Şimdi Ara

3870x2 yi iade ettim yerine 8800gts(g92)+ C2D E8400 aldim cok az farkla (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
2.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3870 x2 rekor üstüne rekor kırıyormuş peh normal kullanıcıları klima boruları gibi borularla soğutulan sistemin performansı alakadar etmez. Hatta bir çok kişi o/c nedir bilmiyor bile. Önemli olan sorunsuz ve performanslı kullanım ama ati 19** serisinden sonra bunu yapamadı.
  • Orjinalden alıntı: mursel134

Önemli olan noktalar şunlardır:

1) Bir karta 700 milyon veren bir kullanıcıya O kart tüm oyunlarda yüksek perf. vermelidir. Bu durum O kartı üreten firmanın sorumluluğundadır. Kullanıcı ekran kartı seçer.. aldığı ekran kartına göre oyun SEÇMEZ.

2) Nvidia nın birçok oyuna sponsor olması son kullanıcının problemi değil, bu ona göre strateji geliştirmesi gereken atinin problemi , kaldı ki ATI yi gariban, ezilmiş, zayıf yani fakirlik edebiyatıyla yok şöyle eziliyor mantığıyla yaklaşmak kadar saçma bir olay yok. Hangimiz ati den zenginizde ona acıyoruz. Kullanıcı para verir ve karşılığında perf. bekler. Crysis, timeshift, cod4, lost planet, pes2008 vs gibi oyunlarda kötü perf vermesi ve grafiksel hatalar vermesi kusura bakmayın tamamen atinin suçu.

Ben O parayı O karta verdiysem, O kartta bana yüksek perf. sağlamak zorunda... Bunun başka bir b veya c seçeneği yok.!

3) Expander gibi arkadaşlar 3870 crossfire, 3870x2 kurmadan veya kursalar bile sadece 3dmark sonuçlarıyla yetinen kişiler veyada öyle konuşmak işlerine geliyor... (yapıcı bir eleştiri ve katkı sağlayıcı bir bilgi bulamassınız bu gibi kişilerde)

Kullanıcıların %99 unun bir ekran kartından beklentisi oyunlarda yüksek perf. vermesidir. Sebep ne olursa olsun eğer bu amaca ulaşılamıyorsa sonuç hayal kırıklığı olur kullanıcı açısından.

ben bile bazı uygulamalarda crossfire ı disable etmek zorunda kalıyorum. Umarım sorun kısa sürede çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.t.y. -- 3 Şubat 2008; 19:07:56 >

• 3870x2 kullananlar XP kurmayı denedimi onda da driver sorunu varmı?
    eğer yoksa sorun Vista ile alakalı demektir bu kadar basit.DX10 oyunlardan bahsetmiyorum ama doğal olarak...
    Vistanın kendine özgü sinir bozucu bir driver mantığı var. illa onun istediğini vereceksiniz kafanıza göre driver yazamazsınız...tek kart ile sorun çıkarmaz belki ama 2 kart ile sorun çıkarma olasılığı çok fazladır...
  • bence en doğrusunu yapmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mursel134

1) Bir karta 700 milyon veren bir kullanıcıya O kart tüm oyunlarda yüksek perf. vermelidir. Bu durum O kartı üreten firmanın sorumluluğundadır. Kullanıcı ekran kartı seçer.. aldığı ekran kartına göre oyun SEÇMEZ.

2) Nvidia nın birçok oyuna sponsor olması son kullanıcının problemi değil, bu ona göre strateji geliştirmesi gereken atinin problemi , kaldı ki ATI yi gariban, ezilmiş, zayıf yani fakirlik edebiyatıyla yok şöyle eziliyor mantığıyla yaklaşmak kadar saçma bir olay yok. Hangimiz ati den zenginizde ona acıyoruz. Kullanıcı para verir ve karşılığında perf. bekler. Crysis, timeshift, cod4, lost planet, pes2008 vs gibi oyunlarda kötü perf vermesi ve grafiksel hatalar vermesi kusura bakmayın tamamen atinin suçu.

Ben O parayı O karta verdiysem, O kartta bana yüksek perf. sağlamak zorunda... Bunun başka bir b veya c seçeneği yok.!

3) Expander gibi arkadaşlar 3870 crossfire, 3870x2 kurmadan veya kursalar bile sadece 3dmark sonuçlarıyla yetinen kişiler veyada öyle konuşmak işlerine geliyor... (yapıcı bir eleştiri ve katkı sağlayıcı bir bilgi bulamassınız bu gibi kişilerde)

Kullanıcıların %99 unun bir ekran kartından beklentisi oyunlarda yüksek perf. vermesidir. Sebep ne olursa olsun eğer bu amaca ulaşılamıyorsa sonuç hayal kırıklığı olur kullanıcı açısından.

ben bile bazı uygulamalarda crossfire ı disable etmek zorunda kalıyorum. Umarım sorun kısa sürede çözülür.

Arkadaşım bu harika yorumundan dolayı seni kutluyorum

• quote:

doğru söze ne denir

• quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

yeni format atıp kurduğum windowsa x1900xt kartı tanıtmak için en son 8.1 yüklerken ekr. kartı bulunamadı dedi ne yaptım ettimse görmedi, tekrardan format attım, halbuki sorun çıkmasın diye CCC kurmadım sadece driver seçmiştim.

Ben öle durumlarda windowsa bi hööötttt çekerim hemen tanır otoriteni kullanacan.

Bu nvidiacılar Ati kullanmasın hakkaten yaw daha bi kartı tanıtamıyolar pc ye.

alttada 2 destekçide atlamış hemen

• quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

yeni format atıp kurduğum windowsa x1900xt kartı tanıtmak için en son 8.1 yüklerken ekr. kartı bulunamadı dedi ne yaptım ettimse görmedi, tekrardan format attım, halbuki sorun çıkmasın diye CCC kurmadım sadece driver seçmiştim.

Ben öle durumlarda windowsa bi hööötttt çekerim hemen tanır otoriteni kullanacan.

Bu nvidiacılar Ati kullanmasın hakkaten yaw daha bi kartı tanıtamıyolar pc ye.

aaa çok enteresan 1.770.000 sonuç çıktı aynı hata ile karşılaşan... youtubeye bir höööt çekme ile ilgili video koyarsan benim gibi acemi arkadaşlara faydası olur ;)

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=zero+display+service+error&meta=

• quote:

Orjinalden alıntı: EXPANDER

driver sorunu zaten yok kullanmasını bilmeyenlerin kendi sorunları. bu güne kadar kullandıgım hiç bir ati radeon e.kartında driver sorunu ve vpu recover hatası ile karşılaşmadım. yurtdışındaki kullanıcılar 3870x2 ile rekor üstüne rekor kırarken oyunlarda yüksek performans dan söz ederken burada 3870x2 sahibi olanlar demekki e.kartını kullanmasını bilmiyorlar. @antiyoba hariç.

ya bi kerede şu kartları nasıl kullanacağımızı nasıl cf yapacağımızı nasıl ati fanatiği olunur gibi konulardaki o engin bilgilerini bizlerle paylaşsanda bu memleket kalkınsa be birader. Adam konu açar cf çalışmıyor diye cevap hazır "inceliklerini bilmek lazım" öteki konu açar kart vpu hatası veriyor diye "kullanmasını bilmek lazım" birisi der kartın performansı yok "sürücüyü kurmasını bilmek lazım". O lazım bu lazım. Mademki bunca şeyi biliyorsun ve mademki burası bilgiyi paylaşmak için insanların biraraya geldiği bir forum o değerli bilgilerini nolur bizimle paylaş bizi cahil koyma buralarda.

Bu arada günün high-end kartını iade edipte en doğrusunu yapmışsın şeklinde tepki almak bence ekran kartı tarihine geçecek bir olay

• İyi veya kötü seçim kişiye aittir. Memlekette demokrasi varsa neden onu yaptın diyemeyiz, suç işlemedikten sonra.
    Bence de iyi seçim yapmış. Crossfire ve Sli her yiğidin harcı değil. Yapmasını bilen kişi için çocuk oyuncağı. Bu da işin erbabı kişilerden edineceği bilgi ve tecrubeye bağlı. Yabancı dil bilmek ve diğer forumlara da katılmak gerekiyor bu iş için.

Crossfire ve Sli her oyunda kullanılmaz. Desteklendiği oyunda verilen destek(driver olarak) oturmuşsa kullanılır.

Aynı şekilde her Sli destekleyen anakartta SLI yapılmaz. İyice düşünülüp tartılır, araştırılır ve ona göre bir anakart alınır.

Peki herşey iyi gitti ve sistem toplandı. Sorun çıkmaz mı? Çıkar elbet.

Anakart aslında en büyük sorunu çıkaran parçadır. Dikkatlice seçilse bile gözle görülmeyen, farkedilmeyen bir üretim hatası olduğunda bütün sistemi direkt etkiler.

İşlemcilerde hata olmaz diye bilirdik ve gerçekten de %99.99 öyleydi. Ancak sonra öğrendik ki ; Bütün işlemcilerde ufak da olsa hata olurmuş. Ancak bu hatanın büyüklüğü(olasılıkta anlamlılığı) bütün işleri altüst edebilen bir faktör.

Ram seçimini hiç hesaba katmıyorum bile. En hassas pc parçası Ram dir.

Hatasız toplama PC için paraya kıyıp Alienware marka almak lazım. Dermişim ben de @Antiyoba gibi.

İyi geceler herkese.

• quote:

Orjinalden alıntı: BARKU

quote:

Orjinalden alıntı: EXPANDER

driver sorunu zaten yok kullanmasını bilmeyenlerin kendi sorunları. bu güne kadar kullandıgım hiç bir ati radeon e.kartında driver sorunu ve vpu recover hatası ile karşılaşmadım. yurtdışındaki kullanıcılar 3870x2 ile rekor üstüne rekor kırarken oyunlarda yüksek performans dan söz ederken burada 3870x2 sahibi olanlar demekki e.kartını kullanmasını bilmiyorlar. @antiyoba hariç.

ya bi kerede şu kartları nasıl kullanacağımızı nasıl cf yapacağımızı nasıl ati fanatiği olunur gibi konulardaki o engin bilgilerini bizlerle paylaşsanda bu memleket kalkınsa be birader. Adam konu açar cf çalışmıyor diye cevap hazır "inceliklerini bilmek lazım" öteki konu açar kart vpu hatası veriyor diye "kullanmasını bilmek lazım" birisi der kartın performansı yok "sürücüyü kurmasını bilmek lazım". O lazım bu lazım. Mademki bunca şeyi biliyorsun ve mademki burası bilgiyi paylaşmak için insanların biraraya geldiği bir forum o değerli bilgilerini nolur bizimle paylaş bizi cahil koyma buralarda.

Bu arada günün high-end kartını iade edipte en doğrusunu yapmışsın şeklinde tepki almak bence ekran kartı tarihine geçecek bir olay

ya bırak arkadaş kendini bilgisayar sanıyo halbuki forumun yarısı en az onun kadar çoğuda ondan daha bilgilidir

• ati fanatigi olmadigin belli
    dogru karari vermissin

fanatiklerlede ugrasma bosuna onlar anlamazlar
  • doğru karar olmuş ama üstte atiye driver yok ccc kuramıyanlar okuyorum , bari yazmasınlar amac karalama olduğu cok belli oluyor
  • 3870 ALDIM 3 AYDIR KULLANIYORUM NO PROBLEM.BİRAZ KARALAMA GİBİ (İLK PC'MDEN BERİ NVİDİA KULLANIYORDUM) GELİYOR.x1600 PRO YU ALDIĞIMDA GHOST RECONDAKİ EFFECT FARKLARINI GÖRÜNCE ATİ DEDİM VE PİŞMANDA DEĞİLİM.HİÇ BİR ŞEKİLDE DRIVER SORUNU TANIMIYORUM
  • Haydee gene kavga başladı

• asus 2900xt kullandım üstüne 8800gt ye geçince bi hoş oluyor insan

bu ati adam gibi kart yaparsa tabiki ati alırım ama şu an 8800gt ile aralarında %10-15 performans farkı varsa o kadar para veripte 3870x2 almam
  • yahu illa driver sorunu olması gerekmez driver sorununa bulmasanızda sonucta kardesim ben 700 ytl vericem normal bi orjinal driver kurulumu yapıcam eeee ve bana adam gibi performans vermeyecek eee sonra ben o kartı yine kullanayım bide öylemi ?

o kartı ben alsaydım ve bendede öyle sorunlar olsaydı bende iade ederdim doğrusu bu ve olması gerekende... 2900pro aldım 1 hafta sonra 8800GT cıktı iade edip onu aldım yani hangisi fiyatının performansını verirse onu alır kullanırsınız

Fanatiklik yapmanında bi anlamı yok
  • forumun 1/3ü fanatiklik yapıyo, 1/3ü de fanatiklik yapmayın ulen diyo.. çok boş olmaya başladı, çöp yığını gibi konular

diğer 1/3ü de izliyo bu arada :)

*bi espri yapiim dedim içine ettiniz bea, alın şimdi tam değerler girdim töbee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi show.noMercy -- 4 Şubat 2008; 1:46:26 >
  • kac tane yarisi war bu forumun dostum
  • aslında sadece aticiler fanatiklik yapıyor diğerleri normal kullanıcı zaten.. nvidianın fanatikliğe pek ihtiyacı kalmadı su sıralar...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.