Merhaba arkadaslar 35-36 metrekare bir salonum var. Ancak sabah 9dan öğle 12ye kadar ciddi anlamda güneş alıyor. Bunun haricinde Bursa'nın genel sıcak vede nemini bilen vardır. Aksamlarida cok bunaltıcı oluyor.
Balkonda takilmakta bir yere kadar.
Ev yeni, taşınali 2 sene oldu. Birgun alırız diyerek erteledik. Ancak havalar bu sıralar iyice bunaltmaya başladı. Artık bir tane alayım diyorum. Isınma sorunu yok. Sadece soğutma amaçlı kullanacağım. Gerçi bazen isınma amaclida kullanabilirim.
İnternette bakindim ancak herkes kafasına göre birseyler yazmış. Elektrik sarfiyati çok yüksek olmasın, bana sorun çıkartmasın vede bir iki dakikada salonumu yeterli soğukluğa ulastirabilsin. Fiyatida olabildiğince makul olursa güzel olur :)
Bu isteklere karşılık verebilecek ürün öneriniz olursa fiyatiyla vede ortalama tuketimiyle yazabilirseniz mutlu olurum.
Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
Selam, odanizin buyuklugune gore 18.000 ile 24.000 btu arasi bir cihaz isinizi gorur. Eger hizli sogutmasini istiyorsaniz 18.000 btu dan yukari almanizi tavsiye ederim. Butceden bahsetmemissiniz eger butce ve gunde ortalama kac saat kullanacaginizi yazarsaniz ona gore size duz split yada inverter klima onerelim.
Ancak forumda begenilen markalari onerecek olursak ucuzdan pahaliya;
Gündüzleri evde olmuyoruz pek. Genelde akşamlari vede geceleri kullanirim.
ben 18.000yeterli olacak diye düşünüyorum. Sitedeki komşularimda genelde 18.000gördüm hatta daha düşüklerini gördüm. Gayet iyi denebilir.
Kaç saat kullanacağim konusuna gelirsek net birşey söylemek oldukça zor.
20dakika çaliştiririm yarim saat durdururum sonra yine açarim yine kaparim yine açar yine kaparim gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: desiya
ben 18.000yeterli olacak diye düşünüyorum. Sitedeki komşularimda genelde 18.000gördüm hatta daha düşüklerini gördüm. Gayet iyi denebilir.
20dakika çaliştiririm yarim saat durdururum sonra yine açarim yine kaparim yine açar yine kaparim gibi.
Ac kapa yaparsaniz yuksek elektirik faturalari gelir, en avantajli kullanim uzun sure ve makul isi degerlerinde calistirmaktir.
Butce belirtmediginiz icin inverter onermeyecegim.
Airfel Turkuaz Gold AS18-0925/R2 (18.000 btu) 1.360TL size yeterli olacaktir.
quote:
öyle bir çalıştırma ile vereceğiniz faturanın haddi hesabı olmaz.
ben öylesine söylemiştim zaten :)
Normalde kişin isinirken kombimi hiç kapatmam bundada doğru yolu bulurum :)
<<< Bende Bursa Nilüfer'de yaşamaktayım, 35 m2 salonum var ve odaların bulunduğu koridora açık konumda. Güneş sabah salonun içine doğmakta ve en üst katta oturmaktayım, ısı izolasyonum da orta düzeyde/iyi denebilir. Yaklaşık 1,5 ay önce uzun süren araştırma ve zorlu bir karar sürecinden sonra Airfel Turkuaz Gold 18000 btu klima aldım. 35 C derece dış hava sıcaklığında iki oda kapısını açık tutarak salon + iki odayı yaşam için yeterli düzeyde ve cihazı zorlamadan klimatize etmekteyim. << Almayı düşünenlere tercih aşamasında yaşanan gerçek bilgileri aktarma amacıyla yazdım... selamlarımla...
Benim evde Nilüfer'de, altinsehirde. 12.000 is gorurnu diye düşünmeye başladım.
quote:
Benim evde Nilüfer'de, altinsehirde. 12.000 is gorurnu diye düşünmeye başladım.
kesinlikle yetmez. ikisi arasında %50 kapasite farkı var.
Bir kaç sitede okudum; metrekare x 500btu yaparak ortalama bir klona bulariliz yazıyordu 35x500=17500btu
18.000 btu şart demekki.
Birde merak ediyorum spkit klima ile inVerter arasında ne gibi farklar var?
quote:
Bir kaç sitede okudum; metrekare x 500btu yaparak ortalama bir klona bulariliz yazıyordu 35x500=17500btu
18.000 btu şart demekki.
Birde merak ediyorum spkit klima ile inVerter arasında ne gibi farklar var?
Split klima ve inverter klima arasindaki fark, split klima odayi istenilen dereceye getirdigi zaman klimanin dis unitesi kendini kapatir ve odadaki derece degistigi anda da tekrar calismaya baslar klima her calismaya basladiginda yuksek elektirik akimi ceker. Inverter teknolojisi ise split klimalarin dis unitelerinden farkli olarak asla kendini kapatmaz. Yani inverter klimalar oda sicakligi istenilen dereceye getirildigi zaman kendini rolentiye alir ve oda isisi degismedigi surece rolentide calisir buda split klimalarin ilk calistiklarindaki cektigi yuksek akimin onune gecmis olur.
İnverter almak daha mantıklı ozaman.
Uygun alırız derken fiyat 2000 liralara çıktı :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme