Şimdi Ara

341. DÖNEM HV. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI KÜTAHYA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
4.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aminoss

quote:

Orijinalden alıntı: kabakum

valla dedım gibi 6. boluge gıtmeye bakın derım... gıtcenız yer 15 gun sonra bellı olur astubay okur hayatuınızda unutmayacgınız bı andır heycanda olursunuz:)

Nasıl bakıcaz oraya gitmeyi ben özellikle 6yı istiyorummu diyim yani =)

bu çok doğru bir soru herkes 7 den uzak dur 6 şahane 5 ise idare eder diyor ama bizim elimizde olan bir şey mi ki bölük seçmek.. yoksa ince taktikleri var mıdır bu işin söyleyinde donanım haber ailesi olara atalım kapağı 6. bölüğe

• şimdi şöle tam nerde bılmıorum ama bı yerde odaya gelıosunuz 2 tane bılgısayar var basında bekleyen asker orda belırlenıor boluk yane bıraz akkıllı olup gorrursenız ne ala ama şansta olabılır... hane orda bı dalavera cevırıp ne kadar hızlıysan sorabılırsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilk38

quote:

quote:

valla dedım gibi 6. boluge gıtmeye bakın derım... gıtcenız yer 15 gun sonra bellı olur astubay okur hayatuınızda unutmayacgınız bı andır heycanda olursunuz:)

bu çok doğru bir soru herkes 7 den uzak dur 6 şahane 5 ise idare eder diyor ama bizim elimizde olan bir şey mi ki bölük seçmek.. yoksa ince taktikleri var mıdır bu işin söyleyinde donanım haber ailesi olara atalım kapağı 6. bölüğe

bölük işini kafanıza takmayın. Sonuçta tatile gitmiyorsunuz. illaki her bölüğün kendine göre avantaj ve dezavantajları var. Biz belki diğer bölüklere göre fazla şınav çekmiş olabiliriz ama bu bölükteki mal askerlerden de kaynaklanıyordu. Bölük komutanı içtima alırken gülen ve konuşan mallar olduğu sürece size kaderinize boyun eğmek düşüyor.

• quote:

benim bir sorum olacak gördüğüm her yerde kısa dönem askerlerin 5 6 ve 7. bölükte olduğu söyleniyor merak ettiğim bu bölüklerde kaçar kişi var tahmini olarak biz kütahya ya toplam kaç kişi gideriz...

Bizim dönemdeki sayıları yazıyorm...

5. bölük : 400
    6. bölük : 400
    7. bölük : 700

Sayıdan ziyade komutana da bağlı rahat etmeniz. 6. Bölük çok rahattı. 7. bölük eziyetti.

Bir de 5.6.7. bölüklerde olacaksınız diye bir şey yok. O bölüklerde şuan uzun dönem celpler olabilir. diğer bölüklerde de askerlik yapabilirsiniz
  • quote:

quote:

quote:

taktik yok. Tamamen içeri giriş sırasıan göre aldılar bizde..

İlk 350 kişi 5. bölüğe;
    İkinci 350 kişi 6. bölüğe;
    Geri kalan 700 kişi 7. bölüğe yerleşti.

• quote:

Orijinalden alıntı: duga999

quote:

benim bir sorum olacak gördüğüm her yerde kısa dönem askerlerin 5 6 ve 7. bölükte olduğu söyleniyor merak ettiğim bu bölüklerde kaçar kişi var tahmini olarak biz kütahya ya toplam kaç kişi gideriz...

Bizim dönemdeki sayıları yazıyorm...

5. bölük : 400
    6. bölük : 400
    7. bölük : 700

Sayıdan ziyade komutana da bağlı rahat etmeniz. 6. Bölük çok rahattı. 7. bölük eziyetti.

Bir de 5.6.7. bölüklerde olacaksınız diye bir şey yok. O bölüklerde şuan uzun dönem celpler olabilir. diğer bölüklerde de askerlik yapabilirsiniz

cevabın için sağol usta bakalım artık hayırlısı ne ise o olsun..

• valla olabılır celb celb degısebılır şansta olabılır ordakı basta duran astsubayın teknıgınede baglı olabılır ben arkadasla gırdım 2 masa vardı ayrıldık o 5 oldu ben 6 o yuzde kafaya takmayın ztn oraya gırınce ılk basta dusunmuceksınız bı heycan bı curcuna hadı bıtsın havası olucak hayırlısı dıyelım o yuzden ...
  • Bu ortopedik tabanlık dediğiniz olay kışın aykkabıların içine konan keçe değil dimi ?

Ayrıca bir şey sanırım. . . Öğlen 3 gibi katılmayı düşünüyorum birliğe artık hayırlısı. Toplamda 400 kişi mi gidicez o gün ?

Yuh çokmuşuz lan!

Forumda bu başlıktaki adamlarla tanışsak bile belki hiç görmeden terhis oluruz

Ondan hiç tanışmaya gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: haXan2849

Bu ortopedik tabanlık dediğiniz olay kışın aykkabıların içine konan keçe değil dimi ?

Ayrıca bir şey sanırım. . . Öğlen 3 gibi katılmayı düşünüyorum birliğe artık hayırlısı. Toplamda 400 kişi mi gidicez o gün ?

Yuh çokmuşuz lan!

ortopedik tabanlık keçeden ayrı bir şey. Genelde silikon olanlar tercih edilir. Uzun süre ayakta kalanlar için idealdir. Ayağı rahatlatır.

400 kişi bence gayet iyi. Biz 1408 kişiydik.

• quote:

Offfffff

Bu ne be biraderim... Biz de iyi yere çıktık diye seviniyoruz....

quote:

Madem başlık açılmış bende 335 ksd asker olarak tecrübelerimi buraya yazıyim de herkes faydalansın. Bu arada 335 ksd yapan 5. bölükten kimse varsa bir muhabbet iyi gider.

Yanınızda saat olsun ama çakma casio olmasın hemen geberiyor sabah iştimadan önce saati takip etmeniz önemli. Kalem olsun kimseden istemek zorunda kalmayın büyük bir uyuz olma nedenidir. birlik eşofman takımı ve kiti alcaksınız ona para lazım içinde eşofman ve diğer iğne iplik kiti olacak. 30 lirayı buluyordu ama gri eşofman takımı alınmazsa sanırsam 15 tl den kurtarıyordunuz yalnız onu da alacaksanız bedenine göre alın bir bakın yoksa tayt gibi olur götünüz kabak gibi ortaya çıkar. parası pek olmayan insanlar için söylüyorum ordunun verdiği istihkak olacak ama siz traş bıçağı felan alın ama çaldırmamaya bakın. acemide dolapları kilitlettirmiyorlar. Allah hırsızdan korusun diyecem ama hem korumuyor hemde senden gitmezse arkadaşından gidiyor. Birde şapkanıza yeşil bir nefte dikeceksiniz. Ben saç losyonu götürmüştüm o sıcaklarda bir kaç kere kullandım şimdi bile duruyor gerek görmüyorum...

1- Kütahya otogara vardıktan sonra az sağ tarafa doğru yürürseniz ordan birliğin önüne giden araçlar vardır. biraz eski peugeotlara doluşup birliğin önünde inersiniz. burdan tanışıp gidenlerde ilk başta bir sinerji felan oluşur ama sonra tugayda kendi işlemlerinizi düşünmekten diğerlerini düşünmeye fırsat kalmaz.
    2- Birlikte indiniz ve kapının ordasınızdır, etrafta aileler doluşmuştır ve bir şekilde seve seve o kapıdan içeri gireceksinizdir. (O dönem celplerinden içeri ilk giren asker yemin töreninde sanırsam plaket alıyor ve kürsüde kısa bir konuşma yapıyor) içeri girince üç dört asker sizin çantanızı arar ve orada bölük komutanlarınız da gidişatı takip etmek için dolanır siz kimin ne olduğunu bilmezsiniz halbuki bölük komutanlarınıza bakıyor olabilirsiniz. Çantalarınızı arayan askerler içinde bulunan bazı bilmediği ekipmanlara şüphe ile bakar size sorar tabi siz de yusuf yusufsunuzdur. Yiyecek ve Elektronik cihazlar kafadan iptal yok traş makinası yok saç kurutma makinası, cep telefonu felan hayal sakın götürmeyin yoksa orda emanete bırakır anca usta birliğine geçişte alırsınız. Boşa hamallık etmeyin.
    3- Eğer kalıcı hastalığınız için alınan ilaç varsa işleme alıyorlardı. size acemiliğiniz boyunca kullanmak için izin veriliyor ama sanırım her gün ilaç dağıtımından sorumlu askerden alıyorsunuz. Ağrı kesici felan götürmeyin ona da el koyuyorlar.
    4- Arama bitti elektronik eşya yemek ve ilaçlar da halledildi Aynı ortam içinde kısım kısım toplayıp giriş kaydınızı uzunca bir masada sıralanmış askerler yapıyor. sigorta için para ödüyorsunuz yaklaşık 15 yada 20 tl. yaptırmassanız oluyor mu bilmiyorum.
    5- Masa işlemleri bitti bahçeye geçiyorsunuz oturuyorsunuz bekliyorsunuz ordan da çantalarınızı köpeklere aratıyorlar sonra kitle kitle ekipmanların verildiği ana binaya gidiyorsunuz. orda kalem lazım milletten kalem beklemek en uyuzu. Form doldurun ve 32 basamaklı bir kayıt işlemi var. çantayı bırakıyorsunuz çantayı alıyorsunuz ama işin en can alıcı yanı burası.
    6- İlkin hangi bölüğe düşeceğin burda belli oluyor ikincisi Ustalığa geçerken siz genelde becerilerinize ve varsa diplomanızdaki yada çıraklık kalfalık ustalık belgelerindeki mesleğe göre değerlendirilirsiniz o yüzden ordunun kayıtlarında sizin meslek bilginiz askerlik şubesinde kayıt ettirdiğiniz bilgiler aynen var evrak işleri bitince bilgisayarın başına sıraya geçiyorsunuz burada ne söylerseniz ilerisi için sadece cücük kadar bir nebze değişiklik yaratabilirsiniz ehliyet vs vs hususlarını da göz önünde bulundurun. Tugayda hepiniz aynısınız amacınız eğitim kimseyi sniper yapmayacaklar, kahraman ilan etmeyecekler yani fıssss gazınızı alacaklar.
    7- Kayıt bittikten sonra burası kol gibi... diğerlerini takip et traş olması gerekenler traş olacak sonra istersen kısa bir duşa girebilirsin devam et iki soldan bir sağdan iğne. (sik gibi iğne yapıyorlar) devam et malzeme alma aşaması. Burası benim dumur olduğum kısımdı. Tüm gerekli malzemeleri alıyorsun ama o ekipmanı giymek o kadar garip geliyor ki. Önünüz yaz kantinde çorap satılacak ama size kalın çorap verilecek ve ilk giydiğinizde demirdöküm gibi gelecek. Yürüye yürüye koşa koşa ebeniz .........
    8- Giyinip çıktıktan sonra hepinizi grup grup toplayıp bölüğünüze götürüyorlar.
    9- Kütahyada 15 bölük felan var sizler nereye düşersiniz bilmiyorum ama bölüğe ilk girdiğinizde bir yerlere yerleşiyorsunuz ve bölüğün deposuna ihtiyacınız olmayacak eşyaları bıraktırıyorlar yani acemiliğiniz 30 gün mü 60 gün mü sürecek bilmiyorum fakat o eşyaları merak etmeyin.
    10- Kayıt ve yerleşme işleri birkaç gün sürer ama esas askerlik ilk haftadan sonra başlıyor.

Kütahya havası ...rak gibidir. Sıcakları yakar kurutur soğukları da mezara tersten sokar. Sabahları yaz mevsiminde değilseniz yada sonbahara doğruysanız hala soğuk olur.

Dudağınız bol bol çatlayacak ve mevsimsel değişimden dolayı sabah iştimalarda koro halinde sürekli öksürüp hapşıran yüzlük gruplar olacak komutanınız da size sürekli kayacak.

Kütahyada tugay göt dağına bakar, eğitim alanının oraya elma ağaçlarının ordan geçerseniz mis gibi bok kokusu gelir ama kusra bakmayın seve seve katlanmayacaksınız tam tersi s..e s..e

Eğitim alanında kış görmedim bilmiyorum ama yaz gününde o sıcakta toz toprak kalkıyor tam 80 derece açıyla tependen güneş vuruyor. Eğitim alanında o kadar susuyorsun ki diğer 150 kişiyle her eğitim molasında
    çeşmeye hücum edecek 10 dakka da koyun gibi yayılacaksın.

Sizler sanırsam herkes gibi 4 takıma ayrılacaksınız takımlar boy sırasına göre belli olur. En uzunlar 1. takım olur o yüzden her gün yanında duran arkadaşın da arkadaşlıkların da bu sayede şekillenir kısacası senin boyunda olanlarla yan yana gelme
    ve arkadaşlık kurma olayın çok büyük ihtimal bu sayede şekillenir. Daha önce kaynaşmışlığın varsa bir şey diyemem. aynı koğuşta olursunuz ama dediğim gibi dizilişler bir kereden sonra hiç değişmez.

botunuz sıkacak, vuracak topuğunuz su toplayacak. kısacası ızdıraba hoş geldiniz. kısa uzun dönem farketmez hepiniz botunuzu oradaki plastik çekiçle bir güzel dövün iyice botu gevşetin. yanınızda pudra olsun yazın ayağınız terleyecek
    yara olacak botun iki tane demir aparat ip geçiş yeri var eğer ayağınızın üst kısmı vurursa o ikisinden ip geçirmeyin bot en azından ayağınıza üstten vurmayacktır. size bot verirken ayakkabı numaranızı soracaklar ayak numaranızı iyi bilin.

İlk önce silah almayacaksınız silahsız tüm duruşları, çök, çömel vs bunları öğrenecek sonra marş atmayı öğreneceksiniz uygun adım adi adım vs. vs. her hareketin bir adımı var siz eğitim çavuşları
    ve takım komutanlarınız ile birlikte sinir krizlerini beraberinde yaşayacak çok saç baş yolduranlarınız olacak. ne yaparsanız yapım birinizin yaptığı ortaya çıkmazsa hepinize mal olur ve eğer bir gerginlik olursa tüm bölüğe yada takıma mal olur.
    Özellikle sabah iştimasında ağzınızın tadı çok kötü kaçabiliyor. marşta ayak kaldıramayan kolunu iyi sallayamayan olursa merak etmesin ilk seferinde iyi yapanda var çok kötü yapan da var ben rezalettim ama pratikle öğrendim
    komutan beni yaftalamıştı ne biçim yürüyosun diye, cidden de benim marş atmam robot gibiydi ama bilmiyordu bende hayvan gibi pawır var. acemiliğin sonuna kadar bir ben tüfek omzumda yorulmadan deli gibi marş atabilirdim.
    Üstelik hiza sağ taraftan alındığı için ben hem marş atar hem hizayı ayarlar hem de temponun kaybolduğu zaman durumu ayarlardım. marş atarken inanın o bok kokusundan felan geçerken gına gelecek ve iç çamaşırlarınız terden sırılsıklam olacak
    ve sırtınızdaki iç çamaşıra vücudunuzdan attığınız tuz geçecek. Marş atarken söyleyecekleriniz ilk duyduğunuzda şaşıracaksınız sesiniz de kısılabilir sizden bağırmanızı hatta anırmanızı isteyecekler askerde bağırmayana deli derler diyecekler.
    Bu inanın insana stres attırabiliyor fakat sesiniz de kısılabiliyor.

Orada ne yiyecek içeceksin; gezgin araçlarda ufak alman pasta var sandviç var birde allahın cezası uludağ gazoz var uludağ kola var uludağ portakal var ve sen cinnet geçireceksin. Eğitim aralarında bu
    ama kantinde tost var pizza var patates kızartma var çok kaliteli peyman kuruyemiş var, algida dondurma var gazete var o kadar kötü değil fakat kol gibi sıracılık var. Bir bakıyorsun sıra 50 kişi ve zaman yok üstelik
    herhangi bir bölükten onbaşı yada çavuş gelirse s..e s..e kendine ve istediklerine istediğini alıp gidiyorlar. almak istediğin bir şeyi arkadaşlarına da sipariş verebilirsin ama sırada diğer arkadaşlar da cinnet geçirebilir ve tatsızlıklar yaşayabilirsiniz.

Sabah kahvaltısı öğle yemeği yada akşam yemeği sıraya geçicek tanrımıza hamd olsun milletimiz var olsun dikkaaaayt afiyet olsun SAOLL!!!!!! diyerekten sabite bağlayacaksınız.
    Mesele yemeğin yenmesi değil yemeğin önceden alınması. İlaç alan arkadaşlar çoğunlukla önden gidecek fırsatçılar her zaman araya girecek marifetmiş gibi hep aynı haltı yemeye devam edecekler.
    sen tabldotu arkadaşına bırakacaksın kimi zaman astsubaylar toplu şekilde ikaz edecek kimi zaman diğer insanlar lagaluga yapacak siz kulak asmayın. bu arada hızlı yiyen kazanır. çünkü tabldotu bir an önce verebilmek de meseledir
    benim rekorum vardı ilk zamanlar ben 1 küsür dakikada felan yemek yerdim. inanın o tabldotu iade etme sırası bile ölüm. Yemek ve kantin konusunda kütahyada Acemide sıracılık görüceksiniz ustada ise yerine göre sıracılık ama çoğunlukla devrecilik.

Her sabah sigara içen yada yere pet atan ama toplamak istemeyen işgüzar arkadaşlarım nedeniyle yine seve seve değil ama s..e s..e yerden bilimum jelatin izmarit petşişe ve plastik bardak toplayacaksınız.

Tabi orada size gına gelecek çünkü yaza doğru gidiyorsunuz hem tuvaletten su içeceksiniz hem pet şişe satışı yetmediği için size su kalmayacak onun arayışına gireceksiniz.

5. bölük tuvaleti oturmalı idi ve 350 kişi bir anda komaya girmiştik. OHA!!

Sabah ve akşam iştima var sayınız tutmalı eğer aranızdan bazıları ..nelik yapmaz keyfine göre gezmezse çok beklemez sayı alınır ve içeri geçersiniz.

istihkak dağıtımları yada diğer imza atma vs vs seansları illahllah dedirtir. gece 9 da girersin içeri.

Kantinde sigara satışı yada diğer satışlar çok sıkıntılı stok yapamıyorsun kıtlık çekiyorsun tugay komutanı bile olaya el atamıyor. Millet paket paket su da alır sigara da alır siz de babayı alırsınız. ayrıca dolabınızda çalınacak en riskli şey sigara sonra çorap vs.
    arkadaşlar iç çamaşırlarınızı çoraplarınızı yıkayabilirsiniz kuru temizlemeci bir abi geliyor ona da parayla yıkattırabilirsiniz. Uzun dönemler ise çamaşırhane var sanırım orada yıkıyorlar.

Muhtemelen ilk nöbetinizi acemilikte koğuş nöbeti olarak tutacaksınız 1-3, 3-5 yada 5-7 nöbetleri tutarsanız şaşırmayın. Maksat hırsızlığa karşı önlem. siz de bu konuda özen gösterin.

Oradaki usta askerler ağzınıza sıçabilir nitekim gecenin birinde biz naralar eşliğinde uyanıyorduk. adamlarda 200 düşeni vardı 100 e geleni vardı kafalarına göre eğleniyorlardı ve bir şey de diyemiyordun. Ama kısa dönemin yeri ayrıdır.

Gece rahatsız olabilirsiniz uykusunda konuşan arkadaşlarım vardı ben deli gibi horlardım (MASSEY derlerdi bana) herkes benden önce uyuyabilmeye çalışırdı ayağı kokan olurdu.

telefonda karısıyla, sözlüsüyle, nişanlısıyla, ailesiyle onlarca dakika konuşan var, gerçi epey telefon klübesi var ve hassas konular ama bu kadar bencilliğe gerek yok.

Erken kalkabilirseniz kalkın çünkü o kadar adam arasında traş olan, sçan vs vs olacak.

Şapkanızı sağda solda unutmayın bir gün kantinde avukat arkadaşların bir grubu vardı iki dakka yanlarında oturdum kalktım bizim arkadaşların yanına geçtim bir baktım şapkam yok
    meğer benim şapkayı almışlar bölüğe gidip vermişler şapkasını unuttu diye. Altıma sıçmıştım. (mecazen)

acemilik biterken arkadaşlarınızla çok fazla sözleşmeyin çünkü çekilen onca ameleliğin ardından insanlar günlük yaşamlarına döndüğünde herşeyi sineye çekebilirler. üstelik acemilik arkadaşlıkları çok kalıcı olmaz bir yada iki diyeyim
    gerisi de sizlerin ne kadar benzer kişilikler olduğunuza ve sinerjinize kalmış.

size yaşayacağınız askerliğin yüzde yetmişini anlattım gerisi de pratik. yaşayın da görün.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=17872294&p=59&f=474

Şurada biraz bilgi var ama biz bu başlığı aktif tutalım... :(

Moralim bozuldu l_an

Beyler ben asker değilim ama size bişey söylicem. Bu üstte yazan yer eski otogarı anlatıyo. Yeni otogar yapıldığı için yukardakine pek bakmayın

• Yeşil fanila almıyoruz dimi ?

Mavi fanila mı alıcaz ?

Öffff.... Bir dünya da yeşin atlet var...
  • quote:

Arkadaşlar

kışı muazzam soğuk sis içeirisinde eğitim yapıyorsunuz. göt dağı diyor askerler en çok soğuk ordan geliyor devamlı esiyor. üzerinize hiç bir şey giyemiyorsunuz bere ,atkı ,boyunluk hepsi yasak. en azındqan bizim bölükte yasaktı yanlız bir emir geneldir askerde buda genel bişidi sanırım çünkü kimsede görmedim ben atkı bere boyunluk. götürün yanınızda ve boyunluğu eğer gömleğinizin altına indirirseniz genelde farketmiyorlar. şansınızı deneye bilirsiniz. veya yüz felci felan var deyin o zamanda belki izin verirler. eğer vermezlerse mutlaka bir cep ısıtıcıları var ondan yanınıza mutlaka alın ve onu kulanın inanın soğuktan aklınız şaşacak.ne kadar hasta olursanız olun acımıyorlar inanın. dikkatli olun.

quote:

Koşullar fena değil içeride bir nescafe makinası var.
    dışarıda küçük bir kantin var.
    bir küçük hamburger ve tost alabileceğiniz yer var.
    bir kütüphane var.
    bir internet cafesi var.
    yine eğitim alanında bir tostçusu var
    büyük bir yemekhanesi ve özel şirket yapıyor yemeklerini
    koğuşlar en fazla 24 kişilik
    sağlık hizmetleri için askeri hastanede mevcut

işte ortalama olarak böyle koşulları şimdi gelelim işin acı kısmına bu yazdıklarımın tabi bu kadar iyi olmadığını altta göreceksiniz.

Nescafe Makinası : nescafe makinasının önünde her saat en az 20 kişi oluyor makina çok yavaş çalışıyor. bu nedenle sabah kahvaltıda ilk sıradaysanız hemen yiyip gidinki sabah kahvaltıda çay olmazsa gününüz çok kötü geçiyor çay içmeyi sevmeseniz bile :) mutlaka için yoksa kendinize gelemiyorsunuz. eğer sabah 10. kişiden sonrasanız ordan çay alamazsınız çünkü bir kaç kendini bişey zanneden onbaşı makinanın fişini çekiyor. yani hızlı olun eğer sırada arkadaşınız varsa çaktırmadan ona söyleyin alsın. öğlen içinde aynı ancak akşam alabilirsiniz.akşamları rahat oluyor. sabah ve öğlenleyin çok sıkışık oluyor.

Kantin : kantinde herdaim ern az 30-40m kişilik sıra garantidir. bu sırada en az 35-40 dk arasında geliyor. kantin için bölük etrafında sakin yerlerde kantinler var oraları bulup oraları kullanın yada büyük kantine gidin ordada sıra fazladır ancak bazen yan kapıyı açıp ordanda veriyorlar ozaman daha çabuk alırsınız oda denk gelirse.

hamburger ve tost satan yer :

bu yer özellikle yemek saatinde yemekten kaçanlar olduğu için çok sıra olur. bu yüzden eğer sırada bir arkadaşınız varsa gene kaynak yöntemi ile ona aldırın yoksa en az 30 ila 40 dk arasında beklerisiniz ve daha kötüsü okadar bekledikten sonra tost veya hamburgerde kalmıyor çünkü sayılı geliyor hergün ve 1tl olduğu içinde kalmıyor. elinizi çabuk tutmanız lazım.

Kütüphane ve İnternetcafe : açıkçası geldiğim günde dahil gideceğim güne kadar böle yerler olduğunu bilmiyordum yemin töreninden 2 gün önce öğrendim böle yerler olduğunu sakın buralar için hayal kurmayın :)

Eğitim alanı tostçusu :

eğitimler 40 dk sonra ara 20 dk ancak tostçu ile bazı bölükler arasında birazcık mesafe var bu yüzden çok sıra oluyor ve en arkada düşüyorsunuz ozamanda alamıyor ve boşa 20dk ayakta kalıyorsunuz.
    eğitim alanında tost almak için
    1) ya çok iyi bir koşucu olacaksınız.
    2) ya sizin bölüğe yakın olacak
    3) ya sırada arkadaşınız olacak kaynak yapacaksınız.
    4) yada diğer bölüklerden önce molaya çıkarılacaksınız.
    yoksa hiç ümitlenmeyin alamazsınız. :)

Yemekhane ve yemekler :

yemekhane çok büyük o yüzden kışın giderseniz çok soğuk oluyor ve yemek yapan firma tam bi rezalet hem yemekler çok kötü ayrıca yemeklerde cam çıkıyor, bazı yemekler küflü çoğu yemekte pişmeden önünüze geliyor.
    ekmeklerde aynı şekilde tugayın içinde ekmek fırını var orada yapılıyor ama çoğunlukla bayat bazende küflü oluyor.

Koğuşlar:

en iyi yanı koğuşlar en fazla 24 kişilik karacılarda 500 kişilik koğuş bile varmış o yüzden gerçekten iyi sayılır.

Hastane yani asker dili ile vizite :

vizite çavuşlarının sizi götürdüğü bir yer doktor sizi kontrol etmiyor sadece neyin var diye soruyor sonra ilaç yazıyor. tabi o ilaçta sizi iyileştirmiyor. o yüzden kendinize dikkat edin dicem ama onuda yapamıyorsunuz. boyunluk takmak yasak bere yasak boğazlı kazak yasak. bide NFM (Normal fiziksel muayene) var bunu yerseniz kısa dönemlerde sorun oılmuyor pekte uzun dönemlerde felaket o yüzden dikkat edin bunun anlamı adamın hiçbir şeyi yok sadece eğitimden kaçmak için gelmiş demek . yani çok hasta olsanızda bazen NFM yiyebiliyorsunuz çok dikkat edin.

işte olanaklar böyle...

quote:

uzun dönem ve kısa dönem eğitimleri aynı arkadaşlar.

Genel olarak Eğitimler

hazır ol
    rahat
    sola dön
    sağa dön
    uygun adım marş
    komutları...

tüfekle ise

tüfek omuza
    selam dur
    yatarak hava hedeflerine nişan vaziyeti
    ayakta hava hedeflerine nişan vaziyeti
    yatarak nişan vaziyeti
    ayakta nişan vaziyeti
    çömelerek nişan vaziyeti
    çökerek nişan vaziyeti
    tüfekle rahat
    tüfekle hazır ol
    komutları...

selamlamalar

başla selamlama
    elle selamlama
    tüfekle selamlama
    komutları...

Gece Eğitimi

Gece ses eğitimi
    Gece ışık eğitimi
    vs.

genel olarak eğitimler bunlar.

quote:

Merhaba arkadaşlar, eğer askerliğiniz buraya çıktıysa size yardımcı olabilecek bir kaç bilgi vermek istiyorum.

Önce uzun dönem Askerliği buraya çıkanlar için ;

Arkadaşlar uzun dönemler için cehennem burası yani buraya çıkarsa askerliğiniz kesinlikle şimdiden korkmaya başlayın.

1-) 2.Erbaş Bölüğü (OnBaşı ve Çavuş Yetiştirilen Bölük):

özelliklede 2. erbaş a yazılırsanız tamamen bittiniz. eğitim hat saffada (Günde en az 300 şınav mekik barfiks ve eğitimlerde çok acımasız davranan çavuşlar.)ya ni sıçtınız. o yüzden ne olursa olsun 2. erbaşa kaydolamamak için elinizden geleni yapın. örnek olarak benim panik atağım var vs gibi bişi uydurun. Yoksa ordakilerin tabiri ile cehennem bölüğüne yani diğer adı mokoko bölüğünde hayat size zindan olur.

2-)Er Bölükleri :

Uzun dönemler için En makul bölük er bölüklerindeki eğitim erbaşa göre daha hafifmiş ve çıktığınızdada hizmet eri oluyormuşsunuzki konuştuğum ve gördüğüm bütün hizmet erleri çok rahat gezip tozuyorlar karışanları edenleri yok. benim özellikle tavsiyem bu bölük.

Gelelim Kısa Dönemlere :

Kısa dönemler için burası çok rahat hatta herkes torpillilerin yeri diyor burası için özelliklede bölüğünnğüzde torpilli birileri varsa o bölük çooook daha rahat oluyor. yanlız rahat derken mıntıkalar çok hemen hemen her gün bir temizliğiniz oluyor.eğitimler 2 hafta çok yoğun ilk haftanız rahat geçiyor ancak 2. ve 3. haftanız çok zor geçiyor. 4. haftanız gene diğer haftalara göre daha kolay geçiyor.

yani zor derken uzun dönemlerin 10 da biri ama genede zor. en zor iş ise uygun adım silahlarla hergün eğitim alanına 1,5 km yürüyüp dönmek günde 1 i sabah 1 i de akşam olmak üzer toplam 6 km hergün yürüyorsunuz.

Netten bulduklarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: duga999

quote:

Bu ortopedik tabanlık dediğiniz olay kışın aykkabıların içine konan keçe değil dimi ?

Yuh çokmuşuz lan!

ortopedik tabanlık keçeden ayrı bir şey. Genelde silikon olanlar tercih edilir. Uzun süre ayakta kalanlar için idealdir. Ayağı rahatlatır.

400 kişi bence gayet iyi. Biz 1408 kişiydik.

quote:

evt arkadaşlar 337. dönem kısa dönem havacı asker olarak ilk basta sizlere hayırlı tezkereler diliorum... kim ne derse ne yorum yazarsa yapsın her şeyden önce siz havacı askersiniz ve bir karizmanız vardır bunu bilerek askerliğinize baslayın... okdugum yorumlarda 20 tane egitim bolugu var demıs bı arkadas ama bunlardan ztn 3 4 tanesi kısa donemler ıcın ayrılmıs olucaktır onlarda muhtemelen 5 6 7 kesin olanlarıdır benim bolugum 6. boluktu ve 5 ve 7 ne nazaran şanslıyık... 6. boluge gıtmeye calısın bıraz cin olun bakkın kım nereye gıdıor hangı boluk dıe sorun ve 6. boluge el atın ordakı astsubayların hepsı iyilerdi 1 tane şafak astsubay vardır en gaddarı o gıbı gozuksede bir 2 egtıme gelır sonra yerıne alt kıdemdekı astsbyalar bakar... benım zamanımdakı egıtım cavusları cogu iyi niyetlı idiler tabı sımdı cogu kalmadı sanırım 90a 2 ler gun sayması lasım hem orda mı kaldılar nettıler bılmıorum ben aralık ayında gıttıgım ıcın hava soguk oldugunda kı(mehsur bı ıkuru soguk) bızı dırek sınema salonuna alıolar fılm ızletıolar ole gecıolardı sılahlı sılahsız egıtım olarak 2 ye ayırlcaktır egıtım suresı havanın sıcaklgıını goz onune alırsak egtım alına gıdıs bır fecıat olucaktır tabe ama askerlik sonucta:) 400 kısı oluncagından bıraz hızlı olan ve az dert eden ınsan orda rahat bı sekılde askerlıgını yapar ne kosturmuslardı bızı nede sınav mekık cekmıstık belkı 1 2 kez oda spor egıtım gectıgı ıcın... içtimalar bı ıskence tabe 400 degısık adamı bı araya getır yemege gıt...her ne kadar yemeklerı kımse begenmese caterıng sırketı getırıodu yemek secmeyen bırı ısenız kesınlıkle ac kalmassınız... ayrıca kantınde mevcut ama cok sıra var onu beklemek ıskence... NEFTE - DEMİR ASKILIK bunları kesınlıkle evınızde alıp goturun bana cok dua edersınız bulması zor bısey ınsana sıkıntı verıor... ayaklarınız tabıkıde bota alısma surecı ıcıne gırecek bu normal ne kadar dayanıklı ısenız bu kadar az sorun yasarsınız pudra kesın goturucen tabanlık KESIN alın derım işe yarıyor... nihayetinde bızım egıtım suresı1 hafta sılahlı 1 hafta sılahlı 2 hafta sorumus 3. hafta basında atıs yaptık sonrakı gecen 11 gun yemın torenıne hazırlanmıstık cogu zamanımız bostu ole suruuce takılmalar oluordu ama dedim gibi boluk astsubay ve egıtım cavusu sansımız vardı kımse 6. bolugu kotulemez 7. boluk aman sakın olmayın derım her ıctımada dızılerdı put gıbı sınav cekerldı:) ben daha sonra izmir cıglı 2. ana jet ussune dagıtıldım orda guvenlık taburunda ıdım gunde 6 7 8 saat gıbı degısen nobetlerım vardı malesef ama ordu evınde gececılık yaptım 2ser saaten 3 perıod seklınde 6 saat nobet tuttum bı odamız vardı tv mız komutanlar marketten bısyeler ızın almamıza ızın verıordu ole bole zaman gectı her seyde once ızmırdeydım yane sonra dusunce onun farkına vardım ama 700 saate yakın nobet tuttum:) kısa donem nobet tutmaz dıe bısey yok :) hizmet taburunda olsaydım cok daha rahat olucaktım belkıde ama ordad psıkopkatlar dolu idi sıkıntılı bı ınsan ısenız sorun yasamanız muhtemel ama kısa donemsınız her seyde once onu untumayın ızmır eskıehır ankara dıe dagıtımlar olur genelde ama istanbul balıkesır dıyarbakır ada gıtme ıhtımalnız var en kotu yer yurdumuzun topragı ama muş gibi gozukur... sorularınız varsa yanıtlayayam merak etmeyın havacı oldgunuz şanslınız bunu gıttınız usta bırlıgı yerlerınde goruckesınız...

quote:

Orijinalden alıntı: antemortem81

quote:

Öncelikle hepinize hayırlı teskereler. Geçen sene biz de kafamızda bir sürü soru işaretleriyle gitmiştik Kütahya'ya, ama orda herşey bi şekilde otomatiğe bağlanarak yürüyor. İlk başlarda sanki size hayvanmışsınız gibi davranıldığını düşünüyorsunuz -ki bazı durumlarda özellikle uzun dönem çavuşlar hakkaten öyle davranıyor - günler geçtikçe yaşananları sorgulamamayı öğrenince zaman daha rahat geçiyor. Sizi orada zorlayacak tek şey bence eğitim sahasına olan yürüyüş. Sıcak altında ve tüfekle ve bir de size zorla marş söyletmeye çalışan çavuşlar acemiliğin en sıkıcı tarafı.

Bizim zamanımızda 3 bölük (5-6-7) vardı. 5 ve 6. böülkler 350 kişi, 7. bölük ise 700 kişi civarındaydı. 7. bölüğün bir kısmı 10. bölükte kalıyordu o yüzden.

Yemekler, dışarıdan anlaşmalı bir şirket tarafından hazırlanıyordu. Ben ustalığı orduevinde yaptım. Düşünün Acemideki yemekleri aramıştım hep. İç çamaşırın rengi ise önemli değil.

Ufak bir teferruat belki ama çok önemli bence, postalı bir numara büyük alın ve ortopedik tabanlık mutlaka götürün. Ben bütün askerliğim boyunca aynı postalı giydim ve tabanlık çok işe yaradı.

HEpinize tekrardan hayırlı teskereler, sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım

Beyler tabanlık kişiye özel olmadığı zaman daha büyük sorun ççıkartabiliyormuş videoya bakın
    http://www.uzmantv.com/tabanliklar-hangi-durumlarda-kullanilir

Normal keçe alsak sıcaklık içinve yumuşaklık için yetmezmi ben bu gün eczacımada sordum bi kullan hiç birşey kullanmadan gerekirse keçe kullanmaya bak tabanlık sorunlu ayaklar için dedi yorumları alırsak önemli son gün artık !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi is_mailbyte -- 11 Ağustos 2011; 0:42:31 >

• Kafam karisti benim ya bende kutahya-hava bursadan erman, hicbir yorum birbirini tutmuyor ne hikmetse bircok kisi yasadiniz diyor bircoguda yandiniz demekki bu is biraz askere gorede degisiyor dagitim iside handikap kimin ne olacagi belli degil herkezin usta birligide kutahya yaziyordu bu dagitim neden o zmn bilinmeyen bir mechule gidiyoruz hadi hayirlisi diyorum eklemek isteyenler erman.savas@hotmail.com

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar eşofman getırın yaziyordu sıtede yarın bır takım alsam mi yoksa orda varıyorlarmı ???
  • benim acemi birliğide usta birliğide kütahya gözükyor. usta birliğinde biz dağıtılmayız heralde başka yerlere yorumlarda dağıtılacaksınız denmişte
  • Eşofman alsak renklerinde bir sınırlama var mı acaba?
  • arkadaşlar pm den telefon numaralarımıızı alalım mı dh grup olarak. toplanarak belli gruplar hlinde gidebilirsek güel olur gibime geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetfx

Eşofman alsak renklerinde bir sınırlama var mı acaba?

almayın ilk gün verecekler.. Alsanız da giydirtmezler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bankacı1

Kafam karisti benim ya bende kutahya-hava bursadan erman, hicbir yorum birbirini tutmuyor ne hikmetse bircok kisi yasadiniz diyor bircoguda yandiniz demekki bu is biraz askere gorede degisiyor dagitim iside handikap kimin ne olacagi belli degil herkezin usta birligide kutahya yaziyordu bu dagitim neden o zmn bilinmeyen bir mechule gidiyoruz hadi hayirlisi diyorum eklemek isteyenler erman.savas@hotmail.com

Yorumlar kişiye göre değişiyor ve gidilen döneme göre de değişiyor. Aralık celbi gitseydiniz soğuktun g.t donması yaşama ihtimalin fazlaydı mesela ama biz sadece bir kez gördük soğuğu Ağustos celbi olarak. Geri kalan günlerde ise eğitim alanında botlarımızın içine çeşmeden hortumla su dökerken bulduk kendimizi. Daha öncede dediğim gibi acemilik süresince sizi sadece eğitim alanına sabah ve öğlen olmak üzere 2 kez marş eşliğinde yürüyüş ve eğitim alanındaki sıcaklık yoracak.

Keçeyi ise bence almayın zaten hava sıcak ayaklarınız iyice berbat duruma gelir. ortopedik tabanlığı ise herhangi bir uzmana danışmadan almıştım ve ayağımda da bir sorun yoktu ama benden önce gidenlerin tavsiyesi üzerine aldım ve iyi ki de almışım. O kadar da şart değil ama bir tavsiye sadece.

genel olarak iyi bir yere gidiyorsunuz diyebilirim. Eğitimlerde yatış yok tabi ama en azından komutanlar 20 dk eğitim 20-30 dk istirahat şeklinde gidiyorlar. o sıcağın altında fazla kasmamaya çalışıyorlar. yemekler ise bence gayet güzeldi. yemeği beğenmezseniz kantinden hamburger, tost, pizza seçenekleri de mevcut.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.