ama daha önce askere gitmiş arkadaşlarım bana göndermiyorlar demişti. Emin misiniz?
Neye istinaden göndermiyorlar demişki, gönderiliyor ama bu karakol mu olur dağ taş mı olur bilinmez...
Peki bir sorum daha var. Memurlar kurumlarından en son hangi tarihte ayrılmaları gerekir?
quote:
Orijinalden alıntı: hlsp
quote:
Orijinalden alıntı: oguz8888
quote:
quote:
quote:
s.a. tertipler,eskilerden bir alıntı;
''Yol izni askerlik yaptığınız yerden tezkereye gideceğiniz yerin mesafesine göre veriliyor. ''
800 KM'ye kadar 1 Gün 800-1200 KM 2 Gün 1200+ 3 gün.
Sorum şu,benim iş dolayısıyla resmi olarak ikamet ettiğim şehirle,ailemin yaşadığı şehir arasında 500 kmden fazla mesafe var. Yol izni ikamet adresine göre mi belirliyorlar, teskere ile dönüş yapacağımız adrese göre mi? Örneğin ikametim görülen şehre göre 400 km gelen bir mesafe,ailemin yaşadığı ve dönüş yapacağım şehre 500+400=900 km yapar. İlk söylediğim olursa 1 gün yol izni,ikinci söylediğim gibiyse 2 gün yol izni demektir. Doğrusu hangisi ?
Heleki örnekteki 400ü +700 yapınca,asıl mesafe +1200 oluyor ve bu 3 gün yol izni demek. 1 gün erken tezkere ile 3 gün erken tezkere arasındaki fark çok ilgili soruya cevap verebilecek,bilen bir tertip,dede var mı,teşekkürler.
343.dönem olarak cevap veriyorum ikamete göre değil kütüğe göre izin hesaplandı. Bende çok söyledim komutana kütüğe göre olması saçma diye ama kütüğe göre yol izni verildi. İkametine göre 3 gün yol izni alması gereken arkadaşım, kütüğüne göre 1 gün alabildi. Önemli değil 1 gün ya dert etmeyin o günler gelsinde biter.
Anladım hocam,demekki komutanların insiyatifinde bu yol izni,doğru mu anladım? Amin amin,dediğiniz gibi o günler gelsinde artık 1-2 gün daha bekleriz,teşekkür ederim
Bu yol izinleri, askerlerin terhis işlemleri vs komutanın inisiyatifinde olacak şeyler değil aslında. Çünkü 1 gün verilecek yol izni 2 gün verilip erken gönderildiğinde, belgeler kontrol edildiğinde yanlış varsa komutandan savunmasını istiyorlar neden böyle yaptın diye. Ayrıca erken gönderildik diye sevinirken daha sonra eksik günleri tamamlatmak için çağrılırsınız. Çıkış tarihi yanlış hesaplanırsa söyleyin sizin başınıza dert olur. Personel lojistikçinin yanında askerliğimi yaptım terhis olan herkesin yol izni kütüğe göre hesaplandı. İkamete göre hesaplanıyor diyende var mantıklısı da o ama bilmiyorum yani şaşırmayın başka bir türlü hesaplanırsa da askeriye işte pek mantık aranmaz.
hlsp hocam 343. dönemsiniz birşey daha sormak istiyorum,ayakkabı numaram 48,bot ise 49 gerekli,gittiğimde askere bu sıkıntı olur mu acaba? Olursa nasıl çözeceğim?
quote:
Orijinalden alıntı: air_jersey15
quote:
Orijinalden alıntı: Roohans
quote:
Orijinalden alıntı: air_jersey15
Arkadaşlar benim tecilim geçen hafta bitti ve bu hafta içinde Halıcıoğlu'daki şubeye gitmeyi düşünüyorum.
Göz rahatsızlığımdan dolayı askeri hastaneye sevk isteyeceğim. Hangi belgeleri götürmem / doldurmam lazım? (Eski 1-2 gözlük raporumu götüreceğim, onun dışında?)
Çalıştığım ve zor izin aldığım için zaman kaybını minimum seviyeye çekmem lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. asal'dan birkaç bölüme baktım ama net bir bilgi edinemedim.
- Diplomanın aslı ve 4 adet fotokopisi - Kimlik ve 4 adet fotokopisi (Kimlikteki fotoğra eski olmayacak ve şimdiki haline benziyor olacak. Önemli bu yoksa geri gönderiyorlar) - 4 adet fotoğraf - Varsa bonservis, sertifika ve meslek belirtici belgeler - Varsa ehliyet ve 4 adet fotokopi (Çok önemli değil, ben götürdüm ama bizde var dediler. Sanırım ehliyetler sisteme aktarılıyor)
Çok teşekkürler hocam
bunların dışında asal'dan indirip doldurmam gereken bir belge var mıdır?
Bir de sizce kaç gibi gitmek lazım Sabah? Sıra olur mu bu günlerde?
Asal'dan birşey indirecek birşey yok. Şubeye sabah 8:15'den sonra gitsen iyi olur. Daha erken gitmene gerek yok. 8:30'da açılıyor sanırım. Şubeye girdiğinde sana doldurman için formlar verecekler. Eğer vermezlerse form verecek misiniz yada nereden alırım diye.
Sıra olayına gelirsek merkezi şubelerde sıra olabilir. Misal İstanbul-Halıcıoğlu. Fakat Güngören gibi ilçe şubelerine gidersen hiç sıra olmaz. Güngören askerlik şubesi yeni açıldı. 3-5 asker dışında kimse yok. Eğer İst'de oturuyor ve Güngören'e yakınsan buradan başvurabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: heroo-23
Peki bir sorum daha var. Memurlar kurumlarından en son hangi tarihte ayrılmaları gerekir?
30 kasım olması lazım ben öyle yapmayı düşünüyorum.Askerlik sevk evragını alırken 2nüsha alın birini dilekçeye eklersiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: webmasterrizmir
burda 300 kişiyi zorlarız tahminim , hatta aynı acemi birliğine çıkanlarımız çok olur gibime geliyor son güne kadar irtibatı koparmıyalım buluşur aynı anda teslim oluruz millet
İrtibatı koparmamak lazım. Aynı yere düşenlerin birlikte gitmeleri iyi olur.
Acemi birliğine gittiğimde Dh'li olan var mı diye soracağım. İllaki vardır. Yüzyüze tanışmasak bile sanaldan arkadaşın olması ilk günlerde iyi olur. Dayanışma içinde oluruz.
tşekkürler. Peki hangi kurumda çalışıyorsunuz?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ismetserdaruzun
ERKEN SEVK MÜRACATINA
35 gün 3 saat 22 dk 18 sn kaldı. SEVK EVRAKLARININ ALINACAĞI SON TARİHE
65 gün 3 saat 22 dk 18 sn kaldı. SINAVA
65 gün 19 saat 22 dk 18 sn kaldı. TESLİM OLUNACAK GÜNE
76 gün 10 saat 22 dk 18 sn kaldı.
Az Kaldı Az....... :) :)
yav tertipler askerdeki kd ler bizim kadar saymıyodur böyle az durun ya, hele bi 15 20 gün kalsın
Aynen dediğin gibi tertip ama bir an önce bitsin istiyorum , işyerinede söyledim kasmıyorum da öle gün sayıyoruz :)
quote:
tşekkürler. Peki hangi kurumda çalışıyorsunuz?
sağlık müdürlüğü
quote:
memur için ayrılması gereken son gün 30 kasım
quote:
quote:
burda 300 kişiyi zorlarız tahminim , hatta aynı acemi birliğine çıkanlarımız çok olur gibime geliyor son güne kadar irtibatı koparmıyalım buluşur aynı anda teslim oluruz millet
Acemi birliğine gittiğimde Dh'li olan var mı diye soracağım. İllaki vardır. Yüzyüze tanışmasak bile sanaldan arkadaşın olması ilk günlerde iyi olur. Dayanışma içinde oluruz.
Evet Tertip dediğin gibi zaten açıklandığı zaman forma yazarız aynı yere düşenlerle pm'den yazışır ona göre haberleşiriz :) bir arkadaş bir arkadaştır en azından destek oluruz birbirimize :)
arkadaşlar, giden kısa dönemler diyorki acemi birliğinde yada usta birliğinin başlarında sivil hayatdaki meslekleri soruyormuş komutan bilgisi olan varmı gerçekden soruluyormu mesleki değere göre , görev veriliyormu kısa döneme yoksa zaten 6 ay burada ne gerek mi var deniyor.
quote:
quote:
quote:
Evet Tertip dediğin gibi zaten açıklandığı zaman forma yazarız aynı yere düşenlerle pm'den yazışır ona göre haberleşiriz :) bir arkadaş bir arkadaştır en azından destek oluruz birbirimize :)
Evet haklısınız,forumdan bi aşinalık olacak en azından
quote:
Orijinalden alıntı: isterolist
arkadaşlar, giden kısa dönemler diyorki acemi birliğinde yada usta birliğinin başlarında sivil hayatdaki meslekleri soruyormuş komutan bilgisi olan varmı gerçekden soruluyormu mesleki değere göre , görev veriliyormu kısa döneme yoksa zaten 6 ay burada ne gerek mi var deniyor.
tabiki soruluyor ona göre ordakiler ihtiyaç doğrultusunda seni görevlendiriyorlar. tabi herşeyede atlamamak lazım bana göre. Gerçi ne söylenirse söylensin herşey afaki kalıyor aslında neyle karşılaşacağımız büyük bir bilinmezlik an ve an yaşayacağız
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
s.a. tertipler,eskilerden bir alıntı;
''Yol izni askerlik yaptığınız yerden tezkereye gideceğiniz yerin mesafesine göre veriliyor. ''
Sorum şu,benim iş dolayısıyla resmi olarak ikamet ettiğim şehirle,ailemin yaşadığı şehir arasında 500 kmden fazla mesafe var. Yol izni ikamet adresine göre mi belirliyorlar, teskere ile dönüş yapacağımız adrese göre mi? Örneğin ikametim görülen şehre göre 400 km gelen bir mesafe,ailemin yaşadığı ve dönüş yapacağım şehre 500+400=900 km yapar. İlk söylediğim olursa 1 gün yol izni,ikinci söylediğim gibiyse 2 gün yol izni demektir. Doğrusu hangisi ?
Heleki örnekteki 400ü +700 yapınca,asıl mesafe +1200 oluyor ve bu 3 gün yol izni demek. 1 gün erken tezkere ile 3 gün erken tezkere arasındaki fark çok ilgili soruya cevap verebilecek,bilen bir tertip,dede var mı,teşekkürler.
343.dönem olarak cevap veriyorum ikamete göre değil kütüğe göre izin hesaplandı. Bende çok söyledim komutana kütüğe göre olması saçma diye ama kütüğe göre yol izni verildi. İkametine göre 3 gün yol izni alması gereken arkadaşım, kütüğüne göre 1 gün alabildi. Önemli değil 1 gün ya dert etmeyin o günler gelsinde biter.
Anladım hocam,demekki komutanların insiyatifinde bu yol izni,doğru mu anladım? Amin amin,dediğiniz gibi o günler gelsinde artık 1-2 gün daha bekleriz,teşekkür ederim
Bu yol izinleri, askerlerin terhis işlemleri vs komutanın inisiyatifinde olacak şeyler değil aslında. Çünkü 1 gün verilecek yol izni 2 gün verilip erken gönderildiğinde, belgeler kontrol edildiğinde yanlış varsa komutandan savunmasını istiyorlar neden böyle yaptın diye. Ayrıca erken gönderildik diye sevinirken daha sonra eksik günleri tamamlatmak için çağrılırsınız. Çıkış tarihi yanlış hesaplanırsa söyleyin sizin başınıza dert olur. Personel lojistikçinin yanında askerliğimi yaptım terhis olan herkesin yol izni kütüğe göre hesaplandı. İkamete göre hesaplanıyor diyende var mantıklısı da o ama bilmiyorum yani şaşırmayın başka bir türlü hesaplanırsa da askeriye işte pek mantık aranmaz.
hlsp hocam 343. dönemsiniz birşey daha sormak istiyorum,ayakkabı numaram 48,bot ise 49 gerekli,gittiğimde askere bu sıkıntı olur mu acaba? Olursa nasıl çözeceğim?
Bot bulunur büyük numaralar var yoksada başka bir yerden getirtirler. 49 numara asker botum var diyorsan götür. Sonuçta küçüğü ayağına olmayacağına göre bulmak zorundalar.
quote:
quote:
quote:
böyle zamnlarda destek arayacak birisi olması çok iyi olur arkadaşlar. Herkes için hayırlı olan bir yer düşsün inşallah.
quote:
Evet soruluyor bizim usta birliği acemiliğin sonunda belli olmuştu, belirli meslekleri sormuşlardı ona göre dağıtım yapıldı.
Arkadaşlar süper bilgiler tecrübeler buldum (biraz argo kelimeler var ama), buyrun:
quote:
Orijinalden alıntı: novic
öncelikle belirteyim ki aşağıda yazacaklarımın tamamı genel olarak geçerlidir. istisnai birlikler kesinlikle mevcuttur. ama genel olarak alacağınız önlemler ve karşılaşacağınız zorluklar aşağıdakilerden ibaret olacaktır. Fakat tamamen tersi şeylerle de karşılşamanız mümkündür. orası TSK'dır.
1- En başta giderken giyeceğiniz ve daha sonra da çarşıya çıkarken giyeceğiniz kıyafetler. Ben şahsen sivil olarak üzerimde giymiş olduğum Mont, kazak, pantolon, bere ve botlar ile gittim ve onlarla da geri döndüm. Nisan ve Mayıs aylarında havalar düzeliyor, güneş fln oluyor ama yine ben kazma gibi botlarımla gezdim. yine olsa yine öyle yapardım. Yedek fln götürmedim. Sokarım TSK'ya. Düşeceğiniz yere göre kalınlıklarını çeşitlerini ayarlarsınız. He bu giysiler ve ayakkabılar orada botlukta, depoda fln eskiyecek, toz olacak. ona göre çok önemli olmayan şeyler seçin. ama yine de bombok şeyler olmasın. sonuçta çarşıda görünümünüz ve şıklık önemli bence =) millet aha kazmalara bak demesin görünce.
2- Pijama. Orada size her boku verirler %90 ihtimalle. Fakat siz yine de Pijama olarak pamuklu alt üst bir takım götürünüz, hem onlarla gazinoda falan da dolaşabilirsiniz. Ordu eşofman veriyo ama onları sporda ya da başka zamanlarda giyersiniz. seçeceğiniz pijamanızın üstü daha doğrusu sweatshirt'ünüz kapşonlu olabilir. Yastıkların düşük ihtimal olması ihtimaline karşı kafanıza geçirip yatarsınız. Her ne kadar yastık kılıfları yıkansa da ara sıra başka biriinin kullanmış olduğu yastığı kullanmanız gerekebilir. Böyle durumlarda Yeşil asker tişörtlerinden tak diye geçirin yastığa kılıfmışçasına. çok kullanışlı oluyor. Ayrıca hangi yatakta yatacağınızı bilmediğiniz için kapı yanındaki yatağa falan düşerseniz kapşon başınızı ve boynunuzu soğuktan koruyacaktır. Ranzalarda kesinlikle üst tarafı tercih ediniz. Çok mühim bir konu. alt yataklarda millet leş gibi kıyafetleriyle, leş gibi oturur sohbet ederler başkalarının yataklarında. üst kat iyidir, cilloptur. zaten genelde kazma barzolar ranzadan düşerim korkusuyla üstü tercih etmiyorlar. üstler genelde bol miktarda oluyor.
3- Kendinize 1-2 adet 3-4 liralik kaliteli permatiklerden alın sizi en azından 10 gün idare edebilecek sayıda. bakın bu tip şeyler kolayca dolabınızdan araklanır genelde. kişisel özel önlemler ile bunun önüne geçebilirsiniz. ama illa ki traş bıçağı, çorap, şampuan, bot boyası fln gibi ıvır zıvırlarınıza dadanmayı denyeceklerdir. tırnak çakısı, sabunluk içinde bir banyo sabunu ve benzeri temizlik eşyalarınızı koyabileceğiniz ve mümkünse askılı yani biyere kolayca asabileceğiniz birer ufak el çantası alın ve yukarıdaki temizlik eşyalarınızı da alıp içine doldurun. orada yine muhtemelen sizlere sizde olmasına rağmen ufak ucuz meblağlara satacaklardır tekrardan bu temizlik çantasını fln. Diş fırçası ve en ufağından bir diş macunu götürün. yine en ufağından bot boyası götürün. 1 kalıp sabun yukarıda da belirttiğim gibi. Genel olarak gördüğüm kısa dönemler aç gibi ne var ne yok doldurmuşlar valizlerine. gerek yok. %90 birlikler size tüm ihtiyaçlarınızı verecektir. Kantinde her şey çok çok ucuz fiyatlara var. yani selpaklar, kağıt havlular, ıslak mendiller 5 kalıp sabun fln goturmeye hiç gerek yok. her bok var orada.
4- Şampuan olarak ufak bir şampuan götürün. orada yine size verebilirler. vermezlerse de kantinden çok ucuza alırsınız. velhasıl ufak bir şampuan. Birde 2 adet tuvalet kağıdı götürün. ilk 1-2 gün fırsatınız olmayabilir bu tip şeyler almaya..
5- Çarşaf ya da yorgan nevresimi ile ilgili orada yaşadıktan sonra öğreneceğiniz tecrübelerde gerekebilecek 10 tane fln çengelli iğne götürmenizi öneirirm. iğne iplik götürenler oluyor. çok nadiren gerekbiliyor aslında ama. gerektiğinde başkasından alır dikersiniz. ama size kalmış götürmeyebilirsinizde.
6- Askerde giymek için yün üst ve alt içlik götürebilirsiniz. ben kadiköyde asker pasajından almıştım yeşil rahat ve tahriş etmeyenlerinden. birer adet de orduda veriliyo ama ellerinide olmaz falan nolur noolmaz alın. Bunun haricinde 10 çift siyah çorap götürün ve bence hepsi kalın olsun.çünkü ben 5 kalın 5 ince götürdüm, kalınlarda hiç bir sorun yaşamadım ama inceleri giyince ayaklarınız sırılsıklam terliyor bot içinde. kalınlar terletmiyor ya da teri mi emiyor ne sik yiyor bilmiyorum. birde zaten kış aylarına denk gelicek acemiliğiniz. yağmurda karda çamurda 5 saat yürüceksiniz rap rap..ayaklarınızın parmak uçları donabiliyor yeirne göre. benim 6 ay geçmedi o uyuşukluk.. 10 adet yeşil don ve 10 adet yeşil t-shirt alın. Ben askerliği bunları yıkaya yıkaya bitirdim. son günlerde yıkamayıp atarsınız isterseniz. her seferinde atıp yenisini giyerim diyenler oluyor. bende oyle diyordum fakat oyle olmuyor. gerek yok yani. yıkar tekrar giyersiniz. Kirli ve temiz çamaşır poşeti gibi bir şey satılıyor yine kadiköy pasajjında. onlardan 2 tane kirli poşeti aldım ben. temizleri bir kirli poşetine koyuyordum. kirlileri de diğer kirli poşetine.. çünkü çalmaya yeltenyiorlar temiz çamaşırlarınızdan.. 2 poşetinizde kirli poşeti olsa iyi olur. zaten bunlarda kantinde satılıyor. poşet dediğime de bakmayın. bez gibi bir şeyden siyah fermuarlı bir şey bu. Çamaşır filesi alın yine 1 adet pasajdan. üzerine de isminizi yazın keçeli kalemle.
7- Terlik alın. Veriyolar ama noolur noolmaz. en dandiğinden götürün. terlikler dikkat etmezseniz kolayca değişebiliyor. karıştırıyorlar fln kazmalar. her yerde etrafınızda kazmalar olacak acemeilik sonrasında. onlara karşı dikkat edin.. baştan tavrınızı koyun ezemesinler. gerekirse sertlik çıkarın baştan 1-2 kez. sonra bulaşmazlar size. ben şahsen biriyle kapıştım. ondan sonra kolay kolay yanaşmadılar. ama bulaşmayın. arkadaşlık etmeyin, samimi olmayın oyle olanlarla. zaten ilk bakışta anlayacaksınız hangisi iyi insan hangisi şahsiyetsiz..usta birliğinde ozellikle.. en önemli nokta şu. psikolojinizi sıkı tutun... hiç bir şeyi salllamayin. komutan mı bağırdı, asker mi kafanızı bozdu.. hiiiiç takmıyorsunuz, klemiyorsnuz. 5 ay sonra s***p gidicem ben buradan diyeceksin geçeceksin olay bittikten sonra unut gitsin. en onemli nokta psikolojiyi sağlam tutmak beyler. he birde şafak saymamaya çalışın beyler. aklınıza mı geldi şafak. hemen unut gitsin. başka bir şey ile ilgilien hemen. çünkü bir bakıcan 3 ay geçmiş way be dicen. ama bir bakıcan haala 70 gun var. aq 70 gun geçer mi fln diye aklına gelmeye başladı mı hooopp unut gitsin başka bir şeyle ilgilien.
8- Bir adet botları iplerin geçtiği deliklerden birbirine kilitlemek üzere ufak asma kilit alın. botları değiştirmeye çalışanlar olabilir.. yeni botlar olacak sizinkiler malum.
9- botların içine koymak üzere silikon taban alın. bu kesinlikle inanılmaz önemli. acemilikte millet ağlarken siz gülersiniz. silikon taban 5 lira flndi sanırım geçen yil ben aldığımda. silikon taban derken roberto carlosun kullandığı likit taşaklılardan demiyorum. ucuz basit şeylerden. ve birde botlar dağğıtırılırken ayak numaranıza göre kesinlikle en azından 1 numara büyük alın. ben 1 numara büyük aldım ama aslında 2 numara büyük bile alsam daha iyi olabilirmiş. ama bir bir buçuk numara büyük olması kâfi gibi.
10- el-yüz, ayak ve büyük banyo havlusu (bunların çoğunu veriyorlar) orada vereceklerinden dolayı siz sadece bir adet elyüz havlusu ve bir adet banyo havlusu götürün..hatta bilmiyorum belkide banyo havlusu götürmesenizde olabilir. külfet oluyor bunları taşımak valizde yer kaplıyor..elyüz havlusu alın mavi renkte bir tane. opsiyonel olarak banyo havlusu alın bir adet. alın siz ya banyo havlusunu da.. olmadı depoda valizinizde durur.
12- not defteri ve kalem orada kantinden alırsınız. buradan götürmeye gerek yok. zaten bazı birlikler size almanızı mecbur tutuyor. tek tip olacak diye s**e s**e satıyorlar.
13- arko nem isimli kremden alın..8 lira fln bu. orada inanılmaz derecede işinize yarayacak. dudaklar ve eller tarraa yiyor soğuktan. bu krem arko nem ama ..başka marka olmaz. bu yağsız inanılmaz bir şey..mucize krem aq. portakallısını tavsiye edebilirim. orada kreminizide ayılar parmaklar, dolabınızda kirli poşetinize fln saklarsınız bu tip şeyleri. krem şampuan fln..
14- bir adet kitap goturebilirsniz..hobinize bağlı olarak. kitap okumayı seviyorsanız güzel ve rahatlatıcı oluyor.
15- 1 ufak paket yara bandı atın çantaya..bulunsun.. iki adet vatka götürün. ayakkabı ayağınızı vurursa kullanaiblirsiniz gerkeirse botlarınız size dağıtıldıktan sonra akşam o beton gibi olan topuk kısmı ve burun kısmını ezin ve yumuşatın. bükün fln ayakkabıyı sağa sola doğru..yumuşasın..
16- 4-6 lira arasında fiyatı değişen casio asker saati alın. kadiköy pasajından temin ediniz. bu da önemli. bu saat alarmı fln baya iş görüyor. alırken ışığının çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz.
17- ilaç götürmeyin eğer sürekli kullandığnız bir ilacınız yoksa. yani hani ağrı kesici zart zurt. girişte topluyorlar. kullandığınız ilaç varsa girişte söylüyorsunuz ve teslim ediyorsunuz. size onlar vakti geldikçe çavuş vasıtasıyla içiriyorlar.
18- yine kadiköy pasajından boyuna aslına asker cüzdanlarından bir adet alın. hatta yola çıakrken direk onunla gidin.. kimliğinizi orada birliğe teslim edeceksiniz. ehliyetinizi çaktırmadan vermeyin. yaninizda normal bir kimlik olmuş olur asker kimliği dişinda.
19- bir adet vadesiz banka kartınız olsun.akbank uygun olabilir. paranız bitince aileniz para gönderebilir ya da içinde para olur vadesiz hesabınızın. çarşıya çıkan birine fln çektirirsiniz. ya da kendiniz çekersiniz fln.. cebinize minimum 200 maksimum 300 lira alın oyle gidin. banka kartınıza da duruma göre 200 lira fln atın işte. yeter zaten. kişiye göre dğişiyor orada harcamalar. ama normal bir insan 500den fazla harcamaz kanımca. zaten orada size üç beş maaş fln verilecek. para sıkıntısı kesinlikle çekmezsiniz o yüzden 300ün üzerinde para götürmeyin. banka kartınızda cebinizde bulunsun, gerekince oradan çeker ya da çektirirsiniz. ÖNEMLİ UYARI: aman ha kimseye borç vermeyin. bahane uydurun bişey yapın. çok kişi gördüm 50 lira 100 lira borç veren kısa donem. alamazsınız paranızı geriye. vermezler.. borç tek bir kişiye bile vermeyin. adınız çıkar sonra başkalarıda gelir ister.
20- Son olarak saçlarınızı 3 yahut 2 numaraya kestirin ve traşınızı olmuş bir şekilde gidin. orada girişte boklu traş makinaları ile saçları uzun olanları alırlar..Kıl tüy işleri ile uğraşmazsınız. bazı birliklerde birliğe ilk girenler başlangıçta rahat eder kalabalığa klamadan. her şeyde ilk siz gelirsiniz. ama tabii size kalmış.
21- cep telefoınu olayına gelince. ben giderken hiç bir şey götürmedim ne telefon ne sim kart. sizde başlangıç olarak götürmeyin hiç birini. he ama yok bana lazım diyorsanız sim kart götürün sadece..bir yerinize sokarsınız sallıyorum ayakkabınızın tabaının altına fln.. cep telefonu zaten kesin topluyorlar aramada.. ve soruyorlar sim varsa telefon varsa askerliginizi yakarız fln diye gazlıyorlar..eğer ihtiyacınız varsa götürün, ama gerek yok bence. zaten acemilikte ilk 1 ay göz onundesiniz fln..vaktinizde olmaz. ankesorden yardırırsınız..3 adet 100lük telefon kartı alın...yoksa 50lik alın. 3 tane alın sizi uzun süre götürecektir. daha sonra zaten kantinden temin edersiniz telefon kartlarını. bazen bitebiliyor bir süreliğine kantinde fln o yuzden 3 tane yeter başta.
22- birlikte spora önem verilme derecesine göre sporu iyi olanlar komutanların gözüne girecektir. özellikle barfiksi çoğu komutan önemser. spora önem veriliyorsa ve sizde sporda başarılıysanız çok rahat ettirebilirler sizi. tabi dediğim gibi birlikten birliğe değişir..
23- orada dağıtılacak giysi zart zurt malzemelerinize yanınınızda götüreceğiniz CD kalemi ile işaretler ya da isminizi baş harfini yazın. botlarınıza, spor ayakkabılıarınıza, eşofmanınıza, palaskanızın ve kamuflajlarınızın gorunmeyen tarafına işaret yapın. değişmesin, çalınmasın diye. botlarınızın yan tarafında seri numarası olacaktır. onu not alın isterseniz kenara. karışmasına ya da çalınmasına karşı önlem olarak.
24- birlikte bilgisayar ve özellikle excel, word bilginizi saklamayın beyler. excel dediler mi, bilgisayar bilgisi dediler mi biliyorsanız atlayın. çok rahat edebilirsiniz duruma göre. millet çalışırken soğukta siz sıcak odada excel'de çalışıyor olursunuz. he şöyle bir dezavantaj doğurabilir ileride ama çok düşük iht; son 2 ay fln taşaklarınızı serip yatışa geçtiğiniz günlerde yine size bilgisayarda bir şeyler kitleyebilirler. ama her türlü komutanlar sizi korur işlerine yaradığnızdan dolayı.
25-rütbeliler genelde geyik elemanlardır. mesafeyi koruyun başlarda. gün geçtikçe zaten samimi olacaksınız. aranızı iyi tutun rütbelilerle. başta itici gelirler ama iyi insanlar olur çoğu.. başlarda size sert ve sıkı davranacaklardır. o sırada çok küfür ettiğiniz bir rütbeli daha sonra en sevdiğiniz komutan olabilir.
26- Askeri eşya almaya gittiğiniz dükkanlarda size traş kutusuydu, zarttı zurttu bir sürü şey satmaya çalışacaklar ve spekülatif laflar söyleyecekler satılanları almanız için. Onlara kulak asmayın ve burada yazılı olanları satın alın sadece. onlar satmak için "kesinlikle gerekiyor" fln gibi söylemlerde bulunacaklar..
Türkiye profilini görmeye hazır olun. Ama moralinizi bozmayın ve unutmayın askerliğiniz çabuk bitecek. Moralinizi yüksek tutun, çünkü en ufak moral bozukluğu burada büyür büyürrr ve çok kafayı takarsanız moralinizi çökertir. Her şeye pozitif yaklaşın ve daima bardağın dolu tarafını görmeye çalışın!
Bot bulunur büyük numaralar var yoksada başka bir yerden getirtirler. 49 numara asker botum var diyorsan götür. Sonuçta küçüğü ayağına olmayacağına göre bulmak zorundalar.
İnşallah vardır,yoksa büyük sıkıntı Siyah bi botum var ama tabi asker botu gibi değil,ben yinede onunla gideyim zaten aralık soğuk,en kötü ihtimal bana uygun bot bulana kadar onunla idare etmeme izin verirler herhalde değil mi hocam?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: giomzo
Arkadaşlar işten ayrılırken tazminat alabilmek için kasım da şube'den askeri sevk kağıdını alacağız, bununla birlikte bir dilekçe yazacağız sanırım. Bende kasım 20 gibi ayrılmayı düşünüyorum işten, kağıdı bir hafta kala insan kaynaklarına vereceğim. Bu işlemlerde yazdıklarım dışında bilmediğim farklı bir süreç işliyor mu?
dostum sanırım sarı zarfın içine konulan sevk belgesinin bir örneğini isteğince iş yerine vermek için, sana bir tane örnek veriyorlar. bende aynen senin gibi düşünüyorum 29 kasım da çıkış yapmak istiyorum. fakat dilekçe dediğin sanırım çalıştığın kuruma vereceğimiz dilekçeden bahsediyorsun ???
inşallah sorun çıkmazda tazminatı gitmeden önce alırım, malum para lazım olacak giderken gelirken orada ekipman alırken felan.
Çalıştığın kuruma vereceğin dilekçe dostum ama çıkış tarihinden önce ver ki tazminatın yatırılmasıyla ilgili sürede bir sıkıntı çıkmasın. Bu arada 1 seneden fazla aynı yerde çalışanlar askere giderken tazminat alma hakkı hala yürürlükte kaldırılmış değil arkadaşlar.