Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler arkadaşlarımız çantaları hazırlamaya başlamış demek oluyoki facebookta bi grup kurma zamanıdır artık bu işlerden anlayan bi gönüllü bulsak bi grup olustursak aynı yerlere düştüğümüzde donanım haber diye bağıttırmayın beni oralarda grup kurduk diye burayı ihmal etmeyiz ne dersiniz???
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmalp

beyler arkadaşlarımız çantaları hazırlamaya başlamış demek oluyoki facebookta bi grup kurma zamanıdır artık bu işlerden anlayan bi gönüllü bulsak bi grup olustursak aynı yerlere düştüğümüzde donanım haber diye bağıttırmayın beni oralarda grup kurduk diye burayı ihmal etmeyiz ne dersiniz???

Ben oluşturdum beyler. Buyrun katılın.

https://www.facebook.com/groups/1427568194168747/?fref=ts

• quote:

Orijinalden alıntı: oGuxXx*

Hocam cok saol ptesi ugrasacagim artik ankara subedeki bayan fax olmaz demisti
    okul biz faxla belge yollamayiz dedi ama ben alirsam kendim hem faxlarim hemde elden yollarim siz faxla mi hallettiniz isinizi

Fax neden olmuyormus, mail mi atilsin istiyorlarmis. Sen bu cagda hala kutugun bulundugu sube ile is yurutmeye calis sonra fax kabul etme tamamen sacmalik. Sanki herkes memleketinde oturuyor.
    Ben isimi son zamana birakmadim. 15 nisanda vermistim tehir iptal dilekcemi. Okul normal posta ile halletti isleri ben karismadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BNYZ kullanıcısına yanıt
    Al benden de o kadar dostum pazartesi ugrasacagim bakalim insallah yetistiririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ytü elektrik mühdisyim bugün başvurumu tamamladım kısa dönem istedim,bana yine de yedek subaylık çıkma olasılığı var mıdır ..bilen arkadaşlardan bilgi almak isterim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurtulus534

ben ytü elektrik mühdisyim bugün başvurumu tamamladım kısa dönem istedim,bana yine de yedek subaylık çıkma olasılığı var mıdır ..bilen arkadaşlardan bilgi almak isterim....

Aslında tamamen random selection gibi gözüküyor ama bence var. Ben de sormuştum, mühendissin bir de İngilizcen varsa çıkabilir dediler. Olmasa iyi olurdu aslında ama mukadderat

• 353. dönem yedek subay olarak görev yapıyorum ağustosta gitmek istiyorsanız 15 mayısa kadar askerlik şubelerine gitmeniz gerek yoksa kasım celbine kalırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemkenar

353. dönem yedek subay olarak görev yapıyorum ağustosta gitmek istiyorsanız 15 mayısa kadar askerlik şubelerine gitmeniz gerek yoksa kasım celbine kalırsınız

Hangi bölüm mezunusun acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancomeng

Beyler ben çantayı hazırlamaya başladım..Dün aldıklarım: Çanta(Sırt çantası büyük) Tırnak makası, Diş fırçası-macunu, yara bandı,tuvalet kağıdı, peçete, ıslak mendil, şampuan, sabun-sabunluk, askı, çengelli iğne, eşofman-pijama, el-vücut havlusu... Bugün alacaklarım: Silikon tabanlık, ayak pudrası, banyo lifi, kalem-defter, siyah bot boyası-cilalık, elbise fırçası, temiz-kirli torbası, kilit (2 adet), terlik.. Daha sonra alacaklarım: 10 ar adet atlet boxer çorap, telefon kartı...Götüreceklerim bu kadardır

Orada size verilecekler: Birliğinize teslim olduğunuzda size askeriye tarafından makul bir ücret karşılığında verilen çantada aşağıdaki malzemler bulunur:
    Yaklaşık olarak (25cm)X(25cm)X(50cm) boyutlarında fermuarlı lacivert bir çanta.
    Bir kutu kendinden cilali siyah ayakkabı boyası.
    Bir sabun kutusu ve bir sabun.
    Bir banyo havlusu.
    İki tane elbise askısı.
    Palaska.
    Ufak bir dikiş kutusu.
    Traş malzemelerinizi, diş fırçanızı vs. koyabileceğiniz kapaklı plastik bir kutu.
    Bir çift plastik terlik.
    Bir çift siyah çorap (kışlik değil).
    İki adet fanila, askeri yeşil renkte.
    İki adet külot
    Kepinize dikmeniz gereken renkli düğme (nüfte )
    Postal için tabanlık keçe
    Bir çift eldiven (kış dönemi için).
    Çengelli iğneler.
    Mehmetcigin El Defteri, içinde marşlar, yemin metni, rütbeler, takvim, adres yazacak yer vs. olan küçük bir defter.
    Boyuna asılan cinsten para kesesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemkenar

353. dönem yedek subay olarak görev yapıyorum ağustosta gitmek istiyorsanız 15 mayısa kadar askerlik şubelerine gitmeniz gerek yoksa kasım celbine kalırsınız

hangi ildesiniz peki ?
  • Arkadaşlar farklı bir durumum var ve sizlerden yardım bekliyorum. Tecilim Temmuz'da bitiyor yani Ağustos celbinde askerim bunun için 1-30 Haziran arası başvuru yapmam gerekli. Ancak şöyle bir durumum var 30 Haziran'a dek başvurduğum taktirde daha sonra askerlik yerleri 25 Temmuz'da belli olacakmış bu tarihten sonra eğer şubeden gidip sülüsümü almazsam ve askere gitmezsem yine bakaya durumum olur mu yoksa firar mı sayılırım yani Temmuz ayı içinde belli olacak özel bir durumum sebebiyle askerliğe Aralık ayında gitmem gerekebilir ama bu durum olmayadabilir. Bende diyorum ki en azından Haziran'da başvurayım eğer durumum belli olmazsa Ağustos ayında giderim yoksa sülüsü almayıp gitmem. Çok araştırdım yer belli olduktan sonra bile şubeden sarı zarfı sülüsü almazsanız celbiniz bir dönem ileri sarkıyor bakaya kalıyormuşsunuz. Yoksa bu Haziran'da hiç başvurmayıp direk bakaya mı kalmam daha mantıklı. Evet ne şiş yansın ne kebap yansın gibi bir durum istemekteyim ama hayat işte bazen 1 ay bile çok önemli olmakta ve boşa gitsin istemiyorum aylarım. Bu konu hakkında bilgisi olan aydınlatabilirse çok sevinirim.

• Şu askerlik gelsin zaman geçmek bilmiyor gidelimde kurtulalım artık geç kaldım kendime göre benimle mezun olan arkadaşlarım askerliği yaptı geldi iş olayına girdi ve nişan evlilik yapıyolar ben ise freni patlamış kamyon gibiyim Neyse herkesin Allah gönlüne göre verir,Sağ salim gidip gelmek nasip olur İnşAllah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtbs

Arkadaşlar farklı bir durumum var ve sizlerden yardım bekliyorum. Tecilim Temmuz'da bitiyor yani Ağustos celbinde askerim bunun için 1-30 Haziran arası başvuru yapmam gerekli. Ancak şöyle bir durumum var 30 Haziran'a dek başvurduğum taktirde daha sonra askerlik yerleri 25 Temmuz'da belli olacakmış bu tarihten sonra eğer şubeden gidip sülüsümü almazsam ve askere gitmezsem yine bakaya durumum olur mu yoksa firar mı sayılırım yani Temmuz ayı içinde belli olacak özel bir durumum sebebiyle askerliğe Aralık ayında gitmem gerekebilir ama bu durum olmayadabilir. Bende diyorum ki en azından Haziran'da başvurayım eğer durumum belli olmazsa Ağustos ayında giderim yoksa sülüsü almayıp gitmem. Çok araştırdım yer belli olduktan sonra bile şubeden sarı zarfı sülüsü almazsanız celbiniz bir dönem ileri sarkıyor bakaya kalıyormuşsunuz. Yoksa bu Haziran'da hiç başvurmayıp direk bakaya mı kalmam daha mantıklı. Evet ne şiş yansın ne kebap yansın gibi bir durum istemekteyim ama hayat işte bazen 1 ay bile çok önemli olmakta ve boşa gitsin istemiyorum aylarım. Bu konu hakkında bilgisi olan aydınlatabilirse çok sevinirim.

Biz sana ne yazsak fikir yürütme üzerinden ve tamamen mantığımıza uygun olarak cevap vermiş olacağız. Bunun en güzel cevabını şubenden telefonla ya da bizzat öğrenebilirsin bence. Kendini riske atma.

• Arkadaşlar merhaba

Beklediğim bir iş cevabından dolayı sanırım başvuru için son gün olan 15 Mayıs'ta tecilimi bozdurup başvurumu yapacağım.
    Sormak istediğim bir soru var

Öncelikle,
    Bilkent Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunuyum ve gözlerimin tanesi 6.00 numara bozuk(miyop) yani toplamda 12.00 numara yapıyor.
    Bu noktada bana kısa mı çıkar, uzun dönem mi? Geri hizmet olur mu? Geri hizmet olursa ne tür işler yaptırılıyor?

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gonzales20

quote:

Orijinalden alıntı: cancomeng

Beyler ben çantayı hazırlamaya başladım..Dün aldıklarım: Çanta(Sırt çantası büyük) Tırnak makası, Diş fırçası-macunu, yara bandı,tuvalet kağıdı, peçete, ıslak mendil, şampuan, sabun-sabunluk, askı, çengelli iğne, eşofman-pijama, el-vücut havlusu... Bugün alacaklarım: Silikon tabanlık, ayak pudrası, banyo lifi, kalem-defter, siyah bot boyası-cilalık, elbise fırçası, temiz-kirli torbası, kilit (2 adet), terlik.. Daha sonra alacaklarım: 10 ar adet atlet boxer çorap, telefon kartı...Götüreceklerim bu kadardır

Orada size verilecekler: Birliğinize teslim olduğunuzda size askeriye tarafından makul bir ücret karşılığında verilen çantada aşağıdaki malzemler bulunur:
    Yaklaşık olarak (25cm)X(25cm)X(50cm) boyutlarında fermuarlı lacivert bir çanta.
    Bir kutu kendinden cilali siyah ayakkabı boyası.
    Bir sabun kutusu ve bir sabun.
    Bir banyo havlusu.
    İki tane elbise askısı.
    Palaska.
    Ufak bir dikiş kutusu.
    Traş malzemelerinizi, diş fırçanızı vs. koyabileceğiniz kapaklı plastik bir kutu.
    Bir çift plastik terlik.
    Bir çift siyah çorap (kışlik değil).
    İki adet fanila, askeri yeşil renkte.
    İki adet külot
    Kepinize dikmeniz gereken renkli düğme (nüfte )
    Postal için tabanlık keçe
    Bir çift eldiven (kış dönemi için).
    Çengelli iğneler.
    Mehmetcigin El Defteri, içinde marşlar, yemin metni, rütbeler, takvim, adres yazacak yer vs. olan küçük bir defter.
    Boyuna asılan cinsten para kesesi.

Makul ücret ne kadar oluyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hectoor

Arkadaşlar merhaba

Beklediğim bir iş cevabından dolayı sanırım başvuru için son gün olan 15 Mayıs'ta tecilimi bozdurup başvurumu yapacağım.

Öncelikle,
    Bilkent Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunuyum ve gözlerimin tanesi 6.00 numara bozuk(miyop) yani toplamda 12.00 numara yapıyor.
    Bu noktada bana kısa mı çıkar, uzun dönem mi? Geri hizmet olur mu? Geri hizmet olursa ne tür işler yaptırılıyor?

Merhaba,

Son güne bırakman mutlaka risk taşıyor ama halledebilirsin gibi gözüküyor (tabi şöyle bir mantık yürütmek de mümkün, Türk milleti olarak işlerimizi son güne bırakmayı seven bir toplumuz bunu göz önüne alınca bir yığılma olasılığı da mevcut) şubeye gitmeden önce E-Devlet üzerinden askerlik şubenden 15 Mayıs günü için erken bir saate randevu alabilir ve işini garanti altına sokabilirsin.

Gözlerin konusuna gelince, fikir yürütmek ne kadar doğru olabilir bilmiyorum ama numaraları gayet yüksek görünüyor bunun bir eşik değeri vardır askeriyede o nedir bilmiyorum ama mutlaka bir engel teşkil edecektir senin için. İlk defa muayene olacaksan bunu mutlaka belirt ve yanında raporlarını götür. Uzun veya kısa dönem çıkması konusunda ise çeşitli rivayetler mevcut ama ben bir kaç özelliğin öne çıktığı konusunda duyumlar aldım bunlardan ikisi; mezun olunan bölüm ve ortalamaya dair. Yani anlayacağın uzun veya kısa dönem çıkması tamamen bir random selection.

Şubeye giderken yanında diplomanı, transkript/lerini ve kimlik fotokopini götür ve tabi gözünle ilgili olan raporları da.

• quote:

Orijinalden alıntı: buongiorno

quote:

Arkadaşlar merhaba

Öncelikle,

Merhaba,

Son güne bırakman mutlaka risk taşıyor ama halledebilirsin gibi gözüküyor (tabi şöyle bir mantık yürütmek de mümkün, Türk milleti olarak işlerimizi son güne bırakmayı seven bir toplumuz bunu göz önüne alınca bir yığılma olasılığı da mevcut) şubeye gitmeden önce E-Devlet üzerinden askerlik şubenden 15 Mayıs günü için erken bir saate randevu alabilir ve işini garanti altına sokabilirsin.

Gözlerin konusuna gelince, fikir yürütmek ne kadar doğru olabilir bilmiyorum ama numaraları gayet yüksek görünüyor bunun bir eşik değeri vardır askeriyede o nedir bilmiyorum ama mutlaka bir engel teşkil edecektir senin için. İlk defa muayene olacaksan bunu mutlaka belirt ve yanında raporlarını götür. Uzun veya kısa dönem çıkması konusunda ise çeşitli rivayetler mevcut ama ben bir kaç özelliğin öne çıktığı konusunda duyumlar aldım bunlardan ikisi; mezun olunan bölüm ve ortalamaya dair. Yani anlayacağın uzun veya kısa dönem çıkması tamamen bir random selection.

Şubeye giderken yanında diplomanı, transkript/lerini ve kimlik fotokopini götür ve tabi gözünle ilgili olan raporları da.

Öncelikle çok teşekkürler ilgin için. Randevu alma konusu ve hastaneden rapor alma konusu aklıma gelmemişti, çok teşekkürler.

Ama bilgisi olan arkadaşlar geri hizmet ile ilgili bilgilendirebilirlerse çok sevinirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: buongiorno

quote:

Arkadaşlar merhaba

Öncelikle,

Merhaba,

Öncelikle çok teşekkürler ilgin için. Randevu alma konusu ve hastaneden rapor alma konusu aklıma gelmemişti, çok teşekkürler.

Ama bilgisi olan arkadaşlar geri hizmet ile ilgili bilgilendirebilirlerse çok sevinirim.

Seni şubede muayene ediyorlar ama tamamen üstünkörü bir muayene "önemli bir hastalığın var mı?" gibi ciddi bir soru sana soruluyor ve haliyle hayır diyorsun gibi. O yüzden bir rapor alman da ve sunmanda fayda var. Rica ederim.

• Hectoor kullanıcısına yanıt
    Araştırdığımda göz ile ilgili genelde 14 ve üzeri için muaflık verildiğini okumuştum. Seni aile hekimine gönderip kontrollerini yaptıracaklar orada anlatırsın durumunu askeri hastaneye sevkini istersin. Kısa ya da uzun dönem askerlik tamamiyle senin şansına, neye göre kısa çıkıyor bilinmiyor hala lisans mezunu olup uzun dönem arkımda var yüksek lisans yapıp kısa dönem giden arkadaşımda
  • Teşekkür ederim cevabın için..

Muaf olma ihtimali yok gibi bir şey.. Ancak geri hizmet olursa olabilir sanki..
    Peki geri hizmet ne iş yapar?
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.