Yani kesin Kütahya'da kalırız mevzusu söz konusu değil...
Havacı yerlere gönderilirsiniz diyorsunuz ustalık döneminde ?
Hımmmm... Bunu öğrendiğim iyi oldu. Yoksa dediğiniz gibi daha hiç Usta birliğinde Kütahya harici bir yer yazan görmedim.... Herkesin acemide usta'da Kütahya...
E öyle olursa kim gidecek o kadar Hava Komutanlıklarına ?
Bu bilgi iyi oldu...
quote:
Orijinalden alıntı: haXan2849
Yani kesin Kütahya'da kalırız mevzusu söz konusu değil...
Havacı yerlere gönderilirsiniz diyorsunuz ustalık döneminde ?
Hımmmm... Bunu öğrendiğim iyi oldu. Yoksa dediğiniz gibi daha hiç Usta birliğinde Kütahya harici bir yer yazan görmedim.... Herkesin acemide usta'da Kütahya...
E öyle olursa kim gidecek o kadar Hava Komutanlıklarına ?
Bu bilgi iyi oldu...
Dediğim gibi büyük ihtimalle öyle arkadaşım. Denizcilerde de durum aynıymış. Acemilik yaparken belli oluyormuş
quote:
Orijinalden alıntı: aminoss
quote:
Orijinalden alıntı: ilk38
peki bu donu fanilyayı ne renk alcaz bi bilginiz var mı ?
Mavi diyorlar.
yok öyle bişiy hocam...sabah aradım yesil olmasının bi sakıncası yok dedi adammm
quote:
Orijinalden alıntı: duga999
quote:
quote:
Arkadaşlar acemi usta aynı yazdığına bakmayın. Sadece %10luk bir kesim kütahyada kalacak. Gerisi dağıtım olacak. Büyük oranda dağıtım Ankara, İzmir ve Eskişehire oluyor. Doğuda birkaç yer var sadece. En iyisi Diyarbakırdaki Ana Jet üssü. Bir de malatyada vardı sanıyorum. Dağıtım alanlarınız kısıtlı. Acemilikte yukarda uzun bir yazı yazan arkadaşın yazdıkları birebir geçerli :) Benim usta birliği Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesiydi. 335. Kısa dönem orda yaptım askerliğ. Sorusu olan varsa bilgilendiririm.
Dağıtım oluyoruz yani orda ne yazarsa.
20. gün bölük pencerelerine asmışlardı bizim dönemde listeleri... Gördüğüm bütün havacı çıkan arkadaşlarda dağıtım ve acemi birliği aynı görünüyor. Denizcilerde de öyle. Muhtemelen dağıtım yerleriniz orda belli olacak. Çünkü gittiğiniz yer adı üstünde "Hava Er Eğitim Tugayı". Eğitimini tamamlayan başka birliklere dağıtılacak. Küçük bir kısım da orda kalacak.
yalnız 2011 den sonra heralde artık herkesin acemi ve usta birliği dünkü gibi aynı zamanda belli oluyomus, yani sizin dönemde yoktu muhtemelen dimi böylee bişiy arkadaşlar
quote:
Orijinalden alıntı: LaViTz
quote:
quote:
Mavi diyorlar.
yok öyle bişiy hocam...sabah aradım yesil olmasının bi sakıncası yok dedi adammm
Nereyi aradın hangi adam öyle dedi. Geçen sene nisan ayında arkadaşım yaptı mavi diyor.
quote:
quote:
quote:
quote:
Arkadaşlar acemi usta aynı yazdığına bakmayın. Sadece %10luk bir kesim kütahyada kalacak. Gerisi dağıtım olacak. Büyük oranda dağıtım Ankara, İzmir ve Eskişehire oluyor. Doğuda birkaç yer var sadece. En iyisi Diyarbakırdaki Ana Jet üssü. Bir de malatyada vardı sanıyorum. Dağıtım alanlarınız kısıtlı. Acemilikte yukarda uzun bir yazı yazan arkadaşın yazdıkları birebir geçerli :) Benim usta birliği Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesiydi. 335. Kısa dönem orda yaptım askerliğ. Sorusu olan varsa bilgilendiririm.
Dağıtım oluyoruz yani orda ne yazarsa.
20. gün bölük pencerelerine asmışlardı bizim dönemde listeleri... Gördüğüm bütün havacı çıkan arkadaşlarda dağıtım ve acemi birliği aynı görünüyor. Denizcilerde de öyle. Muhtemelen dağıtım yerleriniz orda belli olacak. Çünkü gittiğiniz yer adı üstünde "Hava Er Eğitim Tugayı". Eğitimini tamamlayan başka birliklere dağıtılacak. Küçük bir kısım da orda kalacak.
yalnız 2011 den sonra heralde artık herkesin acemi ve usta birliği dünkü gibi aynı zamanda belli oluyomus, yani sizin dönemde yoktu muhtemelen dimi böylee bişiy arkadaşlar
Karacılarda öyle evet..
Denizciler de aynı yer yazıyormuş. Gittikleri yerde belli oluyormuş dağıtım. Havacılarda da denizcilerdeki gibi aynı diye tahmin ediyorum; çünkü çok az bir kişi kütahyada kalacakken duyduğum herkesin dağıtım birliği olarak kütahya görünmesi tesadüf olamaz.
quote:
quote:
quote:
quote:
Mavi diyorlar.
Nereyi aradın hangi adam öyle dedi. Geçen sene nisan ayında arkadaşım yaptı mavi diyor.
hocam direk tugayı aradım, orda maci veriolarmıs dogru ama yesil giyersende neden giydin demiyolarmıs...ki zaten içine giyceksin kim görcek
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Mavi diyorlar.
hocam direk tugayı aradım, orda maci veriolarmıs dogru ama yesil giyersende neden giydin demiyolarmıs...ki zaten içine giyceksin kim görcek
Yedek götürmeyeceğin mi çantanda Benimde arkadaşım yapmış geçen nisanda yemekler özel şirketten dedi. Duş rahat alırsın dedi. Rehavete kapıldım iyice. Başka birşey dedilermi tugaydan
339. dönem kütahya çıkan bulmamız lazım arkadaşlar. Ustadada orda mı kaldı dağıtıldı mı diye ? Anca öyle anlarız.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Mavi diyorlar.
Yedek götürmeyeceğin mi çantanda Benimde arkadaşım yapmış geçen nisanda yemekler özel şirketten dedi. Duş rahat alırsın dedi. Rehavete kapıldım iyice. Başka birşey dedilermi tugaydan
götürmesmiyim hocam,donsuz naparıs orlarda sogukta ben geçen hafta yeşil almıstım değiştirmeye gerek yokmus yani onun için arayıp direk birinci agızdan bilgi almak için aradım baska bişiy konusmadım valla gidince görces bakalım
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Mavi diyorlar.
götürmesmiyim hocam,donsuz naparıs orlarda sogukta ben geçen hafta yeşil almıstım değiştirmeye gerek yokmus yani onun için arayıp direk birinci agızdan bilgi almak için aradım baska bişiy konusmadım valla gidince görces bakalım
Dağıtım olacakmıyız kafyı buna taktım ben =)
evt arkadaşlar 337. dönem kısa dönem havacı asker olarak ilk basta sizlere hayırlı tezkereler diliorum... kim ne derse ne yorum yazarsa yapsın her şeyden önce siz havacı askersiniz ve bir karizmanız vardır bunu bilerek askerliğinize baslayın... okdugum yorumlarda 20 tane egitim bolugu var demıs bı arkadas ama bunlardan ztn 3 4 tanesi kısa donemler ıcın ayrılmıs olucaktır onlarda muhtemelen 5 6 7 kesin olanlarıdır benim bolugum 6. boluktu ve 5 ve 7 ne nazaran şanslıyık... 6. boluge gıtmeye calısın bıraz cin olun bakkın kım nereye gıdıor hangı boluk dıe sorun ve 6. boluge el atın ordakı astsubayların hepsı iyilerdi 1 tane şafak astsubay vardır en gaddarı o gıbı gozuksede bir 2 egtıme gelır sonra yerıne alt kıdemdekı astsbyalar bakar... benım zamanımdakı egıtım cavusları cogu iyi niyetlı idiler tabı sımdı cogu kalmadı sanırım 90a 2 ler gun sayması lasım hem orda mı kaldılar nettıler bılmıorum ben aralık ayında gıttıgım ıcın hava soguk oldugunda kı(mehsur bı ıkuru soguk) bızı dırek sınema salonuna alıolar fılm ızletıolar ole gecıolardı sılahlı sılahsız egıtım olarak 2 ye ayırlcaktır egıtım suresı havanın sıcaklgıını goz onune alırsak egtım alına gıdıs bır fecıat olucaktır tabe ama askerlik sonucta:) 400 kısı oluncagından bıraz hızlı olan ve az dert eden ınsan orda rahat bı sekılde askerlıgını yapar ne kosturmuslardı bızı nede sınav mekık cekmıstık belkı 1 2 kez oda spor egıtım gectıgı ıcın... içtimalar bı ıskence tabe 400 degısık adamı bı araya getır yemege gıt...her ne kadar yemeklerı kımse begenmese caterıng sırketı getırıodu yemek secmeyen bırı ısenız kesınlıkle ac kalmassınız... ayrıca kantınde mevcut ama cok sıra var onu beklemek ıskence... NEFTE - DEMİR ASKILIK bunları kesınlıkle evınızde alıp goturun bana cok dua edersınız bulması zor bısey ınsana sıkıntı verıor... ayaklarınız tabıkıde bota alısma surecı ıcıne gırecek bu normal ne kadar dayanıklı ısenız bu kadar az sorun yasarsınız pudra kesın goturucen tabanlık KESIN alın derım işe yarıyor... nihayetinde bızım egıtım suresı1 hafta sılahlı 1 hafta sılahlı 2 hafta sorumus 3. hafta basında atıs yaptık sonrakı gecen 11 gun yemın torenıne hazırlanmıstık cogu zamanımız bostu ole suruuce takılmalar oluordu ama dedim gibi boluk astsubay ve egıtım cavusu sansımız vardı kımse 6. bolugu kotulemez 7. boluk aman sakın olmayın derım her ıctımada dızılerdı put gıbı sınav cekerldı:) ben daha sonra izmir cıglı 2. ana jet ussune dagıtıldım orda guvenlık taburunda ıdım gunde 6 7 8 saat gıbı degısen nobetlerım vardı malesef ama ordu evınde gececılık yaptım 2ser saaten 3 perıod seklınde 6 saat nobet tuttum bı odamız vardı tv mız komutanlar marketten bısyeler ızın almamıza ızın verıordu ole bole zaman gectı her seyde once ızmırdeydım yane sonra dusunce onun farkına vardım ama 700 saate yakın nobet tuttum:) kısa donem nobet tutmaz dıe bısey yok :) hizmet taburunda olsaydım cok daha rahat olucaktım belkıde ama ordad psıkopkatlar dolu idi sıkıntılı bı ınsan ısenız sorun yasamanız muhtemel ama kısa donemsınız her seyde once onu untumayın ızmır eskıehır ankara dıe dagıtımlar olur genelde ama istanbul balıkesır dıyarbakır ada gıtme ıhtımalnız var en kotu yer yurdumuzun topragı ama muş gibi gozukur... sorularınız varsa yanıtlayayam merak etmeyın havacı oldgunuz şanslınız bunu gıttınız usta bırlıgı yerlerınde goruckesınız...
ilk gırıs anını anlatayım size:) kutahyadan taksı veya mınobus ıle tugaya gelırınsınız ılk gırısıte askerler baslar ılk basta cantanız aranız yane cep telefnu goturmeyın daha yemın etmemsı askerdınız gerek usta bırlıgnde dusunursunuz ama benım cantayı aramadılar gıbı vbıseydı ole bı 2 3 baktılar gec dedıler sonra kopekler kokladı herhangı bı uyusturucu madde var mı dıe sonra bı curcuna.) ama bu her yerde olan bısey hızlı hızlı dıe askerler bagrırı eglenır sızınle napsın 400 gundur orda adam o sırada ıgneeler yapılır 2 saga bı sola hemen botlar gıyılır bagıcıkları baglayamadan bole saga sola gıdersınız yaz oldugunuz ıcın tshırt gıyersınız hgerhalde emın delım tam sonrada kamuflajlar verılı eylul ayında usta bırlıgınde muhtemelen sonra bolugun bellı olur kıyafetlerını verırıler ama bunlar hep curcuna sonra boluge gıdersın ee kolay deıl 400 kısı gelıo bı curcuna olcauktır bolukelre yerles ılk basta herkes kendı kafasına gore yerlesır 1 2 gun ole kalınır sonra kogusler belırlenır ısımlıkler kunyeler verılır...
kardeşler galiba duga999 dediği gibi daha sonra bir dağıtım olacak 339. dönemlerin sayfasında uzun bir arama yaptım ve bu mesajı yakaladım:
Y-DRMS Onbaşı
[X]
14 Mayıs 2011; 11:25:37
Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı 2.Tabur 6.Bölük te yaptım askerliği çok fazla zorlanmadık şimdi izmir güzelyalı kısmetse yarın sabah izmirdeyim.
demek ki daha sonradan bir dağıtım olacak zaten denizcilerinde hepsi iskenderuna gidiyo memlekette başka deniz kuv. mi yok? bizim gittiğimiz yerin er eğitim tugayı olduğunuda hesap edersek büyük olasılıkla usta birliklerinde dağılacağız..
quote:
kardeşler galiba duga999 dediği gibi daha sonra bir dağıtım olacak 339. dönemlerin sayfasında uzun bir arama yaptım ve bu mesajı yakaladım:
Y-DRMS Onbaşı
[X]
14 Mayıs 2011; 11:25:37
Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı 2.Tabur 6.Bölük te yaptım askerliği çok fazla zorlanmadık şimdi izmir güzelyalı kısmetse yarın sabah izmirdeyim.
demek ki daha sonradan bir dağıtım olacak zaten denizcilerinde hepsi iskenderuna gidiyo memlekette başka deniz kuv. mi yok? bizim gittiğimiz yerin er eğitim tugayı olduğunuda hesap edersek büyük olasılıkla usta birliklerinde dağılacağız..
Bunu bilerek gidin de Kütahyada kalırız hayali kurmayın. Dediğim gibi sadece %10 kütahyada kalacak. Kütahyanın acemiliği rezillik ama Usta birliğinde orda kalanlar çok rahat ediyorlarmış. Haftada 2 gün çarşı varmış. 6. Bölük sosyete bölüğü diye anılır. Ben de ordaydım. 7. bölük tam eziyettir.
valla dedım gibi 6. boluge gıtmeye bakın derım... gıtcenız yer 15 gun sonra bellı olur astubay okur hayatuınızda unutmayacgınız bı andır heycanda olursunuz:)
benim bir sorum olacak gördüğüm her yerde kısa dönem askerlerin 5 6 ve 7. bölükte olduğu söyleniyor merak ettiğim bu bölüklerde kaçar kişi var tahmini olarak biz kütahya ya toplam kaç kişi gideriz...
celb yogunlugunu bılemıorum ama bolukler 400 kısılık max...
quote:
Orijinalden alıntı: kabakum
valla dedım gibi 6. boluge gıtmeye bakın derım... gıtcenız yer 15 gun sonra bellı olur astubay okur hayatuınızda unutmayacgınız bı andır heycanda olursunuz:)
Nasıl bakıcaz oraya gitmeyi ben özellikle 6yı istiyorummu diyim yani =)
quote:
benim bir sorum olacak gördüğüm her yerde kısa dönem askerlerin 5 6 ve 7. bölükte olduğu söyleniyor merak ettiğim bu bölüklerde kaçar kişi var tahmini olarak biz kütahya ya toplam kaç kişi gideriz...
Öncelikle hepinize hayırlı teskereler. Geçen sene biz de kafamızda bir sürü soru işaretleriyle gitmiştik Kütahya'ya, ama orda herşey bi şekilde otomatiğe bağlanarak yürüyor. İlk başlarda sanki size hayvanmışsınız gibi davranıldığını düşünüyorsunuz -ki bazı durumlarda özellikle uzun dönem çavuşlar hakkaten öyle davranıyor - günler geçtikçe yaşananları sorgulamamayı öğrenince zaman daha rahat geçiyor. Sizi orada zorlayacak tek şey bence eğitim sahasına olan yürüyüş. Sıcak altında ve tüfekle ve bir de size zorla marş söyletmeye çalışan çavuşlar acemiliğin en sıkıcı tarafı.
Bizim zamanımızda 3 bölük (5-6-7) vardı. 5 ve 6. böülkler 350 kişi, 7. bölük ise 700 kişi civarındaydı. 7. bölüğün bir kısmı 10. bölükte kalıyordu o yüzden.
Yemekler, dışarıdan anlaşmalı bir şirket tarafından hazırlanıyordu. Ben ustalığı orduevinde yaptım. Düşünün Acemideki yemekleri aramıştım hep. İç çamaşırın rengi ise önemli değil.
Ufak bir teferruat belki ama çok önemli bence, postalı bir numara büyük alın ve ortopedik tabanlık mutlaka götürün. Ben bütün askerliğim boyunca aynı postalı giydim ve tabanlık çok işe yaradı.
HEpinize tekrardan hayırlı teskereler, sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım