Şimdi Ara

349. DÖNEM (12 ARALIK 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26.093
Cevap
153
Favori
1.193.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yanlız bir söylenti var kontejanın dolduğu soyleniyor kesin ve net bir bilgiye sahip olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lausset

lausset İstanbul/tuzla ekle ustad,

Yanlız bir söylenti var kontejanın dolduğu soyleniyor kesin ve net bir bilgiye sahip olan varmı?

hoşgeldin , biraz forumu okuman iyi olurdu aslında . Öyle bir şey yok kim nerden uyduruyor böyle şeyleri allah aşkına başvuru için 31 ekim son tarih . Kontejyan diye bir şey yok yüz bin kişide başvursa gene yok takılmayın böyle şeylere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmasterrizmir

quote:

hoşgeldin , biraz forumu okuman iyi olurdu aslında . Öyle bir şey yok kim nerden uyduruyor böyle şeyleri allah aşkına başvuru için 31 ekim son tarih . Kontejyan diye bir şey yok yüz bin kişide başvursa gene yok takılmayın böyle şeylere.

2010'da Aralık için müracaat edenleri Nisan celbine yollamışlardı kontenjan nedeniyle. Asker ihtiyacı dolmuşsa kontenjan dolmuş demektir. Söylenti çıkmıştı kısa dönem kalkacak diye herkes Aralık dönemine hücum etmişti. Forumda araştırırsanız bulabilirsiniz. 100 bin kişi de olsa alınır demek tamamen hayal ürünüdür. Diğer celp dönemlerine sistem atıyor zaten. Benim kulağıma geldi bu dönem içinde de böyle bir risk olabilir mi diye. Henüz başvurdum ve bir sıkıntı yok. Kasım'da sevk için tekrar gideceğim şubeye. Muayene, yoklama hepsi tamamlandı.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

quote:

quote:

2010'da Aralık için müracaat edenleri Nisan celbine yollamışlardı kontenjan nedeniyle. Asker ihtiyacı dolmuşsa kontenjan dolmuş demektir. Söylenti çıkmıştı kısa dönem kalkacak diye herkes Aralık dönemine hücum etmişti. Forumda araştırırsanız bulabilirsiniz. 100 bin kişi de olsa alınır demek tamamen hayal ürünüdür. Diğer celp dönemlerine sistem atıyor zaten. Benim kulağıma geldi bu dönem içinde de böyle bir risk olabilir mi diye. Henüz başvurdum ve bir sıkıntı yok. Kasım'da sevk için tekrar gideceğim şubeye. Muayene, yoklama hepsi tamamlandı.

evet kardeş öyle birşey oldu ama farklı illerden başvurarak askere alınanları biliyorum ben nisan celbine kalanlar isteseler gidebilirlerdi izmirden ankaraya gidip askerlik kararı aldıran çok kişi tanıyorum ben.Herkes rahat olsun aralık celbini isteyen alınır askere şu dönemde.

• ŞU AÖF büt sonuçlarını açıklasada diplomamızı alsak artık!!!! büte giren arkadaşlar sizce sonuçlar ne zaman açıklanır???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gentlement39

ŞU AÖF büt sonuçlarını açıklasada diplomamızı alsak artık!!!! büte giren arkadaşlar sizce sonuçlar ne zaman açıklanır???

yarın acıklanmazsa ptesi bence kesin acıklanır
  • Tertipler s.a. cümleten.Herkeze hayırlı olsun inş.Bende Pazartesi ya da Salı başvurumu yapıcam inş.Yanlız bende söyle bir sıkıntı var gözler 0,75 e 0,50 bozuk miyop çok etkilememekle birlikte ehliyette gözlüklü geçiyo ve yazı okurken falan tahtadan sıkıntı oluşturuyo.Ama sadece tv izlerken kullanıyorum rahat izlemek için onun haricinde günlük olarak kullanmıyorum.Şimdi ben muayenede bunu bildirsem birlikte bana senin gözün bozukmuş gözlüğün nerde tarzı bir sıkıntı çıkartırlarmı?Yani uzun dönemden kaçma gibi bir aracı olarak görürlermi?Öyle bir şey söz konusuysa ehliyetide vermeden sağlam diycem gözlere.Ufacık seyi bile düşünür oldum başlasa bir an öncede görsek ne nedir ne değildir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: closer_232

quote:

Orijinalden alıntı: mucava

quote:

Orijinalden alıntı: closer_232

quote:

Orijinalden alıntı: mucava

önümüzde ki cuma günü şubeye g,tsem tecilimi bozdurup aralıkta askere alın beni desem alırlar mı yoksa başka bi tarihe gün verme ihtimalleride var mı?

NOT:ALINTI YAPARAK CEVAPLARSANIZ YARDIMCI OLURSUNUZ :) ZİRA VAKİT SIKINTISI NEDENİYLE KONUYU TAM OLARAK TAKİP ETME ŞANSIM YOK

tecil süren 2 seneyi geçmediyse hemen kimliğini alıp bir iki evrak imzalatırlar... 30.11.2012 tarihine kadar askerlik yapmak için bir engel yoktur diye kağıdı verirler... 10 dakika içinde halledersin ama tabii şubenin durumuna da bağlı.. Ben 10 dakkada hallettim.. Sonra da kasım ayı içerisinde gider Sarı zarfını alırsın..

süre 2 seneyi geçtiyse prosedür nedir? var mı bi bilgin

Bilmiyorum dostum ancak tekrardan muayene olma ihtimalin çok yüksek... Burda okuduklarımdan öyle zannediyorum.. Bazı arkadaşlar tecili 2 seneyi geçtiği için tekrardan muayene falan olduk diye yazmışlardı...

Alıntıları Göster
    Bilmiyorum dostum ancak tekrardan muayene olma ihtimalin çok yüksek... Burda okuduklarımdan öyle zannediyorum.. Bazı arkadaşlar tecili 2 seneyi geçtiği için tekrardan muayene falan olduk diye yazmışlardı...

Ben hiç muayene olmadım. umarım bi aksilik çıkmaz bi daha şubeye gitmeme gerek kalmaz.

Herkese şimdiden hayırlı tezkereler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teufel

Tertipler s.a. cümleten.Herkeze hayırlı olsun inş.Bende Pazartesi ya da Salı başvurumu yapıcam inş.Yanlız bende söyle bir sıkıntı var gözler 0,75 e 0,50 bozuk miyop çok etkilememekle birlikte ehliyette gözlüklü geçiyo ve yazı okurken falan tahtadan sıkıntı oluşturuyo.Ama sadece tv izlerken kullanıyorum rahat izlemek için onun haricinde günlük olarak kullanmıyorum.Şimdi ben muayenede bunu bildirsem birlikte bana senin gözün bozukmuş gözlüğün nerde tarzı bir sıkıntı çıkartırlarmı?Yani uzun dönemden kaçma gibi bir aracı olarak görürlermi?Öyle bir şey söz konusuysa ehliyetide vermeden sağlam diycem gözlere.Ufacık seyi bile düşünür oldum başlasa bir an öncede görsek ne nedir ne değildir :)

Hocam şubede gözlük niye yok demezler sen gözlüğü söyle kullaniyorum diye çünkü uzun dönem şubede belli olmuyor zaten aile hekimine gideeceksin muayene için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: burakcetin_

quote:

ŞU AÖF büt sonuçlarını açıklasada diplomamızı alsak artık!!!! büte giren arkadaşlar sizce sonuçlar ne zaman açıklanır???

Mezun olmanızı kesinlesirse diplomayi beklemeden mezuniyet belgesi ile başvurabilirsiniz hocam bilginiz olsun. Bekliyoruz sizi tertipler gelinde gün sayalim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

quote:

quote:

evet kardeş öyle birşey oldu ama farklı illerden başvurarak askere alınanları biliyorum ben nisan celbine kalanlar isteseler gidebilirlerdi izmirden ankaraya gidip askerlik kararı aldıran çok kişi tanıyorum ben.Herkes rahat olsun aralık celbini isteyen alınır askere şu dönemde.

Olayın özü budur, kontenjan dolabilirde dolmayabilirde insiyatif TSK da alma artık arkalıga derlerse olay bitmiştir.

• ASKERLIGINI YAPAN ARKADASLAR BUNLARI TAVSIYE EDERMISINZ YA DA ARALARINDA GETRMENE GEREK YOK DICEGINIZ SEYLER VARMI...?

- Tırnak makası
    - Küçük bir ayna: Koğuşta traş keyfi yaşatır.
    - Cebinizde taşıyabileceğiniz büyüklükte ıslak ve kolonyalı mendiller: Her derde deva
    - Cımbız: Bir çok işe yarıyor
    - Pilli traş makinesi: Lavabolarda kuyruk olacaktır. Pilli olursa şarj derdi de olmaz. Eğer kullanamıyorsanız traş takımınız. Köpük tercih edebilirsiniz.
    - Diş fırçası ve macunu: Diş fırçasını seçerken kendinden kılıfı olanlardan alırsanız daha hijyenik olur.
    - Kuvvetli bir el kremi: Neutrogena tavsiye edilir.
    - Genel bir nemlendirici krem: Kışın özellikle karasal iklime sahip yerlerde vücut kuruyor. Yazın da güneşten yanan cildi ferahlatıyor.
    - Güneş kremi: Mevsimine göre çok gerekli. Saatlerce arazide dikiliyorsunuz. Kulaklar ve burun su toplayıp acı veriyor.
    - Dudaklar için Nivea dudak kremi: Yaz kış gerekli.
    - Ayaklar için Scholl ayak pudrası ve spreyi: Her gece yatmadan ayaklar yıkanacak. İyice kurutulup pudralanacak. Sabahları da sprey sıkılıp bot öyle giyilecek. Botun içine de sprey sıkılabilir. Mantar ve ayak pişiği en sık rastlanan iş hastalığı. Ayaklar bütün gün botun içinde pişiyor. Özellikle sıcak mevsimde daha dikkatli olmak lazım.
    - Çeşitli boylarda yara bandı: Özellikle ayak için olanlardan da alın. Bot vurabilir.
    - Sandy nin cep tipi sıvı sabunlarından bulabilirseniz çok iyi olur. Her yerde kullanabilirsiniz.
    - Şampuan ve vücut şampuanı, naylon banyo lifi: Bütün bunları da bir plastik kutuya koyarsanız hepsi bir arada olur. Banyo lifini özellikle naylon alın. Diğerlerini kurutmak zor.
    - Deodorant: isteğe bağlı. Kime güzel kokacaksınız ki?
    - Lastik banyo tipi terlik: Tabanı çok ince olmasın. Su birikintilerinden sizi korusun.
    - Havlu kağıt, selpak ve tuvalet kağıdı: Her zaman yeteri kadarını dolabınızda hazır bulundurun. Çoğu tuvalette kağıt yok.
    - Havlular: banyo, yüz, ayak. (Normal havlular çok çabuk kirleniyor. Koyu renk tercih edebilirsiniz).
    - Plastik cep tipi kolonyalarından: Cebinizde veya dolabınızda bulunsun. Hem temizlikte hem de devrelere ikramda önemli bir yeri var.

2. Giyim – Kuşam

- Eşofman takımı: Pamuklu olursa iyi olur. Pijama da tercih edilebilir ama eşofman daha pratik. Paçaları lastikli olursa banyoda rahat edersiniz.
    - Bot için tabanlık
    - Bol miktarda siyah çorap: Uzun olursa iyi olur. Botun içine kaçmaz. Hatta botun üstüne kıvırabilirsiniz. Mevsime göre pamuklu ya da yün. Gideceğiniz yer çok soğuksa dağcıların giydiği termal çoraplardan alabilirsiniz.
    - İç çamaşırı: Genelde yeşil renkli. Denizciler beyaz giyiyor.
    - Mevsime göre termal içlikler: Dağ malzemeleri satan yerlerden bulabilirsiniz. Teri dışarı atıp kuru kalanları tercih ederseniz rahat edersiniz.
    - Kirli ve temiz çamaşır torbaları.
    - Yeşil yün eldiven (Kışın gidecekler için)
    - Boyuna asılan para kesesi: para, banka kartı, dolap anahtarını falan koyuyorsunuz.
    - Gidilen yere göre spor ayakkabısı: bazı birliklerde spor salonu vardır ve askerler de faydalanabilmektedir.

3. Aksesuarlar

- Küçük bir çakı: Çok işe yarar. Meyve soymaktan tutun da elbisenin atan dikişlerini kesmeye kadar.
    - Küçük çakmak: İp yakabilirsiniz, kepe düğmeyi yakarak tutturabilirsiniz
    - Tükenmez kalem, kağıt
    - Günlük tutup sonradan okuyup gülmek isterseniz küçük bir defter götürebilirsiniz.
    - Siyah ayakkabı boyası: Ayrıca cilalı süngerler çok işe yarar. Her gün bot boyamaktansa süngerle silmek çok pratik.
    - Bulaşık eldiveni: Herkes bulaşık yıkadığından titizseniz götürün. Millet belki güler ama sonra imrenirler.
    - Kulak tıkacı: Horlamalara karşı ;)
    - Göz bandı: Her koğuş karanlık olmaz. Bir de nöbetçiler ışık neyin yakarlar. Üst ranzada yatanlar için birebir.
    - Küçük cep tipi el feneri: Gece tuvalete, nöbete kalkarken çok rahat oluyor. Yine canınız sıkılır bir şey yazmak okumak isterseniz imdadınıza koşar.
    - Yastık kılıfı getiren bile görülür: Bu size kalmış. Çarşafları falan yıkadıklarında hemen kurumuyor. O zaman çıplak yastığa baş koyacağınıza kılıfı kullanabilirsiniz. Ya da havlu koyulabilir. Kılıf kullanırsanız sabah çıkarmayı unutmayın yoksa yer değiştirir.
    - Bol miktarda çengelli iğne: İri olanları çarşafı yatağa sabitlemekte kullanabilirsiniz. Böylece her daim gergin durur. Sabahları düzlerken rahat edersiniz.
    - Ufak dolap kilitleri: Dolaba takmaya izin vermezlerse çantaya takarsınız. Bazı yerlerde bota da takmak gerekiyor.
    - Yanınıza vitamin, aspirin, soğuk algınlığı ilacı alın: Ancak girişleri yasaktır bilginiz olsun. Ama askerliğiniz boyunca ihtiyacınız olacaktır.
    - Küçük bir dikiş takımı. Bir iki iğne ve yeşil, siyah, beyaz ip. Üniformaların dikişleri çabuk atar.
    - Vatka: İrili ufaklı birkaç tane. İlk amaçları bot vurmasın diye çorabın içinden topuk kısmına yerleştirmek. Ayrıca sabunlayıp temizlik elemanı olarak da kullanılabilir.
    - Küçük bir elbise fırçası: Eğitim ne kadar ağır olur bilemeyiz ama kışın illaki elbiseler çamur olur. Kamuflaja her zaman kuru temizleme yapacaksınız. Çamuru gece kurutup sabah fırçalayacaksınız.
    - Birkaç plastik elbise askısı
    - Plastik elbise torbası: Sivillerin üstüne geçirirsiniz.
    - Gidilen yerdeki bankada hesap: Banka kartı.
    - Telefon kartı: Bunlar da çeşit çeşit o yüzden gitmeden önce ön araştırma yapmakta fayda var.
    - Pille çalışan cihazlarınız için yedek pil.
    - Vazelin: Vazelin diyip geçmeyin çok işe yarar. Botlara sürebilirsiniz.

• 164- tekkral34

--------------------------------------
    165- lausset İstanbul/tuzla

EKELNDİNİZ HOCAM

(Adının yazılmasını isteyip mesajı araya kaynayan arkadaşlar tekrar söyleyin yada son sayfadaki ( o gün hangi sayfaysa) güncel listenin sonuna adınızı ekleyin veya burdaki arkadaşlardan rica edin )

-----------------------------------------------------------------------------------

GÜNCEL LİSTE 27.09.2012 - 21:07

1- amon_sul (Darıca/KocaEli)
    2- Keremaa
    3- freestyler7
    4- Gentlement39
    5- bm34 (İstanbul-Avcılar-Esenyurt)
    6- stunt
    7- handsome29 (Bağcılar/İstanbul)
    8- turgut_3444 (K.çekmece/İstanbul)
    9- Gündüz06
    10- byfortius (Beyoğlu/İstanbul)
    11- dobermann
    12- serhonsi (Kadıköy/İstanbul)
    13- KEMal04 (Kütük: Ağrı - İkamert: Siirt)
    14- dj_ozzy86 (İstanbul / Esenyurt)
    15- orde_r (Çankaya/Ankara)
    16- malibulife
    17- meo35 (İzmir)
    18- JETAACK
    19- Aragorn_89 (Avcılar/İstanbul)
    20- Trabzon'lu (Çarşıbaşı/Trabzon)
    21- 1NoFear1 (Ankara)
    22- hayal@17 (Kütahya)
    23- _FATİH__ (Bursa/İnegöl)
    24- Roohans (Merter/İstanbul)
    25- webmasterrizmir
    26- FotoGrafikCeto
    27- muradiye2
    28- kral1840 (Çankaya/Ankara)
    29- DH Konsey
    30- izmir3500
    31- elrohiralcarin (Pendik/İstanbul)
    32- blckhm (Altıntepe/İstanbul)
    33- FRAGile (Yüreğir/Adana)
    34- genc2012 (Sultanbeyli/İstanbul)
    35- arifmurat (Sakarya)
    36- canery (İzmir/Buca)
    37- Aydın 09 (Aydın/Söke)
    38- yep_53 (İstanbul/Beşiktaş)
    39- orkun85 (ANTALYA/İbradı)
    40- ist.1987 (İstanbul/Bağcılar)
    41- ismetserdaruzun(İstanbul/Kağıthane)
    42- cemkaraman (İstanbul/Bağcılar)
    43- mannical
    44- BuMé®@NG (İstanbul/Zeytinburnu)
    45- yildizli45
    46- burakcetin_ (İstanbul/Fatih)
    47- Niyet 0070 (Üsküdar/İstanbul)
    48- DiSaSteR_ (Tokat/Merkez)
    49- Destuana (Başakşehir/İstanbul)
    50- aremeron
    51- ozguraksoy (ANKARA/ALTINDAĞ)
    52- goktug429 (Konya)
    53- icav84 (Konya)
    54- eker16 (İnegöl/Bursa)
    55- ..::KaRTaL::.. (Ümraniye/İstanbul)
    56- dicey_celo (İstanbul)
    57- esatbor
    58- atalay58 (İstanbul/Mecidiyeköy)
    59- sessizce16 (Bursa/İnegöl)
    60- tuintu
    61- jenas (Ümraniye/İstanbul)
    62- Highgen(denizli/Merkez)
    63- kswagga (chicago/kadikoy-ISTANBUL/urfa)
    64- zamet (YALOVA)
    65- alex07 ( Konyaaltı / ANTALYA )
    66- osman8660 ( Bağcılar- İstanbul )
    67- HSNBTR27 ( Oğuzeli / Gaziantep )
    68- they_use (izmir)
    69- VictorMature(İstanbul-Ümraniye)
    70- H-B-V (Diyarbakır )
    71- bursa_okan2002(BURSA)
    72- ReDTwiSteR (K.Çekmece/İstanbul)
    73- Angeleo (İstanbul/Mecidiyeköy)
    74- degirmenciemrah (Üsküdar/İstanbul)
    75- KEMAL04 (Siirt)
    76- kralerx (Kırşehir)
    77- halicc
    78- murathoca4444 (Malatya)
    79- bahadir_0188 (Adana/Çukurova)
    80- ismetserdaruzun
    81- mustafaguler_07a (Antalya/Merkez)
    82- KAKÁ
    83- sportifsan (Sakarya)
    84- kuyugozu (Tekirdağ-Malkara)
    85- wallkee çiğli (İzmir)
    86- sariefe (Çanakkale-Biga)
    87- isterolist ( Parseller - Avcılar / İstanbul ) kütük ( Çatalzeytin / Kastamonu )
    88- remo7 (Kayaşehir - Başakşehir / İSTANBUL ) kütük ( KARS / ARPAÇAY )
    89- freeagle (Kütahya / Merkez)
    90- hayalci983 ( İZMİR - merkez )
    91- mek38 (Ankara, Kütük: Kayseri-Sarıoğlan )
    92- Eagleofworld / İzmir
    93- Vaio ist/maltepe - kütük afyon/bolvadin
    94- durukan38 - Kayseri/DeVeli
    95- MAX_EVANA - Küçükçekmece/ İSTANBUL
    96- Lokmamu - (Üsküdar/ İSTANBUL)
    97- hellogoodbye - (İzmit/Kocaeli)
    98- ikrcnr - (Bilecik/Merkez)
    99- Bywind (Sultangazi/İSTANBUL)
    100- ardozs (istanbul)
    101- tuintu
    102- djhayal - ( Eskişehir / Merkez )
    103- Conboo - (Ümraniye/ İstanbul)
    104- yildize - (Çekmeköy/İstanbul)
    105- etaner - (Küçükçekmece/İstanbul)
    106- perfectchoic3 (Bahçelievler/İstanbul)
    107- Tabutta Rövaşata ( Şahintepe / Başakşehir / İstanbul)
    108- BeQuietDark - (Şahinbey/Gaziantep)
    109- kurakrituel (istanbul)
    110- Sawsco
    111- Svquare (Üsküdar - İstanbul - Uşak)
    112- McMayki (Antalya/Muratpaşa/Şarampol)
    113- Destuana
    114- treaic (Üsküdar/İstanbul)
    115- harVeyy
    116- screamed
    117- vires
    118- muhti
    119- _fatih__
    120- kurtsutu (Bakırköy/İstanbul)
    121- az sonra (Antalya)
    122- fb1907_birol (Bursa/İznik)
    123- zekiozalp (İzmir) )
    124- Sapesunmaksts (Küçükçekmece/İstanbul - Kütük: Kars/Sarıkamış)
    125- aslanyıldırım (Bayrampaşa/İstanbul)
    126- m.acar kütük erzincan / ikamet izmir buca
    127- oss2 (Bursa)
    128- closer_232 ( Fındıklı / RİZE )
    129- sammykunny (Çukurova/Adana)
    130- Pcbuilder (Buca/İZMİR)
    131- selamiduyar (Sultanahmet/İSTANBUL)
    132- greenstonee (Ankara)
    133- sanal03 (Afyonkarahisar)
    134- kelime.zinciri (Denizli)
    135- as-k-er (Aydın)
    136- SOUL1234-(ANKARA / MAMAK) ÇANKIRI / ATKARACALAR
    137- Indigo
    138- empire_loups (ankara)
    139- mavilim0696 ANKARA / ALTINDAĞ
    140- redgoblin44 (Gündüzbey-Yeşilyurt/MALATYA)
    141- alfora41 Gebze /KOCAELİ)
    142- paxal- Kahramanmaraş
    143- spacebox - EDİRNE Uzunköprü
    144- oso
    145- Byzasz -Kocaeli/izmit
    146- vedatt859 - Gaziantep/Şehitkamil
    147- Response.Write
    148- sirmuzzy
    149- oguz8888
    150- cheem İZMİR/Buca
    151- heroo-23
    152- Quantum10 - Küçükçekmece/İstanbul
    153- teken - ANKARA
    154- JMAİL- TRABZON*BOZTEPE
    155- sbrimpreza - ANKARA/ÇANKAYA
    156- sezermsk - İst- Pendik
    157- tahsin18_03 -AFYONKARAHİSAR/MERKEZ
    158- principino
    159- natakanatakan -Kayseri
    160- Jn6n. - Sakarya/Adapazarı
    161- tago35 -İzmir/Karabağlar kütük: çanakkale/ayvacık
    162- jmail
    163- bilircan -İzmir/Karşıyaka kütük : izmir/foça/gerenköy
    164- tekkral34
    165- lausset İstanbul/tuzla

• quote:

Eklendin tertip hoşgeldin.

Kontenjan dolması gibi birşey var ama aşırı yoğun olmazsa dolmaz. Ayrıca TSK bın insiyatifinde bu işler. Yani kendi şartlarına göre kontenjan dolduda diyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bm34

quote:

quote:

Mezun olmanızı kesinlesirse diplomayi beklemeden mezuniyet belgesi ile başvurabilirsiniz hocam bilginiz olsun. Bekliyoruz sizi tertipler gelinde gün sayalim

acelem yok kardeş diplomayı beklerim ben :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

acelem yok kardeş diplomayı beklerim ben :D

• quote:

Orijinalden alıntı: jmail

ASKERLIGINI YAPAN ARKADASLAR BUNLARI TAVSIYE EDERMISINZ YA DA ARALARINDA GETRMENE GEREK YOK DICEGINIZ SEYLER VARMI...?

- Tırnak makası
    - Cebinizde taşıyabileceğiniz büyüklükte ıslak ve kolonyalı mendiller: Her derde deva
    - Pilli traş makinesi: Lavabolarda kuyruk olacaktır. Pilli olursa şarj derdi de olmaz. Eğer kullanamıyorsanız traş takımınız. Köpük tercih edebilirsiniz.
    - Diş fırçası ve macunu: Diş fırçasını seçerken kendinden kılıfı olanlardan alırsanız daha hijyenik olur.
    - Genel bir nemlendirici krem: Kışın özellikle karasal iklime sahip yerlerde vücut kuruyor. Yazın da güneşten yanan cildi ferahlatıyor.
    - Güneş kremi: Mevsimine göre çok gerekli. Saatlerce arazide dikiliyorsunuz. Kulaklar ve burun su toplayıp acı veriyor.
    - Ayaklar için Scholl ayak pudrası ve spreyi: Her gece yatmadan ayaklar yıkanacak. İyice kurutulup pudralanacak. Sabahları da sprey sıkılıp bot öyle giyilecek. Botun içine de sprey sıkılabilir. Mantar ve ayak pişiği en sık rastlanan iş hastalığı. Ayaklar bütün gün botun içinde pişiyor. Özellikle sıcak mevsimde daha dikkatli olmak lazım.
    - Çeşitli boylarda yara bandı: Özellikle ayak için olanlardan da alın. Bot vurabilir.
    - Sandy nin cep tipi sıvı sabunlarından bulabilirseniz çok iyi olur. Her yerde kullanabilirsiniz.
    - Şampuan ve vücut şampuanı, naylon banyo lifi: Bütün bunları da bir plastik kutuya koyarsanız hepsi bir arada olur. Banyo lifini özellikle naylon alın. Diğerlerini kurutmak zor.
    - Lastik banyo tipi terlik: Tabanı çok ince olmasın. Su birikintilerinden sizi korusun.
    - Havlu kağıt, selpak ve tuvalet kağıdı: Her zaman yeteri kadarını dolabınızda hazır bulundurun. Çoğu tuvalette kağıt yok.
    - Havlular: banyo, yüz, ayak. (Normal havlular çok çabuk kirleniyor. Koyu renk tercih edebilirsiniz).
    - Plastik cep tipi kolonyalarından: Cebinizde veya dolabınızda bulunsun. Hem temizlikte hem de devrelere ikramda önemli bir yeri var.

2. Giyim – Kuşam

- Eşofman takımı: Pamuklu olursa iyi olur. Pijama da tercih edilebilir ama eşofman daha pratik. Paçaları lastikli olursa banyoda rahat edersiniz.
    - Bot için tabanlık
    - Bol miktarda siyah çorap: Uzun olursa iyi olur. Botun içine kaçmaz. Hatta botun üstüne kıvırabilirsiniz. Mevsime göre pamuklu ya da yün. Gideceğiniz yer çok soğuksa dağcıların giydiği termal çoraplardan alabilirsiniz.
    - Mevsime göre termal içlikler: Dağ malzemeleri satan yerlerden bulabilirsiniz. Teri dışarı atıp kuru kalanları tercih ederseniz rahat edersiniz.
    - Boyuna asılan para kesesi: para, banka kartı, dolap anahtarını falan koyuyorsunuz.
    - Gidilen yere göre spor ayakkabısı: bazı birliklerde spor salonu vardır ve askerler de faydalanabilmektedir.

3. Aksesuarlar

- Küçük bir çakı: Çok işe yarar. Meyve soymaktan tutun da elbisenin atan dikişlerini kesmeye kadar.
    - Tükenmez kalem, kağıt
    - Günlük tutup sonradan okuyup gülmek isterseniz küçük bir defter götürebilirsiniz.
    - Siyah ayakkabı boyası: Ayrıca cilalı süngerler çok işe yarar. Her gün bot boyamaktansa süngerle silmek çok pratik.
    - Bulaşık eldiveni: Herkes bulaşık yıkadığından titizseniz götürün. Millet belki güler ama sonra imrenirler.
    - Göz bandı: Her koğuş karanlık olmaz. Bir de nöbetçiler ışık neyin yakarlar. Üst ranzada yatanlar için birebir.
    - Küçük cep tipi el feneri: Gece tuvalete, nöbete kalkarken çok rahat oluyor. Yine canınız sıkılır bir şey yazmak okumak isterseniz imdadınıza koşar.
    - Yastık kılıfı getiren bile görülür: Bu size kalmış. Çarşafları falan yıkadıklarında hemen kurumuyor. O zaman çıplak yastığa baş koyacağınıza kılıfı kullanabilirsiniz. Ya da havlu koyulabilir. Kılıf kullanırsanız sabah çıkarmayı unutmayın yoksa yer değiştirir.
    - Bol miktarda çengelli iğne: İri olanları çarşafı yatağa sabitlemekte kullanabilirsiniz. Böylece her daim gergin durur. Sabahları düzlerken rahat edersiniz.
    - Ufak dolap kilitleri: Dolaba takmaya izin vermezlerse çantaya takarsınız. Bazı yerlerde bota da takmak gerekiyor.
    - Yanınıza vitamin, aspirin, soğuk algınlığı ilacı alın: Ancak girişleri yasaktır bilginiz olsun. Ama askerliğiniz boyunca ihtiyacınız olacaktır.
    - Küçük bir dikiş takımı. Bir iki iğne ve yeşil, siyah, beyaz ip. Üniformaların dikişleri çabuk atar.
    - Vatka: İrili ufaklı birkaç tane. İlk amaçları bot vurmasın diye çorabın içinden topuk kısmına yerleştirmek. Ayrıca sabunlayıp temizlik elemanı olarak da kullanılabilir.
    - Küçük bir elbise fırçası: Eğitim ne kadar ağır olur bilemeyiz ama kışın illaki elbiseler çamur olur. Kamuflaja her zaman kuru temizleme yapacaksınız. Çamuru gece kurutup sabah fırçalayacaksınız.
    - Telefon kartı: Bunlar da çeşit çeşit o yüzden gitmeden önce ön araştırma yapmakta fayda var.

Hocam çakı ne işimize yarayacak bence gereksiz ne olur ne olmaz

Pillii traş makinesinin avantaj sağlayacağını düşünmüyorum tertip. Pil sıkıntısı olabilir.

Güneş kremi bizim gideceğimiz aylar için gereksiz

Dudak kremine bir anlam veremedim

Cep tipi sıvı sabun diye söylediği işe yarar gibi ender durumlarda.

Duş jeli ve onun özel lifi işe yarar kanaatindeyim.

Kağıt ve normal havlu her zaman gerekli.

Tabanlık . Çamaşır torbası lifli olmazsa olmaz

• quote:

Dudak kremine bir anlam veremedim

Düştüğün yere göre sert soğukları olan ayazdan çatır çatır çatlatan yerlerde ilk patlayan dudaklar ve kulaklardır.
    Bu kremin anlam ve önemi gidince anlaşılıyor
  • gardaşım yaz benide listeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: jmail

ASKERLIGINI YAPAN ARKADASLAR BUNLARI TAVSIYE EDERMISINZ YA DA ARALARINDA GETRMENE GEREK YOK DICEGINIZ SEYLER VARMI...?

- Tırnak makası

2. Giyim – Kuşam

- Bot için tabanlık

3. Aksesuarlar

- Tükenmez kalem, kağıt

Güneş kremine gerek olmaz herhalde, havlu; yüz, ayak, banyo havlusu veriliyor 1 tane yedek alabilirsin. Kolonyalı mendil,ıslak mendil, kolonya hepsi birden gereksiz. Yani bunların hepsini alıp götürmenize gerek yok. İhtiyacınız olursa gerekenleri çarşı izninde alırsınız. Çakı götürmeniz zaten yasak. Dolap kilitlemek yasak bavul veya bot için kilit alabilirsiniz. Yastık kılıfı götürürseniz iyi olur o yastıkları görünce tiksinip yastığı kullanmamak isteme ihtimaliniz yüksek.

• 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.