Şimdi Ara

349. DÖNEM (12 ARALIK 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26.093
Cevap
153
Favori
1.193.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tekkral34

Arkadaşlar dün başvurumu yaptım muayene olduktan sonra tekrar götürücem formu şu an o aşamadayım.
    Görevli memur birkaç soru sordu iyi yüzme biliyor musun sol gözünü kapatabilir misin şeklinde hepsine evet evet dediğimi hatırlıyorum. (niye hatırlıyorum diyorum sabah 9'da sıra numarası aldım saat 16 gibi sıra geldi haliyle kafa kalmadı.) Bir de komando olmak ister misin diye bir soru sordu yanılmıyorsam buna es kaza evet dediysem değiştirme şansım var mı? Dediğim gibi şu an muayene aşamasındayım.

dostum o sorular evet desende demesende bişey değişmez seni komando yapmak isteyen zaten yapar ki komando olman için uzun dönem çıkması lazım 6 aylık asker komando olması zor onların eğitim sadece 2,5 ay sürüyor.
    benm cevaplarım :)
    sağ elinimi kullanıyorsun EVET
    sol göz kapatabiliyormusun EVET
    yüzme biliyormusun EVET
    ingilizce iyi biliyonmu EVET
    komando olmak istermisin EVET :)
    ehliyet varmı EVET
    ailende askerde olan varmı HAYIR
    gb. hatırladığım sorular bunlar ama dediğim gibi sınav dahi formalite herşey ordunun ihtiyaçlarına göre belirleniyor ihtiyaç çoksa sınavda soru bile cevaplamasan uzun alırlar :) yoksa istediğin kadar başarılı ol kısa gidersin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: isterolist

quote:

Arkadaşlar dün başvurumu yaptım muayene olduktan sonra tekrar götürücem formu şu an o aşamadayım.
    Görevli memur birkaç soru sordu iyi yüzme biliyor musun sol gözünü kapatabilir misin şeklinde hepsine evet evet dediğimi hatırlıyorum. (niye hatırlıyorum diyorum sabah 9'da sıra numarası aldım saat 16 gibi sıra geldi haliyle kafa kalmadı.) Bir de komando olmak ister misin diye bir soru sordu yanılmıyorsam buna es kaza evet dediysem değiştirme şansım var mı? Dediğim gibi şu an muayene aşamasındayım.

dostum o sorular evet desende demesende bişey değişmez seni komando yapmak isteyen zaten yapar ki komando olman için uzun dönem çıkması lazım 6 aylık asker komando olması zor onların eğitim sadece 2,5 ay sürüyor.
    yüzme biliyormusun EVET
    ehliyet varmı EVET
    gb. hatırladığım sorular bunlar ama dediğim gibi sınav dahi formalite herşey ordunun ihtiyaçlarına göre belirleniyor ihtiyaç çoksa sınavda soru bile cevaplamasan uzun alırlar :) yoksa istediğin kadar başarılı ol kısa gidersin :)

Cevap için teşekkürler

Şöyle bir bilgim var. Ondan dolayı endişeliyim biraz. Komando alımları için ilk önce komando olmak isteyenler arasından seçim yapılıyor, komando olarak alınmayanların yerine komando olmak istemeyenlerden seçiliyor.
    Bu durumda da bahsettiğin gibi istem dışı komando gitmiş oluyorsun
    Kısa dönem olup da komando olarak giden de çok gördüm ama verilen eğitim ağır komando eğitimi değil onu biliyorum.

• quote:

quote:

quote:

yüzme biliyormusun EVET
    ehliyet varmı EVET

Cevap için teşekkürler

Şöyle bir bilgim var. Ondan dolayı endişeliyim biraz. Komando alımları için ilk önce komando olmak isteyenler arasından seçim yapılıyor, komando olarak alınmayanların yerine komando olmak istemeyenlerden seçiliyor.
    Bu durumda da bahsettiğin gibi istem dışı komando gitmiş oluyorsun
    Kısa dönem olup da komando olarak giden de çok gördüm ama verilen eğitim ağır komando eğitimi değil onu biliyorum.

eh tabi kısmet artık diyelim :):):) tertip

• quote:

sende artık listeye giriyorsun yani 164 kişi olduk 33.sayfada listeye ekleyebilirsin kendini tertip :):)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Svquare

Tertipler size bir soru sorayım;

Askeriyeye girdiğimizde kimliğimizi alıyorlar ya, ehliyetimizi de alıyorlar değil mi? Bazı arkadaşlar ehliyeti yok dedim vermedim sivilde lazım oluyor diye demişte, bu işler nasıl oluyor? Bende ehliyeti vermemeyi düşünüyorum...

Ben götürmeyeceğim. Gerekli olacağını sanmıyorum.
  • quote:

eh tabi kısmet artık diyelim :):):) tertip

Önce giden bahtsızlardan olmamak için yine de yarın muayeneden sonra gideceğim zaten sistemden son giriş yapılmadan kontrol ettiririm. Artık yine çıkarsa nasip deriz kafam rahat olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

quote:

Orijinalden alıntı: air_jersey15

quote:

quote:

Arkadaşlar benim tecilim geçen hafta bitti ve bu hafta içinde Halıcıoğlu'daki şubeye gitmeyi düşünüyorum.

Göz rahatsızlığımdan dolayı askeri hastaneye sevk isteyeceğim. Hangi belgeleri götürmem / doldurmam lazım? (Eski 1-2 gözlük raporumu götüreceğim, onun dışında?)

Çalıştığım ve zor izin aldığım için zaman kaybını minimum seviyeye çekmem lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. asal'dan birkaç bölüme baktım ama net bir bilgi edinemedim.

- Diplomanın aslı ve 4 adet fotokopisi
    - Kimlik ve 4 adet fotokopisi (Kimlikteki fotoğra eski olmayacak ve şimdiki haline benziyor olacak. Önemli bu yoksa geri gönderiyorlar)
    - 4 adet fotoğraf
    - Varsa bonservis, sertifika ve meslek belirtici belgeler
    - Varsa ehliyet ve 4 adet fotokopi (Çok önemli değil, ben götürdüm ama bizde var dediler. Sanırım ehliyetler sisteme aktarılıyor)

Çok teşekkürler hocam

bunların dışında asal'dan indirip doldurmam gereken bir belge var mıdır?

Bir de sizce kaç gibi gitmek lazım Sabah? Sıra olur mu bu günlerde?

Asal'dan birşey indirecek birşey yok.
    Şubeye sabah 8:15'den sonra gitsen iyi olur. Daha erken gitmene gerek yok. 8:30'da açılıyor sanırım.
    Şubeye girdiğinde sana doldurman için formlar verecekler. Eğer vermezlerse form verecek misiniz yada nereden alırım diye.

Sıra olayına gelirsek merkezi şubelerde sıra olabilir. Misal İstanbul-Halıcıoğlu. Fakat Güngören gibi ilçe şubelerine gidersen hiç sıra olmaz. Güngören askerlik şubesi yeni açıldı. 3-5 asker dışında kimse yok. Eğer İst'de oturuyor ve Güngören'e yakınsan buradan başvurabilirsin.

Tekrar teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar benim tecilim geçen hafta bitti ve bu hafta içinde Halıcıoğlu'daki şubeye gitmeyi düşünüyorum.

Göz rahatsızlığımdan dolayı askeri hastaneye sevk isteyeceğim. Hangi belgeleri götürmem / doldurmam lazım? (Eski 1-2 gözlük raporumu götüreceğim, onun dışında?)

Çalıştığım ve zor izin aldığım için zaman kaybını minimum seviyeye çekmem lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. asal'dan birkaç bölüme baktım ama net bir bilgi edinemedim.

- Diplomanın aslı ve 4 adet fotokopisi
    - Kimlik ve 4 adet fotokopisi (Kimlikteki fotoğra eski olmayacak ve şimdiki haline benziyor olacak. Önemli bu yoksa geri gönderiyorlar)
    - 4 adet fotoğraf
    - Varsa bonservis, sertifika ve meslek belirtici belgeler
    - Varsa ehliyet ve 4 adet fotokopi (Çok önemli değil, ben götürdüm ama bizde var dediler. Sanırım ehliyetler sisteme aktarılıyor)

Çok teşekkürler hocam

bunların dışında asal'dan indirip doldurmam gereken bir belge var mıdır?

Bir de sizce kaç gibi gitmek lazım Sabah? Sıra olur mu bu günlerde?

Asal'dan birşey indirecek birşey yok.
    Şubeye sabah 8:15'den sonra gitsen iyi olur. Daha erken gitmene gerek yok. 8:30'da açılıyor sanırım.
    Şubeye girdiğinde sana doldurman için formlar verecekler. Eğer vermezlerse form verecek misiniz yada nereden alırım diye.

Sıra olayına gelirsek merkezi şubelerde sıra olabilir. Misal İstanbul-Halıcıoğlu. Fakat Güngören gibi ilçe şubelerine gidersen hiç sıra olmaz. Güngören askerlik şubesi yeni açıldı. 3-5 asker dışında kimse yok. Eğer İst'de oturuyor ve Güngören'e yakınsan buradan başvurabilirsin.

Tekrar teşekkürler

Yardımım olduysa ne mutlu bana tertip.

• Sorduklarında ehliyet var mı diye evet desek ama askere giderken götürmesek olmaz mı?
    Eminim ki bir çok kere sorulmuştur ama bide ben sorayım ben daha askerlikle ilgili hiç bişy yapmadım.İlk olarak askerlik şubesine gidecem dimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alptug.55

Sorduklarında ehliyet var mı diye evet desek ama askere giderken götürmesek olmaz mı?
    Eminim ki bir çok kere sorulmuştur ama bide ben sorayım ben daha askerlikle ilgili hiç bişy yapmadım.İlk olarak askerlik şubesine gidecem dimi?

347'lerin topicinde dedelerden biri akıl vermişti ehliyet konusunda.

Ehliyetinizi yanınıza alın ama askeriyeye vermeyin. Çarşı izinlerinde çıktığınızda araba kiralarsanız yada arabayla aileniz vs. gelirse kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Niyet 0070

quote:

Sorduklarında ehliyet var mı diye evet desek ama askere giderken götürmesek olmaz mı?

Ehliyetinizi yanınıza alın ama askeriyeye vermeyin. Çarşı izinlerinde çıktığınızda araba kiralarsanız yada arabayla aileniz vs. gelirse kullanabilirsiniz.

Bende böyle bişey duyduğum için sormuştum,emin değildim.Teşekkürler
  • quote:

Olur götürmeyin getirmedim dersiniz, lazım olmaz olursa gönderirler kargoyla. Zaten siz söylemeseniz de ehliyetinizin olduğu sistemlerinde görünüyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kswagga

tekrar kadikoy subesine gittim bu sabah.

bir faks urfa'ya cekmistik dun ve cevabini daha gelmemis. Geldigi gelmedigini ogrenmek icin her gun onlari aramam lazimmis.

haftaya yurtdisina cikicam ve kasim ayinda donicem. Yurtdisindan basvuru hakkim var galiba.. tecrubeli olan var mi?

pazartesine kadar turkiyede basvurabilirim, insallah urfadan bir cevap gelir

Urfa'daki kurumun telefon numarası sizde varsa telefonla siz de sıkıştırn. Hatta bence şu kalan 1 haftada Urfa'ya gidip kendiniz belgeyi alın.

oyle yaptim zaten

bugun faks cevabi kadikoy subesine gelmis. Telefondan bana hic bilgi vermediler. Yarin sabah yine bir macera askerlik subesine!

kotuse iyise yarin haber veririm size

• önümüzde ki cuma günü şubeye g,tsem tecilimi bozdurup aralıkta askere alın beni desem alırlar mı yoksa başka bi tarihe gün verme ihtimalleride var mı?

NOT:ALINTI YAPARAK CEVAPLARSANIZ YARDIMCI OLURSUNUZ :) ZİRA VAKİT SIKINTISI NEDENİYLE KONUYU TAM OLARAK TAKİP ETME ŞANSIM YOK
  • quote:

Orijinalden alıntı: hlsp

quote:

Orijinalden alıntı: oguz8888

quote:

quote:

quote:

s.a. tertipler,eskilerden bir alıntı;

''Yol izni askerlik yaptığınız yerden tezkereye gideceğiniz yerin mesafesine göre veriliyor. ''

800 KM'ye kadar 1 Gün
    800-1200 KM 2 Gün
    1200+ 3 gün.

Sorum şu,benim iş dolayısıyla resmi olarak ikamet ettiğim şehirle,ailemin yaşadığı şehir arasında 500 kmden fazla mesafe var. Yol izni ikamet adresine göre mi belirliyorlar, teskere ile dönüş yapacağımız adrese göre mi?
    Örneğin ikametim görülen şehre göre 400 km gelen bir mesafe,ailemin yaşadığı ve dönüş yapacağım şehre 500+400=900 km yapar. İlk söylediğim olursa 1 gün yol izni,ikinci söylediğim gibiyse 2 gün yol izni demektir. Doğrusu hangisi ?

Heleki örnekteki 400ü +700 yapınca,asıl mesafe +1200 oluyor ve bu 3 gün yol izni demek.
    1 gün erken tezkere ile 3 gün erken tezkere arasındaki fark çok
    ilgili soruya cevap verebilecek,bilen bir tertip,dede var mı,teşekkürler.

343.dönem olarak cevap veriyorum ikamete göre değil kütüğe göre izin hesaplandı. Bende çok söyledim komutana kütüğe göre olması saçma diye ama kütüğe göre yol izni verildi. İkametine göre 3 gün yol izni alması gereken arkadaşım, kütüğüne göre 1 gün alabildi. Önemli değil 1 gün ya dert etmeyin o günler gelsinde biter.

Anladım hocam,demekki komutanların insiyatifinde bu yol izni,doğru mu anladım? Amin amin,dediğiniz gibi o günler gelsinde artık 1-2 gün daha bekleriz,teşekkür ederim

Bu yol izinleri, askerlerin terhis işlemleri vs komutanın inisiyatifinde olacak şeyler değil aslında. Çünkü 1 gün verilecek yol izni 2 gün verilip erken gönderildiğinde, belgeler kontrol edildiğinde yanlış varsa komutandan savunmasını istiyorlar neden böyle yaptın diye. Ayrıca erken gönderildik diye sevinirken daha sonra eksik günleri tamamlatmak için çağrılırsınız. Çıkış tarihi yanlış hesaplanırsa söyleyin sizin başınıza dert olur. Personel lojistikçinin yanında askerliğimi yaptım terhis olan herkesin yol izni kütüğe göre hesaplandı. İkamete göre hesaplanıyor diyende var mantıklısı da o ama bilmiyorum yani şaşırmayın başka bir türlü hesaplanırsa da askeriye işte pek mantık aranmaz.

Çok eminim arkadaşlar Kütüğe göre hesaplanıyor... Bi arkadaş vardı Kütük Rize ama antalyada ikamet ediyordu.. Askerdeyken Antalyalı tertipleri olmuş.. ( Askerlik İstanbuldaydı ) benim arkadaş 3 gün önce çıktı o çocuk bi gün önce çıkmış... ama aynı yere gittiler :D

• quote:

Orijinalden alıntı: mucava

önümüzde ki cuma günü şubeye g,tsem tecilimi bozdurup aralıkta askere alın beni desem alırlar mı yoksa başka bi tarihe gün verme ihtimalleride var mı?

NOT:ALINTI YAPARAK CEVAPLARSANIZ YARDIMCI OLURSUNUZ :) ZİRA VAKİT SIKINTISI NEDENİYLE KONUYU TAM OLARAK TAKİP ETME ŞANSIM YOK

tecil süren 2 seneyi geçmediyse hemen kimliğini alıp bir iki evrak imzalatırlar... 30.11.2012 tarihine kadar askerlik yapmak için bir engel yoktur diye kağıdı verirler... 10 dakika içinde halledersin ama tabii şubenin durumuna da bağlı.. Ben 10 dakkada hallettim.. Sonra da kasım ayı içerisinde gider Sarı zarfını alırsın..

• kasım ayında benden geçici mezuniyet belgemi ve 4 fotokopisini istediler. sadece fotokopileri alacaklar dimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: closer_232

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

s.a. tertipler,eskilerden bir alıntı;

''Yol izni askerlik yaptığınız yerden tezkereye gideceğiniz yerin mesafesine göre veriliyor. ''

800 KM'ye kadar 1 Gün
    800-1200 KM 2 Gün
    1200+ 3 gün.

Sorum şu,benim iş dolayısıyla resmi olarak ikamet ettiğim şehirle,ailemin yaşadığı şehir arasında 500 kmden fazla mesafe var. Yol izni ikamet adresine göre mi belirliyorlar, teskere ile dönüş yapacağımız adrese göre mi?
    Örneğin ikametim görülen şehre göre 400 km gelen bir mesafe,ailemin yaşadığı ve dönüş yapacağım şehre 500+400=900 km yapar. İlk söylediğim olursa 1 gün yol izni,ikinci söylediğim gibiyse 2 gün yol izni demektir. Doğrusu hangisi ?

Heleki örnekteki 400ü +700 yapınca,asıl mesafe +1200 oluyor ve bu 3 gün yol izni demek.
    1 gün erken tezkere ile 3 gün erken tezkere arasındaki fark çok
    ilgili soruya cevap verebilecek,bilen bir tertip,dede var mı,teşekkürler.

343.dönem olarak cevap veriyorum ikamete göre değil kütüğe göre izin hesaplandı. Bende çok söyledim komutana kütüğe göre olması saçma diye ama kütüğe göre yol izni verildi. İkametine göre 3 gün yol izni alması gereken arkadaşım, kütüğüne göre 1 gün alabildi. Önemli değil 1 gün ya dert etmeyin o günler gelsinde biter.

Anladım hocam,demekki komutanların insiyatifinde bu yol izni,doğru mu anladım? Amin amin,dediğiniz gibi o günler gelsinde artık 1-2 gün daha bekleriz,teşekkür ederim

Bu yol izinleri, askerlerin terhis işlemleri vs komutanın inisiyatifinde olacak şeyler değil aslında. Çünkü 1 gün verilecek yol izni 2 gün verilip erken gönderildiğinde, belgeler kontrol edildiğinde yanlış varsa komutandan savunmasını istiyorlar neden böyle yaptın diye. Ayrıca erken gönderildik diye sevinirken daha sonra eksik günleri tamamlatmak için çağrılırsınız. Çıkış tarihi yanlış hesaplanırsa söyleyin sizin başınıza dert olur. Personel lojistikçinin yanında askerliğimi yaptım terhis olan herkesin yol izni kütüğe göre hesaplandı. İkamete göre hesaplanıyor diyende var mantıklısı da o ama bilmiyorum yani şaşırmayın başka bir türlü hesaplanırsa da askeriye işte pek mantık aranmaz.

Çok eminim arkadaşlar Kütüğe göre hesaplanıyor... Bi arkadaş vardı Kütük Rize ama antalyada ikamet ediyordu.. Askerdeyken Antalyalı tertipleri olmuş.. ( Askerlik İstanbuldaydı ) benim arkadaş 3 gün önce çıktı o çocuk bi gün önce çıkmış... ama aynı yere gittiler :D

İşte böyle bir durum aklıma geldiği için sormuştum,demekki oluyormuşta :D ne diyelim,inşallah öyle bir durumla karşılaşmayız,sonuçta dokunur insana

• quote:

quote:

Aynen kardeş, araç kullanmak için vs lazım olur, birde izine çıkarsak vermiyorlar diye biliyorum yanlış bilmiyorsam...

• Kaldı 75 günümüz tertipler

ERKEN SEVK MÜRACATINA
    34 gün 9 saat 26 dk 3 sn kaldı.

SEVK EVRAKLARININ ALINACAĞI SON TARİHE
    64 gün 9 saat 26 dk 3 sn kaldı.

SINAVA
    65 gün 1 saat 26 dk 3 sn kaldı.

TESLİM OLUNACAK GÜNE
    75 gün 16 saat 26 dk 3 sn kaldı.

Kaynak:http://www.kisadonemaskerlik.com

• 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.