Şimdi Ara

353. Dönem (Kasım 2013) K.D ve Yedek Subay Aday Adayları ( 741 CENGAVER ASKER ) (707. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34.095
Cevap
206
Favori
1.539.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 705706707708709
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Adana Demirspor

bayramda asker olmadığım için seviniyorum, annem baya etkilenirdi.

Asker aileleri için bayram günü buruk geçecek malesef.

Aynen.. Her gün zor geçer de böyle özel günlerde daha bir tatsız olur yürekler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskendergur

quote:

Orijinalden alıntı: bozo___58

Devrelerim iyi akşamlar,

Bugün iş yerinden arkadaşımla görüştüm. Geçen sene Kısa Dönem olarak askerlik hizmetini yerine getirmişti. Acemilik Serinyol Usta Kahramanmaraş.

Kış döneminde gittiğimiz için pek eğitim yaptırmıyorlarmış paso nöbet kitliyorlarmış

Acemilikte çarşı izni olmadığından fazla giyim eşyası (sivil) götürmene (hatta hiç götürme dedi) gerek yok dedi.

Götürdüğün eşyalara sahip ol, gelen giden araklıyor dedi. (Adamın herşeyini sömürmüş vicdansızlar )

Usta birliğinde devrecilik olayı hat safhadaymış, özellikle uzun dönemler milletin üstüne çok geliyormuş.

Verilen emirleri yerine getir, sabah akşam iştimana çık, nöbetini tut, rütbelilere artislik yapma bi bakmışsın evdesin

Ben fazla bişey götürmeyeceğim arkadaşlar. 25 Ekimde yerim belli olsun ona göre alışveriş yaparım. Sivil elbise götürmeyeceğim. Bolca çorap, iç çamaşırı alırım yanıma (Diğer teferruatlara girmiyorum) bide sigara tamamdır

hacı sigara olayını nasıl yapıcaksın?

Kardeşim teslim olunca koyun sürüsü gibi ordan oraya ordan oraya gideceğimiz için 3 günlük sigaramı stoklarım. 3-4 gün sonra kantinden şurdan burdan tedarik ederiz illaki

• Arkadaş askerde verdikleri kışlık botu gösterdi epey ağır sert baya, biraz ezmek lazım yumuşatmak için. İçi sert baya silikonsuz ayaK mahvolur. Birde garip kokuyor hic giyilmemis olmasına rağmen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adana Demirspor

o nasıl iş devrem, aile hekiminin kaşesi imzası yok mu yani? nasıl kabul ettiler

imzası v.s. var sadece boyla kilo yerini görmemiş bos bırakmıs ilk önce olmaz v.s. dedi ama olmaz desede ben alırdım kağıdı sonradan ben yazıp o yazmıs gibi verirdim. Belkide askere almazlardı ileri tarihe atarlardı veya 3 kere orantısız olunca muaf mı ney olunuyormus ama ben askerlik yapılmayınca erkek olunmaz gibi düşündüğümden gitmek te istedim orantılı olarak onlar o sekilde yazdılar da orada da ölcecekler o zaman ne olcak işte
  • Ranza konusunda her zaman kıdemliler altta kıdemsiz acemiler üstte yatarlar..

Üst kısmın dezavantajlarına gelirsek;
    - Gece ışıkların belli bir kısmı açık olur, nöbete gidenler için falan bu üsttekinin uykusunu bozar tabii doğal olarak.
    - Ranzalarda herhangi bir tırmanma mekanizması yok merdiven gibi vs. komandoculuk oynayarak çıkılmakta.
    - Askeriyede ranzaların ebatları normal bizim yattığımız tek kişilik karyolalara göre çok daha dar, araştırdım hatta 60x200 deniyor ebatlarına, bildiğin sağa az gitsen sola az gitsen düşer bekmezi akıtırsın..

Alt kısmın avantajları ise üst kısmın dezavantajlarının tersi oluyor doğal olarak.. Sonuçta her türlü alt ranza kraldır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: spyfox

Arkadaş askerde verdikleri kışlık botu gösterdi epey ağır sert baya, biraz ezmek lazım yumuşatmak için. İçi sert baya silikonsuz ayaK mahvolur. Birde garip kokuyor hic giyilmemis olmasına rağmen.

yukarıda bi arkadas vazelin sürerek yumusattığını söyledi
  • ulan aga uzun dönem gitsekte biraz olsa rahat etsek
  • Uzun zamandir takip ediyordum.İlk mesajim bugune kismetmis.Pc ye gecince listeye eklerim kendimi. Denizli'den selamlar saygilar.
    ccc 353.ksd ccc

• Ben bu yerler belli oldu muhabbetine dün sabah aramıştım bir ümit askerlik şubesini.Er cıktı bana bilmemne bilmemne emret komutanım diye telefonu açtı o an içimde bir fırtına kopu verdi :) adam bana doğru yerler belli oldu dedi ama pazartesi memuru yine bir arayın dedi.Pazartesi kapalı olmayacakmı dedim belli olmaz 10:00 dan sonra siz arayın birileri yardımcı olabilir dedi.Peki dedim kapadım.Sonra Asal İstanbul'u aradım , adam bana gözükmüyorsa şubata kalmış olabilirsiniz dedi,bende olur mu öyle saçma şey herşeyi biz ona göre ayarladık vs dedim bilemem dedi Bayramdan sonraki pazartesi şubelerle görüşün dedi.Hadi bizim bişeyden haberimiz yok normalde ,bu askeriyedede kimsenin kimseden haberi yok sanırım..Hakikaten mantık aramamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsunlusemih

aile hekiminde yazmamıs boyla kiloyu , askeriyede farkettik sonrada ben dedim 1.80 e 55 kilo ama orantısız olduğundan 1.75 e 60 kg yazdı oraya gidince ölçülecek ne olacak şimdi :)

Dostum hadi kilo neysde bu kadar zamanda insan 5 cm uzarmi:=)
    Boy sabit kalsaydi kiloyu fazla yazdirsaydin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerberos18 -- 13 Ekim 2013; 21:50:28 >
  • yurtta ranzada yattım 1 sene en iyisi alttır:D
  • structuralengineer kullanıcısına yanıt
    bende 3 sene üstte 1 sene altta yattım yerine göre üst bazen çok daha iyi ya ama tabi konumu önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: structuralengineer

yurtta ranzada yattım 1 sene en iyisi alttır:D

Devrem zaten yat saati gec nöbet vs.. uyucak zamanda olmaz fazla takilmayilim bunlara
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerberos18

quote:

aile hekiminde yazmamıs boyla kiloyu , askeriyede farkettik sonrada ben dedim 1.80 e 55 kilo ama orantısız olduğundan 1.75 e 60 kg yazdı oraya gidince ölçülecek ne olacak şimdi :)

:D 1.75 e 60 kg minimum OLAN HEMDE :) ama 1.80 boya en az 75 kilo civarı istiyor bü yuzden az bucuk dengede olsun diye öyle yaptı :D

• Yukarida bir arkadas daha sormus bi de ben sorayim. 18-27 kasim arasi kpss yerlestirme tercihleri olacak. eger 1.grup gidersek nasil tercih yapacagiz. carsi izni vs olmayacak yerine gore degismekle birlikte, komutandan izin mi isteyecegiz. ne olur durum?

• quote:

Orijinalden alıntı: SercanYildirim87

Ben bu yerler belli oldu muhabbetine dün sabah aramıştım bir ümit askerlik şubesini.Er cıktı bana bilmemne bilmemne emret komutanım diye telefonu açtı o an içimde bir fırtına kopu verdi :) adam bana doğru yerler belli oldu dedi ama pazartesi memuru yine bir arayın dedi.Pazartesi kapalı olmayacakmı dedim belli olmaz 10:00 dan sonra siz arayın birileri yardımcı olabilir dedi.Peki dedim kapadım.Sonra Asal İstanbul'u aradım , adam bana gözükmüyorsa şubata kalmış olabilirsiniz dedi,bende olur mu öyle saçma şey herşeyi biz ona göre ayarladık vs dedim bilemem dedi Bayramdan sonraki pazartesi şubelerle görüşün dedi.Hadi bizim bişeyden haberimiz yok normalde ,bu askeriyedede kimsenin kimseden haberi yok sanırım..Hakikaten mantık aramamak lazım.

25 i bekleyeceğiz önce açıklanmaz

• İcerde annm gil dilberayi izliyolar sarki su daglarda kar olsaydim burnumun diregi sizladi iyimi

• quote:

Orijinalden alıntı: Borden22

quote:

Orijinalden alıntı: hillshade

Dostum bizde de istemeye bagli eger istersem %100 çikar uzun donem ( yer olcme ve hedef tespit takim komutani) ama benden uzak olsun :) kisa candir. sizin bolumden 2012 mezunu arkadas var ytu mezunu. su an meslekci astegmenlik yapiyor :)

bu sene ağustos'tan itibaren yedek subaylık sınavı kalkıyor,herhangi bir form doldurup kısa dönem uzun dönem yazma gibi bir durum yok.. direk lisans bölümüne göre ayarlıycaklar artık..
    ben de 2-3 tane 2012 mezun arkadasla konustum hepsi meslekci astegmen :D

meslekleri ne peki?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kerberos18

quote:

:D 1.75 e 60 kg minimum OLAN HEMDE :) ama 1.80 boya en az 75 kilo civarı istiyor bü yuzden az bucuk dengede olsun diye öyle yaptı :D

Hayir devrem yanlis var 1.80 cm boy - alt limit 63 kg
    Kara maddesine normal yazilir herhangi bir sorunda olusturmazdi
    Aile hekiminin karar maddesini bos birakacaginida sanmiyorum buna dikkat etmismiydin? Boy-kilo eksik yazdigini düsünerek düzeltme yapmis olabilirsin fakat karar maddesini yazdiysa sikinti olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerberos18 -- 13 Ekim 2013; 22:08:08 >

• samsunlusemih S kullanıcısına yanıt
    askerlikte ölçtüklerinde çıkarsa sıkıntı olurmu bende de buna benzer bir durum var da :):)
  • 
Sayfa: önceki 705706707708709
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.