slm arkadaşlar 380 V 3 kw motorun akımını ölçmek istiyorum eğer mümkünse bana yardım ederseniz çok sevinirimm teşekkürler...
slm arkadaşım eğer motor çalışırken çektiği amper hakkında fikir edinmek istiyorsan pens ampermetreyle ölçebilirsin.Yok ben her fazın akımını devamlı görmek istiyorum dersen 3 adet ampermetreyi her faza seri olarak bağlaman lazım ,yada akım trafosu kullanarak çektiği amperi görebilirsin kolay gelsin
elektronik multimetreler bölümünde pano tipi cihazlardır. bu tarzda el tipi cihazlar da piyasada mevcut. kendiniz ampermetre yapıp motor akımını ölçmek isterseniz bu iş biraz tefarruatlı
teşekkürler
Motora inverter bağlımı.
3 faz ac motorun akımını ister tek tek ampermetre ile ister 3 fazı bir arada gösteren multimetre diye satılan ürünler ile görebilirsin bu linkin sana faydalı olacağını zannediyorum .
40 - 50 amperlik pano tipi ampermetreleri kullanabilirsiniz. Seyyar kullanacaksanız pens ampermetre kullanabilirsiniz. Ampermetreler seri bağlandığı için voltaj önemli değildir. 380 volt ile 3 fazı kast ettiğinizi anlıyorum. Bağlantı şekillerini nette bulabilirsiniz. Selamlar.
povulon1 arkadaş 3kw motor akımını ölçmek istiyor, 50 A lik ampermetre de çekilen akım okunabilirmi?