Şimdi Ara

325.ci dönem askerlik...Askerliğim hakkariye çıktı. (SS'li) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
12.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozalyilmaz

arkadaşlar bu ( OHAL = Oağanüstü Hal Bölgesi ) içindeyim , buradaki gerek alınan ücret gerekse sahip olunan izin günleri hep 2 katmış , şimdi ohal de askerlik yapan arkadaşlar söyleyebilirmi benim iznim tam olarak kaç gün ? yada şöyle söyleyem, resmi olarak 1 aralıktan beri hepimiz askeriz ve izin aldık, şimdi ben hiç izin kullanmazsam ne zaman bitecek askerliğim ? ayrıca uçak biletleri bitmiş , vana karaoluyla gidecez mecbur da ordan sonra ulaşım şekli nasıldır bilen varmı ?

Alıntıları Göster
    Çift kat izin olayı yok bilader abim K.Irak'ta yapıyor askerliğini,maaş olarak da 150 YTL kritik iller tazminatı alırsın.
    Hayırlısıyla gider gelirsin bizimkinin 10 ay oldu,şimdi geldi izinde mesela.Ama komutanlar filan orda size çok iyi davranıyorlarmış,zaten bölge şartları zopr olduğu için.

Hadi hayırlı teskereler şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: WebEX

quote:

Orjinalden alıntı: altugaaa

quote:

Orjinalden alıntı: WebEX

allah sana kolaylık versin halil..

hocam Şırnak için dediğin BALLI 5'İNCİ J. SNR. TB. K.LIĞI ULUDERE ŞIRNAK içinde geçerli mi ?

evet geçerlidir kısa dönem olarak rahat edeceksiniz , tümende eğitimdeyken uludereye gidecek arkadaşlarda vardı, askerlik sonu konvoyda beraberdik, hiç sızlanan yoktu, oranın kışı daha sert olur farkıda o olur..

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: altugaaa

quote:

allah sana kolaylık versin halil..

hocam Şırnak için dediğin BALLI 5'İNCİ J. SNR. TB. K.LIĞI ULUDERE ŞIRNAK içinde geçerli mi ?

evet geçerlidir kısa dönem olarak rahat edeceksiniz , tümende eğitimdeyken uludereye gidecek arkadaşlarda vardı, askerlik sonu konvoyda beraberdik, hiç sızlanan yoktu, oranın kışı daha sert olur farkıda o olur..

hocam sıktıysam kusura bakmayın ama bulmuşken sormak istedim, Yanımda götürürken neler götürmeliyim acaba ? oradaki eksikler neler ? teslim olduğumuzda vermedikleri şeyler var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: meinhof

Bende hakkariye gidiyormusum. Ancak kabul toplanma merkezi elazığ diyor.
    Anladığım kadarıyla elazığda teslim olacağız ve bizi oradan hakkariye götürecekler. Vana gitmene gerek yok.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: meinhof

Anladığım kadarıyla elazığda teslim olacağız ve bizi oradan hakkariye götürecekler. Vana gitmene gerek yok.

bisler ohal deyiz arkadaşım, elazığa da gitsen vana da gitsen diyarbakıra da gitsen mardine de gitsen, herhanbi bir komutanlığa gidip ''ben hakkaride askerlik yapıcam ulaşım sıkıntım var'' dediğinde sana yardımcı olurlar,illa elazığa gitmene gerek yok, ben vana gidecem ordan toplama merkesine basvurcam , şu isin günü konusunda kimse net birşey veremiyor :S ne saman isinmis var hiç kullanmazsak ne saman geliris ?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: meinhof

bisler ohal deyiz arkadaşım, elazığa da gitsen vana da gitsen diyarbakıra da gitsen mardine de gitsen, herhanbi bir komutanlığa gidip ''ben hakkaride askerlik yapıcam ulaşım sıkıntım var'' dediğinde sana yardımcı olurlar,illa elazığa gitmene gerek yok, ben vana gidecem ordan toplama merkesine basvurcam , şu isin günü konusunda kimse net birşey veremiyor :S ne saman isinmis var hiç kullanmazsak ne saman geliris ?

Alıntıları Göster
    izin günü 301 dönem olarak söylüyorum kesinlikle çift kat falan değil

maaş bizim zamanımızda 120 liraydı şimdi 150 olmuş

bi tek izin şu şekilde etkiler: mesela ben izmirliyim 3gün gidiş 3 gün dönüş için yol izni alıyosun, 9gün de izin kullansan 15 güne uzamiş oluyor.. ikametgah durumuna göre ankara 2+2 mesela yol izni...

düzeltme: maaş sadece uzun dönemlere 150 lira, kısa sönemlere normal çavuş maaşı bizim zamanımızda 32liraydı. çünkü kısa dönemlere operasyon yok, ayrıca ohal bölgesi diye bişey yok...

kısa dönemler 15 ile 20 mayıs arası bi günde evlerinde olurlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simonsorcerer -- 10 Aralık 2008; 13:28:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Simonsorcerer

bi tek izin şu şekilde etkiler: mesela ben izmirliyim 3gün gidiş 3 gün dönüş için yol izni alıyosun, 9gün de izin kullansan 15 güne uzamiş oluyor.. ikametgah durumuna göre ankara 2+2 mesela yol izni...

düzeltme: maaş sadece uzun dönemlere 150 lira, kısa sönemlere normal çavuş maaşı bizim zamanımızda 32liraydı. çünkü kısa dönemlere operasyon yok, ayrıca ohal bölgesi diye bişey yok...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Simonsorcerer

ohal bölgesi diye birşey yok diyosun kısalar 15-20 lira alıyor diyosun da dayımın oğlu şuan batmanda kısa devre asker, orasıda ohal bölgesinde çocuk 150 lira alıyor maaş

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Simonsorcerer

ohal bölgesi diye birşey yok diyosun kısalar 15-20 lira alıyor diyosun da dayımın oğlu şuan batmanda kısa devre asker, orasıda ohal bölgesinde çocuk 150 lira alıyor maaş

Alıntıları Göster
    1-ohal hükümetin karar alacağı güvenlik derecesi gibi bişeydir ve en son ohal uygulaması 30.11.2002 tarihi itibaryla kaldırılmıştır. bir nevi sıkıyönetim gibi düşünebilirsin.
    2-dayının oğlunun batmanda olduğunu söylüyorsun ama burada hakkariyle alakalı konuşuyoruz, ve ben de orada askerlik yaptım benimle beraber tüm 240 kişilik kısadönem arkadaşlarım 32milyonlira aldık , uzun dönemler 120 lira alırken. ayrıca 15-20 lira demedim 15-20 mayıs arası evine dönersin dedim izin kullanmazsan
    3-bi silkin kendine gel kendini o kadar kasma binlerce insanın yaptığı gibi gidip askerlik görevini yapacaksın. sakin ol...

• Bende Hakkari İl Jandarma Komutanlığına çıktım. Ama Elazığa teslim olmam mümkün olmayacak sanırım ne uçak ne de otobüslerde yer yok. Ancak pazartesi Bodrum dan İstanbul aktarmalı Van'a gideceğim. Zaten Elazığ ktm hakkında hiç iyi şeyler duymuyorum; teslim olup hakkariye gitmek bodrumdan elazığa gitmek kadar sıkıntılı. Ayrıca yol 12-13 saat sürüyor belli sayı olana kadarda orada kalıyormuşsun doğal olarak orada her ile gidecek kişi olduğu için yatmaya bile zor yer bulunuyormuş. Neyse ilimizin tarihçesi hep terörle anılsada o kadar zor olacağını düşünmüyorum söylentilerde öyle bir arkadaşım hakkaride kısa dönem komando olmuş ama o kadar zor geçememiş bölükten dışarı bile çıkmamış sadece pazarları çarşı izni yapamamışlar ama tam olarak nerelerde pazar izni yapılmıyor bilmiyorum. Ayrıca pazar günleri çarşı izni yapamayanlar erken tehris olurmu ? bilen var mı?

Neyse arkadaşlar her vatan evladı gibi bizde askeliğimizi yapacağız. Herkese şimididen hayırlı teskereler_

• quote:

Orijinalden alıntı: istech

Bende Hakkari İl Jandarma Komutanlığına çıktım. Ama Elazığa teslim olmam mümkün olmayacak sanırım ne uçak ne de otobüslerde yer yok. Ancak pazartesi Bodrum dan İstanbul aktarmalı Van'a gideceğim. Zaten Elazığ ktm hakkında hiç iyi şeyler duymuyorum; teslim olup hakkariye gitmek bodrumdan elazığa gitmek kadar sıkıntılı. Ayrıca yol 12-13 saat sürüyor belli sayı olana kadarda orada kalıyormuşsun doğal olarak orada her ile gidecek kişi olduğu için yatmaya bile zor yer bulunuyormuş. Neyse ilimizin tarihçesi hep terörle anılsada o kadar zor olacağını düşünmüyorum söylentilerde öyle bir arkadaşım hakkaride kısa dönem komando olmuş ama o kadar zor geçememiş bölükten dışarı bile çıkmamış sadece pazarları çarşı izni yapamamışlar ama tam olarak nerelerde pazar izni yapılmıyor bilmiyorum. Ayrıca pazar günleri çarşı izni yapamayanlar erken tehris olurmu ? bilen var mı?

Neyse arkadaşlar her vatan evladı gibi bizde askeliğimizi yapacağız. Herkese şimididen hayırlı teskereler_
    Çok çekinmeyin ya benim abimde Gaziantep düştü o bile çekiniyor sizi anlıyorum tedirgin oluıyorsunuz

Sağ salim döner gelirsiniz inş

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetEfendy

Çok çekinmeyin ya benim abimde Gaziantep düştü o bile çekiniyor sizi anlıyorum tedirgin oluıyorsunuz

Sağ salim döner gelirsiniz inş

Alıntıları Göster
    BenimdE HAKKAri il jandarma komutanligi ...Ben Van da ktm ye katilacagim vana ucak bileti buldum.Van da katilacak arkadaslar varsa msnden beni ekleyebilirler.

semih_tigli@hotmail.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: semihtigli

BenimdE HAKKAri il jandarma komutanligi ...Ben Van da ktm ye katilacagim vana ucak bileti buldum.Van da katilacak arkadaslar varsa msnden beni ekleyebilirler.

semih_tigli@hotmail.com

Alıntıları Göster
    hakkari de olanlar msn eklesinler

ozal-yilmaz@hotmail.com
  • quote:

hakkari de olanlar msn eklesinler

ozal-yilmaz@hotmail.com

Alıntıları Göster
    bnde hakkari il jandarma kısa dönem semih_enginler@hotmail.com bn ancak diyarbakıra uçak bileti buldum vana bilet yok mecbur elazığa gitçem diyarbakırdan elazığa geçen olursa haberleşelim arkadslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: triomrio

bnde hakkari il jandarma kısa dönem semih_enginler@hotmail.com bn ancak diyarbakıra uçak bileti buldum vana bilet yok mecbur elazığa gitçem diyarbakırdan elazığa geçen olursa haberleşelim arkadslar

Alıntıları Göster
    TRIOMRIO ARKADAŞIM EKLEDİM SENİ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: NICEJACKAL

TRIOMRIO ARKADAŞIM EKLEDİM SENİ..

Alıntıları Göster
    6. mekanize piyade tugay komutanlığı akçay/şırnak kısa dönem er..

arastirdim baktim ettim. cekinecek bi sey yok arkadaslar.. aslanlar gibi yapacaz mayistada dönecez Allah'ın izniyle..

kısa dönemlerin karakola gönderilme yada operasyona katılma durumları yok.. sürekli tugay içinde kalıcaz. yapıacak islerde belli kantin yazıcı vs.

askerligi cıkan tum arkadaslara simdiden hayırlı teskereler..

• quote:

Orijinalden alıntı: profiterolll

6. mekanize piyade tugay komutanlığı akçay/şırnak kısa dönem er..

arastirdim baktim ettim. cekinecek bi sey yok arkadaslar.. aslanlar gibi yapacaz mayistada dönecez Allah'ın izniyle..

kısa dönemlerin karakola gönderilme yada operasyona katılma durumları yok.. sürekli tugay içinde kalıcaz. yapıacak islerde belli kantin yazıcı vs.

askerligi cıkan tum arkadaslara simdiden hayırlı teskereler..

Alıntıları Göster
    Bayağı Hakkari varmış.
    Yüreğim soğudu yahu.
    En azından iki kelam edecek adamları olacak çevremde.
    Sağ salim gider, sağ salim geliriz arkadaşlar.

kutagdu_crsln@hotmail.com.

Elazığ KTM'ye teslim olacağım ben pazar günü.

• quote:

Orijinalden alıntı: KUTADGU_

Bayağı Hakkari varmış.
    Yüreğim soğudu yahu.
    En azından iki kelam edecek adamları olacak çevremde.
    Sağ salim gider, sağ salim geliriz arkadaşlar.

kutagdu_crsln@hotmail.com.

Elazığ KTM'ye teslim olacağım ben pazar günü.

Alıntıları Göster
    Ben ne vana nede elazığa bilet bulabildim. O yüzden malatyadan elazığa geçeceğim cumartesi günü. Pazar günü öğleden sonra teslim olacağım. Toplama yerinde çok sıkıntı çekeceğimi söylüyorlar. İnşallah sorunsuz hakkariye gidebiliriz.

msn: ismail@akdenizli.org

• quote:

Orijinalden alıntı: meinhof

Ben ne vana nede elazığa bilet bulabildim. O yüzden malatyadan elazığa geçeceğim cumartesi günü. Pazar günü öğleden sonra teslim olacağım. Toplama yerinde çok sıkıntı çekeceğimi söylüyorlar. İnşallah sorunsuz hakkariye gidebiliriz.

msn: ismail@akdenizli.org

Alıntıları Göster
    ben de izmirden elazığ ktm'ye geleceğim. c.tesi buradan binip pazar elazığda olacağım
    oradan da hakkari il jandarma KD er
    hakkari il jandarma çıkan devrelerim msn eklyip konuşalım

technic.325@hotmail.com

• quote:

Orijinalden alıntı: ^^TeChNiC^^

ben de izmirden elazığ ktm'ye geleceğim. c.tesi buradan binip pazar elazığda olacağım
    oradan da hakkari il jandarma KD er
    hakkari il jandarma çıkan devrelerim msn eklyip konuşalım

technic.325@hotmail.com

Alıntıları Göster
    arkadaşlar hakkaiye gidecek tüm arkadaşlar msn de ortak konuşalım rahatlayayım bence, birbirimize tiyo veririz destek oluruz , dh olarak birbirimizden ayrılmayalım
  • quote:

arkadaşlar hakkaiye gidecek tüm arkadaşlar msn de ortak konuşalım rahatlayayım bence, birbirimize tiyo veririz destek oluruz , dh olarak birbirimizden ayrılmayalım

Alıntıları Göster
    Ben GATA K' lığı Ankara' ya gidiyorum. Herkese hayırlı teskereler.

• quote:

Orijinalden alıntı: jagermanx9

Ben GATA K' lığı Ankara' ya gidiyorum. Herkese hayırlı teskereler.

Alıntıları Göster
    ya abim hakkari dağ komando tugayı komutanlığı çıktı kısa dönem kısa dönemler operasyona gider mi yada bu komutanlık sınırdamı bombalama felan olurmu ? lütfen cevap verin ..

• quote:

Orijinalden alıntı: omerk5467

ya abim hakkari dağ komando tugayı komutanlığı çıktı kısa dönem kısa dönemler operasyona gider mi yada bu komutanlık sınırdamı bombalama felan olurmu ? lütfen cevap verin ..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Hakkari İl Jandarma Komutanlığı kısa dönem için bilgisi olan varsa paylaşabilir mi benimle?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.