Şimdi Ara

35binTL Sıfır 1.3 Punto ya da 1.4crdi i20 (ALINDI) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben olsam punto alırdım mjet motor iyidir yakıt tüketimi daha az olur satmak istediğinde daha rahat alıcı bulursun... birde yanılmıyorsam punto B sınıfı araçlar içinde en büyük ölçülere sahip olan araç.. ayrıca puntoların tamamı italyada üretiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani bir kişi araçta sorun yaşadı diye herkes mi yaşayacak? Bu nasıl bir bakış açısıdır?
  • Stones kullanıcısına yanıt
    forumun güzelliği bu,,değişik bakış açıları olması normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenom

35binTL Sıfır 1.3 Punto ya da 1.4crdi i20 (ALINDI)
     35binTL Sıfır 1.3 Punto ya da 1.4crdi i20 (ALINDI)

Daha önce bir konu açmıştım fakat bu gün sıfır almaya karar verdim.

35bin TL ye i20 1.4crdi dizel ve 1.3 punto arasında kaldım.

İkisi de en boş modeli ve sıfır km.

i20 1.4 crdi:

Artıları:
    -6 vites ve 90 bg
    -4 cam elektrikli

Eksileri:
    -MTV daha yüksek dilimde
    -Dikiz aynaları manuel
    -Kapı kolu ve aynalar siyah

1.3 dizel punto:
    Artılar:
    -Düşük vergi diliminde
    -Stoplar ledli
    -Kapı kolu ve aynalar gövde rengi

Eksiler:
    -70 bg
    -Arka camlar manuel

Arabaların sıfır fiyatları bayide fiat için 41 bin hyundai için 39bin görünüyor. Fiatta ayrıca metalik renk de var. Ben iksiini de 35 bine alıyorum.

Hangisini sçemeliyim.

Yakıt tüketimleri nasıldır? İkinci elde hangisi iyi gider?

Kaporayı ödedim. Araçların birisini yarın öğlen alıyorum.

tercihim punto olurdu.

• Hyundai yakıt tüketimi ve araçların motor güçleri konusunda birkaç kez hile yaptığı gerekçesi ile büyük ölçekli tazminatlar ödemek zorunda kalmış bir firma, Eski aracım 90 Hp Citroen C3'tü, 110 Hp Getz ile aralarında ciddi bir fark olması gerekirken test ettiğimde 20 hp 'lik bir avantaj hissetmemiştim, üstelik şehir içi tüketimi de pratikte 1-1,5 litrelere varan oranlarda fark ediyordu. Kıyaslamanızı motor gücü ile yapmışsınız ama bana kalırsa bir bayiye gidip test etmelisiniz.
  • Punto vergi avantajı sağlar ayrıca her yönden daha sağlam bir motoru var
  • Motor gücü çok önemli değil derseniz şahsen i20 ye karşı punto tercih ederim.
  • Hyundai dizel motorlar emsallerine göre genelde fazla yakar.

1.3 Mjet efsane niteliğinde bir motor ve en önemlisi vergi avantajı var.

Dış tasarımla birlikte kesinlikle Punto tercihim olurdu.
  • arkadaşlar punto diyor herkes. forumda ve çevremde. bugün punto olarak değiştirdim tercihimi. yarın noter işlemlerim var. yüzde doksan punto alırım artık. herkese teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: delgado5445

İ20 alın pişman olmazsınız 5 yıl garantiside var ayrıca motoru daha iyi

sağoluun. Herkese cevaplar için. çok yardımcı oldunuz forum olarak.

Evet büyük ihtimalle dizel i20 alıyorum.

Ben de aracı aldığımda tüketim bilgilerimi detaylı olarak hesaplayıp paylaşmayı düşünüyorum.

Siz acaba getz ile nasıl bir tüketim elde ettiniz?

Benim getz 1.5 crdi 88 hp 2006 model i20 deki motpra göre daha esk bi teknoloji sakaryada yaşıyorum uzun yola çok az gidiyorum şehiriçi ortalama 25 krş filan yakıyor yalnız bir İstanbul teafiği yok sakaryada 5.5-5.8 arasında oluyor genellikle 1.4 crdi daha az yakar benim araca göre

2014 sonlarında bende 1.4 crdi i20 sense almayı planlıyorum büyük ihtimal alıcam nasip olursa i20 gerçekten bana göre hoş bir araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delgado5445 -- 8 Ekim 2013; 12:42:02 >

• punto diyorum

sebepler :vergi, multijet motor, daha geniş, servis yaygın parça ucuz.
  • quote:

arkadaşlar punto diyor herkes. forumda ve çevremde. bugün punto olarak değiştirdim tercihimi. yarın noter işlemlerim var. yüzde doksan punto alırım artık. herkese teşekkürler

ha şöyle
  • punttto
  • bende eski kasa punto kullanıyorum
    bu yaz 2 defa uzun yol yaptım, bagaj full dolu, + 4,5 kişi yolculuk ettik
    klima açıkken

yaklaşık 1700 km sonrası 100km/4,7lt

yaklaşık 2000 km sonrası 100km/4,8lt
  • Puntoyu aldım:
     35binTL Sıfır 1.3 Punto ya da 1.4crdi i20 (ALINDI) 35binTL Sıfır 1.3 Punto ya da 1.4crdi i20 (ALINDI) 35binTL Sıfır 1.3 Punto ya da 1.4crdi i20 (ALINDI)

Çok memnunum. Sadece yakıt konusu kafama takılıyor.

230km de henüz araçYol bilgisayarı 5.8 ile 6.0 arası değişiyor. Fakat 21 litre mazot aldım. 230km kullandım ve ışık yandı. 50 km daha gider diye gösteriyor. 280 kmde 21 litre, 100 kmde 7,5 litre eder.

Fazla tüketti gibi sanki ama uzun vadede doğru hesabı forumda paylaşırım.

• Hayırlı olsun yeni aracınız.Bence çok doğru bir seçim yaptınız.Kullandıkça bunu daha iyi anlayacaksınız.103000 de 2010 model grande punto kullanıyorum.Yakıtından,konforundan,yol tutuşundan ve sağlamlığından çok memmunum.Bugün 2.viteste kilit taşı döşeli yolda giderken bir gaz verdim.Araç ikinci viteste patinajlayarak yeri kazıyıp gitti.Punto bana göre sınıfında satışları ile ilk üçte olması gereken bir araç ama malesef türkiye yeterince kıymetini anlayamadı bu aracın.Ama yine de emin ol çok iyi bir ikinci eli var.Yakıtında rodaj dönemi olduğu için düşer merak etme.
  • Xenom kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Kazasiz belasiz kullanmak nasip olsun. Yakıt tüketimi km.ler arttıkça azalacaktir. Ileride rekor yakıt tüketimi degerleri görmeniz ihtimal dahilinde.

• daha duser yakiti merak etmeyin

1500 km sonra yaklasik 1.5 litre azalir.

kazasiz belasiz kullanmaniz dilegiyle. tum sorunlarindan arindirilmis, guzel bir arac.
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    teşekkürler herkese.

Evet 2.viteste turbo devreye girdiği anki ivmelenme çok iyi.
  • Bu arada aracın kaskosu çok yüksek çıktı. Sanırım tehlikeli sınıftaymış punto.

Kasko için alianz axa gibi firmarlar 2bin tl civarıydı. 1690 liraya ergodan aldım.

yaş 26 ve hiç üzerimde araç olmadı. yer ankara. Ama yine de yüksek. B sınıfı diger araçları sorgulattıgımda benim adıma 1200 civarıydı corsa i20 gibi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.