bşr durum olmuyor. Doktor yakın zamandaki tanıların veya varsa kronik hastalıklarını da dikkate alarak elverişli raporunu heyetten alman için hastaneye yollayabilir.

• Heyet tarafında da diğer arkadaşımızın dediği gibi konu alan tanıların/rahatsızlıkların hangi birimi ilgilendiriyorsa ilgili birimlerden gerekli işlemler ve süreçler yürütülüyor, en son heyete çıkıyorsun bunu akabinde de sonuç kesinleşiyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.