Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.591
Cevap
89
Favori
393.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ben Mayıs ayı sonunda mezun oldum (Edeb. Fak. Tarih bölümü). E-devletten askerlik durumumu kontrol ettirdiğimde 4 Şubat 2017'ye kadar muaf olduğumu gördüm. Önümüzdeki sene KPSS'de şansımı denemek istiyorum. Size bir kaç sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim.

1- Şu an itibariyle tecilimi hangi vakit uzatayım? Tecil hakkım bittikten sonra mı yoksa şu sıralar uzatabilir miyim?

2- Uzattıktan sonra her an tecilimi bozdurabilme şansım oluyor mu? Çünkü kafamdaki bilgiler sıcakken sınava gireyim diyorum ama oldu da tırt bir puan yaparsam direk askere gitmek istiyorum.

3- Askerliğimi yedek subay olarak yapmak istiyorum. Geçen sene yedek subay olan bir arkadaşım (o da tarihçiydi) ortalamaya önem veriyorlar gibisinden bir kaç kelam etmişti. Acemiliği esnasında 3.00'ın altında şahıs yokmuş. Bende 3,53 ile mezun olduğum için kendimi açıkçası şimdiden Yedek Subay olarak görüyorum ama tabi kimse bilemez ne olacağını. Anlattığına göre çoğu kişi kısa dönem yapmak istiyormuş ya da Kara Kuvvetleri ile Jandarma arasında bazı farklar olabiliyormuş (Zorlu eğitim şartları, doğuya gitme durumları vs.) bu konular hakkında net bilgisi olan var mı?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.@shyne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ottoman_PoweR -- 23 Temmuz 2016; 2:02:35 >

• Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım. Bende 365. dönem için başvuru yaptım sonumuz hayrolsun :)
    Araştırdığım kadarıyla son olaylar nedeniyle asteğmen ihtiyacı fazlaymış. 364. kısa dönem için başvuran bir çok kişiye kısa dönem istemesine rağmen asteğmen çıkmış. Bakalım bizlere nereler çıkacak.
  • Kendi adıma ben istemiyorum uzun dönem ): biran önce yapayım bitsin istiyorum, hakkımızda hayırlısı olsun...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamehliyetsiz kullanıcısına yanıt
    Aynen bende öyle kısa dönem iyidir :) Komandoya hayır dedim uzun döneme hayır dedim gidip uzun dönem verirlerse isyan ederim.
  • Esenlikler arkadaşlar. Bu sene Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldum. Kasım 2016 için başvurmayı ve bir an önce askerliğimi yapmayı düşünüyorum. Zaten biz meslek gereği Yedek Subay olarak askerliği yapıyoruz. Acemi eğitimini de tüm sağlıkçılar Samsun'da yapıyor. Aranızda bu dönemde askere gitmeyi düşünen başka doktor ya da sağlıkçı var mı?
  • Ottoman_PoweR kullanıcısına yanıt
    Siz bi askerlik şubesine gidip mezun olduğunuzu ve tecil yaptırmka istediğinizi belirtin. Şuanki teciliniz bittiğinde gideceksiniz nasılsa ve iki yıllık tecil sizin mezuniyet tarihinizden itibaren başlayacak.
    Tecili siz yaptırdığınız için istediğiniz zaman bozabilirsiniz.
    Ortalama meslekçi yedek subaylarda önemlidir.
    Bölümünüz gereği yedek subay olarak atamanız askeri okullara yapıldığından ağustos celbinde askere gitmek sizin için çok daha avantajlıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaNDooM

Herkese selam arkadaşlar,

8 yıldır kullanmadığım dh üyeliğini bugün kullanmak nasipmiş :) faceteki gruba da isteği yolladım.

Bende tecili bozarak, bütün (şube, muayene, gata vs) işlemleri tamamlayarak kasım 2016 celbini beklemeye başladım. Eylül Ekim gibi e-devlete girip ara ara kontrol et birliğini oradan öğren dediler. (Buraya kadarki işlemlerde sorusu olan varsa cevaplayabilirim)

Ön lisans: Dumlupınar Üni / İnternet ve ağ teknolojileri 2,6
    Lisans: Anadolu Üni / İşletme 3,6 (Askerde tercih edilen eğitim)
    Lisans: Anadolu Üni / Yönetim Bilişim Sistemleri ( Öğrenci devam ediyor ) 2.Üniversite

Komando : Hayır.
    Yedek Sb: Evet.

Ek olarak gözlük olduğu için komando olamaz raporu var. Yerlerimiz açıklandıktan sonra buradan yazmaya devam edelim,

sonumuz hayırlı olsun :)

Bende kasım ayında askere gitmek istiyorum.Şubeye giderken hangi evraklar gerekli,muayene işlemleri nasıl yapılıyor.

• Arkadaşlar merhaba.2014 mezunuyum ve Kasım celbi beni bekliyor.Fakat haftalardır gidip gitmeme kararı vermiş değilim.Çevremden bu dönemde askere gidilir mi baskıları bir yandan çalıştığım şirketteki patronumun da bugün yüksek lisansa başla ben hallederim parasını demesi ile iyice karma karışık oldum.2 tane sorum olacak, cevaplayanlara gerçekten teşekkür ederim.
    1-Dönem malumumuz zaten ve şimdi birde ohal ilan edildi.Askerlik zaten kolay birşey değilken birde üstüne bu koşullarda gitmek mantıklı mıdır?
    2-Tutuklanan askerler arasında asteğmen oranın bilmiyorum ve ben kısa dönem isteyen birisiyim, Kasımda meslekçiler hariç benim gibiler için kısa çıkma şansının en yüksek olduğu fakat uzun çıkma şansı yüksek midir?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunuyum, ortalama önemli bilmiyorum fakat o da 2.86

Cevap veren arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim artık kafamda netleşmeli herşey vakit daraldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: yuppocan

Arkadaşlar merhaba.2014 mezunuyum ve Kasım celbi beni bekliyor.Fakat haftalardır gidip gitmeme kararı vermiş değilim.Çevremden bu dönemde askere gidilir mi baskıları bir yandan çalıştığım şirketteki patronumun da bugün yüksek lisansa başla ben hallederim parasını demesi ile iyice karma karışık oldum.2 tane sorum olacak, cevaplayanlara gerçekten teşekkür ederim.
    1-Dönem malumumuz zaten ve şimdi birde ohal ilan edildi.Askerlik zaten kolay birşey değilken birde üstüne bu koşullarda gitmek mantıklı mıdır?
    2-Tutuklanan askerler arasında asteğmen oranın bilmiyorum ve ben kısa dönem isteyen birisiyim, Kasımda meslekçiler hariç benim gibiler için kısa çıkma şansının en yüksek olduğu fakat uzun çıkma şansı yüksek midir?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunuyum, ortalama önemli bilmiyorum fakat o da 2.86

Cevap veren arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim artık kafamda netleşmeli herşey vakit daraldı.

Ben de açıkçası yüksek lisans düşünmeye başladım ama tarihleri kaçırmadık mı acaba? Kimi yerde okuduğuma göre de Eylül ayı içerisinde kayıt olunuyormuş sanırım.

• knngs K kullanıcısına yanıt
    hocam yok daha temmuz başıdna başladı ama kontenjanlar doluyor yavaştan.
  • Merhaba arkadaşlar.

Bende bugün tecilimi bozdurdum. Yarın sağlık ocağından raporu alıp askerlik şubesine gideceğim.
    Askerlik şubesine ilk gittiğimde orada ki kadın celp dönemine kasım yazdı. Sonra işlemler yapılırken verilen kağıtta Celp dönemi Şubat 2017 yazıyor.
    Ben kasımda gitmek istiyorum. Değiştirme durumum var mı? Yanlış mı yazıldı yoksa doldu mu anlamadım.
  • Arkadaşlar şimdi bu belgeyi aldıktan sonra yapmamız gereken başka bir şey var mı?
    Ekim ayındaki sınıflandırma sonucunu bekleyeceğiz heralde bundan sonra?

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobbylone -- 26 Temmuz 2016; 16:59:14 >
  • bobbylone B kullanıcısına yanıt
    Yok devrem büyük heyecanla ekim ayını bekleyeceğiz
  • AlicanCLK kullanıcısına yanıt
    Celp dönemi Şubat 2017 olduğuna emin misin? Grup numarasına göre celp dönemi ile karıştırıyor olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gece_yolcusu -- 26 Temmuz 2016; 20:03:56 >
  • uzakkkk U kullanıcısına yanıt
    lisansım halkla ilişkiler ve tanıtım hava kuvvetleri yedek subay izmir çıktı 12 ağustosta gidiyorum bilginize. ancak yedek subaylığı kendim istedim.
    çıkmaz diye birşey yok
  • Merhaba, 90 doğumlu işletme fakültesi mezunuyum. Ağustos 15'ine kadar tecili bozduracağım. Bu kararı almak çok zor oldu çünkü özel bir bankadan kadrolu iş teklifi aldım yakın zamanda. Ama askerliğimi yapmayı artık daha mantıklı buluyorum. İnsanın önünde hep bir engel oluyor. 30 yaşında da yapmanın etik olmadığını düşünüyorum. Hayırlısıyla Kasım celbinde gitmeyi planlıyorum. Komando ve yedek subay konusunda emin değilim. Çıkacağından da pek ümidim olmamakla birlikte bir yandan da askerde kalmayı, sırtımı devlete dayamayı planlıyorum. Bir yandan da hayatımdaki herkesi etkileyecek bu radikal kararı almamalıyım diye düşünüyorum. Ama askerden de dönünce yine bir banka veya özel bir şirkette muhasebeciliği tırmalamak da gözümü korkutuyor. Kafamda deli sorular beyler, ama her şeyden öncesi sağlık. Allah tüm kardeşlerime sağlıcakla gidip sağlıcakla gelmeyi nasip etsin.

• eRcn. kullanıcısına yanıt
    oo yol ayrımı alırım bir dal

hepimiz bu ayrımdayız şuan ve hayatımızın bu döneminde vatan borcunu ödeyeceğiz.
    çok laf eden oldu bana da yok ortalık karışık yok bu zamanda gidilir mi.. ee napcaz ya?
    yaş oldu 24 ne ara halledicez sanki illa karşımıza çıkacak çok doğru söylüyorsun.
    Ben hiçbirimizin yalnış bir karar aldığını düşünmüyorum adam gibi yapacağız askerliği ve bitecek
  • Arkadaşlar ben ağustos celbiyim ancak 2. Grup çıktı yani eylülün 21inde başlayacak bizim askerlik. Hava kuvvetleri komutanlığı Kütahya hava er eğitim tugayı çıkan arkadaşlar sizden bir dönem önce gidip tecrube sahibi olacağım için sorularını bana sorabilirler.

İmkanım oldukça her sorunuzu yanıtlarım. Ordan burdan bilgiler araştırıp bulmaya çalışmaktan biz çok yorulduk. Size hiç olmazsa biraz olsun faydam dokunmuş olur. Ne demek istediğimi çıkan arkadaşlar araştırmaya başlayınca daha iyi anlayacaktır zira kara kuvvetleri gibi değil olay biraz farklı donumuzun rengi bile farklı işte.. inşallah hepimiz sağ salim gider sağ salim geliriz.

Gelelim genel bilgilere ;

1 - uzunmu çıkar kısamı çıkar yedek subay olurmuyum olamazmıyım tarzı sorular çok olucaktır. Buna açıklık getireyim ben ulus. İlşk. Mezunuyum not ortalamam 2.90 - 1.80 boy 70kg sporcuyum. Yedek subay ve komandoya evet dedim aynı bölümden arkadaşım 2.60 not ortalaması boy kilo neredeyse aynı, komando ve yedek subaya hayır dedi ona izmir foça jandarma komando yedek subay çıktı bana havacı kısa dönem. Bu konuda belirteyim askerde mantık yok. Mühendisler ve doktorların haricinde gerisi tamamen tombala usulü seçiliyor.

2 - cep telefonu konusu biz sayfalarca tartıştık araştırdık arkadaşlar askeriyede kamerasız takoz ile askercell olduktan sonra telefon kullanımı kesinlikle serbest bunu 363lerden ve 2 albaydan teyit ettim eylülde gittiğimde daha net bilgi veririm.

3 - her ay tecilini bozdurmuş arkadaşların e devlette misal 29.09.2016 ya kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazar alttada sınıf ve tertibat bekliyor yazar. Her ay bu tarih e devlette güncellenir. Korkmanıza gerek yok askeriyeden size verilen kağıtta ne yazıyorsa o geçerlidir. Her ay kasım ayına kadar güncellenir boşuna kafaya takmayın ;)

4 - tecilinizi bozdurduysanız şimdiden gratis reyonlarının indirim günlerini takip edin kişisel bakım malzemelerinizi piyasadan ucuza alın asla pahalı olana kaçmayın askeriye yer değiştirmeleriyle ünlü diyorlar sabah uyandığınızda traş bıçağım nerde diye ağlamamak için genel olarak herkesin kullandığından alın pahalı olanından değil.

5 - sevk öncesi hazırlık işlemleri adı altında bir olay var bu dönem içerisinde bilgilerinizde isteğe bağlı değişiklik yapabilirsiniz mesela komando evet yada hayır demek gibi ancak bir değişiklik yoksa gidip kendiniz tecilinizi bozup diploma, transkript vs bilgilerinizi işletip muayenenizi olduysanız bu işlemi yaptırmanıza gerek kalmıyor şahsen ben yaptırmadım. Bu sevk öncesi hazırlık işlemini otomatik olarak tecili düşen kişilerin o tarihlerde yaptırması gerekiyor evraklarını son anda sunmaları için yapılan bir uygulama anlayacağınız :)

Yine aklınıza birşey takılırsa sorabilirsiniz. 364 yani bizim devremizin konusunun ilk sayfalarındada birçok araştırma yapıp bilgi aktarmıştım orayada bakabilirsiniz. Hepimize hayırlı teskereler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sedat6716

yedek subaylık 4 yıllık üniversite mezunu olan herkes TSK için yedek subay adayı sayılıyor ve evrakların istesen de istemesen de yedek subay adayı olarak hazırlanıyor sonrasında TSK nın bilgisayar sistemi ihtiyacına göre senin yedek subay seçerse askerliğini 12 ay maaş alarak yaparsın seçmezse 6 ay kısa dönem asker olarak yaparsın

evet 31 ağustosa kadar başvuru yaparsan Kasım celbinde askere gidersin

Bu maaşlar ne kadar oluyor ortalama? Nerden öğrenebiliriz.

Ben de başvuruyorum şu an. Öğle arasındayım foruma bakayım dedim :)

Veteriner Hekim olarak yapacağım. Acemilik Bursa Gemlik'te oluyor %99

• uA * Nedvedmania kullanıcısına yanıt
    tam olarak bilmiyorum ama internetten baktığım kadarıyla batıdakiler 3.000tl ye yakın bir maaş alıyor doğudakiler ise daha fazla alıyorlar
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.