Şimdi Ara

353. Dönem (Kasım 2013) K.D ve Yedek Subay Aday Adayları ( 741 CENGAVER ASKER ) (363. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34.095
Cevap
206
Favori
1.539.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sictigimiz yeri temizlemesini gayet iyi bilirim. Ben sadece bana oyle denildigini belirttim herhalde buraya yazarken biri seni sinirlendirmis. Arkadaslarim wc temizlememis bende temizlemezsem boku yer misin ? Konusurken saygili ve seviyeli bir bicimde konusalim lutfen.
  • o zaman hakkımızda hayırlısı demekten başka bişey gelmez elden.
  • Canerksk88 kullanıcısına yanıt
    Bu nasil bir zihniyetin kafasi?
  • illeqal89 kullanıcısına yanıt
    Aynen devrem

Hepimizin hakkında hayırlısı artık..b
  • Devrelerim Asker Künyesi'ni biz mi yaptırıyoruz, askeriye mi veriyor ?
  • Arkadaşlar çeşitli sorularım var bilgisi olan veya askerliğini yapmış birisi cevaplarsa sevinirim...
    1-Her üniversite bitiren yedek subay olamıyor bildiğim kadarıyla peki er rütbesiye kısa dönemmi askerliğini yapıyor?
    2-Kendinle aynı rütbede olan asker sana emir verebiliyormu?
    3-İşte çalışıpda askere giden varsa dönüşte devam edebiliyormu?
    4-Yedek subay maaş alırmı?
    5-asker sadece kendi üstünümü dinler?
    6-Yedek subaylar er erbaş, astsubaylara emirler verebiliyorlarmı ve astsubaylardan üstünlermi?
    7-kho (subaylığı) önerirmisiniz?
  • Murat_Kasım_Celbi kullanıcısına yanıt
    Kendin yaptırıyon die biliyom @Murat_Kasım_Celbi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat_Kasım_Celbi

Devrelerim Asker Künyesi'ni biz mi yaptırıyoruz, askeriye mi veriyor ?

künyelerin yapımı askeriye tarafından yapılıyor. fakat gideceğiniz acemi birliğine göre bunların yapılması 3-4 hafta alabiliyor. yani acemilik biterken künyenize yeni sahip olma olasılığı bile var.

bunun dışında 2-3 tl ye asker malzemesi satan yerler de yapıyor. acemilikte çarşıya çıkamıcanıza göre isteyen gitmeden yaptırıp yanında götürsün. birlikte dağıtım yapılıncaya kadar onu kullanırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

şu 1 ay bile çok uzun geliyor 6 ay ne yapacaz yahu iyi arkadaşlıklar kurabileceğimiz bir birlik olur inşallah, kafa dengi çıkar herkes yokse çekilmez

Vay yazılımcı sende mi askere gidiyorsn?
    Tekirdağ'dayım bende askerdeyim
    Sen gelcen, gitcen 1 ay sonrada arkandan ben döncem inşallah.

Şaka maka gidiyoruz vallahi ya. Uzat uzat nereye kadar, yaş geçmeden gidip geleyim bari dedim. İş bulmaya falan da engel oluyor :)

Güzel yere çıkmışın gibi bilmiyorum gerçi ama rahatın iyidir herhalde :D nisan mayıs gibi mi gitmiştin sen?

• arkadaşlar nisan celbinden bi arkadaş geldi bana söylediği şu az eşya götür çnkü alıyorlar orada kantinde herşey mevcut dedi acemi de alırlar ustaya geçerken geri verirler dedi
  • glovkiss_1907 G kullanıcısına yanıt
    Sen yine de götür herşeyini
  • Or_By O kullanıcısına yanıt
    Kolye vs yasak diye biliyorum yaptırıp da gitsek sokarlarmı ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canerksk88

hayır izin vermezler, kolye bileklik vs. şeyler yasak acemilikte. ama usta birliğinde gümüş kolye takanı görmedim değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Or_By

quote:

hayır izin vermezler, kolye bileklik vs. şeyler yasak acemilikte. ama usta birliğinde gümüş kolye takanı görmedim değil.

İlk mesajında yaptırıp götür demişsin, şimid izin vermezler diyosun devrem anlamadım

Kolye bileklik yasak, asker künyesi serbest mi ? yoksa ikisi de mi yasak ?
  • sözlüklerde demin gezerken koca bavul yapıp götürenlerle baya dalga geçmişler.
  • beni de yazın gardaşlar.
    22- gazi üniv. kimya mühendisliği- erzurum- istanbul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humakusu2 -- 22 Eylül 2013; 22:06:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat_Kasım_Celbi

quote:

Orijinalden alıntı: Or_By

quote:

İlk mesajında yaptırıp götür demişsin, şimid izin vermezler diyosun devrem anlamadım

Kolye bileklik yasak, asker künyesi serbest mi ? yoksa ikisi de mi yasak ?

künye serbest. diğerleri yasak. 2010 senesinde bir yakınım çarşıya çıkamadığı için ben yaptırmıştım künyesini, birde askeri ajanda istemişti hafta sonu ziyaretinde verdim daha kimsede künye yokken bölükte o bir sorun çıkmadan kullanmıştı.

künye öyle yada böyle kullanacaksın niye yasak olsun ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or_By -- 22 Eylül 2013; 22:09:24 >

• Ulan ne heyecan be şimdiden 😊 Gitsek de kurtulsak, ne olacak diye düşünmekten yoruldum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatan Sağolsun'u izledim bir tuhaf oldum
  • Beyler malum sınav kalktığına göre 12 günlük zorunlu izin konusu ne durumda acaba?
    Şimdi izin kullanmazsak askerlik 5 ay 5 gün mü olacak yoksa 5 ay 17 gün mü?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.