Şimdi Ara

353. Dönem (Kasım 2013) K.D ve Yedek Subay Aday Adayları ( 741 CENGAVER ASKER ) (708. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34.095
Cevap
206
Favori
1.539.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 706707708709710
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: civilengine-er

quote:

Orijinalden alıntı: Borden22

quote:

Orijinalden alıntı: hillshade

Dostum bizde de istemeye bagli eger istersem %100 çikar uzun donem ( yer olcme ve hedef tespit takim komutani) ama benden uzak olsun :) kisa candir. sizin bolumden 2012 mezunu arkadas var ytu mezunu. su an meslekci astegmenlik yapiyor :)

bu sene ağustos'tan itibaren yedek subaylık sınavı kalkıyor,herhangi bir form doldurup kısa dönem uzun dönem yazma gibi bir durum yok.. direk lisans bölümüne göre ayarlıycaklar artık..
    ben de 2-3 tane 2012 mezun arkadasla konustum hepsi meslekci astegmen :D

meslekleri ne peki?

Ben cevap vereyim. Bu arkadaşın bahsettikleri elektrik mühendisi. Benim tahminim meslekçi olabilecek mühendislik bölümleri elektrik, inşaat ve makine ağırlıklı olur fakat soyle de bir şey var. Bir inanış var hatta. Meslekçiler iyi üniversitelerden alınıyor diyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sakal28

askerlikte ölçtüklerinde çıkarsa sıkıntı olurmu bende de buna benzer bir durum var da :):)

ne gibi devrem?
  • kerberos18 kullanıcısına yanıt
    devrem aile hekimi ölçüm yapmadan boy kilo sordu kilo biraz fazla olduğundan geçecek şekilde söyledim.Askerlik te ölçtüklerin de geri göndermezler değil mi beni sınırdan 7-8 kilo kadar fazlam var.:))
  • quote:

devrem aile hekimi ölçüm yapmadan boy kilo sordu kilo biraz fazla olduğundan geçecek şekilde söyledim.Askerlik te ölçtüklerin de geri göndermezler değil mi beni sınırdan 7-8 kilo kadar fazlam var.:))

Suanki boy kilon nedir söylersen belki yardimci olabilirm
    devrem şu an boy:1,74 kilo:109
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerberos18

quote:

Orijinalden alıntı: samsunlusemih

quote:

quote:

aile hekiminde yazmamıs boyla kiloyu , askeriyede farkettik sonrada ben dedim 1.80 e 55 kilo ama orantısız olduğundan 1.75 e 60 kg yazdı oraya gidince ölçülecek ne olacak şimdi :)

Dostum hadi kilo neysde bu kadar zamanda insan 5 cm uzarmi:=)
    Boy sabit kalsaydi kiloyu fazla yazdirsaydin

:D 1.75 e 60 kg minimum OLAN HEMDE :) ama 1.80 boya en az 75 kilo civarı istiyor bü yuzden az bucuk dengede olsun diye öyle yaptı :D

Hayir devrem yanlis var 1.80 cm boy - alt limit 63 kg
    Kara maddesine normal yazilir herhangi bir sorunda olusturmazdi
    Aile hekiminin karar maddesini bos birakacaginida sanmiyorum buna dikkat etmismiydin? Boy-kilo eksik yazdigini düsünerek düzeltme yapmis olabilirsin fakat karar maddesini yazdiysa sikinti olabilir

ilk tecil ettirdiğimde (komando olamaz) ibaresi yazmıstı, üniv. bitti şimdikinde böyle birsey oldu. Önceki kayıt duruyor olabilir o zamanda 1.78 e 55kg di. Acaba uzun boyluları doğuya v.s. gönderiyorlar diye kasıtlı olarak boyu ufak mı yazdırdın gibi birsey derlermi ondan şüpheliyim

• Hepinize slm devrelerim uzun zamandır yazdıklarınızı takip ediyorum fakat aranıza katılmak bugüne kısmetmiş. Bende hepiniz gibi heyecanla 25 ekimi beklemekteyim (son 12 gün bu arada, bayramı geçirsek tamam işte;). Bana benim gibi erken sevk işlemi yaptıranları yani okul biter bitmez askerlik şubesine koşanları ikinci celbe bırakır normal sevk zamanında yada baka işleminden gelenleri öncelik olarak 1. celbe yazarlar gibi geliyor siz ne düşünüyosunuz?
    Elektrik-elektronik müh. komando hayr yedek subay evet ort 2.21 174cm 75kg eklerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eemmstf -- 13 Ekim 2013; 22:19:40 >
  • Arkadaşlar 353.dönem olduğumuz kesin. Ağustos celbi 352.dönem olarak gitmiş.

Bugün asker alışverişimi yaptım bi içlik almadım.Daha doğrusu alacaktım normal içlik mi termal içlik mi alsam karar veremedim arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35alper88

quote:

Orijinalden alıntı: Sacha_buffer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chemist33

quote:

Orijinalden alıntı: VictorMature

quote:

quote:

Asker cüzdanına kilide bavula vs gerek yok arkadaşlar boş yere paranızı harcamayın...

349 ksd dedenizden selamlar

Kardeş hemen bi şey sorayım sana ranzaları siz mi seçiyorsunuz üst-alt falan yoksa size ranza numarası mı veriyorlar ? Cevaplarsan sevinirim.Kendimiz seçiyorsak üst deha mı iyidir ?

Kendin seçiyorsun genelde, altta yatmak daha iyidir zaten üst tertipler veya çevresi olanlar hep alttadır. Yeni çömezler üsttedir :) bunun nedeni şudur alt ranza herşeyi göstermez mesela alt ranzadakiler çok rahat telefon vb kullanabilir ama üstteki yorganın altından ancak kullanabilir çünkü konutan vs içeri girerse ilk göreceği üst ranzalardir. Sonra alt ranzadaki üstte yatanın altına bişiler sıkıştırabilir mazgal kısmına, orayı çekmece gibi kullanırdım ben :) ve bi artısıda ışıklardır, nöbete tuvalete vs gidenler olacaktır ışık açılıp kapanır sürekli, üsttekinin gözüne gelir ama alt ranzada yatan hissetmez bile, hele ranzanın kenarlarını havluyla kapatırsa zindan gibi olur içersi :)

Özet: altta yat

alt ranzanın neresi iyi yafs :s üst ranzada ferah etmek varken insanın içi daralır alt tarafta her yer kapalı bi de alt ranzada kalsam ben elimi ayağımı kesin çarparım üstüne :)

Dostum arkadaşın dediği ışıgın açılma durumu çok doğru eğer uykun hafifse her ışık açıldığında uyanırsın.Zaten kış döneminde gideceğimiz için tahminimce o kadar koku problemi de çekmeyeceğiz yoksa yazın çekilmezdi heralde alt ranza.

Soğuyan hava çöker, ısınan hava yükselir. Bence üst ranza daha iyi olur, temiz kalması ve koku olayının en az hissedilmesi açısından.

Dsotum vallahi karar veremedim muaallakta kaldım şimdi benim uykumda çok hafiftir biri ışığı açsa hemen uyanırım ? Madur oldum şimdi burada ya

devrem ben uyku gozluklerinden goturmeyi dusundum. valla super rahat uyku cekersin. ama o kalabaligin icinde gozunu kapatmaya cesaret edebilir misin
    veya sen gozu kapaliyken saka falan yaparlar mi mesela? esek sakasi falan.

• quote:

devrem şu an boy:1,74 kilo:109

Devrem boy kilo endex kilo fazlaligi olarakda kurtarmiyor en iyi ihtimal 102 kg'ya düsmen gerekli aksi takdirde askerde yapacaklari saglik muayenesinde askerligini erteleme karari alabilirler fazla negatif konusmak istemiyorum yinede spora agirlik ver ve en yakin zamanda bir aile hekimine gidipte boy-kilo endex ögrenebilirsin teyit etmek amaciyla
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kurca88

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Asker cüzdanına kilide bavula vs gerek yok arkadaşlar boş yere paranızı harcamayın...

Kardeş hemen bi şey sorayım sana ranzaları siz mi seçiyorsunuz üst-alt falan yoksa size ranza numarası mı veriyorlar ? Cevaplarsan sevinirim.Kendimiz seçiyorsak üst deha mı iyidir ?

Kendin seçiyorsun genelde, altta yatmak daha iyidir zaten üst tertipler veya çevresi olanlar hep alttadır. Yeni çömezler üsttedir :) bunun nedeni şudur alt ranza herşeyi göstermez mesela alt ranzadakiler çok rahat telefon vb kullanabilir ama üstteki yorganın altından ancak kullanabilir çünkü konutan vs içeri girerse ilk göreceği üst ranzalardir. Sonra alt ranzadaki üstte yatanın altına bişiler sıkıştırabilir mazgal kısmına, orayı çekmece gibi kullanırdım ben :) ve bi artısıda ışıklardır, nöbete tuvalete vs gidenler olacaktır ışık açılıp kapanır sürekli, üsttekinin gözüne gelir ama alt ranzada yatan hissetmez bile, hele ranzanın kenarlarını havluyla kapatırsa zindan gibi olur içersi :)

alt ranzanın neresi iyi yafs :s üst ranzada ferah etmek varken insanın içi daralır alt tarafta her yer kapalı bi de alt ranzada kalsam ben elimi ayağımı kesin çarparım üstüne :)

Dostum arkadaşın dediği ışıgın açılma durumu çok doğru eğer uykun hafifse her ışık açıldığında uyanırsın.Zaten kış döneminde gideceğimiz için tahminimce o kadar koku problemi de çekmeyeceğiz yoksa yazın çekilmezdi heralde alt ranza.

Soğuyan hava çöker, ısınan hava yükselir. Bence üst ranza daha iyi olur, temiz kalması ve koku olayının en az hissedilmesi açısından.

Gözünüze kestirdiğiniz ilk boş yere kurulun devrelerim ya ona dert buna dert off

Boş yere kurulalım okey de alttaki boş yere mi üstteki boş yere mi

Gözüne hangisini ilk kestirirsen kurul oraya devrem

sağol devrem bu arada şu link işimize yarar mı doğrudur değil mi?http://www.istahed.org.tr/askerlik.php

birde askerlik yerimiz belli olsada geri gönderilme ihtimalimiz olmaz sanıyordum yanılmışım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: adam haklı beyler

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dsotum vallahi karar veremedim muaallakta kaldım şimdi benim uykumda çok hafiftir biri ışığı açsa hemen uyanırım ? Madur oldum şimdi burada ya

devrem ben uyku gozluklerinden goturmeyi dusundum. valla super rahat uyku cekersin. ama o kalabaligin icinde gozunu kapatmaya cesaret edebilir misin
    veya sen gozu kapaliyken saka falan yaparlar mi mesela? esek sakasi falan.

E tabi biraz dikkat etmek lazım onca erkeğin içinde ;)

Biraz yazılanları okudum alt yatağa karar verdim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

aile hekiminde yazmamıs boyla kiloyu , askeriyede farkettik sonrada ben dedim 1.80 e 55 kilo ama orantısız olduğundan 1.75 e 60 kg yazdı oraya gidince ölçülecek ne olacak şimdi :)

:D 1.75 e 60 kg minimum OLAN HEMDE :) ama 1.80 boya en az 75 kilo civarı istiyor bü yuzden az bucuk dengede olsun diye öyle yaptı :D

Aile hekiminin karar maddesini bos birakacaginida sanmiyorum buna dikkat etmismiydin? Boy-kilo eksik yazdigini düsünerek düzeltme yapmis olabilirsin fakat karar maddesini yazdiysa sikinti olabilir

ilk tecil ettirdiğimde (komando olamaz) ibaresi yazmıstı, üniv. bitti şimdikinde böyle birsey oldu. Önceki kayıt duruyor olabilir o zamanda 1.78 e 55kg di. Acaba uzun boyluları doğuya v.s. gönderiyorlar diye kasıtlı olarak boyu ufak mı yazdırdın gibi birsey derlermi ondan şüpheliyim

Malesef bilemeyiz ama formunda altin bir yazi vardi yanlis beyan verirseniz askeri mahmede yargilanirsiniz diye ama bunu isleme sokmazlar heralde kolay kolay,zannetmiyorum sorun cikarcaklarini ama en iyi bilgiyi gittiginde ögreniceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: eemmstf

Hepinize slm devrelerim uzun zamandır yazdıklarınızı takip ediyorum fakat aranıza katılmak bugüne kısmetmiş. Bende hepiniz gibi heyecanla 25 ekimi beklemekteyim (son 12 gün bu arada, bayramı geçirsek tamam işte;). Bana benim gibi erken sevk işlemi yaptıranları yani okul biter bitmez askerlik şubesine koşanları ikinci celbe bırakır normal sevk zamanında yada baka işleminden gelenleri öncelik olarak 1. celbe yazarlar gibi geliyor siz ne düşünüyosunuz?
    Elektrik-elektronik müh. komando hayr yedek subay evet ort 2.21 174cm 75kg eklerseniz sevinirim.

Hoşgeldin devrem bu 1. veya 2. grup işi doğuya mı batıya mı ustalıüın çıkacağına felan bi çok etkene bağlı olarak belirleniyo ama senin dediğin sebebten ötürü olmuyo için rahat olsun Listeye eklenmek için de önkayıt ismine kendini yaz admin onları asıl bölüme geçiriyor.https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AkjJZadnJjihdGFMUXdmb19icXlGbDY1TXJxTUFpTmc#gid=11

• quote:

Orijinalden alıntı: HRMNKY

Arkadaşlar 353.dönem olduğumuz kesin. Ağustos celbi 352.dönem olarak gitmiş.

Bugün asker alışverişimi yaptım bi içlik almadım.Daha doğrusu alacaktım normal içlik mi termal içlik mi alsam karar veremedim arkadaşlar.

Kardeş hepsini bir araya koyup foto çeksen güzel olur bi de fiyat bilgisi versen bize çok yardımcı olursun
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Malesef bilemeyiz ama formunda altin bir yazi vardi yanlis beyan verirseniz askeri mahmede yargilanirsiniz diye ama bunu isleme sokmazlar heralde kolay kolay,zannetmiyorum sorun cikarcaklarini ama en iyi bilgiyi gittiginde ögreniceksin

Amağaaan gidince zaten insanı 2 yüzlü olmaya zorlayacaklar iyi geçinmek için ortamda o yüzden bende derim -Komutanım askere gelmek için öyle yazdırdım yoksa gidemezsin falan dediler derim :p Gerçi yalan değil ama olsun derim işte birseyler :D :D hemde belki gözüne falan girerim öyle deyince hehe :D

• quote:

sağol devrem bu arada şu link işimize yarar mı doğrudur değil mi?http://www.istahed.org.tr/askerlik.php

birde askerlik yerimiz belli olsada geri gönderilme ihtimalimiz olmaz sanıyordum yanılmışım :(

İsine yarar devrem
  • yaw millet bi şey soracam..Ben iyi bi üniversiteden makine mühendisiyim ve yedek subaylığa hayır dedim ama olur da meslekçi yedek subay çıkarsa 25 ekimden sonra ne ara alışveriş yapacaz da bilet alacaz da 3 gün içerisinde teslim olacaz ya anlamıyorum bu işi..Hadi 25 ekimde işim çıktı sülüs belgesini alamadım araya haftasonu girecek ve 28 ekim pzertesi ne ara alıp da otobüse uçağa binip gidecez..çok saçmalamışlar bu işi..Eski sayfalardan bi arkadaşın çektiği fotoda sınıflandırmalar..zaten sınıflandırmalara 1-25 ekim arasında yapılacak diyor dikkat ettiniz mi?

• Genelde meslekçi asteğmenleri elit üniversitelerden seçiyorlar (odtü, itü, boğaziçi vb) ama örnek vermek gerekirse Fırat Üni ve Dumlupınar üni'den meslekçi giden arkadaşlarım vardı.
  • 
Sayfa: önceki 706707708709710
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.