Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çorlu 5. kolordu komutanlığında göreve devam eylülün ortasında bitecek inşallah.
  • buongiorno kullanıcısına yanıt
    inşaat mühendisiyim görevimide mesleğim üzerinden yapıyorum mesleki asteğmen olarak
  • ycan_yontem Y kullanıcısına yanıt
    Bende aynı durumdayım kardeş, daha tecilimi bozdurmadım. Askerlik şubesine gidip sordum ben, tecil sırasında bir sürü belge aldıkları için çok fazla bir belge istemediler. Sadece ek olarak transkript istediler. 15 Mayıs'a kadar e-devletten randevu alıp kolayca halledilebilir diye düşünüyorum.
  • askerdeki dolabimiza ordaki esofmani kamuflaji vs koyacagiz.
    bunlar yerdegistirirmi illa isim yazmak lazimmi?
    bir canta icinde tutsak dolapta skinti olurmu bu sabunu fircayi macunu vs dolaplar kitlenmiyor sanirim.

sivilde giydigimiz giysileri biyere birakacagiz fakat orda calinma ihtimali varmi?
    canta ilemi birakiyoruz oraya nasil oluyor?

bot icin ufak kilit goturecegim kamuflaji vs kitlemek icinde gotursemmi ki?
  • Beyler iyi günler ,ben onceden saglik raporu alip sonra askerligimi tecil ettirmistim fakat agustos celbinde gitmek icin nisan da tecilimi bozdurdum,bana 25 temmuz da aciklanacak dediler acaba gidip birdaha saglik raporu falan almaya gerek var mi,araliga kalmayalim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, bende 356.dönem yedek subay adayı olarak tecilimi bozdurarak askere katılacaklardan biriyim.
    Dostlar ben hali hazırda kamuda memur olarak çalışmaktayım, ancak askerlik şubesine gittiğimde bana sorulan Komando olmak / Yedek Subay olmak istiyormusun sorusuna Evet dedim, (İşletme mezunuyum) Ancak daha sonra görevli memurun "sen zaten devlet memurusun bence evet deme" sözü ile bu şıkları Hayır olarak değiştirdim.

Nedense içimde astek olarak yapma isteği var, ancak işletme mezunuyum halihazırda evet deseydim bile çıkma oranı sizce ne olurdu, ayrıca şayet çıkma oranı var olsa bile bu tercihimi daha sonra (şuan) değiştirme şansım varmı.
    Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: improper

Beyler iyi günler ,ben onceden saglik raporu alip sonra askerligimi tecil ettirmistim fakat agustos celbinde gitmek icin nisan da tecilimi bozdurdum,bana 25 temmuz da aciklanacak dediler acaba gidip birdaha saglik raporu falan almaya gerek var mi,araliga kalmayalim?

Transkript verdiysen 25 temmuza kadar ugramana gerek yok zaten sana şubede saglik durumumda bi değişiklik yoktur diye kagit imzalatiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.sokarca -- 11 Mayıs 2014; 11:12:29 >
  • Ben 3. kez tecil ettirmiştim. En son tecilim Eylül 2015 te bitiyordu. Geçen hafta askeriyeye gidip tecil bozdurdum. Ziraat mühendisiyim ve ziraatçilere pek uzun çıkmıyor falan diye duyum almıştım. Adam çıkma olasılığını yükseltmek istiyorsan komandoyu da seç dedi.bende ağustos yedek subay komandoya başvurumu yaptım. 25 temmuzda öğreneceğim sonucu. Artık hazır askermişim. Acaba yedek subay komando işaretleyip iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum. Büyük olasılıkla komando seçtiğimden kısada çıksa uzun da çıksa doğuya gideceğim galiba. Bilenler herşeye cevap yazarlar ise mutlu olurum

• symbol54 S kullanıcısına yanıt
    komandoya hayır,yedek subay a evet diyerek sonucu yedek subay komando çıkmış biriyim.kağıt üzerinde fiziksel problemin yoksa,kilo-boy oranın dengeliyse ve yaşın 23-24-25 civarındaysa yedek subay komando çıkma olasılığı yüksektir.

Komandolar genel olarak doğuda kritik bölgelere gider,ama batıda da komando birlikleri vardır.Asteğmenlerin eğitim döneminde herkes birbiriyle yarışır.Çünkü %10 luk dilime giren görev yerini kendi seçer.O yüzden acemilik döneminde sınavlar,atışlar,spor önemlidir.

Ben komando olmak istemiyorum diyorsan refüze olmaya çalış.Refüze nedir?Bir bakıma branş değişikliği.Yani komando olamaz raporu alıyorsun.Gözlüğün varsa direkt elenirsin.Birliğe katıldığın ilk hafta muayenelere sokuluyorsun ve her poliklinikten sağlam damgası almak gerekiyor.(komando olabilmek için)Bir tane eksik olursa zaten komando olamaz deniyor ve refüze ediliyorsun.Eğer ıspartadan refüze olursan tuzlaya,ilk birliğin de tuzla ise refüze olduğunda tuzlada devam edersin.Tuzlada devam edenler yeni branş kurası çeker.(GZPT,Piyade,ZMA,Hudut,KGR,Keşif,Tanksavar) Bu branşların hepsi piyade sınıfına dahildir.Aralarında en iyisi piyadedir,en zoru da huduttur.Piyade branşına dahil olanlar genel olarak eğitim birliklerine gönderilir,doğu bölgesi neredeyse hiç yoktur.Hudutta ise adı üstünde sınır bölge.Buralar da kritiktir.Karakol komutanı yaparlar.Deli gibi sorumluluğu vardır.Herşey senden sorulur.
    Diğer branşlar ise genel olarak batı ve doğudur.

Bir de şunu söyleyim.üniversite mezunlarına komando çıkarsa sadece yedek subay olarak çıkar.Kısa dönem komando olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faraday21 -- 11 Mayıs 2014; 12:48:01 >

• arkadaşlar pazartesi günü yüksek lisans öğrencisi olduğum için okuldan asıl şubeme sevk tehiri iptal belgesi yollatacağım işlemleri hızlandırmak adına elden ben kendim yollayacağım. ama kafama takılan bi soru var. Kütüğüm erzurumun bir ilçesine kayıtlı belgeyi erzurum merkeze mi yollayacağım yoksa kütüğümün olduğu ilçedeki askerlik şubesine mi?
  • faraday21 F kullanıcısına yanıt
    çok açıklayıcı olmuş.arkadaşa teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faraday21

komandoya hayır,yedek subay a evet diyerek sonucu yedek subay komando çıkmış biriyim.kağıt üzerinde fiziksel problemin yoksa,kilo-boy oranın dengeliyse ve yaşın 23-24-25 civarındaysa yedek subay komando çıkma olasılığı yüksektir.

Komandolar genel olarak doğuda kritik bölgelere gider,ama batıda da komando birlikleri vardır.Asteğmenlerin eğitim döneminde herkes birbiriyle yarışır.Çünkü %10 luk dilime giren görev yerini kendi seçer.O yüzden acemilik döneminde sınavlar,atışlar,spor önemlidir.

Ben komando olmak istemiyorum diyorsan refüze olmaya çalış.Refüze nedir?Bir bakıma branş değişikliği.Yani komando olamaz raporu alıyorsun.Gözlüğün varsa direkt elenirsin.Birliğe katıldığın ilk hafta muayenelere sokuluyorsun ve her poliklinikten sağlam damgası almak gerekiyor.(komando olabilmek için)Bir tane eksik olursa zaten komando olamaz deniyor ve refüze ediliyorsun.Eğer ıspartadan refüze olursan tuzlaya,ilk birliğin de tuzla ise refüze olduğunda tuzlada devam edersin.Tuzlada devam edenler yeni branş kurası çeker.(GZPT,Piyade,ZMA,Hudut,KGR,Keşif,Tanksavar) Bu branşların hepsi piyade sınıfına dahildir.Aralarında en iyisi piyadedir,en zoru da huduttur.Piyade branşına dahil olanlar genel olarak eğitim birliklerine gönderilir,doğu bölgesi neredeyse hiç yoktur.Hudutta ise adı üstünde sınır bölge.Buralar da kritiktir.Karakol komutanı yaparlar.Deli gibi sorumluluğu vardır.Herşey senden sorulur.
    Diğer branşlar ise genel olarak batı ve doğudur.

Bir de şunu söyleyim.üniversite mezunlarına komando çıkarsa sadece yedek subay olarak çıkar.Kısa dönem komando olmaz.

Hocam yedek subaylar için meslekçi nasıl olunur ? onun hakkında da bilgi verirmisiniz. verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler.

• oGuxXx* kullanıcısına yanıt
    Şubeye değil ASAL Bölge Başkanlığına göndermen gerekiyor diye biliyorum, okullar oralarla yazışıyor çünkü. Erzurumda bölge başkanlığı varsa oraya yoksa erzurumun bağlı oldugu bölge başkanlığına göndermen gerek diye biliyorum. bana öyle demişlerdi ve ben öyle yaptım. Ara şubeni sor emin olmak için.
    hocam yaş tutuyor kilo boy çok dengeli fiziksel hiçbir sıkıntı yok ama komando olmak istemiyorum.

Elimde bir koz var çünkü sizinde yazdığınız gibi gözlük kullanmam lazım ama kullanmıyorum. Yani gözlerde sıkıntı var .
  • yumurcak302 kullanıcısına yanıt
    Meslekçi asteğmenler 1 aylık eğitime tabi tutulur ve 1 ayın sonunda asteğmen rütbesini omzuna takar.Kimler meslekçi asteğmen olur.Sağlıkçılar(doktor,dişçi,fizik tedavi mezunları,veterinerler,psikoloji okuyanlar da) banko asteğmendir.Öğretmen asteğmen hakkında tek bildiğim sadece ağustos döneminde aldıkları ve çok sınırlı sayıda alım olduğu.İnşaat mühendisleri.(inşaat mühendisleri yedek subay çıkma konusunda şanslıdır.Meslekçi,istihkam ve komando branşlarına alım yaparlar).Ben görev yerimde etrafımda gördüğüme göre yazıyorum.Bunun dışında hangi meslekleri hangi meslekçi branşa tabi tutuyorlar hepsini bilmiyorum.Tank branşına da Elektronik müh. ve makine mühendislerini alıyorlar.Bir de personel sınıfı varmış meslekçi olarak oraya da genel olarak kamu yönetimi mezunlarını alıyorlar.Piyade Komando da ise her meslek erbabını görebiliriz :)

Gelelim meslekçi asteğmen ne yapar.Arkadaşımdan örnek vereyim.benden sonraki dönemdi kendisi.Kendisi inşaat müh. Ankara polatlıda 12 nisanda başladı.Ay sonunda rütbeyi taktı.Kıt'a birlik kurasını çekip 15 mayısta göreve başladı.Meslekçi olduğu için tugayın istihkam şubesine verildi ve orda askeriyenin ihaleleriyle,resterasyon ve yapılacak binalarının planlamaları,ne kadar tuğla,çimento,demir vs. kullanılacağı tarzında şeyleri hazırlayıp,tugay komutanına raporluyorlardı.Tugay komutanından hergün fırça yemenin de ayrı bir tadı vardır :D

Ben nası asteğmen oldum?12 aralıkta başladım.(yok muayeneydi,yok branştı,yok yemin töreniydi ay sonunu ettik ve sonra yeminizi ettik.Sonra 2 ay boyunca o eğitim bu eğitim koşturduk durduk.28 şubatta rütbeyi taktık. 15 martta göreve başladık.Meslekçi asteğmenin güzel yani üniforması jilet gibi tertemizdir.Botu toz görmez.Bizimki çamurdan çıkmaz.

Her ikisininde kendine göre zorlukları var tabi.Masa başı deyip de geçmemek gerekiyor.Adamlar yaptıkları işi bir türlü tugay komutanına beğendiremiyorlardı.Adam 24 saatlik nizamiye nöbeti tutuyordu.ertesi günü izinli olursun dinlenme için.Adam nöbetten gelir yatar,tugay komutanı arayıp şubeye gelmesini emreder.Öyle abidik gubidik işler yani.

bilgiler icin tesekkurler arkadasim. Birazda komando secimlerinlerinden bahsedersen on numara olur
  • Bilgiler icin teşekkürler.Ben yedek subay gitmek istediğimden komandoya evet dedim.mesleğim dediğim gibi ziraat mühendisi ama bölümüm Zootekni yani hayvan besleme ve Yetiştirme diyebiliriz halk dilinde. 2 yıllık okulumda hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı diğer adı ( veteriner Teknikerliği ) ama bu 2 yıllıktaki bölümümü bildirmedim askeriyeye. Sizce gerek var mı bunuda bildirmeme?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbol54 -- 11 Mayıs 2014; 16:19:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: symbol54

Bilgiler icin teşekkürler.Ben yedek subay gitmek istediğimden komandoya evet dedim.mesleğim dediğim gibi ziraat mühendisi ama bölümüm Zootekni yani hayvan besleme ve Yetiştirme diyebiliriz halk dilinde. 2 yıllık okulumda hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı diğer adı ( veteriner Teknikerliği ) ama bu 2 yıllıktaki bölümümü bildirmedim askeriyeye. Sizce gerek var mı bunuda bildirmeme?

bildirmene gerek yok zati dosyanda onlar var işlenmiştir önceden
  • Gerçi 2 yıllık tan mezun olduğum zaman tecil için o diplomayı götürmüştüm belki bulurlar. Bu dosyamın son halinde sadece 4 yıllık diplomam vardı bakalım eski tecil dosyalarından diğerini bulabilecekler mi

• Gencler bi whatsapp grubu kursak fena olmaz

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.