Şimdi Ara

3870 x2 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
0
Favori
11.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NVIDIA kullanan biri olarak çok sevindim.
    Yarın bi gün ikinci el forumda bir iki tane 500-550 liradan 3870x2 ilanı çıktı mı 8800 ULTRA kartlar 400 liraya düşer.
    Biz de uygun fiyatlara ULTRA tadına bakarız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penguen35 -- 31 Ocak 2008; 0:14:44 >
  • vay be geçerken görüp almak ne kadar güzel ben olsam heralde hiç uyumam full oynarım oyunları hayırlı olsun ne diyeyim ben daha HD3870 in (x2 yok) hesaplarını yapıyorum
  • Aman hocam... 3870 alma hesabı Bağdat'tan geri dönecek bir yanlış hesaptır. SAKIN HA...

quote:

Orjinalden alıntı: _ SlipKNoT _

vay be geçerken görüp almak ne kadar güzel ben olsam heralde hiç uyumam full oynarım oyunları hayırlı olsun ne diyeyim ben daha HD3870 in (x2 yok) hesaplarını yapıyorum
  • Arkadaslar abartmayin durumu hemen bakin en saygin test sitelerinden Anadtechin sonuclarina. Sadece adamlar en son driveri kullanmis
    inanilmaz performans artisi var diyorlar. Biraz sabretmemiz gerekecek sonucta

link]http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3209&p=4[/link]
  • quote:

Orjinalden alıntı: cestvrai

Arkadaslar su anki bende yuklu olan driver 8.1 ve bircok oyun saglikli calismiyor bu yuzden yeni driverlari bekliyorum saglikli testler yapabilmek icin.
    Umarim DH yeni driverlari bir an once edinir de bizde kartin performansini gorebiliriz.
    Internetten Ati Catalyst 8.45 v1.3u bulan olursa buraya linkini versin bir zahmet.

500$'a bir mal alıyorsun ve istenilen gibi çalışmıyor oyunlar. insanı deli eder, az para değil.
  • ATI' de yine mi DRIVER sorunu...

Bu ATI milleti driver sorunlarıyla öldürecek vallaha...

quote:

Arkadaslar su anki bende yuklu olan driver 8.1 ve bircok oyun saglikli calismiyor bu yuzden yeni driverlari bekliyorum saglikli testler yapabilmek icin.
    Umarim DH yeni driverlari bir an once edinir de bizde kartin performansini gorebiliriz.
    Internetten Ati Catalyst 8.45 v1.3u bulan olursa buraya linkini versin bir zahmet.

• Oyunun patchını kurdunmu. +10kare saglıyor yuksek cozunurlukte atiye hani driver 2 katımı arttırır dıyenlere soyluyorum. Drıver olmasa patch arttırıyor...
  • Bu ATI sürücü probleminin yanlış anlaşılması yüzünden oyun firmalarına o kadar çok e-mail gidiyordur ki...
    Bilmeyen adam önce oyunda sorun var sanır ve hemen oyun firmasından destek ister. Eminim bundan dolayı oyun yapımcılarının başı çok ağrıyordur.

Bence oyun firmaları şunu yapmalı:

Madem ATI sürücü desteğini iyi vermiyor, bu sefer oyun yapımcıları oyunlarını ATI'nin hatalı sürücülerine göre yazmaya başlasınlar.

Amma olur ha... Mesela: CRYSIS ATI EDITION, Call Of Duty4 ATI EDITION

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penguen35 -- 31 Ocak 2008; 1:45:49 >

• bu kart yaklaşık 15 ay önce bu fiyattan 8800gtx'e rakip olatak çıkmalıydı, ozman gözümü kırpmaz alırdım kıyardım paraya, ama şuan için hiç bir anlam ifade etmiyor desem yalan olmaz
  • arkadaşlar bende 3870 var crysiste nvıdıa 8serisine göere daha iyi bir görüntü kalitesi veriyor açıkca bunu söyleyeyim atide daha canlı daha güzel renkler daha gerçekci

benim test ettiğimde xp de 6300cpu 2800mhzde 2gb corsair ram 350watt fsp psu valla

1280x1024 düşükte ayarlar no aa 70fps ortalama
    1280x1024 ortada ayarlar no aa 60fps
    1280x1024 yüksekte ayarlar no aa 30-35fps
    1280x1024 yüksekte ayarlar 2x aa 22-25fps

vganın gpusu 830mhz ramler 2300mhzde vga bant genişliği 72gb gpuz de...
  • var sli desteği çok iyi değil ama var
  • SLI olan kart GT, yani GTS biraz daha iyi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 31 Ocak 2008; 11:59:27 >
  • Crysis cf a destek vermiyor diyelim burada çift gpu lu x2 yine iyi sonuçlar alamamış buna ne diyeceksiniz bu kartı alıcağıma 8800gt den sli yaparım çok daha iyi ayrıca sürücü ile %30 performans artışı olacağına inananlar varsa yanılırlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 31 Ocak 2008; 12:05:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: strikeforce

Crysis cf a destek vermiyor diyelim burada çift gpu lu x2 yine iyi sonuçlar alamamış buna ne diyeceksiniz bu kartı alıcağıma 8800gt den sli yaparım çok daha iyi ayrıca sürücü ile %30 performans artışı olacağına inananlar varsa yanılırlar

bu sözü 2900XT çıktığında Ati vermişti ama o günden bugüne kadar çıkan driverler ile %30 performans artırın Nvidia oldu

Atinin yazılım kadrosu biraz zayıf, belki daha iyi bir kadro ile % 30 demekki mümkün olabiliyor

• crysis nvdia ya göre optimize edilmiş bir oyun bunu göz önüne alırsak kart performansı oldukça iyi
  • Konu açılmıştır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • cestvrai
    bu akşam görebilirmiyiz senden bi kaç test bide dh incelemesini bekliyoruz hala sabırsızlıkla
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

quote:

Orjinalden alıntı: strikeforce

Crysis cf a destek vermiyor diyelim burada çift gpu lu x2 yine iyi sonuçlar alamamış buna ne diyeceksiniz bu kartı alıcağıma 8800gt den sli yaparım çok daha iyi ayrıca sürücü ile %30 performans artışı olacağına inananlar varsa yanılırlar

bu sözü 2900XT çıktığında Ati vermişti ama o günden bugüne kadar çıkan driverler ile %30 performans artırın Nvidia oldu

Atinin yazılım kadrosu biraz zayıf, belki daha iyi bir kadro ile % 30 demekki mümkün olabiliyor

Evet milleti kekleyip grafiklerden kısarak performansı arttırdığı doğru

• quote:

Son driverlarla yapılan testi lütfen inceleyin 8800 g92 GTS 512 ye fark atmış resmen birçok oyunda

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3209

3870x2 nin rakibi 8800gts g92 değil 9800gx2 dir
    not:8800gts g92 ye fark atması çok normal

• @kohb Kullanıcı adınız benimkine ne kadar benziyor; bir an dikkat etmeden bakınca "Ben" dedim.

3870 X2 çıktığından beri ilginç tartışmalar dönüyor. 2 gpulu kartlar alınmaya değer mi, değmez mi gibisinden. Ben gerek Ati, gerekse de Nvidia'nın gelecekte 2 gpulu kartlarını en üst seviye kartlar olarak piyasaya sunacaklarını düşünüyorum. Bunda birçok etken var. Eski bir Nvidia çalışanı olan ve sonra Ati'ye geçen Richard Huddy'nin bu konuda yaptığı ilginç açıklamalar vardı epey zaman önce. ATi'nin artık zamanına göre devasa büyüklükte gpular yapmayla ilgilenmediğini söylüyordu Huddy. Gelecekte bu gpuların yerini çoklu gpu sistemlerinin alacağını belirtiyordu. Tabii mantıken düşününce bunun altında birçok sebep var. Mesela birkaç nesil boyu işlenerek kullanabilecek bir "temel gpu mimarisi" oluşturmanın maliyeti 300-400 milyon dolar gibi rakamlara maloluyor. Eğer yapmak istediğinz gpu kavramını adeta baştan tanımlayacak, evrimsel değil devrimsel Geforce 8 gibi bir teknikse, Nvidia'nın açıkladığına göre bunun maliyeti 457 milyon dolar ve 4 yıllık bir emek. (Nvidia Geforce 8'in 3D teknolojisindeki tüm tekniğin eski Geforce'lardan bağımsız tamamen yeni olduğunu belirtiyor. Genel shader tekniğinin patentinin alınışı 2002 yılında, 1.5 GHz hızında çalışan bir ALU'nun patentinin alınışı ise 2003 yılında olmuş, tüm çalışmaların bitişi 2006 yaz ayları, 4 yıllık Geforce 8 argesinden önceki rekor da 3 yılmış ama Nvidia hangi teknoloji için olduğunu belirtmiyor.) Bu rakamlar bir rekor. Nvidia'nın önceki mimarileri hep bir öncekinin biraz daha geliştirilmişiydi. Bu, fazla arge masfarı yapmadan Nvidia'yı önemli bir süre piyasada taşıdı. Firmanın ilk D3D destekli (daha öncesinde NV 1-2 vardır) Riva 128/TNT serilerinden sonra Geforce önemli bir adım olmuştu. Ancak o sıralar 3D piyasası daha yeniliklere ve geliştirmelere açıktı ve şimdiki kadar korkunç rakamlar ödenmeden de yeni gelişmeler ortaya konabiliyordu. Geforce 256 ardından hep yeni çıkan gpular eskinin geliştirilmesiyle oldu. Geforce 3'e gelindiğinde ilk programlanabilir shader'lar, DX ve mimari için önemli bir geliştirmeydi ancak yine de yepyeni bir 3D mimarisi değildi. Ardından Geforce 4'ün nasıl geldiğini biliyorsunuz. İlk defa önemli bazı geliştirilmelerin yapılacağı anda Nvidia Geforce FX serisinde çoğunlukla kendinden kaynaklanan ve biraz da başka faktörlerden kaynaklanan bir sürü sebepten başarılı olamadı. Geforce FX de aslında sıfırdan geliştirilen yepyeni bir mimari değildi. Nvidia sürekli gerekli güncellemeleri yaparak eskiyi yenileştiriyordu ve böylece piyasada gayet iyi tutunuyordu. Ancak Geforce FX'de böyle olmadı. FX'in, Geforce 4'ten ve dolayısıyla önceki serilerden izler taşıdığı söylenebilir. İşte tam bu sırada ATi, Nvidia'ya karşı büyük umutlarla ve büyük yatırımlarla bazı projelerini iptal ederek geliştirdiği R300'ü masaya koydu. Yepyeni D3D9 destekli bu mimari Nvidia'nın gpularındaki çeşitli limitlemelere sahip değildi ve Microsoft'tan ve piyasadan da çok ciddi bir destek aldı. Böylece rakibini ciddi biçimde geride bıraktı. Şimdi bunların maliyetlerle ne ilgisi var? Ati büyük rakamlar harcayarak hazırladığı R300'ü bir sonraki serilerde aynı Nvidia'nın eskiden yaptığı gibi kullandı. Burada yanlış birşey yok zaten, dediğimiz gibi piyasanın gidişatı budur. Bir mimari geliştirilir ve artık geliştirilmesi olanağı kalmayana kadar sürekli ihtiyaçlar paralelinde geliştirilir ve piyasaya sunulur. Mesela R300'den sonraki nesilde -R420- Ati bunu çok açık şekilde uygulamıştır. Daha sonra R520 ve türevleri de bir önceki mimarinin bu sefer çok daha fazla geliştirilmiş versiyonlarıdır. R420-R520 arası geçişe benzer bir geçişi Nvidia NV30 serisinden NV40'a geçerken ihtiyaç duydu, çünkü rakibiyle aradaki fark sadece performans anlamında değil gpunun temel işleyişi anlamındaydı. Nvidia rakibinden bir hayli geride kalmıştı ve VLIW tekniğini kullanan gpusu çok karmaşık derleyiciler yardımıyla ancak ite kaka ayakta durabiliyordu. Nvidia günümüzde R600 ve türevlerinde de kullanılan bu tekniği NV40 ile bir kenara bıraktı. Bundan sonraki G70 (asıl kod adı gerçekte NV47'dir) çok açık bir NV40 türevidir ve sadece günün ihtiyacına göre kodların işlenişi, performans ve güç tüketimi konularında güncellenmiştir.

Tüm bunları geçip günümüze geldiğimizde Nvidia G80'in ardındaki teknolojiyi üretirken çok ciddi bir rakam harcadı. Belki bu kadar olmasa da buna yakın bir rakamı ATi'nin birleşik shader mimarisi için de tahmin edebiliriz. Ve bu günden itibaren sadece gpuların geliştirilmesi bile git gide maliyet ve zaman açısından zor bir sürece girdi. Ati her fırsatta artık geleceğin gpularının Crossfire ile ölçeklenerek performans getireceğini söylüyor. Yani mesela orta seviye veya performans serisi bir gpu yapılacak ve bu gpulardan aynen HD 3870 X2'deki gibi 2 tane birleştirilerek üst seviye kartlar oluşturulacak. Böylece devasa ve transistör canavarı bir gpu yerine aynı performansa yakın bir performansı iki tane daha az karmaşık gpu ile alacağız. Aynı şekilde bir gpu artık eskisine göe çok daha fazla fiyat segmentinde iş görebilecek. Mesela 3850 256MB ile 3870 X2 arasındaki ilişki muhtemelen gelecekte yeni gpular için daha da açılarak sürecek. Zaten RV770 ve R700 ile bu tip haberleri şimdiden duymaya başladık. Ati gelecekte de X2 gibi çözümler sunacağını açıkça belirtiyor. Ayrıca bu tip kartların sadece üst seviyede değil orta seviyede de yer edineceğini öngörebiliriz. Ati Crossfire konusuna önem veriyor. Ve böylece gelecekte yapılacak milyonlarca dolarlık arge masraflarını kısmak istiyorlar. Çok fazla miktarda uzun vadeli borcu olan AMD, arge masraflarını bir şekilde düşürmenin şart olduğunu önemle vurguluyor.

Ayrıca bu yılın 2. yarısından itibaren GDDR5'in de kullanıma girmesiyle 256 bit kartlar rahatlıkla istedikleri bellek veri transfer hızlarına sahip olabilecekler. Bu da bir kartta 2 tane 256 bitlik performans gpusuna fazlasıyla yarayacak bir gelişme. Bence gelecekte bellek veriyolu 256 bit'ten daha fazla olmayan üst sınıf performans gpuları görmemiz muhtemel. GDDR5 için 6 GHz+ hızlar şimdiden öngörülüyor.

Nvidia'nın da gelecek neslinde bu tip çift ya da daha çok gpuya sahip birçok üst seviye kartı olacağını düşünüyorum. Donanım dünyasında birçok kez rakibi yenmenin en iyi yolu rakibin yaptığının hemen hemen aynısını ondan daha iyi yapmaya çalışmaktır. Nvidia da sonuçta birden fazla gpuyu kartlarında kullanmaya niyetli bir Ati'ye karşılık tek ve devasa derecede büyük gpularla tutunmaya çalışmayacaktır.

Tüm bu açılardan her ne kadar birçok kişi çok çift gpulu oldukları için sıcak bakmasa da (ki günümüz şartlarında haklı tarafları var) HD 3870 X2 ve 9800 GX2 gelecek için çok önemli modeller bana göre. Önümüzdeki uzunca bir süre boyunca çok gpulu kartlar göreceğiz ve bu kartlara hayat veren gpular da çok büyük arge çalışmaları ve tonla masrafla hazırlanmış G80 ve R600'ün geliştirilmiş türevleri olacaklar diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.