Şimdi Ara

350 dolara kadar en iyi ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.350 dolarlık br bütçem var. atinin directx 10 uyumlu kartları çok pahalı. nvidiaya yöneldim biraz ama nvidiaya karşı bir soğukluk var bende. siz ne önerirsiniz arkadaşlar

• belirttiğin fiyata 8800 GTS 320MB DEN bAŞKA VGA olmaz.
  • 350$ KDV dahil fiyat mı hariç fiyat mı?

Dahil ise düz Sparkle 8800GTS 320 öneririm.
    Yok değilse de Sparkle Calibre 8800GTS 320 öneririm.

Önerilerimi bu ay içerisinde Alt-Tab sorununa çözüm getireleceği düşüncesi çerçevesinde yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 6 Eylül 2007; 12:08:20 >
  • Calibre 8800GTS
  • quote:

Orjinalden alıntı: wantedman

http://forum.donanimhaber.com/m_16682840/tm.htm yahu şuraya açın konuyuu

Yok hocam. Yurdum insanı özel ilgi görmedikçe pek anlayamıyor olayı.

Not: Konuyu açan arkadaşım, lafım sana değil. Üzerine alınma lütfen. Ben de aynı şekilde varnaıyorum, mesela. Sadece bir gerçeği vurgulamak istedim.
  • Calibre'yi nerden buldunuzda öneriyorsunuz?

Ben her yere sordum/baktım bir XFX birde bu yok piyasada.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GIGABYTE GEFORCE 8600 GTS SILENTPIPE III -220-240 Dolar civarındaydı.Bence soğuman için hiç bir sebep yok nvidia kartlar performans açısından gayet iyiler.Aşağıdaki incelemeyi okumanı tavsiye ederim

Ürünün kutusu etkileyici bir tasarıma sahip. Kartla birlikte gelen Supreme Commander oyunu gözünüzden kaçmayacak şekilde ön plana çıkarılmış. Aynı şekilde kartın Silent Pipe III teknolojisine sahip olduğu ve artık GIGABYTE ürünlerinde alışık olduğumuz katı kapasitörlerin kullanıldığını kutu üzerinde görebiliyoruz.

Paket içeriği ortalama pazarı hedefleyen bir ekran kartına göre etkileyici. Ürünle birlikte iki adet VGA - DVI dönüştürücü, bir S-Video çıkış kutusu, oyun ve sürücü CD'si ve bir adet kitapçık geliyor. Paket içeriğini diğerlerinden ayıran ve ürünün kutusunda da büyük bir şekilde yer bulan Supreme Commander oyunu Command & Conquer'dan sonra en çok tutulan RTS olarak gösteriliyor.

Giriş bölümündeki tabloya bakıldığında GeForce 8600 GTS işlemcisinin 32 akış işlemcisine (stream processor) sahip olduğu görülüyor. 96 akış işlemcisine sahip 8800 GTS ile karşılaştırıldığında kartın çok daha yavaş olduğunu tahmin etmek zor değil. Ayrıca 8800 GTS'nin bellek veriyolu 320 bit genişliğe sahipken 8600 GTS, 128 bit veriyolu genişliği kullanıyor. 8600 GTS işlemcisi 675 MHz GDDR3 bellekleriyse 1000 MHz (2000 MHz etkin) hızında çalışıyor.

Yaptığımız deneylerde 1024x768 çözünürlük ve 4x AA, 8x AF ayarlarında F.E.A.R'da ortalama 63 fps Call of Duty 2'de ortalama 31 fps değerlerini elde ettik. Bu rakamlar gerçek oyun meraklılarını tatmin etmese de benim gibi arada sırada oyun oynayanlardansanız bu kartın işinizi göreceğini söyleyebiliriz.

Bu ürünü diğerlerinden ayıran en önemli özellik sessiz soğutma çözümü sağlayan Silent Pipe III teknolojisine sahip olması. Çalışan bir fan olmadan iyi bir soğutma sağlayabilmek için kart iki ekran kartı kadar yer kaplıyor. Bu bakımdan bazı sistemlere takılırken zorluk yaşanabilir ancak bunun çok büyük bir sorun yaratacağını düşünmüyoruz. Pasif olması soğutma konusunda herhangi bir problem çıkarmıyor. Uzun süren zorlu deneylerimiz sırasında hiçbir takılmayla karşılaşmadık. Ancak bellek birimlerinin ısı emiciyle (heatsink) soğutulmamış olmasından dolayı bu karta kararlı bir şekilde hızaşırtma uygulayamadık. Üzerine bir kasa fanının hava üflemesini sağlamak da bir işe yaramadı. Aslına bakarsanız sessiz bir ekran kartı düşünüyorsanız neredeyse bütün modeller için aynı durum geçerlidir.

• quote:

Orjinalden alıntı: heretic1503

Calibre'yi nerden buldunuzda öneriyorsunuz?

Biz kalitelisini öneriyoruz. İstersen bulup ayağına getirelim?

gslisemih hocamhttp://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=27990 bu linkte bulunduğunuz şehir haricinde de olsa memlekette bulunduğu iddia ediliyor. Vatam'a telefon açıp sorun derim. onlar Bursa'dan falan İstanbul'a özel olarak getirirler elbet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 6 Eylül 2007; 12:14:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cagann

quote:

gslisemih hocamhttp://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=27990 bu linkte bulunduğunuz şehir haricinde de olsa memlekette bulunduğu iddia ediliyor. Vatam'a telefon açıp sorun derim. onlar Adana'dan falan İstanbul'a özel olarak getirirler elbet.

• quote:

quote:

Bende piyasada neredeyse olmayan bir ürünün kalitesini nasıl önerdiğinizi soruyorum.Adamın beğensede alması ihtimali çok düşük bir ürünün önerilme mantığı nedir?

quote:

gslisemih hocamhttp://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=27990 bu linkte bulunduğunuz şehir haricinde de olsa memlekette bulunduğu iddia ediliyor. Vatam'a telefon açıp sorun derim. onlar Bursa'dan falan İstanbul'a özel olarak getirirler elbet.

Adam bütçem 350$ diyor,sen 379$+kdv fiyatlı ürün öneriyorsun.Sırf soğutması için 40$ fazla verebileceksen,heralde hd2900xt içinde 40$ fazla verebilirsin.Bu durumda gidip hd2900xt alman çok daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farabî -- 6 Eylül 2007; 12:22:01 >

• kardeşim adam 350$ diyo bütçesine sen ona 379+kdv li kart öneriyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: kocabiyik222

GIGABYTE GEFORCE 8600 GTS SILENTPIPE III -220-240 Dolar civarındaydı.Bence soğuman için hiç bir sebep yok nvidia kartlar performans açısından gayet iyiler.Aşağıdaki incelemeyi okumanı tavsiye ederim

Ürünün kutusu etkileyici bir tasarıma sahip. Kartla birlikte gelen Supreme Commander oyunu gözünüzden kaçmayacak şekilde ön plana çıkarılmış. Aynı şekilde kartın Silent Pipe III teknolojisine sahip olduğu ve artık GIGABYTE ürünlerinde alışık olduğumuz katı kapasitörlerin kullanıldığını kutu üzerinde görebiliyoruz.

Paket içeriği ortalama pazarı hedefleyen bir ekran kartına göre etkileyici. Ürünle birlikte iki adet VGA - DVI dönüştürücü, bir S-Video çıkış kutusu, oyun ve sürücü CD'si ve bir adet kitapçık geliyor. Paket içeriğini diğerlerinden ayıran ve ürünün kutusunda da büyük bir şekilde yer bulan Supreme Commander oyunu Command & Conquer'dan sonra en çok tutulan RTS olarak gösteriliyor.

Giriş bölümündeki tabloya bakıldığında GeForce 8600 GTS işlemcisinin 32 akış işlemcisine (stream processor) sahip olduğu görülüyor. 96 akış işlemcisine sahip 8800 GTS ile karşılaştırıldığında kartın çok daha yavaş olduğunu tahmin etmek zor değil. Ayrıca 8800 GTS'nin bellek veriyolu 320 bit genişliğe sahipken 8600 GTS, 128 bit veriyolu genişliği kullanıyor. 8600 GTS işlemcisi 675 MHz GDDR3 bellekleriyse 1000 MHz (2000 MHz etkin) hızında çalışıyor.

Yaptığımız deneylerde 1024x768 çözünürlük ve 4x AA, 8x AF ayarlarında F.E.A.R'da ortalama 63 fps Call of Duty 2'de ortalama 31 fps değerlerini elde ettik. Bu rakamlar gerçek oyun meraklılarını tatmin etmese de benim gibi arada sırada oyun oynayanlardansanız bu kartın işinizi göreceğini söyleyebiliriz.

Bu ürünü diğerlerinden ayıran en önemli özellik sessiz soğutma çözümü sağlayan Silent Pipe III teknolojisine sahip olması. Çalışan bir fan olmadan iyi bir soğutma sağlayabilmek için kart iki ekran kartı kadar yer kaplıyor. Bu bakımdan bazı sistemlere takılırken zorluk yaşanabilir ancak bunun çok büyük bir sorun yaratacağını düşünmüyoruz. Pasif olması soğutma konusunda herhangi bir problem çıkarmıyor. Uzun süren zorlu deneylerimiz sırasında hiçbir takılmayla karşılaşmadık. Ancak bellek birimlerinin ısı emiciyle (heatsink) soğutulmamış olmasından dolayı bu karta kararlı bir şekilde hızaşırtma uygulayamadık. Üzerine bir kasa fanının hava üflemesini sağlamak da bir işe yaramadı. Aslına bakarsanız sessiz bir ekran kartı düşünüyorsanız neredeyse bütün modeller için aynı durum geçerlidir.

130 dolara palit 8600gt sonic+ varken bu karta verdiğin para yazık olur

• quote:

quote:

quote:

Bende piyasada neredeyse olmayan bir ürünün kalitesini nasıl önerdiğinizi soruyorum.Adamın beğensede alması ihtimali çok düşük bir ürünün önerilme mantığı nedir?

quote:

Adam bütçem 350$ diyor,sen 379$+kdv fiyatlı ürün öneriyorsun.Sırf soğutması için 40$ fazla verebileceksen,heralde hd2900xt içinde 40$ fazla verebilirsin.Bu durumda gidip hd2900xt alman çok daha mantıklı.

tamamiyle katılıyorum.Aklı başında birine benziyorsunuz gerçi diğer arkadaşta öle biridir eminim şaşaırdı bi an heralde

• CardFinansı varsa alır. Hey Allah'ım. (Reklam yapmıyorum, merak etmeyin)

Edit: Calibre (testlerin yalancısıyım) en sessizi, en az ısınanı.

Edit 2: 2900XT konusunda haklısınız ama sayfanın en başına gidin ve ilk attığım mesajı okuyun lütfen.

Edit 3: Ben başka mesaj atmıyoorum konuya. 25 sattir ayaktayım, uykusuzum. Söylemek istediklerimi uygun olmayan biçimlerde ifade ediyorum. Özür dilerim. İyi forumlar.

Edit 4: Son yazdığınız mesajı görünce şeytan dürtükledi.
    http://www.eksencomputer.com/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,52361/option,com_virtuemart/Itemid,55/lang,tr/ (Merkez)
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=26000 (Topkapı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 6 Eylül 2007; 12:31:38 >

• quote:

CardFinansı varsa alır. Hey Allah'ım. (Reklam yapmıyorum, merak etmeyin)

Edit 2: 2900XT konusunda haklısınız ama sayfanın en başına gidin ve ilk attığım mesajı okuyun lütfen.

Sparkle 320mb 8800gts (calibre olmayan) nerede mevcut bende onu soruyorum.Varsa biryerde bizde bakalım ama yoksa önermenin ne gereği var?Sanki her taraf Sparkle 8800GTS kaynıyor gibi önermişsiniz kartı.Bari alt kısmınıza bunları bulman biraz zor olabilir gibi bir ifade ekleyinde,alacak adam karar verip sonra hiçbiryerde bulamadığında sinir olmasın.

• 8800gts markaya takılma en uygun olanını almaya bak.
    http://www.teknofiyat.com/?search=8800gts&altlimit=&ustlimit=
  • quote:

quote:

CardFinansı varsa alır. Hey Allah'ım. (Reklam yapmıyorum, merak etmeyin)

Sparkle 320mb 8800gts (calibre olmayan) nerede mevcut bende onu soruyorum.Varsa biryerde bizde bakalım ama yoksa önermenin ne gereği var?Sanki her taraf Sparkle 8800GTS kaynıyor gibi önermişsiniz kartı.Bari alt kısmınıza bunları bulman biraz zor olabilir gibi bir ifade ekleyinde,alacak adam karar verip sonra hiçbiryerde bulamadığında sinir olmasın.

inventustan sipraiş edebilirsin

• arkadaşalr peki xfx 320 mb xxx modelini önerirmisiniz??
  • quote:

Orjinalden alıntı: pastperfect

arkadaşalr peki xfx 320 mb xxx modelini önerirmisiniz??

http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=561
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.