Bildirim
368. Dönem [Ağustos 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları [GÜNCEL] (161. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: o şahıs
quote:
Orijinalden alıntı: crashris
quote:
hocam şimdi bilenlere bi sorum olaracak 2. celp olarak çıkanlar askeriye ile olan işlerini ne zaman gidip halledecek (şu an edevlet ten yer bakıyorum başka bişey yapamıyorum).
askeriye ye ne zaman gitmeliyiz ne yapmalıyız? bi de 13-15eylül gidip birliğe teslim olma tarihimiz mi ?
sorulara cevap yok mu ? telefonum bozuk whatsapp grubuna katılamıyorum da ?
15 eylülde git akşama teslim ol erkenden gitmenin bir faydası yok
hocam erken ne zaman teslim olursan şafak o zaman atmaya başlıyormuş ayrıca 4 4.30 gibi teslim olursak kamuflajı vs teslim edip rahat yerleşiliyormuş. kısmetse 13 ünde gideceğim ben sonuçta erken gidip erken gelelim şubat soğuk olur falan çabuk bitsin :d
-
Yanlış biliyorsun hocam erken gitmen hiçbir şey değiştirmiyor. Sevk tarihinde askerlik başlıyor zaten. Boş yere erken gitme.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı olsun.
365/1KD olarak Acemi Ankara mamak mebs - Usta:39. mekanize piyade tümeni 49. piyade alayı 3. piyade taburu kışla hizmet takımında görev yaptım. Burası ile ilgili sorularınız varsa sorabilirsiniz.
Acemilige giderken yanınızda ziraat bankasına ait kart bulundurun çünkü kışla içerisinde nakit alışveriş yapamıyorsunuz. (Neredeyse tüm acemi birlikleri için geçerli)
Askeriyenin vereceği malzemeler şu şekilde:
1 kamuflaj
2 bot (ayak numaranızın 1 numara büyüğünü seçin fazla sorun yaşamazsınız)
3 Çorap
4 İç çamaşırı
5 Terlik
6 Spor ayakkabı
7 Pijama ( Bazı durumlarda verilmiyor yanınıza almanızda fayda var)
8 Havlu ( 3 adet verilecek el ayak ve duş için)
9 Şort
10 Duş şortu
11 Kep
12 Eşofman takımı
13 Künye ve nefte
Yanınızda bulunması gerekenler:
1 Traş çantası
2 Traş malzemeleri
3 Duş jeli (sabun ve şampuanı ayrı da alabilirsiniz fakat jel bana göre daha ergonomik)
4 Dikiş seti ( yeşil tonlarında ip- iğne)
5 Askı (kamuflaj ve eşofmanlarınızı dolabınıza asmanız için 2 adet yeterli olacaktır)
6 Kirli ve Temiz çamaşır torbası (Askeri malzeme satan yerlerde bulabilirsiniz)
7 Boyun cüzdanı (paranı saklayabileceğiniz en güvenli yer. As boynuna gerisini düşünme :))
8 Mümkün olduğunca basit bir saat. (Ben casio f91w kullandım.)
9 Yara bandı
10 Pudra ( Yaz ayında gidenlerin pişiğe karşı en etkili silahı :))
11 Vatka (Bot yüzünden sorun yaşayanların işine yarayabilir)
12 Bot Boyası
13 Tükenmez kalem ( Malzemelerinizin üzerine isminizi yazmanız gerekiyor aksi takdirde çabuk kaybedebilirsiniz.)
14 Tırnak makası
15 Çengelli iğne ( Çarşafların gergin olması için başvuracağınız küçük bir hile için gerekiyor:))
16 Bol bol bozuk para ( İçeride çok sayıca otomat bulunmaktadır. 25krş 50krş 1tl gibi miktarlara dilediğinizi otomatlardan alabilirsiniz.)
17 Deodorant
18 Bot kilidi.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
-Birkaç gün içerisinde ptt'den adınıza yol parası yatacak bunun için elinizde pttkart olması gerekmiyor nüfus cüzdanınız ile gidip parayı alabileceksiniz. Adınıza pttkart da çıkacak ama işinize pek yaramaz.
-Yorumlardan anladığım kadarıyla bazı arkadaşlar teslim tarihi konusunda ikilemde kalmış. Sülüs belgenizde teslim olmanız gereken tarih yazmakta o tarihten önce katılmanızın size bir yararı dokunmaz. (1 gün erken teslim oldunuz diye sizi 1 gün erkenden göndermeyecekler artık askersiniz sivil mantıktan kurtulun) Belirtilen saatlerin pek önemi yok o gün içerisinde mesai bitmeden teslim olun yeterli.
-İlk birkaç gün sizden önceki acemilerin kullandığı nevresim takımını kullanacaksınız. İstiyorsanız yanınızda açık mavi renk yastık kılıfı götürebilirsiniz. Tavsiyem çarşaflarınız değişene kadar sivil kıyafetlerinizle yatın. Sonrasında sivil eşyalarınızı alıp bir odaya kilitleyecekler.
-Teslim olmadan önce berbere uğrayıp asker traşınızı yaptırın. İçerde yaptırmak zor olabilir.
-Acemilikte çamaşır yıkama olayı zor olabilir bu nedenle yanınızda bol bol iç çamaşırı ve çorap götürün.
-Telefon olarak asker telefonu alabilirsiniz. Fakat askercell almanızı pek tavsiye etmiyorum çünkü arama yapabileceğiniz numara sayısı kısıtlı. Aramalarınızı da akşam içtiması sonrasında rahatlıkla yapabilirsiniz. (Askercell harici kullanmak yasak fakat normal hattınızı mesai saatleri haricinde komutanın gözüne sokmadan kullanırsanız sorun yaşamassınız.) Telefon şarjı için de bankolar var 50krş a 30dk şarj edebiliyorsunuz.
Şu tavsiyelerim kıbrısa düşen arkadaşlar için :)
*Ne alırsanız pazarlık yapın. Tipinizden asker olduğunuz belli o yüzden herkes sizi yolunacak kaz gibi görüyor
*Kıbrısta askerin sigara istikakı bulunmakta. Her askerin aylık iki karton sigar alma hakkı var. parliament'in kartonu 35 tl gibi bir rakamdı ben ordayken. Sigara içenler için ekonomik olacaktır. İçmeyenlere de şöyle bir avantaj sağlayabilir. Aldığınız sigarayı dışarıdaki marketlere 80 90TL gibi rakamlara satarak gelir elde edebilirsiniz.
*Dönüşte gümrükten 4 karton sigara 3L alkol geçirme hakkınız bulunmakta.
*Alkol fiyatları Türkiye ile kıyaslandığında 3te 1'i daha uyguna alabilirsiniz.
Hepinize şimdiden hayırlı tezkereler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozfellaini -- 23 Temmuz 2017; 2:42:18 >
-
ben tavsiyede bulunabilirim. e-devlete pek güvenmesin sınıf ve tertibat bekliyor yazısı hep çıkıyor. sıkıntı olduğunu zannetmiyorum. içiniz bi nebze rahat olsun..
yine de bulunduğu il - ilçedeki as-al'a gitsin sorsun. veya internetten herhangi bir asal'ın telefon numarasını bulsun. mesai saatlerinde arasın, sivil memurlar var. kimlik numarasını verirse onlar bakıyor sistemden nedir ne değildir diye. -
Acemi: Kastamonu 5. J.Egt.
Usta: Elazığ İl Jandarma
Celp dönemi 2
Arkadaşlar silüsü almadım henüz,bi sorum olacak 31.07.2017 Sevk Başlangıcı-02.08.2017 Sevk bitişi bildiğiniz üzere.Malatya-Balıkesir arası teslim günü hangi tarih olur? 2 Ağustos mu?
quote:
quote:
quote:
quote:
hocam şimdi bilenlere bi sorum olaracak 2. celp olarak çıkanlar askeriye ile olan işlerini ne zaman gidip halledecek (şu an edevlet ten yer bakıyorum başka bişey yapamıyorum).
askeriye ye ne zaman gitmeliyiz ne yapmalıyız? bi de 13-15eylül gidip birliğe teslim olma tarihimiz mi ?
hocam erken ne zaman teslim olursan şafak o zaman atmaya başlıyormuş ayrıca 4 4.30 gibi teslim olursak kamuflajı vs teslim edip rahat yerleşiliyormuş. kısmetse 13 ünde gideceğim ben sonuçta erken gidip erken gelelim şubat soğuk olur falan çabuk bitsin :d
hocam bazıları 13 undede teslım olsan 15 ındede aynı cıkıs tarıhı dıyolar bosa 2 gun erken gıtmeyın dıyolar o konudan emın mısınız ?
-
Lefkosa sihhiye var mi aranizda?
quote:
Orijinalden alıntı: RapidCAD
Samsun Sahra Sıhhiye Okulu / Yedek Subay
Sınıf: Sağlık
Kuvvet: Kara
Bölüm nedir hocam ?
quote:
quote:
quote:
quote:
hayır 13 teslim olsan da 15 teslim olsan da 13'ünde askerliğin başlamış olur
-
Herkes mutlu ve memnun mu? -
Delisin :D. Ne olduğunu hala anlamadım ama hayatım için yeni bir evre başlıyor..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
hayır 13 teslim olsan da 15 teslim olsan da 13'ünde askerliğin başlamış olur
yok hocam öyle bişey askerliği yapmış arkadaşıma sordum o öyle dedi. siz neye göre diyorsunuz kaynak var mı ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Noix~
Herkes mutlu ve memnun mu?
2. grup olması beni üzdü açıkçası hocam. Hem boşuna 50 gün daha beklicez hemde dönünce planlarım 2 ay gecikmeli başlayacak. Her işte bir hayır vardır inşallah hayırlısı budur... -
Anladım abi,bende çavuş eğitim bölüğü yazıyor zaten arkadaşlarım da eğitim çavuşu olursun büyük ihrimalle diyorlar.Tavsiyelerinize uyacağım.Bir de son olarak akıllı telefon konusunda bilgilendirebilirseniz daha fazla soru yağmuruna tutmak istemem sizi.Malum heyecan sürekli soru sorduruyor:)
Sevk başlangıç bitiş tarihleri arasında birliğe teslim olmalısın. Önce teslim olman teskere tarihi etkilemez o yüzden 2 Ağustosta teslim ol. -
2.grup usta birliği Diyarbakır Ergani'ye çıkan var mıdır ? Hiç görmedim ben. Nasıl yerdir acaba kısa döneme baskı , devrecilik falan olur mu ? -
quote:
Orijinalden alıntı: heavyblitzer
Evet. Fakat sokabilirseniz samsungun mp3 radyolu modeli var takoz o baya iyi.
Nerde satiliyor hocam
Hayırlı teskereler cümleten
Sinop İl Jandarma hakkında bilgisi olan var mı ?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X