Şimdi Ara

379. Dönem (Mayıs 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.039
Cevap
15
Favori
223.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sınavlardan kalırsan Er olarak devam ediyorsun. Ancak sınavlar kolay olduğundan 600de 1 anca oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sınavlardan geçirtmek için her şeyi yapıyorlar. Rahat olun. Mesela ben er olmak istiyordum. Yapmadılar
    Bir arkadaş vardı. Tüm sınavlardan kalmıştı. Bu da bir başarı tabi. Sonra özel odaya alıp şak şak. Sonra torbacı oldu tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayra.kayra K kullanıcısına yanıt
    Sakın komandoyu işaretleme. Dua edersin bana

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Gitmeden önce önerilerini yazar mısın. çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum ama olur da çıkarsa bilgi alacak birini bulmak zor.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Hayırlısı bakalım. Arkadaşımın dediğine göre sınav puanına göre yer tercihler yapabiliyormuşuz. Muhtemelen ilk sıraya İstanbul'u yazarım ama tabi bunları konuşmak için erken şimdi.

• Sakho- kullanıcısına yanıt
    Hocam nüfus kütük yerine düşme ihtimali var mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

@Sakho-@Murphp
    Meslek kurası olsanız da gideceğiniz usta birliğinde mesleğiniz dışı bir iş de yapabilirsiniz. Hava kuvvetlerinde özellikle 1inci/2inci/3üncü hava bakım fabrika müdürlüğüne gidenlerde hizmet bölüğü veya orduevine düşen inşaat ve elektrik mühendisi devrelerim vardı.
    Hizmet bölüğüne düşerseniz, (size muhtemelen denk gelmez) ramazanda yemekhaneden çıkamazsınız.

3. Hafta cuma günü kura yerleri belli olacaktır. Aynı birliğe makine, inşaat, elektrik, mimarlık bölümlerinden en az 2 veya 3ü beraber gidiyorsa muhtemelen istihkama gider ve mesleğinizi yaparsınız. Yaz dönemi, işlerin en yoğun olacağı dönemdir. Geçen sene taburda 7-8 yedek subay işlere anca yetişiyorduk. Bir de ayda 15-20 nöbet bizdeydi, tam kadro olamıyorduk.

Kütahya düşerse yardımcı olmaya çalışırım.

Edit: düzeltme
    Bilgilendirme için teşekkürler hocam. Aslında mesleki çıkıp çıkmaması benim için şöyle fark eder belki aldıkları eğitim süreci değişiyor diye biliyorum meslekçi olanlar bir ay diğerleri 2buçuk ay yapıyorlar diye biliyorum. Doğru mudur. Yoksa astğmn olduktan sonra meslekçi olup olmamak ne kadar fark eder pek bilmiyorum ama çok da fark edeceğini düşünmemiştim.

• karabdul34 K kullanıcısına yanıt
    Valla bilgim yok. Benim kütük Trabzon'da ama tercihe yazacağımı sanmam. En azından şu an pek düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolkeyno1903

Gitmeden önce önerilerini yazar mısın. çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum ama olur da çıkarsa bilgi alacak birini bulmak zor.
    Giderken yanında klasik şeyleri götür. Çoğu şeyi oradan veriyorlar
    Gitmeden mutlaka fit gitmeye bak. Barfiks ve koşu çok önemli dereceyi bunlar belirliyor
    Rütbeli olarak gidersen ortam olarak iyi sayılır. Okul çocuğu pek çıkmaz
    Kendini askerliğe ver. Er den farkını belli et , astsubay olduğun belli olsun
    Ilk zamanlar eğitimler biraz zorlu geçer sonra alışırsın. Bol bol istikamet çömel kalk yaparsın
    Takımda aktif görev almaya bak. Komutanların gözüne gir

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Eyvallah cevapta aradıklarımın %90ı var malum karantina ramazan derken evde kaldık baya saldık perşembe durumumuz belli olsun hayırlısıyla dediklerini yapacam.

• 2 senelik Deniz ve Liman İşl. mezunuyum, ağustostan beri yedek ast. bekliyorum. Kasım celbinde çıkmadı şubat olacaksın dediler, sonra şubatta çıkmadı mayısa geldik 04.06 yazıyor yani er olduk. Hakkımızda hayırlısı demekten başka bir şey yok..
  • Forumda bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum sizler benim ilk asker arkadaşlarım oldunuz.
    Bunu tahmin edemezdim ama gerçekten de öylesiniz.
    26'yı devirip 27'ye merdiven dayadık an itibariyle
    Herkese hakkında en hayırlısını diliyorum
    Can Yücel'in de şiirinde dediği gibi ''Ama önce ve illa ki sağlık olsun'' diyorum
  • patron6 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam sıcak bir ortam var :) yedek astsubay alımı olsaydı biraz daha ekşınlı beklerdik. Şimdi acaba 5 i mi 29 u neresi orasını merak eder olduk :)

• @Murphp
    Takım komutanı maaşı daha fazla diye biliyorum ama daha geç teğmen oluyorlar meslekçilere göre. Yeni yasa ile 2 ay diyor. Pratikte eski usul mu devam ediyor bilmiyorum, (meslek kurası 1 ay, takım komutanı 2 ay).

@Sakho-
    Üniversite gibi tercih listesi yok. %10luk dilime girerseniz size sunulan yerlerden seçersiniz. Geri kalanlar meslek grubu olarak genel sıralamadaki yerine göre sırayla kalkar ve kura çeker. Denk gelirse memleketinizi veya yaşadığınız yeri seçebilirsiniz.

• karabdul34 K kullanıcısına yanıt
    Teslim olmadan önce tecil hakkın varsa tecil edebiliyorsun. Ama askerlik yerin değişmez

• TSK şimdiye kadar hep sürpriz yaptı bize ; iptal etti erteledi ,alım sirasini değiştirdi , tarihleri değiştirdi , tarihleri sildi ... O yüzden 28 Mayıs olmadan alım var yok gibi birşey diyemeyiz . :-) Bekleyip görelim . Şurda son 36 saat .

• quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

@Murphp
    Takım komutanı maaşı daha fazla diye biliyorum ama daha geç teğmen oluyorlar meslekçilere göre. Yeni yasa ile 2 ay diyor. Pratikte eski usul mu devam ediyor bilmiyorum, (meslek kurası 1 ay, takım komutanı 2 ay).

@Sakho-
    Üniversite gibi tercih listesi yok. %10luk dilime girerseniz size sunulan yerlerden seçersiniz. Geri kalanlar meslek grubu olarak genel sıralamadaki yerine göre sırayla kalkar ve kura çeker. Denk gelirse memleketinizi veya yaşadığınız yeri seçebilirsiniz.
    Anladım hocam eyvallah bilgiler için sağolasın., 👍

• quote:

Orijinalden alıntı: lvnt41

2 senelik Deniz ve Liman İşl. mezunuyum, ağustostan beri yedek ast. bekliyorum. Kasım celbinde çıkmadı şubat olacaksın dediler, sonra şubatta çıkmadı mayısa geldik 04.06 yazıyor yani er olduk. Hakkımızda hayırlısı demekten başka bir şey yok..
    Neden o kadar çok celp sarkması oldu, başta asal hizmet tercihi mi yapmadınız acaba? Ağustos celbi için tecilimi bozmuştum, bu kadar bekleme yaşanıyorsa iyi değil

• yuki_ kullanıcısına yanıt
    Valla hiç bir fikrim yok, tercihi falan her şeyi yapmıştım.
  • patron6 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Dediğin gibi ilk asker dostluklarındansın sen de.

Serkan arkadaş doğru söylüyor, bu işlere belli olmaz bugün kesin gözüken yarın tersi olabilir. Açıklandığı gün herkes durumu görecek ve yine burada tartışıp helallik alacağız :)

Hepimiz için hem sağlıklı hem de herkesin kalbine göre hayırlı sonuçlar olsun
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.