|
1- 2018de eğitimde kalan bir sonraki celbe tekrar geliyordu ama artık sınavlardan kalanların veya eğitimin 3te1'ine katılmayanların (eğitimden kaçmak için revire gidenler, şimdi pandemi nedeniyle yok ama ziyaretçim var deyip kendini nizamiyeye çağırtanlar içtimada yok yazılıp en az yarım gün devamsız sayılır) yedek subaylığı düşüp er olarak devam ediyor. Mevzuatta bu var ama geçirmek için her türlü kolaylığı sağlıyorlar. Sınavdan kalsanız bütünlemesi oluyor. Kalmak için istemeniz lazım. 2- benim de iş tecrübem yoktu. Hatta benle gelen 2 arkadaşın da tecrübesi yoktu. Taburdaki sivil memurlar olsun astsubaylar olsun yardımcı oldular. Üniformalı proje mühendisiydik. Bir de yoğun döneme denk geldik, görmediğimiz iş kalmadı. Tecrübe açısından üçümüze de artı katmıştır orası. Meslek kurası olursanız büyük ihtimal personel sınıfı olursunuz. İşiniz büyük oranda evrak, kayıt kuyut, imza işleri olur. Merkez komutanlıklar, orduevi, askerlik şubesi gibi yerlerde görev alabilirsiniz. İlk başlarda acemilik çekebilirsiniz çok doğal, ama 1 aya işi kaparsınız. Komutanların bağır çağırı olur. Hele eğitimde tekmil verirken baya bir uğraşacaklardır sizlerle. Kişisel algılamayın, eğitimin içeriği böyle. 3- bu biraz da gittiğiniz yere ve yaşam standartlarınıza göre değişir. İstanbul gibi bir yerde orduevinde / misafirhanede yer bulmak zor. Eve çıkarsanız da kiralar malum. Bu şekilde biriktirmek biraz zor. Ayrıca evli dahi olsanız batıda yedek subaylara lojman verilmiyor. Ya dışarıdan ev bakacaksınız ya da orduevi / misafirhane idare edeceksiniz. 2019da %55-60 kadarını biriktirebilmiştim. Şimdiki enflasyon ile ne kadar birikir bilemiyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
Hızlı