Şimdi Ara

3570K devam mi yoksa yeni bir set mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar oncelikle sorunumdan bahsediyim , z77-gd55 , i5 3570K 4.2 ghz ve 16 gb ram setim var , bir kac hafta once arkadaki usb portladi tutukluk yapmaya basladi.Bios 92 hatasi veriyordu , az biraz oynatincs geciyodu. Fakat her gecen gun durum kotulesti. Ekrana goruntu vermemeye basladi surekli ac kapa yapmadan once farkli usb portlari deneyip durdum 5 denemeydi 10 denemeydi derken artik ne kadar degis tokus yapsam da ise yaramiyo goruntu gondermiyor .

Bios res denedim , power denedim herseye gucu veriyor , ekran kartini cikarip vga bagladim yine yok , ramleri sok cikar hepsini tek tek her slot denedim yine ayni . En son anakart islemci ve 1 tane 4gb ram ile teshis edilmesi amacli bir bilgisayarciya verdim. Sizce sorun nedir ? Buyuk ihtimal anakartin usb portundan sorun oldugunu dusunuyorum. Eger boyle bir sorun cikarsa napmami tavsiye edersiniz?
    asus strix 1070 OC ekran kartim var i5 3570K da 4.2 ghz ucu ucuna hatta pubg gibi oyunlarda 4 cekirdek yetmiyo %70-97 arasi gpu usage goruyorum.

1- ikinci el bir anakart al geç veya anakarti yaptirabiliyosan yaptir.
    2- islemciyi ve ramleri elden cikar , ryzen veya intelin 1000-1100 liralik islemcilerinden yeni bir bundle yap.

Hangisini tavsiye edersiniz ? Eger iki olursa bi daha sistem upgradelik sadece 750wattlik 5 yillik power supply im kalicak onun disinda en a 3-4 yil dokunmayabilirim sisteme.

ayrica ryzen a 1600x alip iyi x370 anakartla veya 1700 alip b350 mu almak daha iyidir ( 1070 i beslesin adam akilli ve ileriye donuk olsun ) . İntelde 6600K dusunebilirim. Guncel islemciler ve tercih edilenleri de soylerseniz sevinirim. Biraz karisik oldu kusura bakmayin uykuluyum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ryzen 5 1700 B350M-A Prime bir anakartı al.
  • Michael Townley kullanıcısına yanıt
    1600x + x370 den fazla ne farki var 1070 beslemez mi diyosunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: sonerason

1600x + x370 den fazla ne farki var 1070 beslemez mi diyosunuz

Ryzen 5 1600 bakın 1600 diyorum x değil 1080Ti'yi bile besler, 1700 daha iyi bir işlemci ve 1600x soğutucusuz geliyor ve X370 anakart gereksiz B350M-A Prime her türlü AM4 bilgisayarın işini görür.
  • 1- 2. El 1155 pin anakartların fiyatları ucuk, cok maliyetli değilse anakartı yaptır devam et.

2- i5 den i5 e geçiş yapmazdım ben olsam bari oo o ben olsam bari. Butcene göre 1700 veya 1600 + sorunsuz anakart( bazı anakartlar fos çıkabiliyor) + ryzen uyumlu ram( bazı ramler de uygun olmayabiliyor)

Bu iki seçenek arasında ki fiyat farkına değer mi, seni zorlar mi, onu da sen duşun.

• ikinci el bir anakart alıp o işlemciyle devam et bence. yeni intel ve ryzen gelince bakarsın yeni sistem
  • Suyu çıkmış lga 1255 pin anakartın temizini bulmak zor. Paran varsa al bi ryzen ve en iyisinden bir anakart keyfine bak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.