Şimdi Ara

347. DÖNEM (AĞUSTOS 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI-Güncel Liste ilk Mesajda (183. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.743
Cevap
96
Favori
728.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: okhay

quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL_ErroR_44

Walla ben jandarma olarak yaptım çoraplar siyahtı ilk defa yeşil çorap duyuyorum açıkçası

Sınıfa göre farklılık gösteriyordur tabi ki. Bizimkiler yeşildi. Havacıların çorabı da bu mantıkla sanırım mavi oluyor. (Einstein detected )

Aynen olabilir mantıklıda onları kamujlajıda zaten mavimsi birşeydi gördüğüm kadarıyla artis gibiler:D
    Ama bizimkilerde güzel nano teknolojisi ilen üretilmişmişmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: cino__cool

hmm.o zaman söylenenler efsaneymiş,demekki aöf mezunu olsanda uzun dönem çıkabiliyor...

TAbiiki eefsane benim zamanımda da vardı aof mezunu astek olarak yapan.
    İhtiyaç ve şans
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: orkun25

şimdi ilk gün kalabalık olur diye..ikinci gün mü gitme taraftarısınız arkadaşlar... 2.gün gidecekler sıra numarasını ne zaman alacak? 1.gün mü?

Hayır Tabiikide hangi gün gidiyosan o gün sıranı alacaksın

o zaman 2.gününde 1.günden farkı kalmayacak:D herkes 2.gün gidecem diyor:D
  • quote:

Aynen olabilir mantıklıda onları kamujlajıda zaten mavimsi birşeydi gördüğüm kadarıyla artis gibiler:D

O nano teknoloji muhabbeti harbi çok oluyordu askerde. Ama kamuflajlar su tutmuyordu gerçekten de üzerinden kayıp gidiyordu damlalar. (Tabi içtimada yağmurun altında 1 saat bekleyince nano mano farketmiyor) Askeriyenin verdiği atlet de aynı şekilde su tutmuyordu. Gerçi 3-5 kere yıkandıktan sonra şaftı kayıyordu ya neyse.

Havacılar harbi havalı, zaten sanırım en rahat askerliği onlar yapıyor. En azından benim havacı yapan arkadaşlarımdan gördüğüm durum bu.

quote:

şimdi ilk gün kalabalık olur diye..ikinci gün mü gitme taraftarısınız arkadaşlar... 2.gün gidecekler sıra numarasını ne zaman alacak? 1.gün mü?

Hocam ben İzmir Narlıdere'de girdim sınava. İlk gün sabahın köründe gittim, millet bir gün önceden gece gelip ismini yazdırmış dolayısıyla arkalara kaldık biraz.(50'şer kişilik gruplara ayırmışlar ve ben 11. gruptaydım sabahın köründe gitmeme rağmen) Saat öğlen 3'te işim bitmişti. Her yerde önceden gidip isim yazdırma olayı var mı bilmiyorum. Eğer yoksa sabah erkenden gidip öğlene kadar halledersiniz bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okhay -- 17 Temmuz 2012; 17:37:01 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pascha1602

Sorular:
    1- Askeriyenin içinde kantinde don , atlet ve çorap, parça başı kaç TL?
    2- Bize acemi birliğinde kaç atlet kaç don kaç çorap verecekler ( acaba ayrı ayrı sayılarını belirtirmisiniz?? )
    3- Ben bir düzine (12 tane ) don , atlet , çorap almayı düşünüyorum. Bu sayı normalmidir?? Yoksa donu biraz daha fazla alıp, atletimi aza indirsek? Fikriniz ve tecrübeniz nedir?? ( ağustosta gideceğimizi lütfen göz önünde bulundurun )

Şimdilik sorularım bunlar fakat bu soruların yanıtları cidden önemli ki ona göre alışveriş yapacağız.. 170 küsür TL lerden bahsediyoruz.. Vereceğiniz yanıtlarla bu rakam düşedebilir.. Benim aktaracaklarım şimdilik bunlar arkadaşlar.. Valla 36 derece sıcaklıkta İstanbul'da, gittik iyimi.. Sorularınız olursa replay yaparım ben..

Sayg.

1- Hocam fiyatları hatırlamıyorum ama dışarıda satılandan ucuz olacağını garanti ederim. Ancak çok sıra oluyor ve çabuk tükenebiliyor malzeme. Bir daha da malzeme gelene kadar sizin acemilik bitebilir.

2- Hocam 2'şer tane diye hatırlıyorum ama 1 de olabilir. Pek fazla vermiyorlar. Bu arada çoraplar siyah değil yeşil. Ve kesinlikle dandik çorap almayın, hem leş gibi koku yapar hem de ayaklarınızı mahveder. %100 pamuklu çorap alın ve mümkünse diz altına kadar çıksın, rahat edersiniz. Zaten askeriyenin verdikleri de o şekilde. Bu arada çorap rengi haki yeşil arkadaşlar. Askeriye de size yeşil çorap verecek. (jandarma vs farklı mıdır bilmiyorum) Bir çift de spor için beyaz çorap veriyor.

3- Şimdi acemi birliğinde yıkatma vs durumu olur mu bilmiyorum. Kendim yıkarım derseniz tabi ki yeter. Usta birliğinde 8 çift çorap 8 don 8 atletim vardı, yetti de arttı bile. Haftasonu yıkatıyordum. Zaten her bölüğün çamaşır günü oluyor usta birliğinde ama acemilikte işler biraz karambol açıkçası. Sivildeki donlarınızdan götürseniz de olur aslında zira kimse donunuza bakmıyor. Zaten usta birliğine gittiğinizde herkesin yanarlı dönerli donlar giydiğini göreceksiniz.

Bu arada fiyatlar bana pahalı geldi. Ben 120 lira verdim geçen sene İzmir'de hem de adama helal olsun dedim. Geçekten ne yırtıldı ne söküldü ne çekti 5 ay boyunca. (Dandik malzeme feci çekiyor arkadaşlar, ilk yıkamadan sonra çocuk donu gibi kalır elinizde demedi demeyin) Özellikle kirli temiz poşetleri 50 kuruşa satılıyor aman diyeyim öyle 5 lira filan bayılmayın sakın. Tabanlığa gerekirse 100 lira bile verilir, öyle süper öyle hayati bir önemi var askeriyede. Küçük tüpte 9834983 koruma faktörlü güneş kremi ve dudak çatlamaları için ruj gibi dudak kremlerinden mutlaka alın. Kız arkadaşınız varsa, "watson's mağazasına götür beni krem alcam" deyin, seve seve götürür zaten. Avon satan birileri varsa etrafınızda (yine kızlar imdadınıza yatişebilir bu durumda) ayak için güzel kremleri var, hem rahatlatıyor hem koku vs önlüyor onlardan da alabilirsiniz. Askerde metroseksüel olmak çok önemli.

İçliğin renginin de önemli olacağını sanmıyorum, askeriye size beyaz bir çift içlik veriyor ama kimse görmeyecek zaten içinizde rengini. Termal içlik pahalıydı hatırladığım kadarıyla ama çoook doğuya düşmezseniz gerekmez bence. Erzincan'da -16 derecede nöbet tutarken benim ihtiyacım olmadı. Eşofman altını filan giyiordum daha güzel oluyordu.

öncelikle paylaşımın ve yanıtların için teşekkürler.. emeğini sağlık dostum..
    krem olarak bi güneşten koruma kremi ve birde ayak bakım kremi almayı düşünüyorum.. dudak kremi almayacağım.. :)

Not: Maddi durumu iyi olmayan arkadaşlar, bu tür kremleri vs vs ilaç görevi gören materyalleri kendi sağlık ocağına giderek aile hekiminden rica etsin reçeteye yazdırsın ve eczaneden alsın.. eğer durumunuzu uygun bir uslubla iletirseniz doktorunuza o da sonuçta insan, onlarında destek olacaklarını düşünüyorum.

not: arkadaşlar, askerlik malzeme satan yerler ciddi anlamda malları hem kalitesiz hemde çok pahalı.. mesela bir arkadaş çorapların BİM'de daha uygun fiyata old söylemişti. dışarıda piyasayı araştırmazsanız ciddi ciddi 200TL'ye yakın paranız gider. Piyasa araştırması yapmış birisi olarak söylüyorum. Bazı arkadaşlar, bi don nedir 1 tl dir desede, gittiğinde eminönüne 1 liraya 2 adet su alabvileceğini görecektir.

bi silikon tabanlık en az 20 lira nerede eminönüde, varsın siz düşünün gerisini.. ucuz diye birşey yok.. kimine göre 2.5 lira olan bi don pahalı gelir kimine göre ucuz ama ortada bir realite var, iç çamaşır parça başı en ucuzu 2.5 TL!

okhay'un dediği gibi dandik iç çamaşarı alıpta sıcakta hem vucudumuzu pişik yapmanın anlamı yok hemde yıkattığımızda dediği gibi ezilip buruşup ufaldığında yine zarar etmiş olacağız..

bir arkadaş vardı adını unuttum bak, askerde hep sıraya giriyorsunuz diyordu.. 2-3 don alacağız diye saatlerce kuyruk beklemenin manasıda ayrıca yok..

NEYSE ARKADAŞLAR BEN ÖĞRENECEĞİMİ ÖĞRENDİM VE PAYLAŞACAKLARIMIDA PAYLAŞTIM.. BUNDAN SONRA SADECE YORUMLARI OKURUM.. YANIT VERMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM.. ÜZDÜĞÜM, BİLMEDEN İNCİTTİĞİM ARKADAŞLAR VARSA AFFOLA..
    *
    ASKERLİK YERİMİ YİNE PAYLAŞIRIM SİZLERLE.. ŞİMDİDEN HERKESE BAŞARILAR DİLERİM..
    *
    345'E HAYIRLI TEZKERELER DİLİYORUM ve 347. Dönemde benim gibi GİDECEKLEREDE BAŞARILAR DİLİYORUM..
    *
    HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN.. ALLAHA ISMARLADIK..

• quote:

quote:

quote:

Hayır Tabiikide hangi gün gidiyosan o gün sıranı alacaksın

o zaman 2.gününde 1.günden farkı kalmayacak:D herkes 2.gün gidecem diyor:D

Kısa dönem düşünenler son güne bırakırlar Astek olarak düşünenler ilk gün yığılırlar.
    Ama 2ve 3.gnler öğleden sonra biraz hafif yoğunluk olur diye tahmin ediyorum genelde öyle oluyor çünkü

• quote:

quote:

O nano teknoloji muhabbeti harbi çok oluyordu askerde. Ama kamuflajlar su tutmuyordu gerçekten de üzerinden kayıp gidiyordu damlalar. (Tabi içtimada yağmurun altında 1 saat bekleyince nano mano farketmiyor) Askeriyenin verdiği atlet de aynı şekilde su tutmuyordu. Gerçi 3-5 kere yıkandıktan sonra şaftı kayıyordu ya neyse.

Havacılar harbi havalı, zaten sanırım en rahat askerliği onlar yapıyor. En azından benim havacı yapan arkadaşlarımdan gördüğüm durum bu.

Aynen daha rahat giib görünüyor ve daha havalı hayırlısı bakalım

• Hadi jilet çalmak neyse de bot veya kep kalmak niye ya? Napıyolar botları? Bi taraflarına mı monte ediyolar acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

Hadi jilet çalmak neyse de bot veya kep kalmak niye ya? Napıyolar botları? Bi taraflarına mı monte ediyolar acaba

Elamanın botu yırtılıyor birşeyler oluyor işte adamda kendini kurtarmak için çalıyor ee napsın öyle yetişmiş şerefsizler:S
    Keplerde kimine küçük kimine büyük geliyor kimileri işte değiştirmek yerine direk çalabiliyorlar ama onlardan önemlisi palaskalar var onları kaybeden çok oluyor asıl dikkat etmeniz gerekn palaskalarınız:D
  • Bende bugün aldım sevk kağıtlarımı sınav için 30tl de para verdiler Çorluda girceğim sınava. Yalnız arkadaslara soyleyeyım ordadı ASTEK imzaları atan yetkili kişi çok iyi biriydi benim nüfus cuzdanı 2007 de değişti en son ded burda işlemlerini yaptık sıkıntı olmasın diye ancak nufus kağıtlarının sınavda kontrolu sırasında sıkıntı yasayabilirsiniz benim tavsiyem sınava girmeden kimliğininizi yeniletin dedi. 2009 dan aşağı veriliş tarihinin olmamasına dikkat edin dedi. İlgili arkadaslara soyleyeyım dedim olurda maruz kalırsınız sıkıntı olur yanı. Sonucta ordakı yetkili kişi soyledı aktarmak istedim herkese hayırlı teskereler İnş..
  • şimdi genelde pek bişey götürmeyin deniyorda izin kullanmayacaklar çarşı izinlerinde giymek için kıyafet olarak sadece üstümüzdekini kullanmayacagız sonucta 2,3 kazak gömlek götürmeliyiz, ustalık kışa geliyo çünkü. ayrıca acemilikten sonra usta birliğine teslim olurken elizde baya bi eşya olacak kamuflaj.botlar falan bunları koymak içinde uygun büyüklükte bir bavul götürmek gerekmiyormu sizce

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: l EFE l

quote:

Orijinalden alıntı: cino__cool

quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

Bir aöf'lü olarak Nisanda gidersem yedek subay olma şansım yüzde kaçtır ???

ben aöf mezunlarına hiç bir şekilde uzun dönem çıkmadıgına dair bişey duymuştum,sen söyleyince aklıma geldi sorayım dedim...var mı etrafında hiç aöf mezunu olupta yedek subay olarak giden? dogrulugu nedir bu bilginin???

not:aöf mezunu degilim sadece merak

Önceki mesajlarda askerde olan birisinin yorumunu okumuştum. Bulundugu yerde 3 yedek subaydan 2 si AÖF mezunuymuş. Biraz ihtiyaç biraz şans...

Hangi dönem gitmiş onuda sordun mu?
    Astek olarak yapmayı çok istiyorumda hangi dönem gitsem acaba
    Sınav günü çok mu önemli ???
    Birde mesala ben ekimde mezun oldum Benim Aralıkda askere gitmem zorunlumu yoksa Nisana kadar uzatabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetressive -- 17 Temmuz 2012; 19:11:34 >

• Merhaba tertipler,
    Forumda sizlerinde yardımıyla bir istatistik çalışma yapmaya niyetlendik,1-2 dakikanızı ayırarak katkıda bulunmanızı rica ediyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_63329583/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • arkadaşlar acaba botları dışarıdan kendimiz alabiliyor muyuz?komando olan bir arkadaşım magnum veya yds bot alıyorduk biz,spor ayakkabı gibi çok rahat,sen de al rahat edersn dedi de...
  • Arkadaşlar adaylara bilgi vermesi açısından aday bilgi formu oluşturdum, 10 Ağustosta sonuçlar açıklandığında doldurabilirsiniz

http://347li.blogspot.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: orple

arkadaşlar acaba botları dışarıdan kendimiz alabiliyor muyuz?komando olan bir arkadaşım magnum veya yds bot alıyorduk biz,spor ayakkabı gibi çok rahat,sen de al rahat edersn dedi de...

Rütbelilerin çoğu giyiyordu ama askere izin var mı bilmiyorum. Gerçi kaliteli bir tabanlık kullandıktan sonra standart botlarla da rahat edersiniz bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bugün üsküdardan sevk evraklarımı aldım.
    Bazı kişilerde normal boyutlu küçük sarı zarflar vardı, bana da A4 dosya kağıdı boyutundan bile daha büyük bir zarf vediler.
    Ayrıca bazı arkadaşlar aa arızalı veya askerliğe elverişli ibarelerinin yazılı olduğunu söylediler, ben buna dikkat etmedim.Bunu nereden gördünüz?
  • 345.dönem Jandarma komando asteğmen komutanınızdan selamlar arkadaşlar. :))

Way be :)) nisan ayında bende böyle heycanla buraları aşındırıyordum ..

Simdi aklınızda bınlerce soru bınlerce heycan :)

Sınav bı işe yaramaz rahat olum İzmir foça jandarma komanda okulunda biz 100 astegmen adayı idik içimizde 10 15 kişi istemişti uzun donem

Kimisi sorularu ful yaptı kımısı yapmadı kımısı salladı yanı sınav boş...

Uzun cıkarsa uzulmeyın ben uzuldum basta ama suan memnunum cunku subaysınız unutmayın er degılsınız he dipnot

İzmir foça jandarma komando astegmen olan arkdşlara tavsıyem daglarda uyumayı gecenın korunda biksiyle uyanmayı :) hergun 5 bın koşmaya alışın

Daglar meskenınız olacak ancak!!! bu zulum bıle bazen zevklı oluyor unutmayın subay olucaksınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: snnclk

345.dönem Jandarma komando asteğmen komutanınızdan selamlar arkadaşlar. :))

Way be :)) nisan ayında bende böyle heycanla buraları aşındırıyordum ..

Simdi aklınızda bınlerce soru bınlerce heycan :)

Sınav bı işe yaramaz rahat olum İzmir foça jandarma komanda okulunda biz 100 astegmen adayı idik içimizde 10 15 kişi istemişti uzun donem

Kimisi sorularu ful yaptı kımısı yapmadı kımısı salladı yanı sınav boş...

Uzun cıkarsa uzulmeyın ben uzuldum basta ama suan memnunum cunku subaysınız unutmayın er degılsınız he dipnot

İzmir foça jandarma komando astegmen olan arkdşlara tavsıyem daglarda uyumayı gecenın korunda biksiyle uyanmayı :) hergun 5 bın koşmaya alışın

Daglar meskenınız olacak ancak!!! bu zulum bıle bazen zevklı oluyor unutmayın subay olucaksınız...

foça'dan geçip de ilk defa bu kadar mutlu görünen birine rastlıyorum...:)çok duyduk foça cehenneminin namını...ama son bir kaç dönemdir epey rahatlamış diyorlar doğru mudur?

• Arkadaslar ben 29 hazıranda agustos celbi için gereklı ıslemleırmı yaptırdım.16 temmuz sonrası gel dedıler,Şimdi sınav girişi için evrak vercekler sanırım,peki bu evragı alırken dıploma kımlı vs gerekıyor mu tekrardan ??
  • 
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.