Şimdi Ara

366. Dönem [Şubat 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.316
Cevap
60
Favori
246.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende 30'sevk başlangıç. 01 Sevk son. Yol 2 gün. Katılım tarihi 02 diyor. Ben 1'inde binip 2 sinde orada olacağım değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercrazy

quote:

Orijinalden alıntı: ffrisby

quote:

Orijinalden alıntı: sercrazy

Merhaba, daha önce Ankara-Antalya uçak ulaşımı için bir konu açmıştım hiç bilginiz yoksa öncelikle o konuyu inceleyebilirsiniz. Akseki olayına gelirsek; Antalya Havaalanında indiğiniz zaman hemen önünüzde tramway olacak, aynı zamanda otobüs durağı da var. Tramway ile yaklaşık 40-50 dk da otogara gidebilirsiniz, yahut direk otogara giden otobüsler de var ama onlar ne kadar sürede gider bilmiyorum, tramway daha mantıklı. Oradan Akseki otobüslerine binebilirsiniz. Otogar Akseki ye ters kalıyor ama Antalyayı bilmiyorsanız en mantıklısı bu. Otogardan da yaklaşık 2-3 saat sürer otobüsle Akseki. Yalnız şu var Yozgattan direk Esenboğa Havalimanına gidebilecek misiniz ? Önce Ankara Otogarına uğrayacaksanız, sizin için yollar çok ters olacak ve çok çile çekersiniz, otobüsten çok daha uzun bir sürede gidersiniz Akseki ye. Sanki Yozgat-Antalya otobüs daha mantıklı, hatta Yozgat-Akseki otobüsleri bile vardır. İyi araştırın bence.

Tabii aynı zamanda o anki yol durumunu da düşünmek gerekir, siz iyi düşünüp karar verin. Bu arada Akseki Antalya nın en yüksek noktalarından biridir, inanılmaz soğuk olur, siz bakmayın, Antalya bile kışın baya soğuk olur, dışardan göründüğü gibi değil, üniversiteye Isparta dan Ankara dan gelen arkadaşlar bile Antalya da bi başka soğuk var diyorlardı, öyle güvenip dımdızlak gelemyin :)

Merhaba Yozgattan gelecek benim hocam,

Diğer arkadaş izmirden gelecek.

Bedava biletim var bunu değerlendirmek için uçak ile gideyim diyorum.

Yozgattan Ankaraya otobüs ile gidip aştiden havaalanına acaba METRO falan yok mu?

Aslında sizin dediğiniz mantıklı ama biletim yanacak ne yapsam bende bilemedim

https://forum.donanimhaber.com/antalya-ankara-havaalani-ulasim-ucus-belko-vs--122288785#122288785

Linkteki konuyu inceleyin. Bedava biletse tabii düşünülebilir ama;

Size şunu söyliyim;

Yozgat-AŞTİ = 3,5 saat
    AŞTİ-Esenboğa = 1 saat
    Esenboğa en az bekleme = 1 saat
    Esenboğa-Antalya = 1 saat
    Valiz bekle + Otogara git = 1,5 saat
    Otogar-Akseki = 3 saat

Burda aradaki bekleme sürelerini ve birliğe gidişi hesaba katmadım, toplamda en az = 11 saat yolculuk süreniz var, ayrıca ordan oraya koşturup bu yazdıklarımın birini bile kaçırmamanız gerekir.

Şu an baktım Yozgat-Akseki otobüsü var ve = 7 saat 45 dk yolculuk süresi, tek otobüs süre belli.

Durum bu hocam, belki sizin için uçak daha hayırlı olacaktır onu bilemem. Ben sadece seçenekleri belirtiyorum, bakarsınız o gün yollar karlı buzlu olur, otobüs gelemez, bunların hepsi bir ihtimal, o yüzden size şunu yapın diyemem tabii kararınız siz verin lütfen.

Hocam hiç böyle düşünmemiştim harbiden bayağı saat ediyor bir de uçak kaçırsam yandım vallaha.

Tek tek erinmeden yazmışsınız Allah razı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam benim ki İstanbul Maltepe, tecrübelerinizden faydalanabilir mıyız nasıl geçiyor orada askerlik

• Mehmet İ. M kullanıcısına yanıt
    İl jandarma benim de ama kimse yok :)
  • ffrisby kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, işinize yaramıştır umarım, hayırlı tezkereler şimdiden :)
  • Tskoliq05 T kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun gidip yaparz sag saglim insAllah .

• LazPacino L kullanıcısına yanıt
    Yok kütük trabzon, ikametgah da aynı şekilde. Ama İstanbul'da oturuyorum.
  • beytepeli06 B kullanıcısına yanıt
    Kritik bolgelerde ktm zorunlu hocam, Erzincan kritik bolge degil ancak hakkari vb sehirler kritik bolge olarak gectigi icin ktm mecburi. Tunceliye ktm'ye katilmadan otobusle giden arkadasimi durduran jandarma hakkinda tutanak tutmustu ve su an askerligi uzatildi. Dedigim gibi kritik bolgelerdeyseniz ktmye katilmaniz en garantisi.

• Arkadaşlar jandarma asayiş ne yapar?

Geneli rahat diyor antalyada sanırım ilçelere dağıtım yapacaklar bizi.

Antalya da yapan var mı nasıl bir yer merak ettim?

• http://i.hizliresim.com/WgzRXP.png

http://i.hizliresim.com/3v5JO5.jpg

Şu tarz eşofman alsam gece yatarken karışmaz dimi? Sıkıntı olur mu?
  • 366. Dönem [Şubat 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları

https://chat.whatsapp.com/GFd3dSB0O4z38xrtqatpaw

Aynı yere düşen arkadaşları WhatsApp grubuna bekliyoruz. 🙂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escaqe -- 21 Ocak 2017; 17:38:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• omdek O kullanıcısına yanıt
    Var.benimde ayni fakat kirklareli babaeski.hangi ilde oturuyosun

• Bilecik var mı?

• Persie10 P kullanıcısına yanıt
    Acemide sorun olabilir ustada kimsenin umrunda olmaz hocam.

• cakallik yaptin yani, dogu goruneyimbatiya duseyim falan, hesap tuttu valla :)

ne goturulcek, esofman rengi ic camasir rengi gibi bilgilerden haberdar misin ?
  • Arkadaslar yat komutundan sonra yatmayabilir miyiz ? Sigara icip telde radyo dinleyebilirmiyiz ?

Kisa acemi Burdur usta Malatya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar usta birliğim İstanbul Çatalca bilgisi olan bilgi verebilir mi

• Maltepe ve Ankara 28.Mknz P. Tug hakkında sormak istedikleriniz varsa yardımcı olurum.
  • LazPacino L kullanıcısına yanıt
    Aynı dediğin gibi, başvurudan önce ikametgahımı değiştirdim. Evet, haberdarım onlardan.
    Abim Malatya'da uzun dönem askerliğini yaptı, onun dediğine göre; Başta temel ihtiyaçlar, bakım eşyaları, içlik vb. eşyaları askerlik malzemeleri satan dükkanlardan temin edeceğiz. Giyim konusunda da dışarıdan görünebilecek her şeyin askeri renkte olması gerekiyormuş. Henüz ben de almadım fakat bugün yarın halledeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferrero78

Arkadaslar yat komutundan sonra yatmayabilir miyiz ? Sigara icip telde radyo dinleyebilirmiyiz ?

Kisa acemi Burdur usta Malatya

Acemi birliğindeyken o işleri sıkı tutuyorlar. Asker acemi olduğu için etrafta gezinip bir rütbeliye falan çarpılmasın diye.

Acemilikte olduğunca denilenleri yapmaya çalışın, usta birliğine gidince zaten ortama göre hareket etmeye çalışırsınız.

Normal şartlarda yat iştimasından sonra belli bir süre sigara,wc,banyo,tv vs için süre verirler. O süre sonrasında koğuş dışında gezmek yasaktır.

Mesela ben usta askerken gece 12-1 gibi spor yapar, kazancıya sıcak suyu açtırır girer duş alırdım saat 2 gibi yatardım.
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.