beyler 5 günlük hava tahmin raporu gitmeden göz atın özellikle sıcak şehirden gidenler =))
Merhaba arkadaşlar bende askerliğimi 337 olarak havacı yaptım, benle beraber askere giden bütün arkadaşlarımdan daha rahattım, çünkü
Askerliğim boyunca hiç şınav çekmedimi Hiç nöbet tutmadım, Acemilik dışında hiç kamuflaj giymedim, Telefon ve sınırsız internetim vardı,
Eğer havacıysanız sizinde böyle bir askerlik için %20 şansınız var bence.
Acemilikte ilk hafta boyuna küfredersiniz "aq hani rahat bumuydu ...." söver durursunuz, ama acemiliğin sonlarına doru hiç sürünmemiş, hiç şınav çekmemiş, zıplamamış, hoplamamış ve binimum abidik gubidik hareket yapmamış olduğunuz için rahatız len dersiniz. Acemilikte tek yapılan yürümek, yürümek, yürümek ya yürürsünüz ya sıra beklersiniz. :) günler böyle geçer, merak etmeyin sivilde uyumadığınız kadar uyumaya zamanınız var. Ordaki yarım akıllı uzun dönem çavuşlardan sakın ola çekinmeyin, onlar bişey derse sizde onlara dekısa yin ha işi ilerlettimi, seni şikayete gidiyom komutana deyin, zaten yarım akıllı yalvarmaya başlar nolur etme diye :)) Çoğunuz anajet üslerine gideceksiniz. ben 6. anajet üssündeydim bandırmada, Havacılar havacı olmanın en büyük avantajını usta birliğinde görür. çünkü %80 i nöbet tutmaz, nöbeti sadece güvenlik taburu tutar o taburada pek kısa dönem vermezler. Komutanlar kısa dönemlere nispeten saygılıdır, eyer insan ilişkileriniz iyiyse benim gibi kanka bile olabilirsiniz komutanlarla. Uzun dönemlerden çekinmeyin, usta birliğinde muhtemelen aynı koğuşta kalacaksınız, ilk gittiğinizde artislik yapabilirler ama yaşınızı, bilginizi hissettirdinizmi hepsi abi çeker, pek bi zararları olmaz hatta onlara yol gösterici olabilirsiniz. zaten benim karşılaştığım uzun dönemlerin çoğunun çok enteresan bazen üzücü bir hayatları oluyor, bu yüzden çok da aşağılamayın çocukları. Herhangi bir sorusu olan zmezk@hotmail.com adresine mail atabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: haXan2849
Atlet almasak olur mu ?
Orada verilecekler yeter mi ?
Mavi atleti nereden bulucam ben şimdi...
atlet almasan olmaz arkadaşım. Günde 3 atlet değiştireceksin. Atletini sıktığın zaman 1 lt ter çıkacak her seferinde. Ordan verdikleri 2 tane atlet. Sadece 1 gün yeter sana. Söylemedi deme
335 KSD'den slmler, herkes yazmış bir şeyler, ben 6. bölükteydim fena değildi diğerlerine nazaran iyiydi yani, askerlik dediğiniz adamına göre muameledir ztn, çıkıntılık yapmayın ne denirse yapın hiç kimseye hiç bir şey ispatlamak zorunda değilsiniz, sivildeki hayatınızı statünüzü fln unutunda gidin oraya yoksa onlar unutturur, ilk başlarda sakin olun gözlemleyin sadece kim neden hoşlanıyor neden hoşlanmıyor ona göre üstlerinizle muhabbet kurun 2. haftadan sonra astsubaylarla her türlü muhabbeti yapıyorduk biz, ztn onlarda adam gibi muhabbet eden insan özlemi çekiyorlar buna emin olun ama herkesle her muhabbeti yapmayın, burası çok önemli BİR HATA YAPARSANIZ İTİRAF EDİN, yoksa herkes sizin yüzünüzden ceza yer, 335'ler bilir 6. bölük 1. takımın yediği cezayı, şafak ast. sağolsun 4 gün wc'de işimizi göremedik merdiven çıkamadık sandalyeye oturamadık, ve bunların hepsi bir herif güldü diye itiraf etmedi diye 2. en büyük tavsiyem İLK GÜNLER YALNIZ KALMAYIN, yalnız kalırsanız günler geçmez saatler fln kafayı yersiniz o derece benim çok iyi 2 tane arkadaşım vardı bütün gün birbirimizden ayrılmazdık muhabbetin dibine vururduk günler nasıl geçti anlamadık bu arada usta birliğinde İZMİR ÇİĞLİ'ye düşmeyin, düşerseniz GÜVENLİK taburundan uzak durun, bunların hepsi olduysa kaderinize razı olun hayatınızın en boktan 5 ayı sizleri bekliyor, şınavda çektik nöbette tuttuk denetimede girdik tamı tamına askerlik yaptık usta birliği 130 gün sürer, ben bunun 750 saatini nöbet tutarak geçirdim, hesaplandığında 30 gün ayaktaydım demek, dolu silah yelek miğfer, Allah İzmir Çiğliye düşenlere sabır versin...
quote:
Orijinalden alıntı: zmezk
Merhaba arkadaşlar bende askerliğimi 337 olarak havacı yaptım, benle beraber askere giden bütün arkadaşlarımdan daha rahattım, çünkü
Askerliğim boyunca hiç şınav çekmedimi Hiç nöbet tutmadım, Acemilik dışında hiç kamuflaj giymedim, Telefon ve sınırsız internetim vardı,
Eğer havacıysanız sizinde böyle bir askerlik için %20 şansınız var bence.
Acemilikte ilk hafta boyuna küfredersiniz "aq hani rahat bumuydu ...." söver durursunuz, ama acemiliğin sonlarına doru hiç sürünmemiş, hiç şınav çekmemiş, zıplamamış, hoplamamış ve binimum abidik gubidik hareket yapmamış olduğunuz için rahatız len dersiniz. Acemilikte tek yapılan yürümek, yürümek, yürümek ya yürürsünüz ya sıra beklersiniz. :) günler böyle geçer, merak etmeyin sivilde uyumadığınız kadar uyumaya zamanınız var. Ordaki yarım akıllı uzun dönem çavuşlardan sakın ola çekinmeyin, onlar bişey derse sizde onlara dekısa yin ha işi ilerlettimi, seni şikayete gidiyom komutana deyin, zaten yarım akıllı yalvarmaya başlar nolur etme diye :)) Çoğunuz anajet üslerine gideceksiniz. ben 6. anajet üssündeydim bandırmada, Havacılar havacı olmanın en büyük avantajını usta birliğinde görür. çünkü %80 i nöbet tutmaz, nöbeti sadece güvenlik taburu tutar o taburada pek kısa dönem vermezler. Komutanlar kısa dönemlere nispeten saygılıdır, eyer insan ilişkileriniz iyiyse benim gibi kanka bile olabilirsiniz komutanlarla. Uzun dönemlerden çekinmeyin, usta birliğinde muhtemelen aynı koğuşta kalacaksınız, ilk gittiğinizde artislik yapabilirler ama yaşınızı, bilginizi hissettirdinizmi hepsi abi çeker, pek bi zararları olmaz hatta onlara yol gösterici olabilirsiniz. zaten benim karşılaştığım uzun dönemlerin çoğunun çok enteresan bazen üzücü bir hayatları oluyor, bu yüzden çok da aşağılamayın çocukları. Herhangi bir sorusu olan zmezk@hotmail.com adresine mail atabilir.
%80i nöbet tutmaz istatistiği çok yanlış arkadaşım :) Sen şanslı bir yerdeymişsin. Muhtemelen muhafız bölüğüne düşmemişsin. Asker sayısı da yeterliymiş ki nöbet tutmamışsın.
Kendimden ve arkadaşlardan biliyorum. Havacılarda kısa dönemleri genelde Muhafız bölüklerine verirler. Uzun dönemler arasında vukuatlı adam çok olduğundan nnöbet tutmak için adam akıllı insanlara ihtiyaç vardır. Kendini nöbette vurmayacak cinsten. Benim birliğimde uzun dönemlerden bir tanesi vurmuştu kendini mesela. 335. kısa dönemde Bursada Işıklar Askeri Hava Lisesine gelen kısa dönemlerin hemen hemen hepsi Muhafız bölüğündeydi ve ekstra bir görevi olmayanların 8 saat kule nöbeti vardı günlük. Bazı kısa dönemler ise Hizmet bölüğüne düştü. Onların yatıştı askerlik. Er gazinosunda LigtV başında geçti :)
Usta birliğinde size derlerse ki Muhafız bölüğündesin Kaçın arkadaşlar :) Görev almaya bakın.. En büyük tavsiyem ACEMİ BİRLİĞİNDE MUTLAKA ÇAVUŞ RÜTBENİZİ ALIN. Sınav yaapcaklar sizi son günlere doğru. 3te 1iniz çavuş olacak. Çavuş olmazsanız nöbet manyağı olursunuz..
Casio saat aldım. Bunun alarmı kurmayı buldumda. Nasıl susturacağız. Birde alrmı atıyorum sabah 6ya kurdum. Her sabah 6da calacak mı bu? Yoksa sadece kurdugundan sonra 1 defa calıcak durdurunca bir daha o saatte calmayacakmı ?
quote:
Orijinalden alıntı: aminoss
Casio saat aldım. Bunun alarmı kurmayı buldumda. Nasıl susturacağız. Birde alrmı atıyorum sabah 6ya kurdum. Her sabah 6da calacak mı bu? Yoksa sadece kurdugundan sonra 1 defa calıcak durdurunca bir daha o saatte calmayacakmı ?
ışık düğmesine yada herhangi bi düğmeye basınca susuyordu sanırım, eğer 6'ya kurarsan her sabah 6'da çalar...
quote:
Orijinalden alıntı: aminoss
dede peki çavuşluk sınavında ne soruyorlar varmı önereceğin taktikler?
Size gittiginiz zaman bi kitapcik vercekler oradaki yazanlardan sinaw yapiyorlar adi check list ama orda cetlis derler bol bol lafi gecer ztn, acikcasi ben cavus olmak icin elimden geleni de yaptim calistim yani egitimlerde flnda baya iyiydim ama sadece sinawin sonucuna bakiyorlar bence sinawda kitapcikta olmayan seyleri sordular ole kaldik millet salladi tutturdu cavus oldu biz yapamadik er olduk bide nobet agaci olduk biraz kismet isi yani yapacak fazla bi sey yok.. Hani sunu yapin cavus olun diyemem cunku oyle bir sistem yok neyin ne olacagi hic belli olmuyor..
Hadi Allah utandırmasın
337.KS dedenizin dedesi olarak hepinize şimdiden hayırlı teskereler diliyorum.
arkadaşlar öncelikle havacı olarak kısa dönem askerlik yapacağınız için diğer arkadaşlardan şanslı olacaksınız. burası havacılar için bütün acemi askerlerin toplandığı yerdir. bölük farkı olmadan ilk günleriniz zor geçecektir. havası berbat bir memleket olan kütahyada yemekhanedeki limonları sıkıp bol bol için, yoksa zatüre bile olabilirsiniz abartmıyorum. ben 7.bölükte yaptım askerliği kısa dönem olarak. 7 bölük hayatınızda gelmeyi isteyeceğiniz en son yerdir emin olun. bunun için ne yapıp edin 7 .bölüğe düşmemeye çalışın. 5. ve 6. bölükte askerlik yaptı bizimle beraber ama başlarında bizdeki gibi tek hücreli canlılar yoktu. üniveriste mezunu insanların başına, bölük düzenini sağlasın diye uzun dönem askerler veriyorlar. bu insancıklar hayatta elde edebilecekleri tek statüyü burda alıyorlar bölük çavuşu olarak. üniversite mezunu olarak kısa dönem askerlik yaptığınız için sizi kendileriyle kıyaslayacaklar ve burnunuzdan getirmeye çalışacaklar. azman tamer vardı bizde. çok beddua aldı bizden. yatacak yeri olmaz umarım cinsin. bunun gibi çok vardı dengesiz. arada insan evlatları da çıkacak tabi. akıl almaz mantıksız uygulamalar göreceksiniz ego tatmini yüzünden. buna çanak tutan astsubaylar da tuzu biberi herşeyin. bizde ast. süleyman vardı bir tane. ezikten uzak durun mümkün olduğunca. varsa yetkili tanıdıklarınız buraya düşerseniz mutlaka arayın. avukatınız dahil. kendinizi ezdirmeyin kişisel zevklerini tatmin edecekler diye. askerlik yapmak başka saçma sapan uygulamalar başka. mahmekeye verseniz kazanırsınız kesin.adamlar devre kaybı er e bile komutanım dedirtmeye çalışıyorlardı. mantıksızlık diz boyu.
kütahyada askerliğini yapan arkadaşlara bir sorum olacak banyo olayı her bölükte kabinlerdemi duş alacaz hamam tarzımı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme