aynen okumuştum hocam o yorumunuzu. siz önceki konuları vs de okumuş göz gezdirmiştiniz sanırım, böyle bir şey yaşayan birini gördünüz mü gibisinden sormuştum sağ olun. |
399. Dönem (Mayıs 2025 Celbi) (7. sayfa)

-
-
Bölüm:Bilgisayar Mühendisliği
Ortalama: 2.99
Yedek Subay ve Astsubay: Evet
İkinci 6 ay ve Komando: Hayır
Mayıs celbinde kaldım umarım yedek çıkar ama eğer er olarak siniflandirirsalar neden ağustosa atmadılar diye düşünürüm önüne geleni ağustosa atmışlar benim neyim eksik
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ağustosta ve mayısta da subaylık alımı oluyor :)
Mayıs ayına kalmanız kötü birşey değil, çoğu kişi askere erkenden gitmek istiyor, geçen yıldan beri bekleyenler bile var.
Ağustosa atılmanız da er olacağınız anlamına gelmez.
Bu ayda da subay alımı yapılıyor.
Puanınız ve bölümünüz güzel.
Çıkma ihtimali de yüksek bir bölüm. Bekleyip göreceğiz Hakkımız da hayırlısı.
Kemal sunalın da dediği gibi "şunun şurasında çarşambaya ne kaldı ki" :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer3300 -- 23 Mart 2025; 15:28:23 >
beni mayıs celbinden ağustos celbine attı. bu süre zarfında yökdil yds'ye girip sonucumu başvuruma ekleyebilir miyim? mayıs celbine başvuruda yökdil yds'ye yetişememiştim. Bilgisi olan var mı?
-
Merhaba hocam.
Muvazzaf subaylığı çok fazla araştırdım.
Ben bildiklerimi ve duyduklarımı sizlere ileteyim hocam.
Yedek Subaylıktan sonra muvazzaf subay olabilirsiniz, Kara Kuvetleri Komutanlığı (K. K. K) , HAVA Kuvetleri Komutanlığı ve de deniz kuvvetleri komutanlığı her sene düzenli şekilde alım yapar.
Başvurunuzu yaptıktan sonra (gideceğiniz bölüme göre) sınavlara gireceksiniz örnek olarak bazı bölümler İngilizce sınavı gerektiriyor, ben muvazzaf astsubay başvurusu yaptığım zaman radar ve uçak bakım kazanmıştım, önce msb nin yaptığı İngilizce sınavı vardı (hukuk bölümünde sizi İngilizce sınavına tabi tutar mı bilemem), daha sonra arkasından yapılan (G.kültür ve g. yetenek sınavı) kpss gibi tek sınav yapılır, sınavlara gitmeden önce sizden heyet raporu ister, heyet raporu sınava girmeden önce teslim edilir, yedek subay kadar kolay değil maalesef, duruş bozukluğu bile elenmeniz için bir sebep. Bunları yaptıktan sonra askeri heyett karşısında mülakat, sonrada 400m düz koşu ve mekik şınav eğitiminden geçiyorsunuz, aynı zamanda yedek subaylığı bitirdikten sonra Üst amiriniz kanaat notu veriyor size. Buda önemli bir etken çünkü bu kanaat notu kötü ise mülakat vb alanlarda size bakışları bu nota göre oluyor.
Puanınız kötü değil, hukuktan yapılan alımlar da tatmin edicek düzeyde diyebiliriz, benim anladığım kadarıyla msb yedek subay aday adayı belirlediği zaman puana çok takılmıyor, garip bir şekilde gano su 2.5 ve altında olan da gördüm, 3.5 olan da.
Bundan olacak ki herkes şans diyor. Bana kalırsa da tamamen şans.
Bunun dışında İngilizce Puanınızın olması da iyi birşey. Size + su olacağına eminim.
Hakkınız da hayırlısı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sağ ol hocam ben o zaman önümüzdeki yds yökdile gireyim. bi faydası olur belki.
Sanırım Yds ve yökdil 5inci ayda açıklanıyor yani sınava girersem beşinci ayda sonuç kağıdını alıyorum. O yüzden bi sorum daha olacak, ağustos celbi için son başvuru ne zaman oluyor?
-
-
bana da geldi ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeldasM65S -- 27 Mart 2025; 14:3:34 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zaten başvuru yaptık. O yüzden başka yapacak bir şey olmadığı için aklıma direk mayısa geri dönme ihtimali geldi. Malesef olmamış
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir haftadır yazan yok, hem konuyu güncel tutmak adına hemde araştırp öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. Arkadaşlar gerçekten de insan araştırınca birçok bilgi sahibi oluyor, konuştuğum ve paylaşımlarını okuduğum birçok subay adayı gerçekten pişman olmuş durumda. Subaylığı erliğe dönüştürenden tutun subaylık başvurusu yaptığı için kendine sövenlere kadar birçok kişi tanıdım. Adamlar subay oldukları için pişman olmuş, 50 kişiden 10 kişi yerinden memnun geri kalanlar ise pişman bunu laf olsun diye söylemiyorum gerçekten de pişman olmuş durumda. Birçoğumuzun ihtiyacı olduğu için subaylık başvurusunda bulunduk, olurda subay olursak ve batıya düşersek gerçekten de bu işi boşuna yapmış olacaz çünkü çoğu subay verilen maaş kendilerine yetmiyor. Kirasından tutun yemeğine kadar birçok masrafı oluyor. Yani bu subaylık anladığım kadarıyla çok ta düiünüldüğü gibi değilmiş. Şimdi diyeceksiniz ki bunları neden söylüyorsun.. Olur da yarın öbürgün subaylık kazanamazsanız üzülmeyin diye. İnanın benimde çok ihtiyacım var belki de en çok benim ihtiyacım var ama araştırmalarım sonucu öğrendim ki çıkmaz ise üzülmeyeceğim. Sonuçların açıklanmasına son 27 gün. Artık dört gözle de beklemiyorum, gelirse giderim gelmezse de 6 ay yapar gelirim çokta önemli değil. Sizler için de öyle olmasını temenni ederim, çok umut bağlamayın, bunu takıntı haline getirmeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer3300 -- 3 Nisan 2025; 19:52:23 >
-
Yedek subaylık çıksa bile er olarak gidebiliyor muyuz ? Yoksa yedek subay eğitimleri sırasında mı erliğe geçiş yapabiliyoruz?
-
Okuğum makalelerden anladığım kadarıyla Kıta görevine başlamadan önce Erliğe dönüştürülebilir tabi buda yüksek rütbeli komutanların kararıyla olan birşey yani inisiyatif tamamen onlar da aksi taktirde kıta görevinde erliğe düşme yok, çok büyük disiplin suçu işlemediğin taktirde.
Unutmadan söyleyeyim Yedek subaylık kazanırsan ve bakaya kalırsan erliğe düşebiliyorsun (burda da bir inisiyatif var, eğer TSK nın ihtiyaç duyduğu bölüm olursa yine subay olarak kabul edebilirler seni ama ihtiyaç kalmadıysa ve bakaya kalırsan erliğe düşürülür, inisiyatif yine tamamen tsk da).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer3300 -- 3 Nisan 2025; 20:32:7 >
Açıkçası oranın o kadar yüksek olduğunu düşünmüyorum,sosyal becerine hayat standartlarını nasıl tuttuğuna göre değişir.Kira meselesi memleketine çıkar,ucuz şehirlere gidersin,gittiğin yerde lojman yada misafirhane olur.Arkadaşlarınla ev tutarsın yada tutmazsın tek çıkar maaşının üçte birini verirsin yada yarısının.
Evet,amirinize göre değişir memnun olup olmadığınız şunda unutmayın astsubay ile asteğmen durumları daha farklı.
Ben kendi adıma tavsiye ediyorum .Yemek,Kira vs ciddi kalemler olabiliyor buna uygun seçenekleride imkan varsa ona göre değerlendireceksin.
Mesela bulunduğun yerde 15 20 k arası aparta çıkarsın arkadaşın olur 3 kişi eve çıkarsın 10 k denk gelir Şehrinde kimliğinle toplu taşıma ücretsizdir bazı şehirde ücret alırlar 2 3 k ona verirsin.Ordu evi çıkar neredeyse sıfır harcama yaparsın gibi.
Üstteki yorumları okudum hatta kendimde soru sordum sağolsun arkadaşlar cevapladılar bilgi sahibi oldum. Arkadaşlar hepinize çok açık konuşacağım,benim ömrüm askeriyede geçti babam subaydı.Hep lojmanlarda büyüdüm. Üniversite hayatımı ise İstanbulda balmumcu jandarma orduevinde , harbiye karacı orduevinde ve tsk yurdunda kalarak geçirdim.Bu süreçte birsürü asteğmenle tanıştım yani onların hiçbir zaman normal teğmenlerden ayrılmadığını gördüm, forslarını gördüm . Asteğmen olmak, TSK'ya 1 dönem de olsa aitlik hissetmek bence çok farklı bir deneyim.Biz asker bir toplumuz o üniformayı giymek sadece bize 1 yıllık maddi anlamda katkı değil ayrıca manevi anlamda da çok şey katacaktır.Evet şuan asteğmenler çok yüksek maaş almıyorlar ama ben orduevlerinde kaldığım sürece hep asteğmenler orduevinde kalıyordu, adana jandarma orduevi olsun karacı orduevi olsun hepsinde karşılaştım. Orduevlerinde ücretler çok uygundur 2025 tarifesi aylık olarak mesela İstanbulun en lüks orduevinde bile 13 k dır. (Bu dediğim odada 2 kişi kalıyorsunuz) yemekler maksimum 200 250 tldir. Adanada osmaniyede kiliste bu fiyatlar aylık 10 bin tlden fazla değildir. yemeklerde daha ucuzdur tabiki .Bunu geçtim arkadaşların dediği gibi pansiyonda kalabilirsiniz,birlikte evde kalabilirsiniz vs. Konuyu çok dağınık anlattım ama elimden geldiğince örnek vermeye çalıştım . Maddi şekilde kesinlikle altından kalkarsınız bence . Soruşarınız varsa sorabilirsiniz içeriye dair herşeyi cevaplayabilirim .
-
Bölüm ingilizce öğretmenliği
Yaş 26
Ortalama 2.70
Yds 85
Yedek subay çıkabilir mi?
Hocam merhaba ing ögretmeniyim askerliğimi yapmak istiyorum. Bedelli mi 6 ay mı kararsız kaldım. Şu an kpssye hazırlanıyorum 7 ay askere gidersem kaybım 200.000 civarı olacak. Ve kpssye calısamayacağım. Yedek subay olarak yapmak isterdim ama henüz yoklamamı yaptırmadım. Yoklamamı yaptırırsam agustos celbiyle gideceğim ama 6 ay er çıkarsa bedelliye cevirmek icin zamdan etkileneceğim. Sizce ne yapayım?
Sanırım cevabınızı aldınız, postunuzu ve yorumları okudum :)
Teşekkürler evet hocam sağ olun. Çoğu kişi bedelli yapmamı önerdi. Kpss sürecim zora girecek 6 ay askere gidersem. Kısa vadede kaybım olacak ama uzun vadede sınavı kazanırsam iyiki bedelli gitmişim derim.
En iyisini yaparsınız, ben zorda olduğum için uzun dönem başvurusu yaptım inanın bu işin içinde olanların hepsi kısa dönem veya bedelli önerdi.
Herşey göründüğü gibi değil maalesef.
Hakkınız da hayırlısı olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X