Şimdi Ara

366. Dönem [Şubat 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.316
Cevap
60
Favori
246.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Staree

quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Giden arkadaşlara ufak bir soru, şimdi diyelim bavul veya sırt çantası ile gittik daha sonra dolabımıza koyabiliyormuyuz valizi veya sırt çantasını ?

Yoksa bavulu veya sırt çantasından kullanacağımız eşyaları alıp kitli olmayan dolaba koyuyoruz daha sonra valizden almam gereken bir şey olursa sivil eşya deposuna gidip valizimi açıp o şekilde mi almam gerekiyor ? bunu bir netleştirelim. Çünkü şöyle düşünün şimdi ben dolabıma iç çamaşır koyucam veya iyi bir marka diş macunu koydum adam gelip her türlü yürütür kullanır, diğer türlü habire tek tek valizi kaldırdıkları yere gidip almak saçma geliyor.

Bu işin oluru nedir ? sistem nasıl işliyor yani ? aydınlatırsanız sevinirim.

Bavulunu koğuşa götüremezsin, onlar bir odada kilit altında tutulur belli aralıklarla herkes için açılır. Dolaplarınızda kilit olmaz.

Kardeş askerde iyi şeyi unutmalısın herkesin malı aynıdır, engelleyemezsin başkasının kullanımını. Ben ailemin tek çocuğuyum ömrümde hiçbirşey paylaşmam gerekmedi kimse ile. orada dolabımın kapısı açıktı adam şampuan alıyor, ayakkabı boyası. bant vs. "Bu benim dokunma" diyebileceğin ancak havlu, diş fırçası gün gelecek sen de onlardan birşey istiyor olacaksın.

Yok hocam ben asıl paylaşımcıyım garibanı korurum hep yanında olmuşumdur benim olayım o değil benim dediğim çalınma olayı, istesinler tüm dolabımdaki eşyaları veririm elim açıktır fakat çalınma veya bana sormadan izinsiz kullanıldı mı sevmem. Gün gelir bende onlardan isterim bak "isterim" diyorum kafama göre alırım/çalarım demiyorum.

Neyse hocam Allah korkusu olmayan izinsiz çalar kullanır diyelim geçelim çok şey yazarımda yeri değil.

Askerded çalınma diye birşey olmaz, yanı hırsızlığın tanımı malın el değiştirmesi. Komutana şikayet etmenin de çok işe yaramayacağını hatta ters tepebileceğini söyleyebilirim. Adam üstüne silinmez kalemle adını yazdığın iç çamaşırını bile alabiliyor onu söyleyim çünkü meteliğe kurşun atan insanlar var askerde.

Evet bir an aklıma gelmedi yer değiştirme kelimesi, alsın hocam isterse tüm paramı veririm yeter ki istesin, ama nerdee hani diyorlar ya askerlik zor bende diyordum neden zor işte sebep :)

neyse sağolasın hocam bilgilendirdiğin için.

Sıkıntı senin kendin için alıp, taşıdığın sakladığın şeyin ihtiyacın olduğunda bir başkasına geçmiş olduğunu görmek, o adama çok koyuyor.

Ben kirli çamaşırlar filesinden çamaşır alıp giyen adam gördüm, kendinin ki artık ne halde ise başkasınınkine tamah etmiş adam :D

Evet ilk cümlene birebir katılıyorum hocam, ayrıca yuh diyorum :)) adam hastalık falan hiç düşünmemiş. Benim korkum çamaşırı giyip tekrar yerine koyar bende bakmadan giyerim falan o büyük sıkıntı. Yıkama falanda zor olur acemilikte. Boxerları üstüste giyicem nasıl olsa ilk giydiğim kirlenecek temizlerde benimle olmuş olacak başka çözüm göremiyorum :D permatik falan diğer ufak tefek şeyler cepte olur artık gerisi allah kerim.

boxer falan giymeyeceksin dostum, yıkama vs hiç dert değil neden dersen o üstündekiyle yıkanıyorsun sen yıkanırken o da yıkanmış oluyor :D Usül bu.

Ben deste deste çamaşır götürdüm uzun dönemlere taşımışım beden de büyük olunca benim bir süre sonra araklamaktan vaz geçtiler :)

Bir üstündeki bir de o kururken giymek için bir tane daha götür zaten herşey kantinde çok ucuza mevcut. götürülen herşey geri geliyor bir çırpıda bitiyor 6 ay :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 22 Ocak 2017; 0:55:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar

ULAŞTIRMA PERSONEL OKULU VE EĞİTİM MERKEZ KOMUTANLIĞI ULŞAŞTIRMA OKULU KOMUTANLIĞI KURS EĞİTİM DESTEK VE TATBİKAT TABURU
    İZMİR / GAZİEMİR

Yedek subay diyor

Muv. Özelliğindede : Ulş.Tk.K

yazıyor ben şimdi kaç gün acemilik yapıcam acaba bilen var mı ?

Bu bölükte 5 ayrı bölük varmış galiba bazıları 30 gun bazıları 75 gun acemilik yapıyormus nasıl ogrenebilirim.

Bölüm olarak Ulaştırma Mühendisligi bitirdim. Sınıfta ulaştırma cıkmıs ama kac gun acemilik yapacagım konusunda fikrim yok

nolur biri net sekilde biliyorsa soylesin meraktan uyuyamadım
  • BYılmazz B kullanıcısına yanıt
    Dostum ben Nisan celbinde gittim kısa dönemdim 1 ay köpek gibi acemilik yaptım, uzun dönemler bunlar güneydoğuya operasyona mı gidecek ne yapıyorlar demişler bizi izlerken, usta birliğine geçince anlattılar aynı yerdeydim. Kuzenim ben orada iken Ağustos celbi ile geldi o da kısa dönem 1 hafta acemilik yaptı ve paso yattılar.

Hiç birşey belirgin olmayabiliyor askerlikte.

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    4. bölgeymiş :)
    işte benim yedek subay ama 1 ay mı 3 ay mı acemilik onu bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BYılmazz

işte benim yedek subay ama 1 ay mı 3 ay mı acemilik onu bilmiyorum

1 ay olabileceğini nereden çıkardınız ? 1 ay acemilik yapan astek var mı ?

evet var meslekci olarak giden astekler 1 ay acemilik yapıyor benim gaizemiri arasıtırmam sonucundada 5 ayrı boluk oldugu ve bir kısmının 30 gun bir kısmının 75 gun acemilik yaptıgı yedek subayların fakat ben hangisine tabiyim bunu bilmiyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Giden arkadaşlara ufak bir soru, şimdi diyelim bavul veya sırt çantası ile gittik daha sonra dolabımıza koyabiliyormuyuz valizi veya sırt çantasını ?

Yoksa bavulu veya sırt çantasından kullanacağımız eşyaları alıp kitli olmayan dolaba koyuyoruz daha sonra valizden almam gereken bir şey olursa sivil eşya deposuna gidip valizimi açıp o şekilde mi almam gerekiyor ? bunu bir netleştirelim. Çünkü şöyle düşünün şimdi ben dolabıma iç çamaşır koyucam veya iyi bir marka diş macunu koydum adam gelip her türlü yürütür kullanır, diğer türlü habire tek tek valizi kaldırdıkları yere gidip almak saçma geliyor.

Bu işin oluru nedir ? sistem nasıl işliyor yani ? aydınlatırsanız sevinirim.

Bavulunu koğuşa götüremezsin, onlar bir odada kilit altında tutulur belli aralıklarla herkes için açılır. Dolaplarınızda kilit olmaz.

Kardeş askerde iyi şeyi unutmalısın herkesin malı aynıdır, engelleyemezsin başkasının kullanımını. Ben ailemin tek çocuğuyum ömrümde hiçbirşey paylaşmam gerekmedi kimse ile. orada dolabımın kapısı açıktı adam şampuan alıyor, ayakkabı boyası. bant vs. "Bu benim dokunma" diyebileceğin ancak havlu, diş fırçası gün gelecek sen de onlardan birşey istiyor olacaksın.

Yok hocam ben asıl paylaşımcıyım garibanı korurum hep yanında olmuşumdur benim olayım o değil benim dediğim çalınma olayı, istesinler tüm dolabımdaki eşyaları veririm elim açıktır fakat çalınma veya bana sormadan izinsiz kullanıldı mı sevmem. Gün gelir bende onlardan isterim bak "isterim" diyorum kafama göre alırım/çalarım demiyorum.

Neyse hocam Allah korkusu olmayan izinsiz çalar kullanır diyelim geçelim çok şey yazarımda yeri değil.

Askerded çalınma diye birşey olmaz, yanı hırsızlığın tanımı malın el değiştirmesi. Komutana şikayet etmenin de çok işe yaramayacağını hatta ters tepebileceğini söyleyebilirim. Adam üstüne silinmez kalemle adını yazdığın iç çamaşırını bile alabiliyor onu söyleyim çünkü meteliğe kurşun atan insanlar var askerde.

Evet bir an aklıma gelmedi yer değiştirme kelimesi, alsın hocam isterse tüm paramı veririm yeter ki istesin, ama nerdee hani diyorlar ya askerlik zor bende diyordum neden zor işte sebep :)

neyse sağolasın hocam bilgilendirdiğin için.

Sıkıntı senin kendin için alıp, taşıdığın sakladığın şeyin ihtiyacın olduğunda bir başkasına geçmiş olduğunu görmek, o adama çok koyuyor.

Ben kirli çamaşırlar filesinden çamaşır alıp giyen adam gördüm, kendinin ki artık ne halde ise başkasınınkine tamah etmiş adam :D

Evet ilk cümlene birebir katılıyorum hocam, ayrıca yuh diyorum :)) adam hastalık falan hiç düşünmemiş. Benim korkum çamaşırı giyip tekrar yerine koyar bende bakmadan giyerim falan o büyük sıkıntı. Yıkama falanda zor olur acemilikte. Boxerları üstüste giyicem nasıl olsa ilk giydiğim kirlenecek temizlerde benimle olmuş olacak başka çözüm göremiyorum :D permatik falan diğer ufak tefek şeyler cepte olur artık gerisi allah kerim.

boxer falan giymeyeceksin dostum, yıkama vs hiç dert değil neden dersen o üstündekiyle yıkanıyorsun sen yıkanırken o da yıkanmış oluyor :D Usül bu.

Ben deste deste çamaşır götürdüm uzun dönemlere taşımışım beden de büyük olunca benim bir süre sonra araklamaktan vaz geçtiler :)

Bir üstündeki bir de o kururken giymek için bir tane daha götür zaten herşey kantinde çok ucuza mevcut. götürülen herşey geri geliyor bir çırpıda bitiyor 6 ay :D

ben duş için dandik bir deniz şortu götürmeyi planlıyordum onuda yürütürler demekki ,vay arkadaş alışana kadar büyük sıkıntı çekicez desene :)) o zaman iç çamaşırın gerisi bavulda kalır artık ne zaman sivil depoya gidersem o zaman yeni kullanırım. Çorap olayına önerin var mı ?

Ayrıca hocam senin bu anlattıklarına göre dolap kitlemek neden yasak diye sorduğumuzda mantıklı bir cevap veremezler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Staree -- 22 Ocak 2017; 1:27:45 >

• Bu çalıntı olayına da çok kafa takmayin nasıl sivil hayatta her insan bir değilse askeriyede de her çeşit insan gireceksiniz.Dustugun bölük önemli olan her bölükte hırsızlık oluyor diye bir kural yok.Dikkat edeceğiniz nokta ayakkabı bot ve terlik bunlar aynı olduğu için karıştıranlar ve umursamadan bulduğunu giyenler olabiliyor onun dışında cüzdanını telefonunu yanından ayırma yeter sonuçta askersin bunlardan daha değerli caldiracak bir malın olmayacak tıraş köpüğü ayakkabı boyası bunları calmazlar izinsiz kullanırlar ona da yapacak fazla birşey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Staree kullanıcısına yanıt
    Askerde hiçbir şeyin sana özel olmamalı, gizli saklı kapalı bir yer oldu mu adam hap, bıçak vs. saklıyor. Çorap kantinde mevcut lavaboda yıkayıp kurutma odasına asılacak.

Askerde don, atlet, çorap değil bot önemli mutlaka bir numara büyük alın. ayak uzun zaman içinde ve koşturmacada şişiyor sonra vuruyor en büyük bela askerde ayakların sorun çıkarması. Çünkü terlik istirahati kolay kolay vermek istemiyorlar, orada botu ayaktan çıkarmak büyük lüks. spor ayakkabı veriyorlar elbet ama sabah bir saat spor sırasında ayağında o.

Bot için kilit almayı unutmayın, demir halkasından birbirine bağlayın. Bir de yapabiliyorsanız yasak ama botluk yerine torba içinde dolabınıza koyun ama cezası var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 22 Ocak 2017; 1:36:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BYılmazz

evet var meslekci olarak giden astekler 1 ay acemilik yapıyor benim gaizemiri arasıtırmam sonucundada 5 ayrı boluk oldugu ve bir kısmının 30 gun bir kısmının 75 gun acemilik yaptıgı yedek subayların fakat ben hangisine tabiyim bunu bilmiyorum

Umarım 30 günsündür, hem eğitim çok ağır oluyor ondan yırtarsın hem de 2 ay fazladan maaşın olur.

• Zannediyorum bazen ortam için nabza göre şerbet vermek gerekecek tüm bilgiler için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Staree -- 22 Ocak 2017; 1:45:16 >
  • Eğitim Birliği

MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / ANKARA MAMAK / ANKARA

Esas Birliği

GNKUR.KH.VE DES.KT.GR.K.LIĞI 1 İNCİ MHF.TB. 2 NCİ MHF.BL. (NİZ.) / ANKARA ÇANKAYA / ANKARA

Ankara diye sevindim. Kime usta birliğini söylesem sıçtın diyor.

• oranya O kullanıcısına yanıt
    acemilik aynı, usta birlik benim genelkurmay muhafız ne kadar farkı olur bilmiyorum ama aynı yer buyuk ihtimalle...

• BYılmazz B kullanıcısına yanıt
    Aynı yerdeyiz hocam. Meslekçi değiliz, takım komutanı olacağız ve 2,5 ay eğitim olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferrero78

quote:

Orijinalden alıntı: Modena07

quote:

Orijinalden alıntı: ferrero78

Arkadaslar yat komutundan sonra yatmayabilir miyiz ? Sigara icip telde radyo dinleyebilirmiyiz ?

Kisa acemi Burdur usta Malatya

Acemi birliğindeyken o işleri sıkı tutuyorlar. Asker acemi olduğu için etrafta gezinip bir rütbeliye falan çarpılmasın diye.

Acemilikte olduğunca denilenleri yapmaya çalışın, usta birliğine gidince zaten ortama göre hareket etmeye çalışırsınız.

Normal şartlarda yat iştimasından sonra belli bir süre sigara,wc,banyo,tv vs için süre verirler. O süre sonrasında koğuş dışında gezmek yasaktır.

Mesela ben usta askerken gece 12-1 gibi spor yapar, kazancıya sıcak suyu açtırır girer duş alırdım saat 2 gibi yatardım.

İyimiş hocam o zaman. Usta birligi malatya 2.orduya gidiyorum. Biraz buyukmus ordu arada genelkurmay baskani bile geliyormus cok sıkı olacaga benziyor. En azindan yangin merdivenine faln gidip gece 3 de baktim uyku gider bi kac sigara icerim. İnsallah uyku problemi yasamam. Yoksa askerlik iskence olacaga benziyor. Tek sorunum uyku.

benimde usta b. malatya bul beni yiğidim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: stoch9

quote:

Orijinalden alıntı: Atlihans

quote:

Orijinalden alıntı: BULUTBEY60

Aga sana bir şey daha sorcam,benim en kısa zamanda askerliği tamamlamam lazım, 1inde teslim oluyoruz acemi birliği tam olarak ne zaman biter belli bi gün 24-30gibi bi süre var mı ona göre uçak biletini alsam

28 gun suruyor ortalama hocam.

Ama bilet almak icin erken hocam. Belli olmaz bir gun iki gun gec olur rrken olur gidecegin yere gore.

Ama sakin ha sakin usta birligine giderken ktmye katilma :)
    Merak edenlerr icin KKTC ktm ile ilgili bilgi vereblrm

Hocam bana lefkosa cikmis kibris havaalindan nasi gecis yapicaz ktm yemi katilmamiz gerekiyor

Normalde Mersin Ktm'ye teslim olmaniz söylenir.

Ama teslim olmayin. Gemiyle gitmek zorunda kalmayin. Hava alaninda siz indiginizde zaten sizi karsilayacaklar.

Ne kadar gec saatte giderseni o kadar iyi. Cunku sabah 5yte inseniz de aksam 5te insenizde gece saat 2 3 e kadar hava alaninda ust katta bekleyeceksiniz. Albaylar falan gelip gelip hosuma giden askeri koyun secer gibi secip gidecek. Kalanlar da birligine yakin bir misafirhaneye teslim edilecek.

Ama en zor gununun ilk gununuz olacak.

Lefkosa'da ktmden kacis yok. Ama Turkiye sinirlarindaki ktmden kacmaniz faydaniza olacaktir. Havalimanina indikten sonra zaten siz bir sey yapmiyorsunuz. Sizi yonlendiriyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: BULUTBEY60

Hocam nedir bu ktm, toplu teslim gibi bir şey mi, nasıl yapalım peki ayrıca bu birliklere teslimlerde en kısa zamanda askerlik süresini izinler kullanılmadan nasıl tamamlarız

Bu arada sen bilgi verebilirim dedikçe kafa şisiriyoruz hakkını da helal et

Ktm askerlerin birliklerine toplu halde teslim edilmek uzere aslkerlerin toplandigi yerdir.

En kisa sekilde nasil bitirirsiniz.

Hic izin yapmadan usta birligine teslim olmak disinda bir yolu yok:)

Saglik sorunlari disinda.

Hic onemli degil. Istediginiz kadar sorabilirsiniz

• Ben Ankara'da yaşıyorum kusura bakma ama harbiden tirt Ankara'nın en pis yerine düşmussun şimdi askerlik TE bitmez :(

• Catnip C kullanıcısına yanıt
    Acemi aynı yer usta Birliği'm Sivas il jandarma benim

• 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.