Şimdi Ara

349. DÖNEM (12 ARALIK 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26.093
Cevap
153
Favori
1.193.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Svquare

quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bm34

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hayalci983

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halilcc

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Niyet 0070

quote:

kayıt işlemini de hallettim aile hekimi uğraştırdı biraz bende sağlık personeliyim sadece 2 derece miyop yazacaksınız dedim yazmamda yazmam dedi en son askerlik subesindekiler insaflı çıktı da hastaneye sevk edilmeden gözlük takıyormusunuz kısmını evetten hayıra cevirdiler.

yüzümüze bakıp askerliğe elverişlidir yazıyor dr. hanım ama gözümüzdeki gözlüğü görmüyor gibi miyop yazmıyor.

askerlik subesindeki personel çok ilgiliydi ama...

Daha önce de sormuştum kaynadı soru.

Benim normalde gözlük kullanmam lazım ama takmıyorum. Şubede Gözlük kullanıyorum dedim. Askerde gözlük takmazsam sorun olur mu? Bilgisi olan var mı?

Arkadaşaşlar bilen eden var mı, bize yardımcı olun bilen varsa
    Ben normalde gözlük kullanıyorum fakat askeri hastaneye yollarlar diye kullanmıyorum dedim, bu askerde benim için dezavantaj olur mu???

askerde kimse sizin dosyanızda gözlüksüz yazıyor siz niye gözlük takıyorsunuz demez herhalde.

Ben daha öncede muayene oldum gözlük için A GRUBU ARIZAlı yazar askeri muayenede formda gzük kullanıyorum u işaretlediğim için aile hekimininde rapora gözlük yazması gerekiyordu ( bana 2 derece miyop yazacaktı her iki göz için) ama yazmadı seni sevk edeyim dedi yok dedim o zaman gözlük yazamam dedi ve yazmadı şubede forma gözlük takıyormusnuz a evet dediğim için böyle olmaz dediler bende hayır diye düzeltip parafladım.

orada bir sürü soru vardı mesela bulaşıcı bir hastalığınız var mı diye hayır yazdık olsa kim bilecek kim sorguladı yüzümüze baktılar onayladılar.

sorun çıkmaz yani

sadece normalde gözlük takanlar komando olamıyor belki gözlüklü komando oluruz

İşte bende bundan korkuyorum yani gözlüklü komando olmaktan, düşünsenize bi inşallah öyle birşey olmaz arkadaşlar

İşlemler yapılırken oradaki memur size genel sağlık durumunuzla ilgili soruların olduğu bir kağıt veriyor ve siz işaretliyorsunuz. - kaç defa ameliyat geçirdin - bulasıcı hastalık varmı vs. vs. birde gözlük kullanıyormusunuz , kullanıyorsanız dereceleri nedir diye bir soru vardı ...

bende gözlük kullandığım için evet kullanıyorum şıkkını işaretledim ve göz numaralarımı yazıp hipermetrop ve astigmat var diyede belirttim orada ... memur bana gidip muayne olacaksın rapor alıp geleceksın demedi ... zaten bildiğim kadarı ile acemi birliğine gittiğinizde yine sağlık kontrolunden geçiyorsunuz ve aşılar vuruluyorsunuz. orada gözlük kulandığınızı belirtirsiniz sorun olmaz ..
    komanda çıkan olursada yine aynı şekilde sağlık kontrolu oluyor ve komando olacak asker seçiminde çok dikkat ediliyor sağlık durumuna ... gözlük takan ve muaynede herhangi bir rahatsızlığı çıkan kişiyi komanda olamaz diyerek birlğini değiştirip gönderiyolar zaten... o açıdan sıkıntı etmeyın.. formalite icabı kağıtları doldurduk orada, asıl askeriyede yapılacak sağlık kontrolerınde herşey kesinleşecek.

Evet dediğiniz gibi, fakat bi arkadaşım gözlük muhabbetini yaparsan askeri hastaneye gönderirler 2gün uğraşırsın dedi, bende uğraşmamak için kullanmıyorum demiştim, keşke sizin gibi yapsaydım söyleseydim :(

Hımm dediğiniz mantıklı, inşallah dediğiniz gibi olur hocam sağolun bilgiler için...

343 Aralık 2011 de giden arkadaşım acemiliğin ilk günlerinden sonra üstünde sadece don olacak sşekilde soyunup sıraya gridiklerini, bir soldan yanılmıyorsam 2 de sağ demişti 3 aşı vurduklarını söyledi.

Bu arada giittiği yer acemi-usta Aydında bir jandarma karakoluydu.

Sizde söylersiniz gözünüzle ilgili durumu. Gözlük varsada kullanırsınız. Çokta sorun olmaz.

Bende çok iyi bilmediğim halde ingilizceyi yazdırmışım. Orda en iyi bildiğiniz yabancı dil yazıyormuş meğer.

Ben okuldan öğrendiğim çat pat ingilizceyi neden yazdım bilmiyorum.

Sadece bildiğiniz yabancı diller sorusu olarak düşündüm bakalım hayırlsı artık. İnşallah başım ağrımaz.

Eyvallah hocam. Bu arada fena mı, bakarsınız tercüman olursun tertip

Hocam nasıl yapim tercümanlık Kağıttan metin okumam iyi sadece oda profesyonel sayılmaz

Latife yaptım üstadım ya, zaten okulda verilen ingilizce eğitimi pek birşeye yaramıyor al benden de o kadar

ingilizce askerde ne gibi fayda sağlar hocam?

ciddi anlamda soruyorum hani iyi göreve mi verirler yoksa hamallık mı? komutanlara ders falan gibi?

bir de ingilizce biliyoruz diye 12 ay yedek subay yapmayalım

benim bi abim bilmesine rağmen hiç bilmiyorum demişti

Ne işe yarar fikrim yok ama öyle ders felan verdireceklerini sanmam, öğretmenlere yaptırırlar o işi bence.

Vay, farklı bir bakış açısı tebrik ederim seni tertibim dediğin gibi işten sıyrılalım masa başı bir askerlik olsun derken 12 aya toslayabilirizde, akıl sır ermez askerin işine

sağol tertibim... uyanık olmak lazım malum

baktılar oo adam ingilizce biliyor, hop astek yapıştırrrrrr 12 ay içinde ingilizceden soğursun

yard.doç olan bi abim var işte o sadece lisans diplomasını götürmüştü

Rica ederim tertibim aynen katılıyorum sana
    Hemde ne soğursun var yaa bütün askerlik süren boyunca bin pişman olursun
    Takdir ettim abinizi, ee uzun mu kısa mı gitti, ne mezunuydu abiniz hocam?

bi abim derken aslında üniden hocam ama abi kardeş gibiydik

iktisat mezunu... pazarlama uzmanı kendisi... kısa dönem gitti

aslında bakma 7 sülaleni biliyor adamlar. kim hangi suçtan girmiş ne okumuş hepsi çıkıyo sistemde.

ona göre de dağılım yapılıyor...

ama işte göze batmamak lazım...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hayalci983

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Niyet 0070

quote:

kayıt işlemini de hallettim aile hekimi uğraştırdı biraz bende sağlık personeliyim sadece 2 derece miyop yazacaksınız dedim yazmamda yazmam dedi en son askerlik subesindekiler insaflı çıktı da hastaneye sevk edilmeden gözlük takıyormusunuz kısmını evetten hayıra cevirdiler.

yüzümüze bakıp askerliğe elverişlidir yazıyor dr. hanım ama gözümüzdeki gözlüğü görmüyor gibi miyop yazmıyor.

askerlik subesindeki personel çok ilgiliydi ama...

Daha önce de sormuştum kaynadı soru.

Benim normalde gözlük kullanmam lazım ama takmıyorum. Şubede Gözlük kullanıyorum dedim. Askerde gözlük takmazsam sorun olur mu? Bilgisi olan var mı?

Arkadaşaşlar bilen eden var mı, bize yardımcı olun bilen varsa
    Ben normalde gözlük kullanıyorum fakat askeri hastaneye yollarlar diye kullanmıyorum dedim, bu askerde benim için dezavantaj olur mu???

askerde kimse sizin dosyanızda gözlüksüz yazıyor siz niye gözlük takıyorsunuz demez herhalde.

Ben daha öncede muayene oldum gözlük için A GRUBU ARIZAlı yazar askeri muayenede formda gzük kullanıyorum u işaretlediğim için aile hekimininde rapora gözlük yazması gerekiyordu ( bana 2 derece miyop yazacaktı her iki göz için) ama yazmadı seni sevk edeyim dedi yok dedim o zaman gözlük yazamam dedi ve yazmadı şubede forma gözlük takıyormusnuz a evet dediğim için böyle olmaz dediler bende hayır diye düzeltip parafladım.

orada bir sürü soru vardı mesela bulaşıcı bir hastalığınız var mı diye hayır yazdık olsa kim bilecek kim sorguladı yüzümüze baktılar onayladılar.

sorun çıkmaz yani

sadece normalde gözlük takanlar komando olamıyor belki gözlüklü komando oluruz

İşte bende bundan korkuyorum yani gözlüklü komando olmaktan, düşünsenize bi inşallah öyle birşey olmaz arkadaşlar

İşlemler yapılırken oradaki memur size genel sağlık durumunuzla ilgili soruların olduğu bir kağıt veriyor ve siz işaretliyorsunuz. - kaç defa ameliyat geçirdin - bulasıcı hastalık varmı vs. vs. birde gözlük kullanıyormusunuz , kullanıyorsanız dereceleri nedir diye bir soru vardı ...

bende gözlük kullandığım için evet kullanıyorum şıkkını işaretledim ve göz numaralarımı yazıp hipermetrop ve astigmat var diyede belirttim orada ... memur bana gidip muayne olacaksın rapor alıp geleceksın demedi ... zaten bildiğim kadarı ile acemi birliğine gittiğinizde yine sağlık kontrolunden geçiyorsunuz ve aşılar vuruluyorsunuz. orada gözlük kulandığınızı belirtirsiniz sorun olmaz ..
    komanda çıkan olursada yine aynı şekilde sağlık kontrolu oluyor ve komando olacak asker seçiminde çok dikkat ediliyor sağlık durumuna ... gözlük takan ve muaynede herhangi bir rahatsızlığı çıkan kişiyi komanda olamaz diyerek birlğini değiştirip gönderiyolar zaten... o açıdan sıkıntı etmeyın.. formalite icabı kağıtları doldurduk orada, asıl askeriyede yapılacak sağlık kontrolerınde herşey kesinleşecek.

Evet dediğiniz gibi, fakat bi arkadaşım gözlük muhabbetini yaparsan askeri hastaneye gönderirler 2gün uğraşırsın dedi, bende uğraşmamak için kullanmıyorum demiştim, keşke sizin gibi yapsaydım söyleseydim :(

Hımm dediğiniz mantıklı, inşallah dediğiniz gibi olur hocam sağolun bilgiler için...

343 Aralık 2011 de giden arkadaşım acemiliğin ilk günlerinden sonra üstünde sadece don olacak sşekilde soyunup sıraya gridiklerini, bir soldan yanılmıyorsam 2 de sağ demişti 3 aşı vurduklarını söyledi.

Bu arada giittiği yer acemi-usta Aydında bir jandarma karakoluydu.

Sizde söylersiniz gözünüzle ilgili durumu. Gözlük varsada kullanırsınız. Çokta sorun olmaz.

Bende çok iyi bilmediğim halde ingilizceyi yazdırmışım. Orda en iyi bildiğiniz yabancı dil yazıyormuş meğer.

Ben okuldan öğrendiğim çat pat ingilizceyi neden yazdım bilmiyorum.

Sadece bildiğiniz yabancı diller sorusu olarak düşündüm bakalım hayırlsı artık. İnşallah başım ağrımaz.

Eyvallah hocam. Bu arada fena mı, bakarsınız tercüman olursun tertip

Hocam nasıl yapim tercümanlık Kağıttan metin okumam iyi sadece oda profesyonel sayılmaz

Latife yaptım üstadım ya, zaten okulda verilen ingilizce eğitimi pek birşeye yaramıyor al benden de o kadar

ingilizce askerde ne gibi fayda sağlar hocam?

ciddi anlamda soruyorum hani iyi göreve mi verirler yoksa hamallık mı? komutanlara ders falan gibi?

bir de ingilizce biliyoruz diye 12 ay yedek subay yapmayalım

benim bi abim bilmesine rağmen hiç bilmiyorum demişti

Ne işe yarar fikrim yok ama öyle ders felan verdireceklerini sanmam, öğretmenlere yaptırırlar o işi bence.

Vay, farklı bir bakış açısı tebrik ederim seni tertibim dediğin gibi işten sıyrılalım masa başı bir askerlik olsun derken 12 aya toslayabilirizde, akıl sır ermez askerin işine

sağol tertibim... uyanık olmak lazım malum

baktılar oo adam ingilizce biliyor, hop astek yapıştırrrrrr 12 ay içinde ingilizceden soğursun

yard.doç olan bi abim var işte o sadece lisans diplomasını götürmüştü

Rica ederim tertibim aynen katılıyorum sana
    Hemde ne soğursun var yaa bütün askerlik süren boyunca bin pişman olursun
    Takdir ettim abinizi, ee uzun mu kısa mı gitti, ne mezunuydu abiniz hocam?

bi abim derken aslında üniden hocam ama abi kardeş gibiydik

iktisat mezunu... pazarlama uzmanı kendisi... kısa dönem gitti

aslında bakma 7 sülaleni biliyor adamlar. kim hangi suçtan girmiş ne okumuş hepsi çıkıyo sistemde.

ona göre de dağılım yapılıyor...

ama işte göze batmamak lazım...

Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

• Arkadaşlar; şehitlerimizin ailelerine baktığımızda maddi durumu kötü, halim selim vatandaşlarımız ortaya çıkıyor. Bu durumun, başvuru yaparken ailenizin gelir durumu sorusunun cevabı ile bir alakası var mıdır sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilircan

quote:

Orijinalden alıntı: giomzo

Arkadaşlar işten ayrılırken tazminat alabilmek için kasım da şube'den askeri sevk kağıdını alacağız, bununla birlikte bir dilekçe yazacağız sanırım. Bende kasım 20 gibi ayrılmayı düşünüyorum işten, kağıdı bir hafta kala insan kaynaklarına vereceğim. Bu işlemlerde yazdıklarım dışında bilmediğim farklı bir süreç işliyor mu?

onu almadan da istifanda askerlik için yazsan kabul oluyor ama o yasa hala devam mı cunku o yasayı kaldırıolar yada kalktı alamayabiliriz yani
    bende 6 ay holdnige baglı calıstım sonra 6 ay holdinge baglı bir fabrikaya gecis yaptırıldım acaba 1 yıl doldurulmus gorulup eger yasa devam edip tazminat alabilcek miyim?

Mevcut kıdem tazminatı yasası devam ediyor, değişen, kalkan veya güncellenen bir durum yok. Gerekli olan şartları yerine getiriyorsanız kıdem tazminatı almaya hak kazanıyorsunuz. Minimum 1 senedir aynı iş yerinde çalışıyorsanız ve askerlik sebebiyle işten ayrılıyorsanız 1 sene için ortalama 1 aylık brüt maaş alırsınız.
    Askere gideceğinize dair dilekçe ile birlikte şubeden almış olduğunuz durum belgesi ve daha sonra sevk belgesini iş yerinize sunabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

quote:

Orijinalden alıntı: air_jersey15

Arkadaşlar benim tecilim geçen hafta bitti ve bu hafta içinde Halıcıoğlu'daki şubeye gitmeyi düşünüyorum.

Göz rahatsızlığımdan dolayı askeri hastaneye sevk isteyeceğim. Hangi belgeleri götürmem / doldurmam lazım? (Eski 1-2 gözlük raporumu götüreceğim, onun dışında?)

Çalıştığım ve zor izin aldığım için zaman kaybını minimum seviyeye çekmem lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. asal'dan birkaç bölüme baktım ama net bir bilgi edinemedim.

- Diplomanın aslı ve 4 adet fotokopisi
    - Kimlik ve 4 adet fotokopisi (Kimlikteki fotoğra eski olmayacak ve şimdiki haline benziyor olacak. Önemli bu yoksa geri gönderiyorlar)
    - 4 adet fotoğraf
    - Varsa bonservis, sertifika ve meslek belirtici belgeler
    - Varsa ehliyet ve 4 adet fotokopi (Çok önemli değil, ben götürdüm ama bizde var dediler. Sanırım ehliyetler sisteme aktarılıyor)

Çok teşekkürler hocam

bunların dışında asal'dan indirip doldurmam gereken bir belge var mıdır?

Bir de sizce kaç gibi gitmek lazım Sabah? Sıra olur mu bu günlerde?

• quote:

Orijinalden alıntı: degirmenciemrah

quote:

quote:

Arkadaşlar işten ayrılırken tazminat alabilmek için kasım da şube'den askeri sevk kağıdını alacağız, bununla birlikte bir dilekçe yazacağız sanırım. Bende kasım 20 gibi ayrılmayı düşünüyorum işten, kağıdı bir hafta kala insan kaynaklarına vereceğim. Bu işlemlerde yazdıklarım dışında bilmediğim farklı bir süreç işliyor mu?

onu almadan da istifanda askerlik için yazsan kabul oluyor ama o yasa hala devam mı cunku o yasayı kaldırıolar yada kalktı alamayabiliriz yani
    bende 6 ay holdnige baglı calıstım sonra 6 ay holdinge baglı bir fabrikaya gecis yaptırıldım acaba 1 yıl doldurulmus gorulup eger yasa devam edip tazminat alabilcek miyim?

Mevcut kıdem tazminatı yasası devam ediyor, değişen, kalkan veya güncellenen bir durum yok. Gerekli olan şartları yerine getiriyorsanız kıdem tazminatı almaya hak kazanıyorsunuz. Minimum 1 senedir aynı iş yerinde çalışıyorsanız ve askerlik sebebiyle işten ayrılıyorsanız 1 sene için ortalama 1 aylık brüt maaş alırsınız.
    Askere gideceğinize dair dilekçe ile birlikte şubeden almış olduğunuz durum belgesi ve daha sonra sevk belgesini iş yerinize sunabilirsiniz.

hocam ben devlet memuruyum bizde de böyle birşey var mı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: degirmenciemrah

quote:

quote:

Sanırım konuda bilgi sahibisiniz
    peki benım durumumla ilgili yardımcı olur musunuz?
    ben ekim ayında firmanın holding i bünyesinde fakat bulundugum fabrikada calıstım nisan ayında da fabrikaya geçişim saglandı sizce bu donemde aktarım yapmıslar mıdır ?
    yani kasım ayında istifa edersem tazminat alma hakkım var mıdır?

• ERKEN SEVK MÜRACATINA

35 gün 3 saat 22 dk 18 sn kaldı.
    SEVK EVRAKLARININ ALINACAĞI SON TARİHE

65 gün 3 saat 22 dk 18 sn kaldı.
    SINAVA

65 gün 19 saat 22 dk 18 sn kaldı.
    TESLİM OLUNACAK GÜNE

76 gün 10 saat 22 dk 18 sn kaldı.

Az Kaldı Az....... :) :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oguz8888

quote:

Orijinalden alıntı: webmasterrizmir

tertipler bu bonservis olayında, daha sonradan böyle bir belgeyi verebiliyozmu yoksa şubede işlem yaptırırken vermek zorundamıydık bilginiz varmı ?

Sınava gireceğimiz gün sertifika,sağlıkla ilgili belgeler vs. götürdüğümüzde verebiliyoruz diye biliyorum tertip.

Pekala sertifika olarak muhasebe ile ilgili çeşitli kurslara-eğitimlere ait sertifikalarım var, bunları verebiliyor muyuz veyahut versem ne faydasını görebiliriz?

Normal şartlar altında bir işe yaraması lazım,o işlere yakın çalışma şartları olan bir yere yollanma gibi vs. götürün zararı olmaz bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismetserdaruzun

ERKEN SEVK MÜRACATINA

35 gün 3 saat 22 dk 18 sn kaldı.
    SEVK EVRAKLARININ ALINACAĞI SON TARİHE

65 gün 3 saat 22 dk 18 sn kaldı.
    SINAVA

65 gün 19 saat 22 dk 18 sn kaldı.
    TESLİM OLUNACAK GÜNE

76 gün 10 saat 22 dk 18 sn kaldı.

Az Kaldı Az....... :) :)

yav tertipler askerdeki kd ler bizim kadar saymıyodur böyle az durun ya, hele bi 15 20 gün kalsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: hlsp

quote:

quote:

s.a. tertipler,eskilerden bir alıntı;

''Yol izni askerlik yaptığınız yerden tezkereye gideceğiniz yerin mesafesine göre veriliyor. ''

800 KM'ye kadar 1 Gün
    800-1200 KM 2 Gün
    1200+ 3 gün.

Sorum şu,benim iş dolayısıyla resmi olarak ikamet ettiğim şehirle,ailemin yaşadığı şehir arasında 500 kmden fazla mesafe var. Yol izni ikamet adresine göre mi belirliyorlar, teskere ile dönüş yapacağımız adrese göre mi?
    Örneğin ikametim görülen şehre göre 400 km gelen bir mesafe,ailemin yaşadığı ve dönüş yapacağım şehre 500+400=900 km yapar. İlk söylediğim olursa 1 gün yol izni,ikinci söylediğim gibiyse 2 gün yol izni demektir. Doğrusu hangisi ?

Heleki örnekteki 400ü +700 yapınca,asıl mesafe +1200 oluyor ve bu 3 gün yol izni demek.
    1 gün erken tezkere ile 3 gün erken tezkere arasındaki fark çok
    ilgili soruya cevap verebilecek,bilen bir tertip,dede var mı,teşekkürler.

343.dönem olarak cevap veriyorum ikamete göre değil kütüğe göre izin hesaplandı. Bende çok söyledim komutana kütüğe göre olması saçma diye ama kütüğe göre yol izni verildi. İkametine göre 3 gün yol izni alması gereken arkadaşım, kütüğüne göre 1 gün alabildi. Önemli değil 1 gün ya dert etmeyin o günler gelsinde biter.

Anladım hocam,demekki komutanların insiyatifinde bu yol izni,doğru mu anladım? Amin amin,dediğiniz gibi o günler gelsinde artık 1-2 gün daha bekleriz,teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

quote:

''Yol izni askerlik yaptığınız yerden tezkereye gideceğiniz yerin mesafesine göre veriliyor. ''

800 KM'ye kadar 1 Gün
    800-1200 KM 2 Gün
    1200+ 3 gün.

Sorum şu,benim iş dolayısıyla resmi olarak ikamet ettiğim şehirle,ailemin yaşadığı şehir arasında 500 kmden fazla mesafe var. Yol izni ikamet adresine göre mi belirliyorlar, teskere ile dönüş yapacağımız adrese göre mi?
    Örneğin ikametim görülen şehre göre 400 km gelen bir mesafe,ailemin yaşadığı ve dönüş yapacağım şehre 500+400=900 km yapar. İlk söylediğim olursa 1 gün yol izni,ikinci söylediğim gibiyse 2 gün yol izni demektir. Doğrusu hangisi ?

Heleki örnekteki 400ü +700 yapınca,asıl mesafe +1200 oluyor ve bu 3 gün yol izni demek.

343.dönem olarak cevap veriyorum ikamete göre değil kütüğe göre izin hesaplandı. Bende çok söyledim komutana kütüğe göre olması saçma diye ama kütüğe göre yol izni verildi. İkametine göre 3 gün yol izni alması gereken arkadaşım, kütüğüne göre 1 gün alabildi. Önemli değil 1 gün ya dert etmeyin o günler gelsinde biter.

Anladım hocam,demekki komutanların insiyatifinde bu yol izni,doğru mu anladım? Amin amin,dediğiniz gibi o günler gelsinde artık 1-2 gün daha bekleriz,teşekkür ederim

Bu yol izinleri, askerlerin terhis işlemleri vs komutanın inisiyatifinde olacak şeyler değil aslında. Çünkü 1 gün verilecek yol izni 2 gün verilip erken gönderildiğinde, belgeler kontrol edildiğinde yanlış varsa komutandan savunmasını istiyorlar neden böyle yaptın diye. Ayrıca erken gönderildik diye sevinirken daha sonra eksik günleri tamamlatmak için çağrılırsınız. Çıkış tarihi yanlış hesaplanırsa söyleyin sizin başınıza dert olur. Personel lojistikçinin yanında askerliğimi yaptım terhis olan herkesin yol izni kütüğe göre hesaplandı. İkamete göre hesaplanıyor diyende var mantıklısı da o ama bilmiyorum yani şaşırmayın başka bir türlü hesaplanırsa da askeriye işte pek mantık aranmaz.

• kısa dönem erleri doğuya gönderme olasılıkları nedir acaba??
  • quote:

Orijinalden alıntı: heroo-23

kısa dönem erleri doğuya gönderme olasılıkları nedir acaba??

Her yere gönderiyorlar dostum kısa diye ayrım yok.
  • quote:

kısa dönem erleri doğuya gönderme olasılıkları nedir acaba??

batıya ne kadar gönderiyorlarsa doğuyada bir o kadar gönderiyorlar farketmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webmasterrizmir -- 26 Eylül 2012; 15:07:43 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

800 KM'ye kadar 1 Gün
    800-1200 KM 2 Gün
    1200+ 3 gün.

Bu yol izinleri, askerlerin terhis işlemleri vs komutanın inisiyatifinde olacak şeyler değil aslında. Çünkü 1 gün verilecek yol izni 2 gün verilip erken gönderildiğinde, belgeler kontrol edildiğinde yanlış varsa komutandan savunmasını istiyorlar neden böyle yaptın diye. Ayrıca erken gönderildik diye sevinirken daha sonra eksik günleri tamamlatmak için çağrılırsınız. Çıkış tarihi yanlış hesaplanırsa söyleyin sizin başınıza dert olur. Personel lojistikçinin yanında askerliğimi yaptım terhis olan herkesin yol izni kütüğe göre hesaplandı. İkamete göre hesaplanıyor diyende var mantıklısı da o ama bilmiyorum yani şaşırmayın başka bir türlü hesaplanırsa da askeriye işte pek mantık aranmaz.

Doğru hocam haklısınız,mantıksızlığa daha şimdiden alışmak lazım

• ama daha önce askere gitmiş arkadaşlarım bana göndermiyorlar demişti. Emin misiniz?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: webmasterrizmir

tertipler bu bonservis olayında, daha sonradan böyle bir belgeyi verebiliyozmu yoksa şubede işlem yaptırırken vermek zorundamıydık bilginiz varmı ?

Sınava gireceğimiz gün sertifika,sağlıkla ilgili belgeler vs. götürdüğümüzde verebiliyoruz diye biliyorum tertip.

Pekala sertifika olarak muhasebe ile ilgili çeşitli kurslara-eğitimlere ait sertifikalarım var, bunları verebiliyor muyuz veyahut versem ne faydasını görebiliriz?

Normal şartlar altında bir işe yaraması lazım,o işlere yakın çalışma şartları olan bir yere yollanma gibi vs. götürün zararı olmaz bence.

Eyvallah hocam

• quote:

ama daha önce askere gitmiş arkadaşlarım bana göndermiyorlar demişti. Emin misiniz?

yanlış demiş. doğu var sadece arazide operasyon yok.
  • ne fark eder doğu batıya ecel gelecekse gelir takmayın gün saymanın alemi yok.gideceğimiz yer belli
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.