Şimdi Ara

399. Dönem (Mayıs 2025 Celbi) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
13
Favori
39.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şunu düzeltelim, Yalova'da hava meydan komutanlığı var ama burası eğitim birliği değil. Altınova'daki Karamürselbey eğitim merkezi var, deniz subay ve astsubay eğitimleri veriliyor. Lisede okurken milli güvenlik dersimize edebiyat mezunu bir kadın binbaşı buradan geliyordu.

Eylül 2019da Eskişehir'de havacı teğmendim, net maaşım 6200 TL idi. İlk tam maaşım Aralık 2018de 4650 idi. Ortalama 10 kat artış var.

İş yükü(rahatlık), gittiğiniz yer ve döneme göre değişiklik gösterebilir. Meslek kurası yedek subaydım, geldiğimizin 2. günü bizi işlere koşturdular. Haziran gibi alt devrelerimiz geldi biraz rahatlarız dedik ama nerde. Temmuz ayı boyunca hafta içi 1 gün saat 20.00ye kadar mesai yapıyordum. Temmuz içinde 1 gün hafta sonu full mesaim vardı. Taburda 7 asteğmen vardı ama işler yoğundu.

@nordan07
    Ekşide bununla ilgili bir konu vardı, 25 yaşa kadar artısı var 25 üstüne eksi yazıyor diye. Ben 30 yaşında yedek gittim. Aramızda 31-32 yaşında olanlar da vardı. Ama 25 yaş üstü olanların oranı %25-30 civarıydı. Esas kriter, MSB ihtiyacı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bölüm: Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    Ortalama: 2.84
    Yedek Subay ve Astsubay: Evet
    İkinci 6 ay ve Komando: Hayır
    Askerlik durum belgesinde Mayıs gözüküyor artık hangisi gelir bilmiyorum. Hepimiz için hayırlısı mübareği olur inşallah.

• Etrafınızda elektrik elektronik mühendisliği okuyanlara yedek subaylık çıkan var mı veya oran olarak nasıl biliyor musunuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • beyler hayırlı tezkereler şimdiden. Ben aralıkta tecili bozdurmuştum, hizmet tercihlerimi de aralıkta yaptım, bana mayısta gidersin dendi ancak şu anda edevletten baktığımda tercihlerim gözükmüyor, tekrar baştan doldurmamı istiyor sorun olur mu acaba? askerlik şubesini aradım biz göremiyoruz burdan dedi.

• K-RAL kullanıcısına yanıt

Tercihleri daha önce yaptıysanız alınmıştır.

Askerlik durum belgenizde 8 mayıs 2025e kadar ilişiği yoktur yazıyorsa 30 nisandaki sınıflandırma sonuçlarını bekleyeceksiniz.

7 ağustos yazıyorsa en azından ağustosa kadar sivilsiniz.

• Beyler üniversite sınavım açıklanacak olsa bu kadar meraklı olmazdım sanırım, avukatım halihazırda işe odaklanamıyorum gündüzleri sürekli araştırma halindeyim kim kaç ortalama ve özelliğiyle hangi kuvvete girmiş vs. Dün iş arkadaşımla konuştum yakın arkadaşıyla geçen sene başında asteğmenlik başvurusunda bulunmuşlar, ikisi de yaş 25 biri Sakarya üniversitesi hukuk mezunu 3.76 ortalama diğeri istanbul hukuk 3.22 ortalama(yds92) heriflerin ikisine de çıkmamış ikisi de er olarak yapmış askerliğini güvenlik soruşturması desen babaları subaymış biri emekli diğeri aktif. Bunu öğrendikten sonra saldım heyecanı neye göre seçtikleri bence tamamen belirsiz. Ki forumun başından beri aktif olarak araştırmalarımı sizlerle paylaşıyorum. Elle tutulur hiçbirşey denk gelmedi daha tutarlı bir tablo yok yani o yüzden salıyorum bence başvuru formlarını havaya atıyorlar ön yüzü denk gelen asteğmen oluyor artık buna inanıyorum :D

• bkemalkom B kullanıcısına yanıt

Aslında ihtiyaca göre değişiyor,İnşaat ve EEM çok alınıyor örnek olarak ortalama 2.2 ee için çıktı.Aynı okuldan dönemdaşım 4 kişi bilgisayar için 1 kişi var.

İnşaat için 30 küsür yaşında lisans mezunu adamda vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 17 Nisan 2025; 8:47:7 >
  • Yedek subay ve yedek astsubay için 2023 askere alım verilerine göre 314.782 yükümlü silahaltına

alınmıştır. Bunlardan 10.880 Yedek Subay 9.511 Yedek Astsubay selçilmiştir. 294.391 er ve erbaşın 230.303 bedelli askerlik yapmış. Yani;

84 bin asker arasında 20 bin yedek subay ve astsubay vardır oran olarak yaklaşık %24 okuduğunuz bölüme ve 84 bin asker arasıda subaylık isteyenlere göre çıkma olasılığı tahminen %23 ila %35 arası değiştiğini tahmin etmekteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 399 dönem asker

Yedek subay ve yedek astsubay için 2023 askere alım verilerine göre 314.782 yükümlü silahaltına

alınmıştır. Bunlardan 10.880 Yedek Subay 9.511 Yedek Astsubay selçilmiştir. 294.391 er ve erbaşın 230.303 bedelli askerlik yapmış. Yani;

84 bin asker arasında 20 bin yedek subay ve astsubay vardır oran olarak yaklaşık %24 okuduğunuz bölüme ve 84 bin asker arasıda subaylık isteyenlere göre çıkma olasılığı tahminen %23 ila %35 arası değiştiğini tahmin etmekteyim.

• 10 gün kaldı heyecanlı mıyız

• Ağustos yazdığı için hiç heyecan yok hocam ya :(

• Seabigeyes S kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı hocam ama illa birileri o Ağustostan geri çekilecek, Facebook gruplarında biz gibi bir sonraki celp gözüküp asıl başvurduğu celpte askerlik çıkan arkadaşlarla tanıştım. Düşük ihtimal ama neden bize de olmasın

• ack3rmaN A kullanıcısına yanıt

Heyecandan çok gelse de gidip yapsak artık derdindeyim eee tabi biraz da heyecan var yalan olmasın şimdi :)

Ben sonuçlar açıklanınca üzülmemek adına ne olur ne olmaz diye er olacakmışım gibi hazırlık yaptım, yine de hakkımız da hayırlısı. İnşallah sizin de bu ay sonuçlanır, bende Facebook grubundayım, mayıs gözüküp yeri ağustosta açıklanan birkaç kişi gördüm, aynı zamanda 29 nisan da yapılan güncelleme ile daha erken tarihe atanları da gördüm, genelde sms geldiğini söylüyor lar, hatta asal tarafından arananlar bile varmış.

Öyle yada böyle bir şekilde yapacağız.

Herkesin gönlünce olsun demekten başka bir çaremiz de yook. Kimin için ne hayırlı ise öyle olsun hocam.

• Valla ben de kendimi erliğe hazırladım ama bak az önce ankara msb lojmanlarındaydım kantinine gidecektim bir asteğmenle karşılaştım çay ısmarlıyım müsaitseniz vs dedim, oturduk konuştuk. Abi adam 15 kişilik küçük bir kütüphanenin sorumlusuymuş sabah 8 de açıyormuş 17.00 da kapatıyormuş, kimse gelmediği için tüm gün lojmanda yürüyorum diyor. gelse de işi yokmuş zaten :D sadece anahtar sorumlusu olarak koymuşlar onu oraya. Hayatımın en güzel dönemini geçiriyorum diyor. bunları görünce heveslenmemek elde değil .Bu arada ben sadece takım komutanlarının 70 gün acemilik yaptığını sanıyordum ama asteğmenimiz personel sınıfı olmasına 70 gün yapmış bu da bilginize.

• Hepimizin hakkında hayırlısı olsun

• bkemalkom B kullanıcısına yanıt

Vay be hepimizin aradığı iş bu olabilir :)

Meslekçiler 30 gün görüyor ona eminiz de büyük ihtimalle bu arkadaşı tk altında farklı görevlendirme vermişler. Demekki bütün tk ler aynı değilmiş. Şeytanın bacağını bir defa da olsa kırmak nasip olur inşallah hepimize :)

• Amin hocam amin, hepimiz için gönlümüzce olsun dediğin gibi yapsak da bitse gitse artık

• Benim bir arkadaşımı da aramışlar. Şimdi baktım, sınıflandırma formumda numaram eski numaram kalmış. Sıkıntı olur mu ki?

• Mky09 M kullanıcısına yanıt

Askerlik Şubesin den güncellemen gerekecek. Yani sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama ne olur ne olmaz.

Arkadaşlar Biz şafak saymaya çok erken başladık gibi, inşallah asker de sayarken zorlanmayız 😁

• Beyler bi WhatsApp grubu mu oluştursak ne yapsak

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.